Kommentar: “Sliter med troverdigheten etter påstander om at hans bønn helbredet dødssyk mann i koma

Visjon Norge sjef Jan Hanvolds enkle vitnesbyrd om forbønnen og den “mirakuløse helbredelsen” av Kåre som angivelig lå dødsdøm og oppgitt av legene i koma på Kongsberg sykehus har utviklet seg til å bli litt av ei blemme for den omstridte lederen for den kristne tv kanalen. Allerede i forkant av den siste blemma, har Hanvold møtt betydelig motbør etter at NRK sendte dokumentaren “Penge-predikanten” som tegnet et forstemmende bilde av en grådig predikant som bruker sin posisjon til å berike seg selv. Bedre ble det heller ikke da  Hanvold mistet besinnelsen og ropte: “Du er en jævla drittsekk,” til en journalist fra NRK. Senterpartiets Per Olaf Lundteigen som ble vitne til hendelsen var ikke imponert over TV-pastoren. “Hanvold er en offentlig person som er veldig utadrettet gjennom virksomheten sin. Han burde være den første til å ikke oppføre seg slik,” sa Lundteigen til NRK.

Skandalene har nærmest stått i kø for den kontroversielle sjefen for TV Visjon Norge. I etterkant av Brennpunkt dokumentaren “Pengepredikanten” har gaveinntektene til Visjon Norge gått ned, og det er ikke tvil om at mange har reagert negativt på Hanvolds utskjelling av en journalist fra NRK. Både NRK selv og en rekke andre medier slo opp stort opp Hanvolds “jævla drittsekk” utsagn -som neppe har styrket Hanvolds omdømme og troverdighet i manges øyne. Som kjent la Hanvold forrige tirsdag ut noe han sikkert trodde vil bli en gladmelding: Det var så sterkt idag da IngerLise ringte meg ifra Kongsberg, å fortalte at kåre hadde blitt momentant helbredet, da vi ba for han på Kongsberg sykehus. Inger Lise ringte oss fortvilet søndag for 14 dager siden, å spurte om Inger og jeg kunne dra på Kongsberg sykehus, å be for hennes mann som lå i koma, på intensiven. Det passet slik at vår datter hadde konsert på Krona. Så vi dro innom intesiven hvor Kåre lå i respirator og var i koma. Vi fikk salvet og bedt for han. En halvtime etter på, fikk legene sjokk og alt bedret seg. Idag er han oppe, å går fullstendig helbredet. Og Inger Lise er så takknemlig for at Kåre ble frelst igjennom Visjon Norge. Etter at dette miraklet skjedde med Kåre, er også deres barn tatt imot Jesus, å blitt frelst. Kåre som var dødsdømt,å oppgitt av legene, er fullstendig frisk. Vi må gi all ære til Jesus Kristus. Og vi fryder oss over at vi kan gjøre forskjellen, i menneskers liv. En sjel er mer verdt enn hele verden. Og vi gleder oss med Inger Lise og Kåre. Jesus lever,” slo Hanvold fast i en Facebook melding som har fått mer omtale og reaksjoner enn Hanvold selv kunne drømme om.

Slettet kommentar som hevder Hanvold lyver

Hanvold som er vant til massiv kritikk på Facebook brukte ikke lang tid på å slette en kommentar skrevet av Ann Kristin Ommundsen som er datter av Lise og stedatter av Kåre. I den slettede kommentaren går Ann Kristin Ommundsen knallhardt ut mot Hanvold og skriver dette :”Jeg er datter av Inger Lise, og jeg må si at dette som blir skrevet her er ikke helt sant. Det er ingen leger som hadde gitt han opp, Kåre falt og fikk et lårbeinsbrudd og ble lagt i respirator og koma gjennom operasjonen pga litt pustevansker. Det at dere skriver at han er fullstendig helbredet stemmer ikke, og synes det er veldig dumt at du lurer andre mennesker til å tro det. Han er fortsatt sengeliggende og det tar lang tid før han er fullstendig frisk. Du kan heller ikke skrive barn i flertall, når det er flere av oss som ikke tror på det dere skriver. Og meg har dere ikke frelst. Dette er kunn hjelp av dyktige leger og sykehus personalet som er årsaken til at han er på bedringens vei.. Det at dere tar på dere æren for at Kåre er i livet den dag i dag synes jeg er en skam. Det er legene og sykehuset som fortjener ALL ære og ros. Det er helt iorden at folk lever i den kristne tro, men det står også i de ti bud at det ikke er lov å lyve.”

