Levi Fragell om “The Send” i Telenor Arena 25 juni 2022: “Dette planlagte gigant-arrangement bør stoppes!”

En rekke organisasjoner, deriblant Ungdom i Oppdrag, Laget, Acta-Normisjon, ung baptist, misjonskirken ung, frelsesarmeens barne og ungdomsarbeid, TenOase, Jesus-revolution, Younglife, Wycliff, Pinseung, NLMung, IMFung, Misjon uten grenser, Navigatørene, Impuls, FRIBU, Get Focused, Bibelselskapet, Euromisjon, kristent nettverk og kvinner i nettverk vil den 25 juni 2022 arrangerer et gigant-møte i regi av ungdom i oppdrag. Forløperen til “The Send” finner vi i The Call som ble ledet av Lou Engle, en samlende skikkelse i evangelistmiljøet i Amerika. The Send er ledet av Andy Byrd fra Youth With A Mission. Flere er nå kritiske til arrangementet og ønsker at det skal bli stoppet. “Dette planlagte gigant-arrangement bør stoppes! Det amerikansk-dominerte The Send er drevet frem av kristenkulturens mest skandaliserte skikkelser,” skriver Levi Fragell på Facebook.

Kritikken mot det planlagte arrangementet fikk omtale i Vårt Land i går. “Det påstått tverrkirkelige ungdomsarrangementet THE SEND, som skal gå av stabelen i Telenor Arena neste sommer (25. juni 2022), har skapt debatt. Det teologiske grunnlaget er blitt kritisert av bl.a. førsteamanuensis Arne Helge Teigen ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole og tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes (som er aktuell med boka “Trump, Gud og kirken”). Lederen i Ungdom i Oppdrag (som er hovedarrangør), Andreas Nordli, har anklaget Teigen og Simonnes for å ha misforstått – og for å “sause ting sammen”,” skriver Oddbjørn Johannessen.

På Johannessens Facebookside er det flere som er kritiske til arrangementet som ser ut til å være støttet av en forholdsvis samlet evangelisk kristenhet i Norge. “Det må være høyst betimelig å stille spørsmål ved et arrangement med så vidt tvilsomt teologisk grunnlag som Send-bevegelsen representerer. Særlig med tanke på at dette retter seg mot ungdom.” skriver Kjell Wedø. Bjørn Roger Rasmussen mener at det er viktig med  fokus på viktige kritikkverdige forhold…”Lou Engle (foran) har gjestet The Send i USA tidligere. Oddbjørn Johannessen mener det er på sin plass å spørre om den type teologi Engle representerer vil være en del av det norske arrangementet.” Det er ennå ikke klart hvem som blir hovedtaler på dette arrangementet som nå møter enkelte innvendinger. Det er Ungdom i Oppdrag som er hovedarrangør av eventen, men nå vi leser listen over samarbeidspartnere er det ikke tvil om at tiltaket har bred tverrkirkelig tilslutning. Allerede nå pågår det “pre-rallies” og markedsføringen av det planlagte “All in for Jesus” pågår for fullt

Facebook Comments

4 tanker om “Levi Fragell om “The Send” i Telenor Arena 25 juni 2022: “Dette planlagte gigant-arrangement bør stoppes!”

 1. Dersom dette er av Gud, kan det ikke stoppes. Det som er av Gud kan ikke stoppes av mennesker. Dette burde Levi Fragell vite.

  • Jeg heier på dette stevnet.
   Det viktige her er at Guds ord blir forkynt sant og rett.
   Det er jo bra at kristne kan samle seg om noe.

 2. Jeg har vært skeptisk til The Send siden jeg hørte om det. Men får håpe det blir som Gud vil -og ikke pastorene. Det har mye bærturer…i årevis nå, det er LITT rett det JV sier -at det er mye føleri (men ellers så forstår JV ikke at folk virkelig også kan ha et møte med Jesus her)

  Noen ganger er det faktisk meget bra band på disse events’ene, men de kristne er underernært på kvalitets konsertopplevelser, dans og glede, og tar HELT av her. ALT er liksom Den Hellige Ånd. Jaja… men det er også enkelt og greit noen ganger kun en fantastisk konsertopplevelse. For det er ikke så sikkert at artistene lever med Gud. Det er mye falskt fra alle plattformer.

  Har fulgt med litt på alle slike events som har vært. Det er alltids noe bra fra talerstolen, skulle bare mangle, men har det ført til noe mer enn bare en opplevelse, føleri og atter en ny tale som man ikke husker -og som heller ikke fikk en videre i livet med Gud? Jeg tror mye av det kun er manns ide, ikke Guds ide.

  For å holde liv i og lønn til alle disse «viktige» forkynnerne, pastorene, «såkalte profetene» og «lederne» , så hjelper de hverandre og inviterer hverandre på sine events.

  Utgiftene er store (hvem betaler?) TV produksjon, leie av Telenor arena, reklame, «pastor-luncher» , «kvinnemøter» og konferanser, hoteller og flyreiser. De som ikke «er noe» jobber gratis. Det er et maskineri som går hele tiden, år etter år, som ikke alltid er Gud’s.

  Er spent på om det vil komme noe krutt fra talerstolen i det hele tatt. Forhåpningene mine er ikke store. Men håper jeg tar feil. Det vil kanskje handle om bl.a. vekkelse. Som IKKE kommer.

  Vranglære er det nok av. Vi trenger nødvendigvis ikke de utenlandske forkynnerne heller. Bare kun hvis alle de norske hadde sovet. Men noen få er våkne ennå her også. (Noen av dem mener selv at alle andre sover unntatt dem selv, men de driver allikevel vranglære og er dessverre på bærtur)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *