Levi Fragell om Visjon Norges møter med Dionny Baez: “En grusom opplevelse”

Dionny Baez ble idømt fire års prøvetid for en mindre hendelse med en mindreårig jente som går flere år tilbake. Prøvetiden varte frem til 2014 og hans navn er nå strøket fra registeret.

Dionny Baez som ble idømt fire års prøvetid for “korrupsjon av mindreårige” eller “Corruption Of Minors” som det heter i det amerikanske rettssystemet skal i følge pastor Torps gratulasjoner ha gitt ny seerrekort for Visjon Norge. Etter tre kvelder skal den omstridte tv kanalen ha nådd mer enn 600 000 seere. Svært mange ser dermed ut til å ha fått med seg møtene med den omstridte predikanten som i 2010 ble idømt fire års prøvetid for seksuell omgang med en mindreårig. Det var dommer  Harold M Kane ved domstolen i Philadelphia som fant predikanten som mange mener er en falsk profet, skyldig i umoralsk seksuell omgang med en mindreårig jente. En som reagerer skarpt på Dionny Baez opptreden på Visjon Norge er Levi Fragell som på egen Facebook side slår fast at dette var en grusom og uverdig opplevelse

Levi Fragell er svært kritisk til det som serveres fra Visjon Norge og mener det hele er uverdig

“Jeg sov dårlig i natt. Dette er ikke bare uverdig, det er skam og skade for tusener. Dionny Baez annonserte profetier om enkeltpersoners sykdommer og helbredelse, deres penger og økonomi – og den enorme belønning ved å gi 8000 kroner til Visjon Norge her og nå,” skriver Levi Fragell som ser ut til å ha fulgt møtene med Dionny Baez på Visjon Norge i helgen. Baez blir av sine tilhengere fremstilt som en profet, men han kritikere mener at han forkynner et falskt evangelium og dermed er en falsk profet. Andre igjen peker på det faktum at Baez i 2010 ble dømt til fire års prøvetid fordi han hadde “korruptert en mindreårig” gjennom å ha hatt et seksuelt forhold til en mindreårig. Profeten fikk da sitt navn oppskrevet i  registeret over seksualforbrytere i Philadelphia, Pennsylvania, og dommen mot profeten kan leses i sin helhet her. Blant annet blir det klart at profeten måtte punge ut med 25 000 dollar i kausjon. Blant Levi’s støttespillere er det stor enighet over at det som skjer på Visjon Norge er uverdig, og selv troende som Per Søetorp går langt i sin støtte til Fragell. “Helt enig med deg her Levi…dette er bare trist Jeg og kona satt og så reprisen i formiddag…makan til manipulering og skuespill,” skriver Søetorp som selv har en bakgrunn fra det kristne lovsangsmiljøet i Norge. Andre kristne skammer seg over det som de ser skje på Visjon Norge: “Veldig leit at ufrelste som får se dette,tror at DETTE er kristendom. Og noen vil få bekreftet sine fordommer om at de kristne er en gjeng med forstyrra folk,” skriver Terje Ingebretsen som nok bærer til torgs holdninger mange har. Levi Fragell avsluttet sitt innlegg ved å takke enkeltpersoner og grupper, kristne som ateister og oppfordret dem til å spre sin kritikk av som skjer i det mange oppfatter som Jan Hanvolds private pengekasse. “Men hvor lenge vil politikere og kirkeledere støtte denne forsimpling av norsk livssynskultur?” spør Fragell som ikke er redd for å si hva han mener.

Ser tegn, under og mirakler og en profet som kjører slalom

Hanvold i hundre etter helgens tv suksess

“Da strømmer det inn vitnesbyrd om helbredelser, som har skjedd via tv-skjermen, med Dionny Baez. Det gleder vi oss over, det er jo derfor Visjon Norge er på lufta, med ulike tjeneste gaver. Og vi gleder oss over at vi har en profet i huset. Dionny Baez kunnskapsord har vært treffsikre. Når han kommer med navn på personer jeg vet han umulig kan vite noe om. Så er dette tros styrkende for folk. Jesus satte den 5 foldige tjenesten i sin menighet. Og vi fryder oss over lovsangen ifra Vision Praise team. Det blir bedre og bedre, etter som tiden går. Etter, å ha vært i Kongsberg skisenter, hvor profeten har kjørt slalom. Er han klar for et nytt sterkt møte på i Studio 2. Det er største er at mennesker blir frelst, å får et møte med Jesus. Vi har egentlig mistet oversikten over alle som har blitt frelst i løpet av de 15 årene, Visjon Norge har vært på lufta. Neste måned feirer vi 15 år på lufta. Og Den Hellige Ånd har talt til meg, at hva vi har gjort til nå, Er bare en begynnelse på hva som kommer. Gud har store planer for oss, som vi ber om at vi skal se klart. Folk jo av oss og meg, da jeg sa at jeg skulle starte en tv-kanal. Og de trodde at det ikke ville gå. Sånn er det bare i Norge, hvor janteloven styrer. Men takk og lov, troenes lov hever seg over janteloven. Troen gir oss visjoner og drømmer, å når vi handler på Guds ord. Manifester troen seg i handling. Og vi sier all ære til Jesus, som er troens opphavsmann og fullender. Derfor kan ingen ting stoppe en troens mann. Fordi tro er det eneste som behager Gud. Og når Gud er på vår side, er alt mulig. Derfor ser vi fremtiden, i møte med stor begeistring og forventning. Når vi har opplevd en god, kjærlig Gud vil vi jo dele han med alle mennesker,” skriver Hanvold som selvfølgelig ikke låner øret til dem som kritiserer.

For dem som vil granske og gå i dybden

15 tanker om “Levi Fragell om Visjon Norges møter med Dionny Baez: “En grusom opplevelse”

 1. Vi mennesker må være forsiktige med å dømme andre mennesker – det er ikke vår oppgave og vi har ikke forutsetninger for slikt. Men jeg er i tvil om det er Den Hellige Ånd eller andre ånder som styrer denne Baez. Man kan gjøre store under selv om det ikke er DHÅ som står bak. Da tenker jeg på vår prinsesse som drev firmaet ” Astarte Education “. Hun beskriver at under en seanse dalte det ned engle-fjær på kursdeltakerne. Vi som har lest i Bibelen , vet hva Astarte står for.
  Men en ting tror jeg : Er det IKKE Jahve , Yeshua og DHÅ som står bak denne Baez ; så vil det slå fryktelig tilbake på TV Visjon Norge fremtiden.

  • Helt riktig at vi ikke skal dømme, men vi skal BEDØMME! Og vi skal så sannelig være forsiktige med å IKKE bedømme.
   Min bedømmelse er at Visjon Norge er et ormebol og Jan Hanvold er kongekobraen i bolet! Styr unna!!!

   11
   1
 2. Blir ikke en viss dømt blogger kritisert (tenker ikke spesifikt på søkelys her) for å referere til Levi Fragells kritikk av kristne møter, teologi m.m? Og nå bruker Søkelys denne fanatiske gudsfornekterens kritikk av en bekjennende kristen og hans virksomhet for å fremme sin egen kritikk av samme kristne personlighet?
  Hanvolds teologi og hans bruk av såkalte (ofte selverklærte) profeter bør virkelig diskuteres. Men ikke bruk en fanatisk ateists versjon.

  3
  2
  • Det står skrevet: ……….”for denne verdens barn er klokere mot sin egen slekt enn lysets barn. Lukas 16,8.
   La meg si det slik. Den kristne kirkes oppgave er å vinne verden for Kristus. Det som vi ser skje i regi av Hanvold og denne Baez er at verdens mennesker (som vi er kalt til å vinne for Kristus) faktisk blir motstandere av kristen tro, nettopp på grunn av det som skjer i regi av Visjon Norge.
   Slike falske profeter påfører nå Guds rike kanskje ubotelig skade, og det er alvorlig!
   Og en ting til: Levi Fragell er fullt ut meningsberettiget til å uttale seg om dette av mange grunner.
   Han har erfaringen fra sin tid som forkynner i pinsebevegelsen, hans virke gjør at han møter på mange mennesker som er påført stor mental skade og psykiske problemer nettopp på grunn av slik tvilsom virksomhet.
   Bare dette gjør at han er verd å lytte til, selv om han er ateist.
   Det er jo ikke slik at vi her har bedt Fragell om å veilede oss i Skriften eller i sjelesørgerisk sammenheng.
   Han har uttalt seg om en konkret og tvilsom forkynner med falsk lære som potensielt kan nå en halv million mennesker.
   Levi Fragell er og forblir en interessant person, og jeg tror vi gjør klokt i å lytte til -og vurdere hans kritikk.
   Han har gjennom sine mange år blitt litt av en ressurs, og jeg mener så avgjort at det av og til er klokt å lytte også til røster som er kritiske til den kristne tro.

   4
   2
  • Kjell gleder meg at du nå har snudd 180 grader.
   Før håner du meg og Fragell.
   Bl. å. hadde du en artikkel der du påsto at jeg og Fragell hadde en allianse.
   He – he, verden går tross alt fremover!

   3
   3
  • Søkelys har ikke snudd 180 grader som du hevder Jan Kåre. Dersom du tar et søk i Søkelys på Levi Fragell vil du få opp flere saker hvor hans navn er omtalt. Av og til blir det sparket til Fragell, og du må ikke oppfatte denne artikkelen som en støtte til Fragell eller et bevis på noe som helst.
   Jeg konstaterer med denne artikkelen at Fragell reagerte på møtene med denne tidligere straffedømte, og svært mange kristne i Norge mener her det samme som Fragell. Det blir helt meningsløst når du bruker dette som bevis på at Søkelys skal ha snudd.
   Dette er ikke noe annet enn en nyhetsformidling og selv om jeg i denne saken er enig med Levi Fragell i deler av hans kritikk, finnes det flere artikler på Søkelys hvor jeg støtter røster som har kritisert Levi Fragell.
   Fragells svartmaling av møtene med Franklin Graham i fjor høst https://www.sokelys.com/?p=22021 -viser jo at det finnes sider med Fragell hvor man er 100 prosent uenig.
   Din allianse med Fragell Jan Kåre, var eller er en såkalt menings-allianse -hvor fellesnevneren er et “hat” mot Torp som jeg ikke har.
   Jeg er langt fra enig med Torp i synet på denne Dionny Baez, ei heller enig med ham i synet på NAR og apostelbevegelsen, men jeg finner ingen grunn til å hate eller forakte Torp fordi jeg er uenig med ham. Jeg er ikke bygd slik for å si det slik.
   Du skal med andre ord ikke oppfatte dette som noe mer enn nyhetsformidling.

 3. Matt.7.22-23
  22 Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ 23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’

  4
  2
 4. Takk Søkelys for nok en oppvekkende artikkel. Vi trenger virkelig røster som er tydelig i sin tale og er villig til å advare mot disse løgndemonene som preger Visjon Norge. Takk også til Levi Fragell som orker å bruke krefter på å advare mot slikt religiøst svineri.

  1
  1
  • “takk søkelys for nok en oppsiktsvekkende artikkel”? Er det om å gjøre å levere oppsiktsvekkende artikler, når de nesten uten unntak er negative?
   Hvorfor ikke noen gode nyheter??? Destruktive åndskrefter som herjer her på dette nettstedet, kan man rolig konstatere.

   3
   3
  • Så Rand hisser seg opp fordi noen sier sannheten om hva som presenteres i regi av disse sektene som opererer på Visjon Norge. Disse som er kontrollert av de forførende ånder som herjer fritt der Jan Hanvold og hans likesinnede herjer fritt.
   Er enig med Fri pinsevenn, og jeg takker Gud fordi det finnes et nettsted som Søkelys som viser sannheten slik den er.

   1
   1
  • Nei, dessverre. Hun har bare bekjent bestemors kors. Et DØDT kors. Hun blir ikke troverdig før hun tar opp SITT EGET KORS og følger Jesus Kristus.

   2
   1
  • Nei du. Bjørn Olav Hansen er ikke skinnhellig. Han er ÆRLIG. Og han skriver under SITT EGET NAVN. Det er vel en eller annen grunn til at DU ikke gjør det. Mangel på ÆRLIGHET er vel mest riktig.

   2
   1

Det er stengt for kommentarer.