Knallhard Visjon Norge kritikk i TV2 dokumentaren “Norge bak fasaden” -tidligere bibelskoleelev hevder at polsk pastor truet med å kutte av han hodet

Den tidligere bibelskole-eleven Dariusz Stawinski  som var elev ved Visjon Norge hevder i programmet at en navngitt polsk pastor truet med å kutte hodet av ham. (Foto fra Facebook-videoen)

En polsk tidligere bibelskole-elev skal angivelig ha blitt utnyttet på det groveste mens han var elev på bibelskolen til Visjon Norge. I dokumentaren “Norge bak fasaden” hevder en tidligere polsk bibelskole-elev at en polsk pastor og nær venn av Jan Hanvold skal ha fralurt ham 170 000 kroner, i tillegg skal den polske pastoren som har deltatt i program på den religiøse tv-kanalen ha truet med å drepe eks-bibelskole-eleven som stod fram i dokumentaren. I følge dokumentaren skal bibelskole-eleven ha vært utsatt for menneskehandel, og politiet etterforsker saken.  I dokumentaren blir det hevdet at bibelskole-elever fra Polen er blitt grovt utnyttet til å gjøre dugnadsarbeid på Hanvolds eiendommer. Ren slavevirksomhet, blir det hevdet i programmet hvor den tidligere polske bibelskole-eleven Dariusz Stawinski står frem med alvorlige anklager mot en navngitt polsk pastor som angivelig er skyldig i både tyveri og menneskehandel

Var i trøbbel med norske myndigheter og ble dømt til ubetinget fengsel etter virksomheten i Drøbak. Nå hevder TV2 dokumentar at Hanvold medvirker til å utnytte fattige polske bibelskole-elever til gratis arbeid, og i dokumentaren blir det hevdet at Visjon Norge er involvert i menneskehandel.

Hvorvidt påstandene i dokumentaren er sanne, vet vi lite om. Imidlertid kan bibelskole-elever som gikk på Jan Hanvolds feilslåtte 1980 talls prosjekt i Drøbak fortelle om lignende utnyttelse. Som kjent drev Jan Hanvold da “Ny Visjon bibelskole” i de gamle lokalene til Jøtul i Drøbak. Virksomheten Hanvold da drev resulterte i konkurs og en kort fengselsstraff for Jan Hanvold. Nok en gang blir det rettet harde anklager mot Jan Hanvold, som blir rammet vel så hardt som den polske pastoren Maksymillian Pyra. Både Visjon Norge og Hanvold blir i dokumentaren utsatt for knallhard kritikk fra den tidligere bibelskole-eleven fra Polen vi ikke kjenner bakgrunnen til. Hvorvidt kritikken er sann og berettiget vet vi intet om, men her bør Visjon Norge og pastor Hanvold innklage dokumentaren til Pressens Faglige Utvalg. Den kontroversielle dokumentaren skaper et inntrykk av at Visjon Norge i realiteten utnytter sårbare og fattige mennesker, men at de er regelrett innvolvert i menneskehandel. Rektor Arne Pedersen i Visjon Norge, og den polske pastoren Maksymillian Pyra, avviser anklager om menneskehandel i intervju med TV 2s Kadafi Zaman. Se en kort video om dokumentaren som ble sendt på TV2 i kveld. TV programmet som tegnet et skremmende bilde av det som angivelig skal skje i regi av Visjon Norge, Jan Hanvold og den polske pastoren vil mest sannsynlig få et etterspill enten hos norsk og polsk politi og selve TV2 dokumentaren bør bli vurdert av Pressens Faglige Utvalg.

Norge bak fasaden

I kveld er det premiere på "Norge bak fasaden" hvor Janne Amble og Kadafi Zaman, gjennom ni episoder, skal ta deg med inn bak lukkede dører, og møte mennesker som kaster lys på sprekkene i den norske fasaden. Første episode ser du på TV2 i kveld kl. 21.40.

Slået op af Canal Digital Norge i Mandag den 25. november 2019

Torgeir Tønnesen: En villfarelsens synagoge

“Denne villfarelsens synagoge – Visjon-Norge, gjør at jeg blir kvalm, og får lyst til å spy.
Når jeg ser disse dresskledde predikantene på Visjon, med bryl i håret, får jeg lyst til å gi dem juling, slik som Jesus når han tok en piske, slo vilt rundt seg, veltet bordene til selgerne ved tempelet, og kalte dem hyklere. Svindlere og fulle i grådig begjær og lyst.
Men jeg overlater straffen til Gud. Han kommer til å dømme disse menneskene med det mål som Herren selv måler, en fryktelig pine i helvete.
Den som samtykker med Visjon-Norge, støtter kanalen og gir dem penger, må regne med samme straff. For det finnes nemlig ikke tilgivelse for spott og hån av den Hellige Ånd, slik denne kanalen daglig gjør.
Vranglærere, forførere og satans disipler – det er hva de er.
Begynn å like mine kommentarer – og kjenn hvor lykkelig, fri og velsignet du vil kjenne deg. Det er viktig for meg, for deg, og for Guds rike – jeg har et kall til dette,” skriver Tønnesen i en kommentar til avisen Dagens oppslag om saken

Facebook Comments

13 tanker om “Knallhard Visjon Norge kritikk i TV2 dokumentaren “Norge bak fasaden” -tidligere bibelskoleelev hevder at polsk pastor truet med å kutte av han hodet

  • Visjon Norge er både lapskaus, suppe og skikkelig middag. Det som kom frem i gårsdagens dokumentar var litt rystende, selv om det ikke var nytt for meg at bibelskole-elevene blir utnyttet. Det som er nytt her er trusler om å kutte hodet av folk, samt påstanden om menneskehandel. At Hanvold systemet har utnyttet unge som billig arbeidskraft er ikke noe nytt. Det bedrev han da Ny Visjon bibelskole i Drøbak holdt på. Da ble elevene narret til å tro at skolen var godkjent for stipende og lån i statens lånekasse, noe som var en løgn eller et trosutsagnt fra Hanvold og co. Skolen fikk aldri en slik godkjennelse og for å betale for oppholdet måtte elevene slave for dårlig lønn. Vi vet hvordan det gikk. Denne gangen er anklagene mot den polske pastoren og Visjon Norge langt alvorligere, så jeg vil anta at dette vil få et etterspill enten i påtalemyndigheten eller også i PFU.

   1
   1
 1. SÅ FÆLT ÓG SÅ GRUSOMT !!!!!!
  DETTE er gjort i HAT for og ØDLEGGE for KANALEN og for ØDLEGGE rykte på TO FLOTTE MENNESKER, ARNE Pedersens og JAN HANVOLD ! Er det noen KRISTNE som KJENNER i sin Ånd, at dette er DJEVELSKAP fra AVGRUNNEN!!!
  Lukk ørene, og STÅ OPP For SANNHETEN OG for DISSE FLOTTE MENNESKENE som DETTE GÅR UTOVER ++ FAMILIER!!!
  Hva ER GALT MED dugnads ARBEID??? Slik var det FØR,…En hjalp VÆRANDRE!!! SKULLE VÆRT MYE MER AV DET, ETTER MI MEINING!!! JEG BER FOR De TO SKJØNNE MENNESKENE og for KANALEN som vi TRENGER SÅ SÅRT

  1
  2
  • Jan Hanvold bør få Kongens Fortjenstmedalje snarest. I mellomtiden bør vi lyse TV2 i bann. La Herren straffe denne Ugudelige kanalen på Hårdest mulige måte. I Jesu navn, i Kristi navn. I Jesu Kristi navn.

   1
   1
  • Karin Anne, det er ikke noe du kjenner i din ånd, det er dine følelser. Du velger å tro på alt ved Hanvold. Alt er ikke bra, og har du ikke sett det før så tror jeg heller ikke du vil se det noen gang. Dessverre. Falske profeter og fyllekalaser er ikke det Gud hadde planer om for denne kanalen. Og jeg sier ikke at Hanvold ikke gjør noe bra.

 2. Kadafi i TV2 er en kriminell som ble arrestert i Pakistan sist han var på familie tur. Han har null troverdighet , den muslimen.

  1
  2
  • Har lenge vært redd for at Hanvold ville få Arne Pedersen opp i bråk. Han bør komme seg bort for familiens skyld. Han er for snill for Hanvold og bør byttes ut med en som setter Hanvold på plass når det trengs. Pedersen er en god mann. Hanvold lager problemer for ham.

   Og du Karin Anne må komme deg ned på jorda snart. Mener du virkelig at ting er som det burde på V:Norge? Folk er redde for Hanvold, du ser ALDRI noen på kanalen som taler han imot.

   3
   1
  • Kriminell fordi han ble arrestert i PAKISTAN? At det går an å komme med slikt oppgulp. Kadafi har tusen ganger mer troverdighet enn både DU og hele TV VISJON NORGE tilsammen.

   1
   1
 3. SÅ FÆLT ÓG SÅ GRUSOMT !!!!!!
  DETTE er gjort i HAT for og ØDLEGGE for KANALEN og for ØDLEGGE rykte på TO FLOTTE MENNESKER, ARNE Pedersens og JAN HANVOLD ! Er det noen KRISTNE som KJENNER i sin Ånd, at dette er DJEVELSKAP fra AVGRUNNEN!!!
  Lukk ørene, og STÅ OPP For SANNHETEN OG for DISSE FLOTTE MENNESKENE som DETTE GÅR UTOVER ++ FAMILIER!!!
  Hva ER GALT MED dugnads ARBEID??? Slik var det FØR,…En hjalp VÆRANDRE!!! SKULLE VÆRT MYE MER AV DET, ETTER MI MEINING!!! JEG BER FOR De TO SKJØNNE MENNESKENE og for KANALEN som vi TRENGER SÅ SÅRT

  • Anna Kvammen hva er det du skriker sånn for? Ikke sikkert at alt var så rettferdig i denne saken, men det har vel vært NOK med Hanvold nå?

   Hvis du ikke ser at alt på visjon Norge ikke er etter Guds hjerte så har du et problem.

   Men siden du overdriver slik så tenker jeg at du er en som bare liker å tulle i kommentarfeltene.

  • Anna Kvammen, jeg ser nå at du er på ordentlig! Du kommenterer på Hanvolds facebook og får 100 svar der folk får hakeslepp. Intet går inn hos deg. Du mener det nok godt -å forsvare Hanvold og Pedersen. Du skal ha for det.

   Men for Guds skyld, slå av caps-Lock. Og ikke tut folk i ørene om kristenlivet ditt, som ikke vil høre om kristenlivet ditt. Det vises tydelig hvilke mennesker som tenker at du ikke er ved dine fulle fem. Prøv å skjønne dem. Jeg vet du mener å stå opp for Jesus og sannheten, og Gud ser til hjertet ditt. Jeg mener ikke noe vondt med dette. Men tenk deg om, kanskje det ikke bidrar til annet enn å provosere -noe av det hvertfall.

   Du vil se etter hvert at ikke alt var som det burde, med visjonnorge og Hanvold. OG, jeg sier ikke at han ikke har gjort noe bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.