Kjell Andersen: Jeg lå klargjort på operasjonsbordet og sykehuset ble mørklagt -operasjon utsatt på grunn av strømbrudd -pasienter sendt hjem

Jeg er kommet hjem etter at strømmen gikk på sykehuset rett før jeg ble lagt i narkose. Flere operasjoner ble avlyst og pasienter sendt hjem som en følge av at Sørlandet sykehus torsdag ble rammet ustabil strømforsyning.  KRISTIANSAND: – Jeg lå klar på operasjonsbordet, da lyset begynte å blinke i lyset flere ganger. Det ble da besluttet å avblåse operasjonen, og jeg ble noen timer senere sendt hjem. Da jeg ble rullet ut av operasjonssalen var deler av sykehuset mørklagt. Det forteller Kjell Andersen fra Lillesand, som opplevde at operasjonen han hadde ventet på siden i august ble avblåst. Han forstår at dette var nødvendig, men er likevel oppgitt. I følge NRK Sørlandet var et kabelbrudd i Kristiansand sentrum årsaken til strømbruddet. Dog er det betenkelig at sykehusets nødstrøm system ikke var i stand til å levere stabil strøm til alle operasjonsstuene og et spørsmål folk kanskje bør stille seg mår det gjelder sykehuset er dette: Hva skjer dersom det skjer en større katastrofe samtidig med større strømbrudd og sykehusets eget nødstrøm-system ikke klarer å levere stabil strøm til alle operasjons-stuene.

Alle medikamenter var tatt, kanyler satt i armen, kontinuerlig blodtrykksmåling og elektronene som brukes for å sjekke hjerte og pust var slått på. Jeg hadde akkurat fått maska satt på for narkosen og anestesilegen sier pust inn, pust inn, og så ble alt mørkt. Etter kort tid kom lysene på igjen, men det blinket flere ganger. Lå så og ventet og halvsov inntil jeg ble trillet til et annet rom hvor en liten gutt lå å holdt på å våkne fra narkosen. Jeg holdt flere ganger på å sovne av medikamentene. Etter en stund våknet gutten opp fra narkosen og begynte å gråte. Sykepleiere og foreldre trøstet ham og han fikk en is. Så kom sykepleierne med nyheten. Operasjonen var avblåst grunnet strømbrudd. Alle pasienter bortsett fra liv og død fikk sine operasjoner avlyst og utsatt. Etter å ha fått kaffe og is av sykepleierne var alt klar for å dra hjem. En venn fra Kristiansand kom og hentet meg, kjørte meg hjem…og så er det å vente videre.  Sukk, så   sårbart Norge er blitt i det siste årene.

Fra https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/4qW1LR/Sykehuset-rammet-av-strombrudd

Facebook Comments