Medlemsflukt fra den danske folkekirke med ateist-hjelp

dansk-kirke-fluktRekordmange dansker har forlatt den danske statskirke dette året etter at det danske ateist selskapet har satt opp en nettside som har gjort det lettere for mennesker å forlate den liberale danske folkekirken. Så langt har 10300 dansker forlatt folkekirken det siste kvartalet, og dette er det høyeste kvartalmessige tallet siden 2007 da man begynte å føre offentlige statistikker.  Den lutherske folkekirke i Danmark føyer seg inn i rekken av skandinaviske kirkesamfunn som vier likekjønnede. I følge ateist-selskapets formann, Anders Stjernholm kan man melde seg ut av den danske kirke i løpet av et eneste minutt. (skjermdump Lokaldk)

Den danske ateist-gruppen skal i følge TheLokaldk være svært glade for at så mange dansker har tatt skrittet ut av folkekirken ved hjelp av nettstedet https://udmeldelse.dk/ som er satt opp av det danske ateist-selskapet. Det danske ateist selskapet har i de siste kjørt en landsomfattende annonsekampanje som inkluderer reklameskilt på busser som stiller spørsmålet: “Hvorfor tro på en gud?” og “hvorfor skal tro koste noe?” Dette i protest mot den danske kirkeskatten. I følge statistikker går bare omkring 2,4 prosent av danskene regelmessig i kirken. Den nest største religion i Danmark er “ingen” og de fleste som melder seg ut av kirken er mellom 18 og 25. Også i Norge har man mulighet til å melde seg ut av kirken på nett, og her har nærmere 30 000 forlatt kirken siden muligheten ble tilgjengelig.

 

 

 

 

Facebook Comments

1 tanke om “Medlemsflukt fra den danske folkekirke med ateist-hjelp

  1. Danskene har i det minste fortsatt et rent kristendomsfag i skolen(i stedet for KRLE).
    Nå drøfter de sågar om det ikke lenger skal være mulig å be barna sine fritatt(eks Jehovas Vitner, muslimer osv).
    http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-06-21-minister-aben-for-at-gore-kristendom-obligatorisk-for-alle-skoleborn

    Hvordan i alle dager har HEF her hjemme klart å få det til at det strider mot internasjonal rett å ha et fag med overvekt av kristendom, så lenge de har et rent kristendomsfag i Danmark?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *