Mer “si det og krev det” forkynnelse fra Joel Osteen

Twittermelding fra Joel Osteen vekker oppsikt

joel-osteen-kjetter-twitterDen kontroversielle religiøse figuren Joel Osteen som leder en av USAs største fremgangsteologiske kirker har igjen vakt debatt etter at han i en oppmuntrende melding på Twitter oppfordret sine tilhengere til å ta i bruk den gamle kjetterske “positiv bekjennelses-metoden” for å profetere sin fremtid. “Ikke snakke om det du er, snakk om det du ønsker å bli..for da “profeterer” du din egen fremtid,” skrev Joel til sine tilhengere.  Osteen som er en del av den populistiske gren av trosbevegelsen som ikke ser ut til å evne å gi klare svar eller forkynne et budskap til omvendelse fra synd gjentar med dette det tradisjonelle kjetterske tankegodset som blant annet ble forkynt av Norman Vincent Peale som blant annet introduserte denne type New Age kristendom til kristenheten

“Mer positiv bekjennelses magi og såkalte “troens ord” kjetteriet fra Joel Osteen som plasserer mennesket i full kontroll av sin egen fremtid gjennom å bruke teknikken “det talte ord” ved å profetere som små guder, akkurat som om de har okkulte Star-Wars lignende kraft, i stedet for å stole på Guds suverenitet som vender alle ting til det gode gjennom den mektige kraften Han har disponibel for sine barn. Mens Osteen forkynner at du skal “tale til eksistens” det du selv ønsker å bli, maner Bibelen oss til å søke å bli mer lik Jesus,” og dette gjør du gjennom å ta til deg av Guds ord som er i Bibelen,” skriver et tidligere medlem av Osteens kirke i en kommentar. En annen som har
joel-osteen-for-allekommentert Joel Osteens twitter melding skriver dette: “Denne figuren ville ikke kjenne Bibelen om den datt ned i hue på han. Han er den største sjarlatan på tv, og det er mange som han og. Åpne deres bibler folkens og det vil ta dere to minutter å finne ut at denne typen ikke kjenner sin egen bibel, han sprer løgn, forvrenger skriften og det dårlig også. Se opp folkens, denne mannen er ute etter dine $$$$$$$$ lik den bedragerske paven, Oprah, T.D Jakes, Joyce Meyer, Joseph Prince osv osv. Vanskelig å tro at så mange folk er ute av stand til å lese sine Bibler og må gå å lytte til løgnere og svindlere slik disse folka er,” skriver  Kristopher Jewell Owens fra Florida i en kommentar til debatten om Osteens siste utspill om bruk av ordmagi.

Videoen er hentet fra Faith Community Church

Loading

10 tanker om “Mer “si det og krev det” forkynnelse fra Joel Osteen

 1. Fordi han er en falsk profet, og de som følger han og lytter til han er like forapt som Osteen selv. Penger, suksess ,god selvtillit, luxus og gull og glitter i alle livets områder. Det er hva han “tilbyr”…Lengre vekk fra korset kommer du ikke enn hva Osteen spyr ut av seg.

  • For all del; alle kristne skal be Gud om fattigdom, nød, sykdom, lav selvtilitt og tilbakegang på alle livets områder. Ellers er de ikke “gode” kristne:-)

  • Nei Ansgar. Vi skal ikke be om fattigdom, nød, sykdom og lav selvtillit eller tilbakegang på alle livets områder.

   Vi skal be om å være overgitt til Gud i alle ting, i medgang og motgang, og takke for sol og regn, for tårer og latter og ha samme fortrøstningsfulle bekjennelse og tro som Sadrak, Mesak og Abed-Nego i Daniels bok og i møte med alt kunne si:
   Dan 3,17-18 Vår Gud, som vi dyrker, er mektig til å frelse oss; av den brennende ildovn og av din hånd, konge, vil han frelse. Men hvis ikke, da skal du vite, konge, at vi ikke vil dyrke dine guder eller tilbede det gullbillede du har stilt op.

   Dette betyr å være innviet til alt vi måtte møte i livet og ikke bygge sin tro på seg selv, men på Gud den Allmektige som styrer og råder alle ting og som ikke lar seg manipulere av hva vi måtte mene å syntes. Nettopp derfor er den vanskeligste bønnen å be “Herre la din vilje skje”.

 2. Hei Fri Pinsevenn.
  Braut er vel glad i Joel Osteens forkynnelse og har åpenbart blitt provosert av saken om 22 juli profetien, av at jeg brukte termen “religiøs avis” om vårt land i artikkelen der de omtalte Franklin Graham som “ekstrem” og nå dette.
  Det er ingen vits i å pukke på Braut. Han har sine meninger som ofte er motsatte av de Søkelys står for.

  • Tja, vet ikke om jeg er enig i det. Syns jeg er enig i mye av det du står for. Jeg hører av og til på Joel, men mener det er svært viktig å høre på variert forkynnelse. Å bare høre på Joel blir feil, og det samme blir det om man kun sitter på bedehuset og hører på Hans E Nissel o.l, eller kun valfarter på Israel-møter.
   Det som er pussig, er at man ikke finner noe ubibelsk i Osteens forkynnelse, men bruker sterke og tomme ord. Noen sier at Joel og alle som lytter til ham skal gå fortapt, og da er de mildt sagt på trynet, og kan umulig tas på alvor. Joel Osteen er en av vår samtids aller mest troverdige, anerkjente forkynnere, og da bryr jeg meg fint lite om hva en bedehus-forkynner som samler 10 stykker på møtene, eller en redaktør av et religiøst nettsted som er kritisk til alt utenom Franklin Graham, måte ha av meninger.

  • Ikke noe ubibelsk med Joel Osteen sin forkynnelse? Ingenting av hans generelle budskap er jo bibelsk? Han er en lifecoach for mennesker som vil lykkes her i verden. Budskapet om synd og nåde kjenner han ikke. Joel Osteen er prima vare av velstands forkynnerne, og han representerer alt annet enn bibelsk kristendom. Hvis du ikke gjenkjenner ulvens røst her Braut, burde du være bekymret for din dømmekraft .

 3. Dette er faktisk litt komplisert. Guds ord sier noe om å tale som Hans ord. Pengekjærhet er roten til alt ondt står det, om penger og tingene vi omgir oss med eier oss,da har vi et problem. Det er vanskelig å søke det som er der oppe når våre tanker kun kretser rundt bare de jordiske tingene. Det står søk Hans rike først,så skal han gi deg det andre i tillegg. Det er mange løfter om Guds velsignelse i bibelen,men det betyr at man holder seg i ordet. Jeg tror på Guds velsignelse, med det mener jeg at Han sørger for å dekke våre daglige behov. Jeg tror ikke noe på at man skal jage etter rikdom,men som det står”Det er Guds velsignelse som gjør “rik”og eget strev hjelper lite. Men å tale som Hans ord,det er bibelsk. Lykkepredikanter har jeg liten tillit til,uten at jeg tør å si de er falske profeter. Det blir en sak mellom dem og Vår Herre,men vi skal prøve åndene om de er av Gud.

 4. Hvis noen tror at Osteen forkynner så tar de feil. Osteen forkynner ikke! Det kristne budskap utfordrer mennesker mens Osteens budskap lar flokken slumre videre mens de drømmer om en problemfri hverdag med velstand.

Det er stengt for kommentarer.