Hanvold blir motsagt av Ann Kristin Ommundsens søster

Birgit Jeanette Norgren Grønvik som er søster av Ann Kristin Ommundsen bekrefter her sin søsters versjon og hevder at Hanvold lyver om helbredelse.

Også Birgit Jeanette Norgren Grønvik som er søster av Ann Kristin Ommundsen har gått ut mot Hanvolds fremstilling og la søndag kveld ut denne kommentaren på Hanvolds Facebook side hvor hun også sterkt går i rette med Hanvolds fremstilling: “Jeg er søster av Annkristin Ommundsen, datter av Lise stedatter av kåre, og jeg støtter 100 %min søster i hva hun skriver og bekrefter at det hun skriver er sant. Har selv vært å besøkt Kåre mandag ,den 13 november på Kongsberg sykehus,  -dagen etter at Hanevold og kone skal ha vært og helbredet han på Kongsberg sykehus,ankom sykehuset i 7 tiden på kvelden , han var verken frisk eller oppegående som det blir beskrevet i innlegget til Jan Hanevold ,dette er trist ,hver og en m få ha sin tro ,men det som står i innlegget er ikke sant,han er verken fullstendig frisk eller helbredet av sine sykdommer som han har ,og er heller ikke oppe å går,” skriver  Birgit Jeanette Norgren Grønvik  i en respons til Hanvolds påstander om at Kåre skal ha blitt helbredet etter at Jan Hanvold og kona ba for ham.

Ribbet for troverdighet og bør vurdere sin stilling i Visjon Norge

Fra skandalen i etterkant av Brennpunkt dokumentaren “Pengepredikanten”

Det er ikke tvil om at Jan Hanvold etter en rekke blemmer og uheldige episoder er i ferd med å miste all troverdighet både i og utenfor kristenheten. Det som Jan Hanvold trodde vil bli et vitnesbyrd til ære for Gud har slått svært uheldig ut -og har gitt alle dem som ikke tror god grunn til å håne og spotte den kristne tro.  Etter å ha sett hva folk skriver, så er det ikke tvil om at Guds navn er blitt spottet på grunn av Hanvolds kommentar og handlemåte når kommentaren fra den sykes datter ble slettet. Hanvold har i svært manges øyne null troverdighet, og uten troverdighet er det vanskelig å nå disse med evangeliet. Det bildet folk flest sitter igjen med av Hanvold er at han er grisk og grådig, bruker banneord mot journalister og bløffer om helbredelse. Og sånn vi kan se når vi leser eder og gallen som nå slenges mot Hanvold og Visjon Norge, så blir Guds hellige navn spottet og brakt i vanære av Hanvolds ord og handlinger. Både TV2, Nettavisen og Dagen har slått saken stort opp og det er ikke tvil om at Hanvolds troverdighet både som tv sjef og predikant har gått på nok en smell. En smell som bør få den konsekvens at Hanvold trekker seg som sjef for Visjon Norge. Dette før hans mange merkelige utspill helt ødelegger troverdigheten til de mange mer seriøse aktørene som bruker TV Visjon Norge for å spre evangeliet. I Jan Hanvold har vi en sjef og predikant som mangler troverdighet og etter Søkelys syn er det på tide Jan Hanvold trekker seg tilbake.

 

Facebook Comments

17 tanker om “Kommentar: “Sliter med troverdigheten etter påstander om at hans bønn helbredet dødssyk mann i koma

 1. Til Susanne Løken; jeg er enig i alt du skriver, unntatt en ting. Jeg opplever ikke Hanvold som en “ulv i fåreklær” men en “ulv i ulveklær”!
  Anbefaler alle å heller se på Kanal10. Svensken, Børje Claesson som startet det har i grunnen gjort alt stikk motsatt av Hanvold. Han hadde bygget opp en suksessrik sekulær bedrift, solgte den og investerte gevinsten på kr. 10 millioner i Kanal 10(som er en stiftelse).
  Han har også tatt ut en marginal lønn, på ca kr. 250.000 svenske kroner i året.

  Hanvold har ikke satt inn en eneste krone av enge midler, men tapper giverne for kr. 1.800.000 hvert år…Til alt overmål har han flere ganger både på Visjon Norge og til media løyet om hvor de høye inntektene stammer fra.
  Alt fremkommer av offentlig tilgjengelige regnskaper. Hanvold er avslørt som en grådig sjarlatan, en løgner, en tyv og en brautende og usympatisk drittsekk!!!

 2. Det er trist når godtroende folk går rett på Jan Hanvolds forførelse. Det er pengene han er interessert i og loppe godtroende kvinner som er tynget av forskellige ting og lover dem mer enn det Guds Ord lover oss.
  Han misbruker Guds Ord til sin egen undergang.

  Vi har mye å lære av brevene til Timoteus. Dette vi ser Jan Hanvold holder på med hører til endetidens forførelse.

 3. Teologien til Hanvold har han fra velstandsevangeliet som oppstod i USA, og ble bragt til Skandinavia ved Livets Ord i Sverige. Evangeliet går kort ut på at Gud velsigner/belønner sine barn økonomisk. Dette er hoveddogmet, hvis ikke det eneste dogmet. Velsignelsen er proporsjonal med inntekt/penger og andre materielle verdier. Hvordan en tilegner seg disse pengene/verdiene er underordnet. Kan en få tak i de, er det på grunn av Guds velsignelse, og en kan beholde pengene/verdiene til egen forlystelse. Jeg var selv med i en menighet med den type teologi på 90- tallet, og jeg gremmes over at jeg ikke fikk opp øynene og forlot menigheten før jeg faktisk gjorde det. Det poppet opp en masse menigheter med denne teologiske forankringen på 80- og 90- tallet. Heldigvis er så godt som alle borte. Som kjent så står ikke det åndelige huset lenge hvis Gud ikke er bygningsmannen.

 4. Hanvold er en okse i norsk “kristenglasshus”. Han har alltid vært det og kommer alltid til å bli det. Fjerner du ham fra Visjon Norge vil han garantert dukke opp i et annet format ett annet sted i “Kristenlandskapet” like uparfymert som alltid.

 5. Jeg er alltid på Jan Hanvolds parti, dersom det har noens interesse.
  Jesus sier, at på fruktene skal dere kjenne dem! Jeg vet ikke om noen som har mer gode frukter på treet enn Hanvold.
  Jeg kan ikke begripe at dere ikke heller kan fokusere på alt det som Hanvold og hans menn og kvinner får til. Det er nok å nevne hjelpearbeidet i øst-Europa. Mange blir frelst og får hjelp til utdannelse og jobb.
  En annen ting er de mange og gode TV sendingene TV Visjon Norge har hatt i mange, mange år. Hvor mange kommer seg ut av ensomheten og føler at de er til noens nytte der de sitter. Noen støtter med 100 kroner måneden og noen har andre beløp. Og de som støtter med penger gjør det med glede, og hvorfor ikke? Når statusen skal fortelles i himmelen, så blir deres giverglede helt sikkert nevnt. Og det takket være Jan Hanvold.
  Gud velsigne han og hans familie, det kommer fra hjertet!
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Myhren, du er lettlurt!

   Jeg kjenner Hanvold fra over tredve år tilbake, før han var både skilt og gjengiftet!
   Han er en banditt og kjeltring som operer i Guds og Jesu navn!

   Det er fordi han gjør mye godt at han klarer å lure deg og tusenvis av andre. Du må se også på det negative med ham, han er en banditt.

   Se her:
   http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=jan-hanvold-en-falsk-profet

   http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=jan-hanvold

  • Hvis Jan Hanvold kunne ha fokusert på hans arbeide i Øst-Europa, og konsentrert seg om det, hadde det meste vært bra. Men han vil heller være en klovn istedet for å være seriøs. Og store klovner tiltrekker seg små klovner.

   Mer fokus på veldedighet og mindre fokus på bajaseri hadde vært en god ide for Jan Hanvold.

   Jan Kåre, din artikkel i dag om snømåking var en god artikkel. Skriv flere artikler som dette, Jan Kåre.

