Lege ut mot etikken til Visjon Norge etter at predikanten Dionny Baez lovet beskyttelse mot Corona i bytte med gaver til Visjon Norge

Lege og spesialist i indremedisin og kardiologi Wasim Zahid stiller spørsmål ved etikken til den religiøse tv-kanalen Visjon Norge hvor predikant Dionny Baez tilbød beskyttelse i bytte mot donasjon til Visjon Norge

Predikant Dionny Baez tilbud om beskyttelse fra Corona viruset i bytte mot en gave til den kontroversielle tv kanalen Visjon Norge har i dag skapt sterke reaksjoner. En som reagerer på etikken til den religiøse tv kanalen er lege Wasim Zahid som er spesialist i indremedisin og kardiologi. I en video delt på Facebook og lagt ut på You Tube. “Hvor er etikken til Visjon Norge som spller på folks frykt for å dra inn penger. Problematisk og uetisk,” skriver lege Wasim Zahid på Facebook.

Etter dagens oppslag i media er det mange, også blant kristne som er enig i Wasim Zahids konklusjon

 

 

9 tanker om “Lege ut mot etikken til Visjon Norge etter at predikanten Dionny Baez lovet beskyttelse mot Corona i bytte med gaver til Visjon Norge

 1. Jeg er helt enig i at det er sterkt kritikkverdig det som Dionny Baez gjør på Visjon Norge. Han er en bajas-profet som bør settes i samme bås som en viss sjaman……..

  På tide å få en ny landsdekkende kristen kanal! Gjerne en med stilmessig stor spredning, men som er bibeltro og edruelig og fri for det meste av pengegriske ekstremkarismatikere og bajas-predikanter, bajas-profeter og bajas-apostler!

  Programmer fra feks Flekkerøy Media, Åpne dører, Norea Mediemisjon m.fl. fortjener å få sendt sine programmer på en sannferdig og edruelig kanal og ikke på bajas-kanalen Visjon Norge. Har prøvd å finne «skikkelige» kristne kanaler, men det er så mange bajas-kanaler og har enda ikke funnet en eneste kanal der vi slipper å se og høre på flåsete lykke og overflodspredikanter og åndelige New age inspirerte bajaser.

  Vet noen her inne om en kristen TV-kanal jeg kan se på som er fri for åndelig kvakksalveri? Ønsker veldig gjerne å få vite om en slik kanal finnes. Pr. dags dato har jeg ingen kristne kanaler som jeg kan anbefale folk å se på. Kan anbefale enkelte programmer fra kanalens sendeliste, men da helst ved å henvise til programmenes egne YouTube eller Vimeo-kanaler.

  Nesten flaut å si det, men 4. Mai skal jeg få mitt vitnesbyrd kringkastet på bajaskanalen Visjon Norge i programmet «I Pottemakerens hus» produsert av Flekkerøy Media. Anbefaler å se det etter denne dato på Vimeo.

  • Neida, det er ikke flaut. Og gleder meg til programmet. Flekkerøya Media og hun dyktige dama lager flotte programmer. De er topp for alle folk å se. Håper de og andre får til en helt ny kanal. Vi er mange som har sett på VisjonNorge, bedt for kanalen, reklamert for kanalen, hatt tro på kanalen, hatt våre yndlingsprogrammer på kanalen, eller gitt til kanalen. Vi er mange som er skuffet over at det aldri kommer innrømmelser eller beklagelser over noe av det som har skjedd på V.N. Hvor er ordet unnskyld… Og vi er mange som har sluttet enten helt eller delvis å se. Hanvold ødelegger mye med å ikke lytte til velmente råd. Folk har virkelig brydd seg om å hjelpe ham med å advare på fine måter. Holdningen hans er “jeg sier og mener hva jeg vil og har alltid rett”. Det er trist at han ikke legger merke til selv hva han sier. “Jeg har” og “vi har” “10000givere” eller andre ting, “min” og “mitt” osv. Det er ikke hans. Nå når Flekkerøya Media fortsatt er der, så får i hvert fall de som fortsatt ser på, et bra program. Et trygt program. Men jeg kan ikke forstå at dette som skjer kan fortsette.

   Nei, jeg vet ikke om noen kanaler å anbefale. Og har sett på dem alle sammen tror jeg. (De fleste har selvfølgelig noe bra.) Men ingen kanaler ser ut til å ikke være villige til å se sine feil. Da jeg endelig fant noe bra kristen musikk å lytte til på en kanal, fant jeg senere ut at folk i kirken deres lå på graver og skulle få overført salvelsen fra døde helbredelses-predikanter. Man kan ikke stole på noen kanal lenger. Desverre. Verden er syk sier man… Nå er det stadig flere og flere menigheter som også er syke. Tusenvis av ungdommer blir forførte. Jeg vil gråte. Men innimellom ser man håp -som filmen du henviste til -jenta som kom seg ut av Bethel.

  • Takk Wasim Zahim. Enkelt og klart sagt.
   Hvorfor kan ikke en pinseleder og andre ledere bare si det samme? Hvorfor må Fragell og Anders Torp og en lege si fra?

  • Hei Hannah

   Det er klart det er mye bra å se på i disse kanalene. Men, det finnes jo tydeligvis ikke en edruelig sendeplattform for disse programmene. Enten må det dreie seg om åndelig blindhet eller så tror jeg det dreier seg om penger, penger, penger for eierne av kanalene…klart det betyr mer penger i predikanter ala Joel Olsteen og Bill Johnson og den store tilhengerskaren som lar seg blinde av kjærlighet og åndelig lykke. Meg selv, meg selv, meg selv budskap trekker flere seere.

   Jeg har TBN-appen og der kan jeg velge selv hva jeg vil se. Problemet er personer som mor og mormor som sluker alt som er «kristent». De er vant med at alle som snakker om Jesus er bra. Åndelig naivitet er det vanskelig å gjøre noe med dessverre.

   Ser at det er et stort problem innen lovsangssjangeren. De fleste av de mest populære tilhører Bethel eller Hillsong. Mye klein teologi fra deres åndelige hjem. Blir usikker rundt dette. På Flekkerøy arrangeres Øygospel hvert år. I fjor var over 10.000 inne på konsertene. Jeg var det også. Var der også i fjor med Kari Jobe. Tydelig at ungdommen liker denne musikkstilen. De fleste som er på konsert er totalt uvitende om Bethel og Hillsong og hva som skjer der, men de liker musikken. Jeg vet om hva som skjer i de menighetene, men hadde allikevel en god opplevelse på konsertene. Musikken er fengende, men ikke like rocka som jeg vil ha det. (Dagens kristne ungdommer er ikke like harde i stilen, slik mitt alderskull var ?) Det som var fint var at alle tekster kommer på to storskjermer. Alle kan synge med og se hva de synger om. Isolert sett var det ikke noe i tekstene som ikke var bra. Vitnesbyrdene var også flotte og de klarte å få alle ungdommene til å bli musestille under disse seksjonene. Tenker på min egen ungdomstid. Jeg likte musikken, tekstene og bandene, men ante ikke deres bakgrunn. Håper egentlig det er tilfellet i dag også. Tror Guds nåde er så stor at Han virker på disse konsertene tross alt….min opplevelse av det. Ungdommene som er der er lite kjent med kristentroen og de kristne ungdommene går i «vanlige» menigheter.

   Jeg tror ungdommene blir velsignet tross alt.

  • Jeg har også tenkt på det du sier, at tror Guds nåde er så stor at Han virker på disse konsertene tross alt. Ungdommene får mye bra i tekstene på sangene.Bare de ikke slipper inn Heidi Baker og andre der da. Det går kalt nedover ryggen på meg…

   Å advare folk rundt meg angående falske profeter og Visjon Norge gir jeg snart opp. Bare Jesus er nevnt så mener de visst at alt er ok.

   Blir fort lei av lovsangsstilen, det låter jo bra, men er så likt. Liker hardere musikk best, men også Rivers &Robots. Ikke noe tull med dem. Hilser alle her med “Discovery”. Med nydelig gitar. Til nå har jeg aldri funnet bedre lovsang. Hvorfor Jonathan Odgen kan skrive slike låter… det må være en spesiell grunn.

  • Eneste absolutt rene kanalen å lytte til, er den som går strake veien opp. Når man stiller inn antennene og åpner hjertet, er det mulig å få inn det fredeligste og de beste impulsene som fjerner støy og frykt. Problemet er at det er så lette å bytte kanal.

  • Hei Richard.
   Vi har jo en landsdekkende kristen kanal, Kanal 10. Den er på et helt annet nivå enn Visjon Norge, etter min mening.
   Vi som har Altibox har den imidlertid ikke.
   Det er blitt etablert en facebook-gruppe, der vi samler inn underskrifter for Kanal 10 på Altibox. Fint om alle skriver under. Mange kristne setter pris på kanalen, og dersom den ligger tilgjengelig, er det jo en viss sannsynlighet for at ufrelste snubler over den, innimellom alt det rare som er på de andre sekulære kanalene??
   Hilsen Arnt Arnesen, den ekte?

Det er stengt for kommentarer.