Kristent ektepar ble fratatt sitt fosterbarn fordi de ikke ville lære henne om julenissen og påskeharen

Ontario Canada: Et kristent kanadisk ektepar ble brått fratatt sitt fosterbarn fordi de ikke ville lyve og fortelle barnet skrøna om julenissen og påskeharen. I følge “Children’s Aid Society” hadde det kommet bekymringsmeldinger til dem over det kristne ekteparet siden disse ikke ville fortelle barnet at det var påskeharen som kom med søtsakene. Ekteparet som tilhører en reformert presbyteriansk forsamling feier verken jul eller påske, og i følge  “Children’s Aid Society” var det derfor grunn til å anta at ekteparet ikke ville gi fosterbarnet en sunn og naturlig oppvekst, og barnet ble derfor hentet ut fra familien.

Er julenissen snillere enn Jesus? spurte en fem år gammel gutt en gang sin kristne far. Etter  det ble julenissen en bannlyst figur i familiens hjem

Ekteparet Derek and Frances Baars som ikke feirer jul eller påske skrev i sin klage at de var villig til å gi barnet gaver eller søtsaker i forbindelse med høytidsdagene, men de ville ikke fortelle barnet løgn å lære dem skrøna om at julenissen kommer med julegaver eller at det er påskeharen som hopper rundt med påskeegg og sukkertøy. Ekteparet Baars gikk så til søksmål mot “Children’s Aid Society” og hevdet at disse gjennom å nekte dem å være fosterforeldre for jenta, diskriminerer dem for deres religiøse overbevisning og dommeren var enig. I en kjennelse slo dommer Andrew Goodman fast at bevisene viser at det kristne ekteparet ble fratatt sitt fosterbarn på grunn av deres religiøse overbevisning og i ettertid har  “Children’s Aid Society” kommet med en beklagelse over hele situasjonen og innrømmer å ha begått urett mot det kristne ekteparet. Påske og juletradisjoner som innebærer julenisser, påskeharer og lignende har fått stadig flere kristne verden over til å ta avstand fra den kommersielle jule og påskefeiringen som preger vår vestlige kultur. Det er med andre ord ikke bare Jehovas Vitner og andre sære sekter som avviser vår jule og påske feiring, men kristne fra mange sammenhenger har begynt å stille spørsmålet om det egentlig er bibelsk å feire jul slik den utarter seg i de tusen hjem.

2 tanker om “Kristent ektepar ble fratatt sitt fosterbarn fordi de ikke ville lære henne om julenissen og påskeharen

  1. Vanligvis så kommer julenissen med julegavene!
    Lærdommen er ikke tung å bære. Jo mer en lærer jo bedre er det!

  2. Påskeharen. Julenissen. Hekser. Troll. Gud. Allah. Samme ulla. Eventyr. Fantasi. Tro.

Det er stengt for kommentarer.