Kroppene til 21 koptiske kristne som ble halshugd av IS terrorister funnet i Libya

Levningene til de 21 kristne kopterne som ble halshugd av den muslimske terrorgruppen IS i 2015, skal ha blitt funnet i en massegrav i Libya, melder det libyske innenriks-departementet. De kristne mennene som ble halshugget på en strand nær Tripoli for mer enn to år siden, utløste sterke reaksjoner blant kristne i Egypt, og egyptiske myndigheter svarte med omfattende luftangrep mot ISIS styrker i Libya. Terrorister tilknyttet IS hadde kidnappet de kristne mennene i to forskjellige hendelser i Libya i desember 2014 og januar 2015

 

Hodene var kuttet av fra resten av kroppen og de hadde blitt bakbundet med vaier av plastikk, sier den libyske innenriksministeren. Det var ISIS krigere som var blitt tatt til fange av libyske myndigheter som fortalte hvor kroppene til 21 koptiske martyrene var blitt begravet. Flere av disse IS krigerne skal ha erkjent å ha deltatt i de brutale drapene på de 21 koptiske kristne. Levningene til de avdøde er nå sendt videre til Misurata for rettsmedisinske undersøkelser. Levningene vil senere bli returnert til Egypt slik at de døde kan få en kristen begravelse. Krigen mot IS pågår ennå for fullt og tidligere i denne måneden ble sju terrorister tilknyttet IS dømt til døden for å ha vært linket til IS. Tidligere i år kunne “International Christian Concern” fortelle at slektningene til de 21 kopterne som ble drept var stolte over at deres familiemedlemmer sto opp mot IS for Jesu navns skyld. En kvinne som mistet sin mann under drapene på den blodige stranden nær Tripoli uttrykte stolthet over at hennes ektemann “stod fast i troen og ble en martyr for Kristus.”


Én tanke om “Kroppene til 21 koptiske kristne som ble halshugd av IS terrorister funnet i Libya

  1. Det var en periode jeg leste veldig mye nyheter om alt det grusomme som skjer når det gjelder islam. Dette måtte jeg bare kutte ut og jeg ser overskriftene, men orker ikke lenger å lese dette som jeg gjorde det tidligere, jeg blir rett og slett dårlig av å høre/lese alt det som skjer. Har kommet til et punkt der det rett og slett blir for mye av elendighet, men jeg synes selvsagt det er forferdelig å lese om denne type forfølgelse for sin tro og kan ikke forestille meg hva de går igjennom for å følge Jesus. Jeg føler med de og burde be å legge de mer på hjertet, for bibelen oppfordrer oss til å tenke og be for våre forfulgte brødre og søstre.

Det er stengt for kommentarer.