Kinesisk pastor holder fast på troen etter et år i fengsel på fabrikkerte anklager

forfolgelse-kinaMartyrkirken: En pastor i den sørvestlige del av Kina som har sitt fengslet i nærmere ett år på fabrikkerte anklager og som lider av en leversykdom, fokuserte på det stole på Gud i et brev han sendte for å oppmuntre sin kone, melder China Aid. Myndighetene arresterte pastor Li Goozhou, som er bedre kjent som pastor Yang Hua tidlig i desember 2015 under et raid mot hans menighet som ligger i den sentrale del av Guizhou provinsen. I sitt brev til kona, Wang Hongwu oppfordrer den fengslede pastoren henne til å fokusere mer på Gud enn på lyden av verden, skriver Morning Star. (illustrasjonsfoto)

china-pd-570x381Vår underfulle Gud, vår Herre for alltid,” skriver han og hvem kan forstå Hans visdom og hemmeligheter? Vår tro er bygd på Hans Ord, et ord som ikke endres eller inneholder feil, skriver den kinesiske pastoren som tross sin sykdom og fengsling holder fast på en levende tro. Pastor Yang ble opprinnelig arrestert for å ha forsøkt å hindre myndighetene fra å beslaglegge hans datamaskin ved å samle noen troende som protesterte. Han ble først dømt til det som kalles fem dagers administrativ forvaring, men da de ventet at han skulle løslates ble han istedet iført bind for øynene og ført bort i en bil uten kjennemerker. I ettertid er tiltalen blitt endret til “ulovlig besittelse av statshemmeligheter” og at han er overført til et annen anstalt. Etter en måned uten et eneste ord om sin manns skjebne, fikk hun den 22 januar i fjor et skriv som fortalte at pastor Yang formelt var varetektsfengslet for å ha røpet statshemmeligheter. En anklage som er fullstendig grunnløs i følge pastorens advokater. Det er ukjent hvor lenge den kinesiske pastoren  vil sitte fengslet eller når han eventuelt kan få prøvd sin sak i retten. Den kristne kirke i Kina er fremdeles under sterkt press fra de kommunistiske myndighetene, men all forfølgelse klarer likevel ikke hindre at Guds Hellige Ånd får utføre sitt arbeide i Kina hvor stadig nye mennesker blir frelst og lagt til Guds kirke.

https://www.youtube.com/watch?v=PuS46aJoyQE

Én tanke om “Kinesisk pastor holder fast på troen etter et år i fengsel på fabrikkerte anklager

  1. Her har vi mange ting å lære av dem som lever under forfølgelse. De har satt sin lit til Gud og stoler på Hans Ord!
    Her blir vi sløvet ned at forførelsen som omgir oss! Vær på vakt så ikke noen ting tar bort fokuset fra Jesus Kristus og Hans Ord. Vi lever virkelig i søvnens tid. Og det skumle er at den som sover ved ikke at han sover.

    Jesus kommer snart igjen. Se til at vi ikke blir ført vill og at vi blir i evangeliet og Ordet.

Det er stengt for kommentarer.