Søkelys

            

  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

Irans Ayatolla Khamenei advarer sine toppledere:

Vi står foran krig i løpet av få uker

Irans religiøse overhode, Ayatollah Khamenei er ikke i tvil, i løpet av bare noen uker vil Iran stå overfor krig med Israel og mest sannsynlig også USA, melder det israelske Debka i dagen toppoppslag. Debka som tidligere har spådd et Israelsk/Amerikansk angrep i oktober viser i onsdagens oppslag til eksklusive iranske kilder og etterretning. Det var under fredagsbønnen forrige uke at Irans åndelige overhode Ayatollah Ali Khamenei fortalte sine militære toppledere at landet snart vil stå overfor konflikt med Israel og eller USA.

Nedtelling til den store Midt-Østen krisen?

Den lenge bebudede krigen over Irans atomvåpenprogram nærmer seg nå med stormskritt. Etter flere år med sanksjoner, forhandlinger og diplomatisk press er sjansene for en fredlig løsning i ferd med å renne ut i sanden. Krigen mellom Iran og Israel/USA har fått massiv oppmerksomhet i internasjonale media og når krigsutbruddet kommer vil neppe nyheten komme som noen overraskelse på noen. En rekke kristne personligheter hevder seg å ha fått syner, visjoner eller ord fra Gud om den kommende konflikten, og en rekke profetigranskere mener at denne krigen er omtalt i det bibelske profetordet. De som har gransket de såkalte "bibelkodene" mener seg å kunne lese konflikten ut fra hemmelige koder Gud angivelig skal ha lagt ned i bibeltekstene. Mer om bibelkodenes forutsigelser kan du lese her.

Fare for regional storkonflikt?

Et israelsk eller amerikansk angrep på Iran har uten tvil et potensial til å bli en regional storkonflikt. Iran vil neppe sitte i ro og se på at landets kjernefysiske fasiliteter blir bombet sønder og sammen og vil mest sannsynlig svare med å beordre Hizbollah og allierte terrorgrupper til å angripe Israel med massive rakettangrep. Også amerikanske baser og interesser i Midt-Østen vil kunne bli angrepet og man vil sannsynligvis forsøke å lamme verdensøkonomien ved å blokkere Hormuz stredet. For øyeblikket pågår det en blodig borgerkrig i Syria og det er ikke utenkelig at Syria som er en nær allierte av Iran blir trukket med. Fra Gaza vil palestinske terrorgrupper trappe kraftig opp sine rakettangrep mot det sørlige Israel og fra Libanon vil Hizbollah militsen angripe Israel med tusenvis av raketter. Israel vil ganske fort kunne bli tvunget til å gå inn i Libanon og dermed snakker vi om en regional storkonflikt som kan antenne en rekke land i området. Les saken fra Debka her

 

Oppdatert 01.08.12