Koptiske kristne i Egypt ser mørkt på julehøytiden etter det verste angrepet mot kristne i Egypts historie

Minst 25 kvinner og barn drept i terror mot kirke Da presten skulle avslutte søndagsmessen i den koptiske kirken eksploderte bomben og tok livet av rekke kirkegjengere i den egyptiske hovedstaden. Minst 25 kirkegjengere er drept og ytterligere 30 såret i et bombeangrep under søndagsmessen ved Sankt Markus-katedralen i den egyptiske hovedstaden, melder Al Arabiya. Dermed ser presset mot de kristne ut til å fortsette i Egypt hvor kristne tidligere har opplevd sporadiske angrep og press fra muslimske ekstremister. (foto av kirken hvor vinduene er blåst ut)

De fleste som ble drept i søndagens angrep var kvinner og barn. Etter angrepet har flere kristne reagert sterkt og det har kommet til sporadiske demonstrasjoner mot myndighetene etter det dødelige angrepet. Vi vil oppfordre til forbønn for den kristne kirke i Egypt. Det er på innsiden av kirken hvor vi ser hva slags destruktiv kraft som ble utløst i det eksplosivene gikk av. Se et amatørklipp fra åstedet og kom den forfulgte kirke i hu

 

Facebook Comments

3 tanker om “Koptiske kristne i Egypt ser mørkt på julehøytiden etter det verste angrepet mot kristne i Egypts historie

  • Vi burde være opptatt med å be for Erna og resten av landets ledere i denne tiden.

   Matteus 24:45 Hvem er da den tro og kloke tjeneren som herren har satt over de andre tjenerne for å gi dem mat i rett tid? 46 Lykkelig er den tjeneren som herren finner i arbeid med dette når han kommer tilbake!

 1. Vi går julethytiden i møte her i Norge også…
  Her er noen tanker rundt det fra Torebloggen.

  http://toreblogginfo.blogspot.no

  Ref. Torebloggen 10. desember:
  I følge vitnesbyrdet til en russisk soldat. Det kom en ordre fra Kreml om å kjøre over den norske grensen med sine tanks. Da de startet og begynte å kjøre, så dukket det 2 kjempeengler opp, og tanksene spant. De kom ikke av flekken. Og det ble heller aldrin noen trefninger. Det blir som i Fedrelandssalmen:

  “Vil Gud ikkje vera Bygningsmann,
  Me faafengt paa Huset byggja.
  Vil Gud ikkje verja By og Land,
  Kann Vaktmann oss ikkje tryggja.
  So vakta oss, Gud, so me kann bu
  I Heimen med Fred og Hyggja!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *