VG med kraftig kritikk av Svein Magne Pedersens helbredelses-praksis og sammenblanding av Gud og penger

Lite nytt i VG kritikken I de siste dagene har avisen VG kjørt en omfattende kampanje mot helbredelses-evangelist Svein Magne Pedersen og hans virksomhet gjennom misjonen Jesus leger. Søkelys har tidligere omtalt Pedersens virksomhet i flere artikler som er søkbare i Google. Vår hovedkritikk av Pedersen har gått på koblingen mellom forbønn og penger som vi finner både umoralsk og i strid med Jesu lære slik vi møter den i Det Nye Testamentet. Pedersen og Tom Roger Edvardsen opererer helt klart i strid med Jesu ord i Matteus evangeliet kapittel 10 vers 8 hvor det står skrevet: “Helbred syke, opvekk døde, rens spedalske, driv ut onde ånder! For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det.”  Koblingen mellom bønn og penger er helt klart forkastelig og får kristne til å fremstå som grådige og uten moralske sperrer.

Søkelys har tidligere omtalt virksomheten til Svein Magne Pedersen i flere artikler og VGs omfattende oppslag omkring Pedersens virksomhet inneholder forsåvidt ikke de helt store nyhetene selv om det avisen skriver ikke gir et godt bilde av kristen tro og praksis. Vi finner nå som da  god grunn til å oppfordre Pedersen til å legge bort den kontroversielle og økonomiske biten med denne virksomheten og heller velge å tro Gud for at Han vil se til å holde virksomheten oppe. Koblingen mellom Gud, penger, forbønn og helbredelse er både kontroversiell og tvilsom rent teologisk og for folk flest fremstår det hele som en heller tvilsom bedrift. Vi vil derfor i likhet med blant annet Dagen redaktør Vebjørn Selbekk oppfordre Pedersen til å endre sin praksis. Dog frykter jeg at evangelist Svein Magne Pedersen er lite lydhør for vår oppfordring.

Les også:

https://www.vg.no/spesial/2018/mirakelpredikantene/kap1/

KrF-politiker ble truet med politianmeldelse etter å ha kalt mirakelpredikant bedrager -nå har de skværet opp

Nigeria-svindel i Jesu navn? -praktiserer TV Visjon Norge Simoni?

https://sokelys.com/pedersen.htm

Svein Magne Pedersen helbredet glasset på mobiltelefon under bønn

http://www.dagen.no/dagensdebatt/lederartikkel/Lederartikkel/Usunt-pengefokus-men-ingen-bedrager-624172

Facebook Comments

19 tanker om “VG med kraftig kritikk av Svein Magne Pedersens helbredelses-praksis og sammenblanding av Gud og penger

  • Savner forkynnelse som dette i menighetene i dag. Det er ikke forkynnelse vi hører mere, dessverre. Jeg tror virkelig på helbredelse og at Gud ønsker vi skal være frisk, det er mange som ikke blir det, men håpet er alltid godt å ha.

 1. Til : Birgir Hermansen

  Ja, hvor skal jeg plassere informasjonen om det alvorlige som skjer nær Finnmark ? Jeg anser dette for meget viktig å få fram. Den morgenen vi våkner til at el-strøm er borte over hele landet – og man ikke vet hvorfor – da forstår man at det er viktig og følge med. Nettrollene til Putin er plassert i St. Petersburg ; og de har nok kapasitet til å kutte både strøm og vann når de finner tidspunktet passende. Dette har våre myndigheter advart oss mot ( PST ) i 2017.

  I Sverige ble en stor TV-mast sprengt i filler – de tror russerne stod bak. Her i Norge avholdt Hæren en stor øvelse både i Troms innland og Østerdalen samtidig. Under skarpskyting dukket det opp flere ukjente droner på begge disse steder samtidig. De tror dette var russiske droner. Men i stedet for å skyte disse dronene ned ( Hæren hadde skarpskyting da ) ; så lot de disse flyvende farkostene få holde på – og anmeldte hendelsen til politiet ( PST ) i etterkant.

  • Synes det er bare fint at du kommer med informasjon som minner mange av oss på at vi bør forberede et nødlager av vann og mat, samt artikler som førstehjelpsutstyr og sanitærartikler.

   Nå har jo du mer greie på hvordan man skal fikse seg med strøm og andre ting, siden du har en militær fortid. Det er verre med oss andre som ikke har peiling på endel ting. En ting er nå helt sikkert, og det er at skjer det noe, da blir vann og nødvendige artikler revet vekk før man får tid å tenke.

   Bedre å gjøre litt forberedelser enn å ikke gjøre noenting. Salomos Ordspråk: «Den kloke ser ulykken og skjuler seg, de uerfarne går videre og må bøte».

  • Det finnes tråder du tidligere har delt i om slike ting. Hold deg til de trådene kanskje?

   1
   1
 2. Oppdatering – russerøvelsen

  USA har nå fire Poseidon overvåkingsfly stasjonert på Andøya. Videre er åtte krigsskip tilhørende NATO observert i Nord-Norge ; siste posisjon nær Narvik.

  Det er typisk russisk taktikk at de driver militære aktiviteter når verden er opptatt med andre ting ; les fotball. Da vi hadde julefeiring ; så inntok russerne Frans Josefs land og opprettet en base der. Like etter ble det målt økt radioaktivitet i luften i dette området.

  Under denne siste svære øvelsen har de med tre store landgangsfartøy og får også nå amfibie-styrker. Slikt materiell / styrker er noe man bruker i forbindelse med en invasjon – ikke for å forsvare Russland.

  Russisk UD fortalte for få dager siden at forholdet til Norge er nå forverret – pga at USA skal plassere 700 US-marines i vårt land.

  • Viirkelig tåpelig det han skriver. Skulle tro han var et barn på fem år.. En normal voksen ville aldri ha liret av seg noe slikt overfor en seriøs avis som VG..

  • Christensen er uhyre naiv, enten veldig barnslig eller kort. Ikke akkurat den skarpeste kniven i skuffen når man lirer av seg slike tåpeligheter overfor VG som har gjort en prisverdig jobb. Enten JKC liker det eller ikke.

 3. Ser at en viss blogger forsvarer SMP. Ikke rart det egentlig. Han har selv en snuskete måte å tilrane seg penger fra godtroende mennesker.

  4
  1
 4. Den russiske stor-øvelsen i Barentshavet.

  Jeg går utenom temaet – og redaktøren får sette meg på plass om han misliker dette. Men jeg undres over det som nå skjer utenfor Båtsfjord og Berlevåg i Finnmark.

  – Luftforsvaret vårt har flyttet F-16 jagerfly fra Bodø til Banak i Finnmark ; og disse har avskåret russiske jagerfly.

  – våre Orion-fly stasjonert på Andøya er ikke flyvedyktige ( sprekker i flykroppen ) – derfor har USA nå plassert to Poseidon overvåkningsfly der – for å følge med på russernes aktiviteter.

  – denne svære russiske øvelsen var ikke forhåndsmeldt – slik det skal være.

  – i dag får vi melding om at russerne setter inn to amfibie-skip om to dager : Disse kan huse 13 stridsvogner og 300 marinesoldater. Amfibie-kjøretøy ( stridsvogner ) kan slippes ut i åpen sjø og tar seg selv til land på høvelig sted og kjører så innover land. Dette er IKKE et defensivt taktisk trekk ; men det stikk motsatte. Jeg undres over det som nå skjer utenfor Finnmark. Men husk hva Yeshua ofte sa : Frykt ikke !

  6
  2
  • Gikk faktisk inn her nå for å se om det sto noe nytt ang. dette enn det jeg så på aldrimer.no. Det opptar meg. Og når jeg ser at alle rundt meg sover er det godt å se på Søkelys at man ikke er alene.

 5. VG burde klart å få frem at forbønn og helbredelse er bibelsk, og noe de fleste av verdens nesteb 3 mrd kristne forholder seg til.
  Det de skulle tatt oppgjør med er først og fremst pengemaset/presset, og SMPs beviselige nedsnakking av skolemedisinen. Det er all mulig grunn til å tro at SMP er både indirekte og direkte ansvarlig for at liv har gått tapt.

  1
  1
 6. Dette er ikke noe verre enn det å gi penger til Anders Behring Breivik tilhengeren og beundreren Jan Kåre Christensen.
  Jan Kåre har ingen menighet og ingenting som trenger støtte. Det eneste dette feite nettrollet gjør er å hate og mobbe oss kristne. Og det er gratis. Men allikevel samler han inn penger. Hvor går de pengene ?

  3
  2
 7. Det måtte komme, før eller siden. Jeg har år. definisjon INGEN tillit til SMP. Ikke har jeg tillit til nevnte Tom Roger heller. Han er en kjeltring og. Han var og talte i Frelsesarmeen Leirvik på Stord før noen år siden. Der klaget han over at han hadde vært i India, og det hadde kostet ham ALLE PENGA. DERFOR VILLE HAN at ALLE måtte gi MYE i kollekt, som forøvrig gikk til ham selv. Ikke så lang tid etter hørte jeg at han hadde kjøpt HOTELL.
  DERFOR er det bare EN ting å gjøre hvis en taler ber om penger: LØP FOR LIVET.

  2
  1
  • Ber for syke for å tjene penger til å kjøpe seg hotell.
   Jaja, dette henger heller ikke på greip.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *