Søkelys

                                                      


  Tilbake
   

 

Tony Miano pågrepet i London etter å ha kalt homofili for synd

Gateforkynner endte i arresten

Den velkjente gateforkynneren og tidligere politimannen Tony Miano ble forrige mandag pågrepet og kastet i arresten etter å ha forkynt åpent at homofili er synd. Miano som var på Norgesbesøk i januar er kjent for mange på grunn av sin deltakelse i programserien "The Way Of The Master" som sendes på en rekke kristne tv kanaler. Pågripelsen skjedde etter at en forulempet kvinne ringte politiet fordi hun mislikte Miano's forkynnelse mot homofili. Den velkente gatepredikanten ble etter arrestasjonen sperret inne på en celle i sju timer. Bakgrunnen for arrestasjonen er at Storbritannia mener at kristen forkynnelse mot homofili og annen akseptert synd er "hat kriminalitet" som ikke skal tåles av samfunnet. Etter sju timer på cella ble Miano løslatt uten tiltale.

Overraskende

I en kommentar etterpå sier Miano at han er overrasket over at man kan bli arrestert for å anvende ytringsfriheten i det landet som skapte "Magna Carta" og som tradisjonellt sett har respektert ytringsfriheten. Miano ble arrestert fordi han hadde utlagt en bibeltekst hentet fra 1.Tess.4,1-12 som omhandler seksuell umoral. Selv om mange kristne ennå ikke er klar over det blir religionsfriheten i Europa gradvis innstrammet, og dette gjelder spesielt for dem som våger å forkynne offentlig hva Bibelen sier om homofili, fosterdrap og hor.

Ytringsfriheten under press

Den gradvise innskrenkningen av kristnes ytringsfrihet i Europa og en del vestlige land er et resultat av en genrell avkristning i samfunnet. Det kristne evangeliet slik det egentlig er, vil ikke lenger bli tålt, og de som likevel våger å proklamere det, vil i økende grad komme til å oppleve kristenforfølgelse. For kristne som ønsker å forkynne Guds Ord slik det virkelig er vil situasjonen bli tyngre og tyngre. Selv om dette er en trist utvikling kommer den slett ikke overraskende for dem som kjenner profetordet om de siste tider. Paulus som skrev sine brev med apostlisk autoritet sa at det vil komme en tid hvor man ikke lenger skal tåle den sunne lære, og arrestasjonen av Tony Miano i London for en uke siden forteller vel nettopp sannheten i Pauli undervisning. Den kristne kirke, (det vil si de som ikke vil gå på kompromiss med Skriftens Ord) - må i større og større grad forberede seg på at det vil bli en høy pris og betale for å være tro mot Guds Ord.

Se Tony's diskusjon før pågripelsen

Tekst: Kjell  07.07.13