  • Hvilke frukter??????????????? Han har IKKE blitt velsignet med god helse. Og han har IKKE blitt økonomisk velsignet. ALLE hans inntekter, er giverkroner han putter i lommene. Tilsammen ca 1.800.000 kr pr år!!!
   Ingen av hans private investeringer har gått med overskudd og de fleste er teknisk konkurs!

   Lurer mange ganger på om du liker å provosere, eller om du rett og slett er mindre begavet, Herr Myhren?
   Du har ihvertfall null økonomisk kunnskap og minimal teologisk!

  • Snakk om å være blind. Hanevolds nødhjelp arbeid er da ikke noe annerledes enn røde kors og Amnesty?? Men hvor er det blodige kors? Hvor er kallet til omvendelse? Hvor er den hellige allmektige Gud? Han er erstattet med pengejag, lykke og fremgangs forkynnelse. Hanevold og visjon Norge er intet annet enn falske ulver, som i Jesu navn utnytter andre til egen vinning. En ulv i fåreklær, som avsløres av sine dårlige frukter, falske forkynnelse, og hunger etter å tekkes mennesker med “nødhjelp” som skalkeskjul. Verre enn Hanevold skal man lete lenge etter..

  • Det blir vel mye med Hanvold nå. Hva slags tillit kan man ha til en leder med en uren munn? Vi har i Hanvold en religiøs leder som ser ut til å mangle både dømmekraft og selvkontroll.
   Jeg tror Bibelens ord til tilsynsmenn i Guds menighet også må kunne anvendes på en tv sjef som besitter så mye religiøs makt.

   1 Tim 3,2-7 Derfor skal en tilsynsmann være ulastelig, én kvinnes mann, edruelig, sindig, verdig, gjestfri, duelig til å lære andre, 3 ikke drikkfeldig, ikke voldsom, men saktmodig, ikke stridslysten, ikke pengekjær, 4 en som styrer sitt eget hus vel og har lydige barn med all sømmelighet 5 – men hvis nogen ikke vet å styre sitt eget hus, hvorledes kan han da ha omsorg for Guds menighet? – 6 ikke en nyomvendt, forat han ikke skal bli opblåst og falle i djevelens dom. 7 Men han skal og ha godt vidnesbyrd av dem som er utenfor, forat han ikke skal bli hånet og falle i djevelens snare.

   -kan være relevant for Hanvold.

  • Da må jeg spørre deg om hva som er gode frukter Anders? Står det ikke om at dem utvortes er sauer i foreham, men innvendig er grådige ulver?
   Utad kan dem vise at dem er gudfryktige og masse gode gjerninger.
   Humanitære organisasjoner gjør også mye bra, men betyr ikke at det er gode frukter.
   De gode fruktene kommer av Guds Ord og dermed er det forkynnelsen man skal se på. Og Jan Hanvold forvrenger Guds Ord og har kommet med masse usunn forkynnelse. Det kommer det dårlige frukter av som ikke er fra Gud.

  • Folk kan ha en ytre form for Gudsfrykt, men fornekter dens kraft.
   Guds Ord taler om Gudsfryktens hemmelighet.
   De gode fruktene kommer av evangeliet, ikke det vi selv produserer eller får til. Guds Ord gir ikke noe godt å si om det falne mennesket. Vi må bli født på ny. De gode fruktene er av Jesus Kristus og kommet av evangeliets lys. Der går mange feil.
   Satan kan kle seg ut som en lysets engel, men Gud kjenner hjertene.
   Formaningene til Jesus er å bli i Ham, som vil si å bli i Hans Ord. Kan ikke separere Jesus og Ordet. Han er nettopp Ordet. Kan ikke ha et forhold til Jesus og et annet til Hans Ord.

