Levi Fragelll: “Frykter trusler om politianmeldelser fra pastor Torp -Torp skal ha trukket truslene mot Levi Fragell fordi Fragell har høy alder”

Etter å ha levd med trusler i måneder og år om politianmeldelse for min kritikk av pastor Jan-Aage Torp, har jeg nå fått vite at ledergruppen i Stans pengepredikantene har vært truet med det samme. Og i tillegg har kritisk presse jevnlig vært utsatt for anmeldelser til Pressens faglige utvalg. Det er å håpe at våre samfunnstopper snart forstår at imøtekommende hyggeprat i Torps egne TV-program kan bidra til å legitimere alvorlige trusler mot vår samfunnsmoral – fra demonutdrivelser til homofobi. (Jeg har nå fått vite at truslene mot meg er trukket pga min høye alder.) -skriver Levi Fragell på Facebook

Levi Fragell som lenge har markert seg som en sterk kritiker av pastor Jan Aage Torp og hans virksomhet både som TV fjest på Visjon Norge og som pastor for Oslokirken. Som kjent har pastor Torp sitt faste TV-program “I Hovedstaden” på Visjon Norge og har der både politikere, diplomater og forskjellige kjente ansikt som gjester. Dette provoserer Levi Fragell og miljøet rundt “Stans Pengepredikantene” som mener at en gjesteopptreden i pastor Torp tv-program er å gi legitimitet til “ekstrem-karismatikken” og de “høyreorienterte” kreftene han samarbeider med i det polske Ordo Luris. Ordo Luris står for konservative kristne verdier i spørsmål om abort og homofili -noe som er truende for mange moderne liberale. Pastor Jan-Aage Torp fungerer som en brobygger i mange retninger -og har bygd opp et stort internasjonalt nettverk som inkluderer samfunnstopper, diplomater, politiske figurer og religiøse ledere. I Norge er Jan-Aage Torp avskrevet av de fleste og ble av avisa Vårt Land nylig omtalt som “kontroversiell”. Torps evne til å fungere som internasjonal brobygger og konservativ influencer, truer det liberale og karismatikk-fiendtlige miljøet og derfor gjør disse alt de kan for å sverte ham.

Og på Levi Fragells Facebookside og hos Stans Pengepredikantene er reaksjonene på at norske politiske figurer og samfunnstopper er gjester på programmet “I Hovedstaden med pastor Torp” sterke. Enhver som er gjest og lar seg intervjue av pastor Torp anklages for å medvirke til å gi pastor Torp legitimitet. Påstanden er med andre ord at når tidligere SV leder Erik Solheim nylig var gjest hos pastor Torp -er det akkurat det samme som å heie på og gi pastor Torps “tvilsomme karismatikk, homofobi og demonutdrivelser full legitimitet. Dette blir nesten det samme som å si at TV2 og NRK gir Taliban og deres handlinger legitimitet, bare fordi Fredrik Græsvik snakket med noen representanter for Taliban under den pågående krisen i Afghanistan. “Pastor Jan-Aage Torp roses idag av eks-minister Erik Solheim og legitimeres over tid av en kø av politikere og kulturpersonligheter – selv etter at han begeistret har fortalt offentlig om egne demonutdrivelser, gitt sin varme støtte til polsk homofobi (Ordo Iuris), er klandret av nær familie for smertelig religiøs oppdragelse etc, etc, etc… Hvordan kan tilslutningen vedvare? Jan-Aage Torp er en av landets mest begavede PR-talenter (jeg kjenner bransjen), og vet at med en mikrofon og et TV- kamera kan man sogar få låne Stortinget som opptakstudio. (Hvor mange av FrPs representanter har så langt stilt opp?) Og i kveld er generalsekretær i Norsk Presseforbund gjest hos pastoren,” skrev en frustrert Levi Fragell mandag.

Torp svarer Fragell

Åj, her var det litt av hvert. Jeg tror at Fragell & Co har glemt at jeg rådfører meg alltid med den beste faglige norske ekspertise før jeg vurderer politianmeldelse. Sist vi gjennomførte en politianmeldelse for «personforfølgelse, hets og mobbing» var i 2014, og det førte til en enstemmig dom, og endog EMD og Norges Høyesterett avviste mobberens anke. Min beslutning om å droppe politianmeldelsen av en del av dere, skyldes først og fremst at dere er ikke lenger en kraft i samfunnet, og jeg ønsker ikke å gi dere den publisitet som dere higer etter. Fragells alder spilte også inn. Tro hva dere vil, men dette er våre vurderinger. Jeg kikker innom Fragells FB-side nesten en gang om dagen, men ellers betyr denne krets ikke mye for oss. Alt godt,” skriver pastor Torp som lenge har vært skyteskive for antikarismatiske miljøer i Norge. Dommen mot Jan-Kåre Christensen har av Torp flere ganger blitt brukt som eksempel på at det nytter å anmelde hets og hatefulle ytringer. “Skremmende hvor lavt ytringsfriheten verdsettes av enkelte kristenledere, så lenge det ikke gagner dem selv direkte. Også ufin bruk av hersketeknikker for å få kritikere til å holde kjeft,” skriver den kontroversielle bloggeren Bjørn Roger Rasmussen i en kommentar til Fragells Facebookpost tirsdag.

Én tanke om “Levi Fragelll: “Frykter trusler om politianmeldelser fra pastor Torp -Torp skal ha trukket truslene mot Levi Fragell fordi Fragell har høy alder”

Det er stengt for kommentarer.