Kirkesamfunn innviet lesbisk biskop, -opplevde medlemsflukt og nå skriker metodist-samfunnet desperat etter penger

Apostat-nytt: Et stort antall medlemmer har forlatt kirkesamfunnet i protest mot innsettelsen av lesbisk biskop. Både medlemmene og pengestrømmen er skrumpet inn og nå skriker kirkesamfunnet desperat etter penger. Den vestlige jurisdiksjonen til det apostate kirkesamfunnet den “forente metodist kirke” har nå kommet med en desperat bønn etter penger, etter at kirkesamfunnet måtte annonsere at de har mistet både medlemmer og inntekter som en følge av at de innviet en lesbisk biskop. “Vi oppfordrer deg hermed til å stå sammen med oss og støtt våre forsamlinger og brødre og søstre og pastorer i nød med dine penger og bønner,” het det i en skriftlig uttalelse fra kirkesamfunnets områdeledelse i Mountain Sky området.

Frafallen lesbisk biskop anser muslimer som sine brødre og søstre

Det var når den kontroversielle “biskop” Karen Oliveto ble ordinert og vigslet i fjor sommer at det ble stor uro internt i kirkesamfunnet, og dette skal spesielt ha skadet den vestlige  jurisdiksjonen til det religiøse kirkesamfunnet. “Ettersom vi krysset denne terskelen har det vært betydelig teologisk uro i mange av våre forsamlinger. Mange forsamlinger har sett at medlemmer har meldt seg ut og dette har ført til at gaveinntektene har sunket. I tillegg har flere trukket sin finansielle støtte til kirkesamfunnet i protest,” heter det videre i uttalelsen fra kirkesamfunnet. På tross av nedgangen og tapet nekter kirkesamfunnets områdeledelse og trekke støtten til den kontroversielle lesbiske “biskopen” som fikk oppmerksomhet etter at hun skrev dette på twitter: “Som en kristen pastor, står jeg sammen med mine muslimske brødre og søstre” med hashtag “WeAreAllMuslim”.

Teologisk mangfold er vitalt for kirkesamfunnet

På tross av at Skriften helt entydig forkaster homofil praksis med ordene “Derfor overgav Gud dem til skammelige lidenskaper. Deres kvinner byttet om det naturlige samliv med et som er mot naturen. På samme vis forlot også mennene den naturlige omgang med kvinnen og brant i sitt begjær etter hverandre. Menn drev skammelig utukt med menn, og fikk på sin egen kropp den straff de fortjente for sin forvillelse.” (Rom 1:26-27) -mener kirkesamfunnet at teologisk mangfold er vitalt for kirkesamfunnet som forsøker å gjemme sin religiøse forvirring bak tomme formuleringer om at kjærligheten er størst og andre formuleringer som brukes for å skjule sin åndelige død. I skrivet fra kirkens områdeledelse oppfordres de gjenværende medlemmene nå sterkt til å grave dypt i egne lommer for å bøte på summene kirkesamfunnet har tapt på utnevnelsen. (Saken fortsetter etter videoen hvor gatepredikanter refser en såkalt homokirke)

Liberale kirkesamfunn taper oppslutning

Resultatet av ja til homofil vigsel ser ut til å være tomme kirker

I likhet med de lutherske skandinaviske folkekirkene som har åpnet opp for homoseksuelle ekteskap -har også flere apostate amerikanske kirkesamfunn gjort det samme. Resultatet av den liberale utviklingen blant mange av de tradisjonelle kirkesamfunnene ser ut til å være færre medlemmer og økonomisk stagnasjon. Mens karismatiske menigheter og konservative evangelikale ser ut til å holde på medlemmene og kanskje også kan snakke om litt vekst, er bildet for de homovennlige kirkesamfunnene det stikk motsatte. Den amerikanse episkopale kirke hadde i 1960 mer enn 3,2 millioner medlemmer, mens i 2015 var tallet knappe 1,7 millioner. Kirkesamfunnet “United Church of Christ” hadde i 1960 2 056 000 medlemmer og i 2015 var tallet mer enn halvvert til 914871 medlemmer. De forente metodistene hadde i 1960 11,6 millioner medlemmer og og i 2015 var tallet redusert til 7,2 millioner. Den presbyterianske kirke hadde i 1983 hele 3,1 millioner medlemmer, og i 2014 redusert til 1,6 millioner. Det liberale lutherske ELCA, hadde i 1987 over 5,2 millioner medlemmer og i 2015 redusert til 3,6 millioner. Mye av årsaken kan tilskrives nettopp deres homoliberale ståsted -og her i Norge har mangfoldige tusen meldt seg ut av folkekirken etter at de åpnet for kirkelig vigsel av homoseksuelle og lesbiske.

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *