Nedtelling til Shemita, norsk økonom ser at varsellampene blinker for norsk boligmarked

varsellamper-blinkerMens klokken sakte tikker mot 13 september og en eventuell oppfyllelse av Jonathan Cahns “spådommer” om en “Wipe Out” på den amerikanske aksjebørsen advarer nå norske økonomer om at nedturen her hjemme kan slå ut på boligprisene. “Stig Myrseth, investeringsdirektør i Dovre Forvaltning, mener det norske boligmarkedet er på full fart nedover,” skriver E24. Allerede nå merker stadig flere og flere nordmenn at tingene ikke lenger er så lystig i norsk økonomi, og nedoverbakken kan ble tyngre enn mange forestilte seg. “Myrseth har tidligere vært positiv på vegne av det norske boligmarkedet, men nå har han snudd. – Ja, jeg har blitt overbevist om det nå. Boligmarkedet er alltid etterslepende, det første man ser er utslag i næringslivet og helt til slutt innenfor bolig. – En økonomisk nedtur er det bedriftene som først merker, deretter blir de nødt til å nedbemanne, det blir sluttpakkerunder, deretter vil dette gradvis begynne å dryppe inn på arbeidsledighetsstatistikken.

-Når ledigheten først øker, vil man se det på boligprisene, utdyper Myrseth. Oljebremsen, som Myrseth tror kan bli langvarig, vil gi motvind i boligmarkedet, mener investeringsdirektøren. Det er spesielt to faktorer Myrseth mener er avgjørende for at oljenedturen vil vare: Amerikansk skiferolje som blir stadig mer konkurransedyktig, og høy gjeldsoppbygging blant nordmenn,” sier Myrseth til E24 og fortsetter: “Det er arbeidsledigheten som gjør Myrseth bekymret, og han tror arbeidsmarkedet vil fortsette å svekke seg fremover og at det til slutt vil få følger for boligmarkedet. – Til tross for bremsen i oljenæringen, pilene i boligmarkedet har bare pekt en vei det siste året? – På kort sikt har boligmarkedet styrket seg på grunn av renten. Det har bidratt til å fyre opp under boligmarkedet, spesielt i Oslo. Det ironiske er jo at det er fordi man kutter renten at boligprisene stiger, og man kutter jo renten fordi det går dårligere i økonomien. Ting som dette tar alltid lang tid før det forplanter seg gjennom systemet.” sier Myrseth til E24. Hele saken kan leses fra E24.no

Les også fra E24: Tror 50 000 oljejobber kan gå tapt og vi er ikke halvveis i jobbkuttene

USA under dom 

Dersom det skulle komme en ny Wipe Out eller skrell i aksjemarkedet i september som får varige konsekvenser, eller et nytt børskrakk ala det vi opplevde i 1987 har ikke den norske sentralbanken mye å gå på. Stryingsrenten er nå historisk lav på ett prosent poeng og sentralbanksjefen har allerede lagt inn et nytt kutt på 0,25 prosent over sommerferien. Noe som betyr at man i realiteten bare har tre “kvartinger” å gå på dersom det virkelig skulle bli et megasmell i september. I følge Cahn er USA som gjerne blir kalt selve “lokomotivet” i verdensøkonomien under Guds dom og “shemitahen” som egentlig var ment som en velsignelse er noe snudd til en forbannelse for en nasjon som har spyttet og fremdels spytter på Gud og hans ord. Jonathan Cahn og hans bok “The Mystery of the Shemitah” har nådd lengre ut enn kristne kretser opptatt av profeti og Cahn var nylig gjest i John Phillips program på PJTV. I intervjuet med Phillips får Cahn noen litt mer kritiske spørsmål enn det han er vant med i profetiske kretser.  Jonathan Cahn er for øyeblikket et av de heteste navn på den profetiske himmel gjennom sine to bøker “The Harbinger og “The Mystery of the Shemitah”. Cahn er nå en mye brukt taler og er nesten daglig gjest på forskjellige kristne talkshow..Jonathan Cahn har ikke uventet møtt kritikk og anklager fra forskjellige hold og i videoen nedenfor svarer ham på noe av kritikken.. Videoen er fjernet

Teorien om at noe vil skje som fører til en Wipe Out” av store verdier på det amerikanske aksjemarkedet i september blir ikke bare diskutert og omtalt av kristne som er opptatt av det profetiske. En av dem som fremmer tanken om et kommende Crash i aksjemarkedet er Jeff Berwick som står bak The Dollar Vigilante som i et intervju  snakker om muligheten for et krasj den 13 september. Korrekt nok har endel påpekt at 13 september i år faller på en søndag og enkelte har pekt på muligheten for at det hele starter med et krasj i Kina som så sprer seg til Europa og USA for en ny “black Monday” den 14.

Et tilbakevendende problem vi vil slite med fremover er de stadig økende forskjeller mellom fattige og rike. Stadig mer av verdens verdier er på noen få individers hender mens de aller fleste vanlige mennesker sitter med en voksende gjeldsbyrde som kan bli vanskelig å håndtere dersom det virkelig kommer en krise. Det er ikke vanskelig å fastslå følgende: Verden er tynget av to ting, nemlig økende gjeld og stadig mer åpenlys synd og det telles ned for gjengjeldelse enten vi liker det eller ikke. Samtidig som gjelden bare øker og øker vokser også ugudeligheten i de vestlige nasjonene og Gud som er vårt vern og en fast borg, forkastes, neglisjeres eller hånes av mengdene. Et annet fenomen vi i dag ser har materialisert seg er at sentralbankenes rente-policy har gjort det totalt ulønnsomt å spare i banker som normalt sett er en trygg havn for sparepenger. Man har kjørt renten ned mot null, og langt under inflasjonen og dermed blir stadig flere og flere “idioter” jaget ut i aksjefond og aksjemarkedet som medfører en langt større risiko for tap. Dermed kan det buffer man har for dårlige tider ryke i et eventuelt aksjekrakk. Videoen nedenfor er et tilbakeblikk på den siste Shemitah i 2008 og historien har en tendens til å gjenta seg.

 

Facebook Comments

4 tanker om “Nedtelling til Shemita, norsk økonom ser at varsellampene blinker for norsk boligmarked

 1. Jeg har tydeligvis bommet paa bok genre ettersom jeg ikke skriver dommedags boker. Mine inntekter fra mine to boker er gode, men ikke like gode som inntektene fra dommedags boker. Det aa selge dommedager til lettlurte kristne segmentet (som er en nisje innenfor den kristne menigheten) er tydeligvis meget lukrativt.

  Bruk noen bibel sitater og glem at Jesus engang sa at kun Gud selv kjenner dag og time. Hvis man ikke har noen moralske skrupler og etiske standarder, er dommedags boker en meget lukrativ business aa engasjere seg i.

  Jeg ser frem til at mitt favoritt musikk ensemble gir ut sitt nye plate 17. September i trygg forvissning om at intet nevnverdig skjer.

  • Det er vist ikke bare det kristne segmentet som ser dystre tider fremover Torodd. Her i Norge går det mot dårligere tider med eller uten en eventuell økonomisk dommedag i september. Les e24

 2. 1929 var året då alt sprakk. Det er interessant å sjå desse filmklippa frå denne tida.

  https://www.youtube.com/watch?v=nyAZGqFtVjw

  Søk på youtube

  “1929 depression”
  ————————–
  Det er artig å notera seg at børsen gjekk opp trass i at arbeidsløya auka og bedriftene gjekk dårlegare.
  .
  Folk som advara om at krakket måtte koma, vart latterleggjort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.