Møt Michael Travesser og hans dommedagskult “Strong City”

“Gud kom til ham og sa: “Du er Messias” hevder Michael Travesser her avbildet sammen med noen av sine etterfølgere. (Foto: You Tube.SL)

Michael Travesser hevder han er Messias. Hans opprinnelige navn er Wayne Bent. Denne selvutnevnte Jesus gestalten leder en liten sekt i New Mexico som heter ” The Lord Our Righteousness Church” eller “Strong City”.  De rundt 60 medlemmene, menn, kvinner og barn følger blindt sektlederens ord og befalinger. De omkring 60 medlemmene venter på dommedag. Michael Travesser som nå er 75 år gammel ble i 2016 sluppet fri fra fengsel etter å ha nesten sonet ferdig en dom på 10 år fordi han skal ha forgrepet seg på to søstre på 14 og 16 år. Sektlederen som ble dømt til fengsel i 2008 ble sluppet ut litt før tiden for å få behandling for kreft. 

Sjekk ut dokumentaren om sekten og religiøs makt, overtro, sex og en falsk Messias.

https://www.youtube.com/watch?v=M0xf2Hdxo6o

Sektens nettside: http://www.strongcity2.info/index.html

9 tanker om “Møt Michael Travesser og hans dommedagskult “Strong City”

 1. Matteus 24:
  “23 Om noen da sier til dere: ‘Se, her er Messias’ eller: ‘Der er han’, så tro det ikke! 24 For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre selv de utvalgte vill.”

  • Ja det er så sant. Han sitter ikke ved siden av seg selv. Da hadde det blitt meningsløst. Bibelen sier dessuten at salvede kristne menn og kvinner en gang “skal bli ham (Kristus) lik”. Det betyr ikke i makt og herlighet, men vi får den samme type åndelig legeme som han.

   Det står også at “vi skal arve riket sammen med ham” (Kristus). Men over det hele troner Gud Fader JHVH selv. Selv Jesus “så det ikke som et røvet gode ikke å være Gud lik”.

  • Jesus sitter ved Faderens høyre hånd, indikerer også at Jesus sitter i en spesiell maktposisjon hvor han utøver sin autoritet som universets Herre. Jesus som er ett med sin Fader understreket en rekke ganger at han i likhet med sin far har en evig eksistens.
   Jesus sa videre: “Meg er gitt all makt i himmelen og på jorden,” og dette forteller også at Jesus er en annen person enn Faderen. Vi ser i vår tid mange falske Messiaser eller mennesker som påroper seg å være viktige fyrster eller salvede i Guds rike.
   Denne som er omtalt i denne artikkelen. er en falsk Messias, en forfører som lever sitt liv i synd og ugudelighet -og som bruker sin religiøse makt på å fullbyrde kjødets gjerninger. Flott at slike blir avslørt av Søkelys, og videre er det også en påminnelse om at Jesus kommer snart og henter sitt folk. Maran-ata

 2. Sitat: “De rundt 60 medlemmene, menn, kvinner og barn følger blindt sektlederens ord og befalinger.”

  Jeremia 17:5:
  ” Så sier JHVH:
  Forbannet er den mann
  som stoler på mennesker”.

  Salmenes 146:3,4:
  ”Sett ikke eders lit til fyrster,
  til et menneskebarn,
  hos hvem det ikke er frelse!”

  Esaias 2:22
  Hold da opp med å stole på mennesket, i hvis nese det bare er et pust! Hva er han å akte for?

  KONKLUSJON:
  Apgj. 17:11:
  ”Gransk Bibelen daglig for å se om det stemmer det som blir fortalt dere.”

 3. Da den falske mesias kommer,vil.til og med de utvalgte bli.lurt. Han.skal gjøre tegn og under og skap en falsk fred i regionene og i mange land de fleste vil se på han som en messias . Helt til.han setter seg på tronen i templet da vil han bli avslørt. HANS entre vil være da vi trenge det som mest da det råder kaos på jord,mange vil.da tro at dette er messias og da blit religionene bli til en kirke. DA de blir villedet til.å tro på han siden han vll gjøre store tegn og under da vil menneskene bli ledet under det falske lyset da vil det også bli innført et nytt betalings system i verden.som mange tror vik.bidra til at samfunnet vilbli.bedre.

  • Sitat: “Da den falske mesias kommer,vil.til og med de utvalgte bli.lurt.”

   Det står vel heller:

   “24 For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for OM MULG å føre selv de utvalgte vill.”

   Altså om det hadde vært mulig. De få som falt fra – Judas, Demas og Dotrefes – var jo ikke utvalgte lenger etter frafallet.

  • Ja det står skrevet slik.som du henviste til Bibelens ord.Det jeg.mener, er den onde som kommer i den tid vi lever i. Vil ikle seg i.lysets klær. Han kommer i vår kaos, og i vår trengsels tid, Trosfolket vil bli.stilt ovenfor noen valg som vil avgjøre framtiden for trosfolket. Jesus vil komme på oljeberget,og den falske messias vil.prøve å kopiere dette slik at de fleste vil bli lurt. Han kommer til å rydde opp i kaoset slik at folket får tillit til han. han.vil nok innføre ett nytt betalings system som vil får folk til å føle seg tryggere, En felles kirke vil bli opprettet og dermed vil det bli lettere og styre trosfolket, men det vil være en liten rest som vil stå i mot dette og dermed så vil vanskelighetene komme for den som ikke blir med på hans løgner. Slik tror jeg det vil.bli. og synes at man.skal være våkne i denne tiden vi går inn i, med rykter om krig som leder til frykt og en tid me mange falske åpenbaringer og profetier for å vilede folk؛ Det vigtigste er at man selv må se hva som er rett, man må lytte til Ånden i oss som åpebarer sanheten؛

 4. Josef. Jeg forstår det slik at du mener at Jesus ikke er Gud og derfor ikke bør tilbes. Nå har det seg slik at Jesus sonet vår skyld, døde for oss og ga oss dermed evig liv. Men mener du at dette ikke er tilstrekkelig til å tilbe han? Faderen får vi aldri se, han er Ånd, men Jesus skal vi alle få møte. Jeg velger å tilbe han som har gitt seg selv for meg.

Det er stengt for kommentarer.