Nedtelling til krig -Russlands tålmodighet med Vesten er brukt opp

Maria Zakharova, briefingTalskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, stilte nylig et ydmykende ultimatum til NATO, og krevde at russiske betingelser skal oppfylles slik at det ikke blir noen eskalering med Ukraina. Samtidig viser tre grep fra Russland at en svært alvorlig krise er på vei. I følge den russiske utenriksministeren må USA og NATO oppfylle følgende betingelser overfor  Moskva: **Stopp våpenforsyningen til Ukraina **Trekk alle vestlige militærrådgivere ut av Ukrainas territorium **For å stoppe fellesøvelsene til de ukrainske væpnede styrker og NATO samt å fjerne våpnene som er gitt til Kiev utenfor det ukrainske territoriet.

«Vi er overbevist om at en deeskalering av situasjonen rundt Ukraina, som det blir sagt og skrevet så mye om av våre vestlige partnere, kan oppnås veldig raskt. «Hvis disse betingelsene er oppfylt, vil du være i stand til å deeskalere situasjonen veldig raskt» sa talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, som oppfordret Vesten til å besøke den andre siden av kontaktlinjen i Donbas (øst i Ukraina). Disse begrepene reiser et annet spørsmål: Hva gjorde E. Macron til slutt i Moskva? Sannsynligvis ingenting…

Russland kutter kommunikasjonskanaler: Romdiplomatisamtaler utsatt 

Samtaler mellom Russland og De forente nasjoner som er planlagt til neste uke for å unngå et våpenkappløp i verdensrommet, har blitt utsatt fordi Russland » insisterte på at de trengte mer tid til å forberede seg,» ifølge to vestlige tjenestemenn.  Forventningene var store til at den nyopprettede «arbeidsgruppen» kunne bidra til å forme internasjonale regler som demper det mange ser på som ubegrenset militær konkurranse. – Samtalene kan til og med legge grunnlaget for et mulig forbud eller moratorium for katastrofale anti-satellitt-våpentester, sa amerikanske tjenestemenn.

«Møtet er utsatt ,» sa en tjenestemann i utenriksdepartementet som ikke var autorisert til å snakke offentlig. Russerne har bedt om å utsette den første runden av FN-samtaler til mai .

For første gang reiser ikke Russland til München

Samtidig kan WarNews247 fullstendig bekrefte at  Russland ikke vil delta på sikkerhetskonferansen i München for første gang på 20 år. «Det vil ikke være noen offisiell russisk delegasjon på det største internasjonale sikkerhetsforumet – München-konferansen – i år, melder det greske WarNews videre. Dette ble annonsert av representanten for det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova.

«Vi vil si farvel etter operasjonen»: «OXI» fra Russland på sikkerhetskonferansen – utviste tyskere og Deutsche Welle Ifølge Wolfgang Isinger er det ventet rundt 35 stats- og regjeringssjefer i München i år, samt USAs visepresident Kamala Harris. Rundt 100 utenriks- og forsvarsministre forventes å delta på konferansen. Totalt vil 600 representanter fra forskjellige land og internasjonale organisasjoner ankomme den bayerske hovedstaden. Deltakere fra Øst-Europa og Russland har vært aktivt invitert til München siden 1999. Siden 2011 har den russiske delegasjonen til konferansen tradisjonelt vært ledet av utenriksminister Sergei Lavrov (bortsett fra i 2016, da daværende statsminister Dmitrij Medvedev deltok).

Putins yacht forlot Tyskland på grunn av sanksjoner

Putins yacht seilte brått fra et verft i Hamburg i frykt for vestlige sanksjoner, ifølge tyske medier. Russlands president Vladimir Putin hadde sendt sin «Graceful» superyacht verdt 87 millioner euro til et verft i Hamburg for overhaling. Men ifølge opplysninger forlot luksusbåten i all hast tysk farvann uten å fullføre reparasjonen.

Bild-rapporter tilskriver flyttingen frykt for at den russiske presidentens yacht ikke kan bli beslaglagt etter vestlige sanksjoner etter et russisk angrep på Ukraina.

Avisen Kieler Nachrichten publiserte søndag et bilde av den 82 meter lange luksusyachten forankret ved siden av korvetten til den tyske marinen Emden. Yachten har siden seilt i Østersjøen.

Kilde: WarNews 247

Facebook Comments

6 tanker om “Nedtelling til krig -Russlands tålmodighet med Vesten er brukt opp

 1. Så langt jeg vet : Så har Norge tidligere hatt offiserer som rådgivere for Ukraina i Donbass-området. Dette vet nok russerne.
  For noen år siden ; da denne sjokolade-kongen var statsleder i Ukraina : Tok han en tur til Norge og besøkte statsminister Solberg. Med seg hjem hadde han en sjekk på 200 mill. kroner. Dette snappet selvsagt russerne opp. En hel dag gikk denne meldingen på russisk TV : Norge har gitt 200 mill. kroner til Ukraina slik at de skal anskaffe seg flere våpen i krigen mot Russland. Til nå er det drept kring 14.000 personer i denne krigen mellom broderfolk.
  For et par dager siden leste jeg hele profetien til Lebesbymannen – dette synet han fikk natten til 13. november i 1907. Han nevner at den store krigen vil starte når det oppstår konflikter mellom Russland og Ukraina. Videre sier han at et angrep på Norge vil skje om sommeren. Russerne blir stoppet ved Lyngenfjorden i Troms ; forteller Anton Johansen.
  Da jeg leste om at Putin har flyttet sin svære lyst-yacht fra Hamburg til Østersjøen ( trolig gjennom Kiel-kanalen ) ; fikk jeg en vond fornemmelse i min kropp. OL i Kina er slutt 20. februar – kan hende er det da også slutt på freden i verden ?

  5
  3
  • Putin er ein krigshissar. Han er gjennomskua.
   Det er skumle tider. Ingen vil ha kríg skulle ein tru. Diverre er Putin stormannsgal . Det er ikkje nok for han å eiga 1/6 del av kloden.

 2. I dag , torsdag , så jeg på pressekonferansen der NATO-sjef Stoltenberg og statsminister Boris Johnsen deltok. Det er første gang at jeg har observert svette på Stoltenbergs overleppe. Den spente situasjonen i verden var hovedoppslag i NRK-TV-nyhetene kl. 1200.
  Nå starter også en marineøvelse i våre kystområder der også Danmark , Tyskland og Nederland deltar. De skal øve på anti-ubåt-krigføring. Fregatten «Thor Heyerdahl » deltar fra norsk side. Fregatten » Fritjof Nansen » deltar som støttefartøy til en hangarskips-gruppe i Middelhavet – der hangarskipet er US » Harry Truman «. Det er meget sannsynlig at NATO har satt alle sine 30 medlemsland i høyeste beredskap. Det innebærer slutt på alle permisjoner og de stridende avdelinger har posisjonert seg i sine Alfa-områder og det er skarp ammunisjon i alle våpen.
  Det er godt kjent : Før et angrep blir det beordret RADIOTAUSHET.

  3
  1
  • I morgen skal jeg på sykehus til et planlagt inngrep – så jeg får skrive litt mer i dag. Elektronisk krigføring ( EK ) er et kjent begrep som jeg kjenner godt til som sambandsoffiser. Vi i Vesten baserer vår navigasjon på det amerikanske GPS-systemet – både militært og sivilt (på jorden , maritimt og i luften ). Russland har sitt eget system – det samme har Kina. Jeg vet at Kina har etablert sine sendere også på Svalbard. Trolig har Vesten plassert » jamme-sendere » i Ukraina. Straks et angrep settes i gang ; vil trolig også satelitter drive med jamming. Russerne har jammet sivil sjøtrafikk i NordNorge samt flytrafikk i Finnmark.Et ambulanse-helikopter nær Bergen ble jammet en uke før den norske fregatten kolliderte i Hjeltefjorden nord for Bergen. De har også drevet med slik jamming i Svartehavet. Et US-krigsskip som befant seg i selve Svartehavet : Oppdaget plutselig at deres kartmaskin viste at skipets posisjon var langt inne på land.
   Videre vil man prøve å jamme hær-avdelingene til en fiende. Sambandsutstyret har ofte faste kanaler – men det fins også utstyr der man tuner på forhånds-oppgitte frekvenser – som selvsagt er hemmelig. Enkelte støysendere kan jamme ut hele frekvensbånd.
   Greier Vesten å jamme ut russerne når de angriper Ukraina : Vil dette få store konsekvenser for krigføringen deres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *