Mobb på 150 hindu-ekstremister angrep kristen pastor mens han ba for en syk

De lokale kristne har nå gjenoppbygd kirken etter at alle kirker i Kandhamal området ble ødelagt av hinduekstremister i 2008. Foto: John Fredricks

Martyrkirken -den glemte og neglisjerte kirke: I ett av de åtte voldelige angrep som er blitt rettet mot kristne siden Corona-nedstengningen delvis ble opphevet i India for to uker siden, gikk en mobb på 150 mennesker i den sørlige delstaten Telangana til angrep på en pastor i det han ba for en syk. Pastoren ble så slept ut i gaten hvor hindu-mobben sparket og slo ham. “De slo og sparket med på samme måte som de gjør med en fotball,” forteller pastor Suresh Rao, en menighetsplanter til “International Christian Concern” som er en organisasjon som har et våkent øye til kristendomsforfølgelse rundt om i verden. Angrepet på pastor Rao fant sted forrige søndag i Kolongude landsbyen og den kristne pastoren forteller at han ble dradd ut i gate og skubbet i bakken. “Så begynte de å trampe på meg, de rev i stykker klærne, slo meg over hele kroppen og gav meg et slag rett i øyet,” forteller pastoren som har fått en alvorlig øyeskade som en følge av slaget i øyet.

På samme måte som Black Lives Matter aktivister i den vestlige verden tar i bruk vold for å skremme folk til underkastelse, tar hinduaktivister i bruk vold og slag for å undertrykke kristne

Lokale kristne har fortalt “International Christian Concern” at pastor Rao ankom boligen til en syk person for forbønn tidlig på ettermiddagen. Etter kort tid ble huset omringet av en mobb på nærmere 150 personer som ble ledet av en hindu som skal være identifisert som Ashok. Angriperne beskylte pastor Rao for å “ulovlige”  omvende hinduer til kristendommen. De sa at India var en hinduistisk nasjon og at det ikke er plass for kristne i India, forklarte Rao etter angrepet. “Jeg er forberedt på denne type hendelser og jeg kjenner prisen man må betale for å følge Jesus i disse områdene og jeg vil fortsette å tjene Jesus midt i landsbyene,” sier pastor Rao videre. I følge “International Christian Concern” har det blitt rapportert om minst åtte forskjellige angrep mot kristne de siste to ukene etter at Corona nedstengningen delvis er blitt opphevet.

Flere angrep

Den 11 juni ble brant en gruppe uidenfiserte mennesker brent ned i en bygning tilhørende et frittstående evangelisk forsamling med omkring 100 kristne som tilhørte forsamlingen Real Peace Church, i Vaylur landsbyen i den sørlige indiske delstaten Tamil Nadu. Dette var så deprimerende og det smertet med dypt i hjertet, fortalte Pastor Ramesh, som er ledende pastor i forsamlingen. Det tok 10 års hardt arbeid å bygge kirken og alt hardt frivillig arbeid og gaver gitt av de fattige menighetsmedlemmene ble brent ned på noen få øyeblikk. Alt som er tilbake er aske,” forteller den fortvilte pastoren. Den hindu-nasjonalistiske lokalregjeringen i den nordre delstaten Haryana har nylig tatt i bruk lovverket som besluttet for å forhindre at mennesker konverterer fra hinduisme til kristen tro. Dette betyr at kristne som deler sin tro eller snakker om himmel og helvete eller utfører veldedig arbeid mot hinduer av lavere kaster kan bli arrestert. Det har i de siste årene blitt stadig mer forfølgelse av kristne i India hvor flertallet av innbyggerne er hinduer. Selv om hinduismen selv opererer med mange forskjellige guddommer blir kristne ofte utsatt for forfølgelse og drap fordi kristentroen lærer at Jesus er den eneste veien til Gud.

https://www.youtube.com/watch?v=ZsMmA8uLRVo

 

 

t