  • Så når folk forvrenger Guds Ord er dem falske. Dem kan prøve å lure folk ved å vise masse gode gjerninger. Altså gjerninger som synes godt for menneskenes øyne, men som ikke er av sannheten. Det avgjørende er om sannheten driver dem til det de gjør, eller om det er masse selvproduserte og selvopphøyede gjerninger for å få ære av mennesker og vinne dems tillit.
   Jan Hanvold står for endetidens forførelse. Det er penger, penger og atter penger som er drivkraften. Og lurer folk til å tro at det er pengene som et såkornet, men Guds Ord sier at det er Guds Ord som er såkornet. Og Hanvold manipulerer folk til å gi penger til Hans virksomhet i regi av kristen virksomhet. Det er en skam. Og et rart at kristne ikke ser det.
   Ja, Guds Ord oppfordrer oss til å gi inn i Guds rike. Men da er det så viktig å gi til misjonsarbeid som virkelig er opptatt av evangeliet og som sprer sunn forkynnelse hvor folk kan bli vunnet for evigheten.
   Kan Hanvold sin forkynnelse er åpenlyst vranglærer. Og han er sterkt infiltrert av trosforkynnelsen som sprer falskt evangelium og er inspirert av herlighetsteologi. Hans trosforkynnelse er falsk. Guds ord taler at troen er en Guds gave og er ikke avhengig av noe av oss selv. Det er Kristus som virker troen.

 6. Det er ei forteljing som viser korleis Hanvold og desse Baals-prestar held på. Dei ropar på feil Gud.

  “Da sa Elia til Baal-profetene: «Velg dere en av oksene og stell den til først, siden dere er flest. PÅKALL SÅ NAVNET TIL GUDEN DERES, men tenn ikke ild!» 26 Så tok de den oksen han hadde gitt dem, stelte den til og påkalte Baals navn fra morgen til middag. «Svar oss, Baal!» sa de. Men det kom ikke en lyd; det var INGEN SOM SVARTE. Imens hinket og hoppet de omkring det alteret (Sjå på vekkelsesprogramma på Visjon Norge) de hadde reist.
  27 Da det var blitt middag, hånte Elia dem og sa: «ROP HØYERE! HAN ER JO GUD. Han er vel falt i tanker, eller han er gått avsides eller er ute på reise. Kanskje han sover og må våkne.» 28 Så ropte de enda høyere og rispet seg med sverd og spyd, som de hadde for skikk, til blodet rant nedover dem. Da det led over middag, KOM DE I PROFETISK HENRYKKELSE. Slik holdt de på til den tid da grødeofferet blir båret fram. Men det KOM IKKE EN LYD; det var INGEN SOM SVARTE og ingen som enset dem.” 1 Kongebok 18

  Gud svarar bokstavleg.
  Baal svarar ikkje.

  “Svar meg, Herre! Svar meg, så dette folket skjønner at du, Herre, er Gud, og at du har vendt deres hjerte til deg igjen.» 38 Da fór Herrens ild ned og fortærte både brennofferet og veden, steinene og jorden, og slikket opp vannet som var i grøften. 39 Da folket så det, kastet de seg ned med ansiktet mot jorden og sa: « Herren, han er Gud! Herren, han er Gud!”

  2 Mosebok 20 seier det tydeleg.

  “Jeg er Herren din Gud, som førte deg ut av Egypt, ut av slavehuset.
  3 Du skal ikke ha andre guder enn meg.
  4 Du skal IKKE LAGE DEG GUDEBILDER, INGEN ETTERLIGNING av noe som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden. 5 Du skal ikke tilbe dem og ikke la deg lokke til å dyrke dem”

  Korleis passar dette med Paulus sine ord?

  “Han er den usynlige Guds bilde,
  den førstefødte før alt det skapte.

  16 For i ham er alt blitt skapt,
  i himmelen og på jorden,
  det synlige og det usynlige,
  troner og herskere,
  makter og åndskrefter –
  alt er skapt ved ham og til ham.

  17 Han er før alt,
  og i ham blir alt holdt sammen” Kol 1.

 7. Hanvold er dessverre kun toppen eller ytterpunkter av hele elendigheten med den pinsekarismatiske kristendommen der en har gjort der legitimt å fornekte virkeligheten og ha løgnen som sannheten!
  De har egentlig byttet bort Guds ord og Kristus med eventyr og fantasi!

  • Det finnes en sunn pinsebevegelse og ekte karismatikk. Imidlertid er denne preget av respekt for Guds ord og søker å fremelske ekte åndelige gaver slik at mennesker får åndelig hjelp, finner trøst og fremfor alt, slipper å bli loppet i Guds navn eller bedradd om falske mirakler. Hanvold har her tråkket ettertrykkelig i salaten, og bør nå forstå at dette er svært skadelig for Guds rike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *