Kina: – Vær forberedt på krig – Nord-Korea er en tikkende bombe

Kim Jong-un (foto Getty)

Kinesiske medier skriver at landets militære ledere sier de må være forberedt på krig.  – Forholdene på halvøya gjør at risikoen for krig er høyere enn på flere tiår, sier professor Shi Yinhong ved Renmin universitetet til South China Morning Post. Han er en av rådgiverne til den kinesiske regjeringen. Shi sier at Nord-Koreas Kim Jong-un og USAs Donald Trump er låst i en farlig spiral av trusler, og at det er for sent for Kina å stoppe den. – Nord-Korea er en tidsinnstilt bombe. Vi kan bare utsette eksplosjonen, og håpe at vi kan utsette den så lenge at detonatoren kan bli fjernet, sier Shi under en konferanse om krisen i Beijing lørdag. Det er MSN nyheter som i kveld melder dette

“En tidligere militærleder, Wang Hongguang, sier at krig kan bryte ut når som helst fra nå og fram til mars, mens Sør-Korea og USA har sin årlige militærøvelse.  Det er en svært farlig periode. Nordøstlige Kina bør mobilisere forsvaret, sa han,” skriver MSN nyheter videre
– Kina ingen kontroll
“Også Yang Xiyu, en senior stipendiat ved Kinas institutt for internasjonale studier, som er knyttet til Kinas utenriksdepartement, sier at forholdene på halvøya ikke har vært farligere på 50 år. – Dessverre har Kina verken kontroll, myndighet eller noe å si i spørsmålet om det vil bli krig eller ikke, sier han videre.” Dermed ser det ut som om Kina nå signaliserer til USA at Kina ikke har så stor påvirkningskraft overfor Nord Korea som USA og president Trump syntes å tro

Forbereder til atomkrig
“SCMP skriver også at avisen Jilin Daily, som dekker provinsen som grenser til Nord-Korea, i forrige uke hadde en hel side med informasjon om hvordan innbyggere skal forholde seg til en atomkrig.
Kina har også planer om å etablere en flyktningleire i tilfelle folk må rømme sine hjem.
Professor Zhu Feng ved Nanjing University sier at Kina må være forberedt på atomkrig, selv om sjansen er liten.
– Hvorfor oppfører vi oss alltid som strutser? Hvorfor tror vi alltid at krig aldri vil inntreffe?,” heter det videre i oppslaget fra MSN nyheter. Nord Korea og USA har lenge befunnet seg i en ordkrig etter at Nord Korea nå besitter både kjernefysiske våpen og raketter som kan nå så langt som til USA.

 

Facebook Comments

136 tanker om “Kina: – Vær forberedt på krig – Nord-Korea er en tikkende bombe

 1. Her var det mye avsporing fra temaet, og debatten risikerer å bli stanset og kommentarer som ikke dreier seg om saken, risikerer å bli fjernet.

 2. Norsk offiser fengslet i Moskva

  Jeg har skrevet det før ; og gjentar det her : Russerne har en helt annen tankegang enn oss i Vesten – og fremstår for meg som ” banditter “. En mann er ikke en mann, og et ord er ikke et ord ; der borte.
  Denne majoren har nok kunnskap om våre hemmelige militære planer oppe i nord – og det vil ikke forundre meg om han blir utsatt for tortur for å røpe det han vet. I så fall vil han aldri slippe ut fra fengselet i Moskva.
  Noe av det siste vår kvinnelige forsvarsminister gjorde før hun ble utenriksminister , var å fortelle at Hæren skulle etablere en ny bataljon på Porsangermoen i Finnmark. Senere fikk vi rede på at denne bataljonen bare skulle bli på 400 soldater – en infanteribataljon er ( var ) på 761 soldater. Men så fikk vi vite at infanteribataljonen på Skjold i Troms innland skulle legges ned samtidig.
  Porsangermoen har vært fraflyttet i mange år – og bygningene ligger øde og forlatt – og ligner på Tsjernobyl. Men dette skal altså gjenoppbygges – pga trusselen fra Russland.
  Det er knapt to år siden denne nordmannen ble pensjonist ; så han har nok innsikt i våre planer der nord.

  • Du har sikkert rett i dette Ture. Norge og den norske regjeringen må forstå at russerne ikke akkurat er perlevenner med oss -etter at vi har sluttet opp om USAs sanksjoner mot landet. Jeg tror det kan ta meget lang tid før denne nordmannen er ute av sitt fangenskap i Russland.
   Siden vi har bygd ned forsvaret over mange mange år, og vår politikk med å ruste ned i nord er ikke en klok politikk.
   Norge burde snarest bemanne de militæranlegg vi har forlatt under tøværet som har vært mellom øst og vest.
   Siden vi befinner oss mot grensen til Russland, gjør vi klokt i å styrke både hæren, marinen og flyvåpenet betraktelig.
   Vi trenger et sterkt forsvar som kan motstå et russisk angrep på oss i minst en uke. Slik det er nå, kan vi dersom det blir krig, gi oss med en gang

 3. Norsk spion i Russland ?
  Media kan i dag fortelle oss at en norsk statsborger er arrestert i Russland og puttet i fengsel i Moskva – anklaget for spionasje. Vår statsminister kaller dette en konsulær sak – som hun ikke vil kommentere nærmere. Det viser seg nå at han ble pågrepet allerede 5.desember 2017 – men vi har ikke fått vite noe før nå. På bilde fremstår han i militær feltuniform med majors grad. Så langt jeg forstår , har han tjenestegjort på grensen mellom Norge og Russland , og var nå i ferd med å skrive bok om sine erfaringer med russerne.
  Det er en kjent sak at russiske fengsler er rene ” rotte-reir “. Det blir sagt at han får konsulær bistand fra Norge – blant annet mat.
  Vi får bare håpe at denne mannen ikke får en lignende skjebne som de to soldatene ( en var offiser ) som ble fengslet i Kongo for noen år siden….

 4. “Hallingdølen” har helt rett i at Norge har deltatt i kriger de siste årene som vi burde holde oss langt unna ; jeg nevner ; Afghanistan , Libya , Jugoslavia og Irak.
  Du hevder gjerne at Norge ikke var med i Irak-krigen . Jo , men vi er der nå med soldater og offiserer ! Videre har vi sendt offiserer til Ukraina for å gi råd i forbindelse med krigshandlingene mellom Russland og Ukraina der mange tusen soldater er drept. Spør om dette provoserer Russland !
  Da vi reiste ned til eks- Jugoslavia med F-16 jagerfly og sendte raketter og bomber over disse folkene – sa jeg til min kone : Hva vondt har Jugoslavia gjort mot oss ? Hva skal vi hevne ?
  Det var USA som ville at vårt kjære fedreland skulle delta i disse forferdelige bombetoktene. Og vår statsminister da – som er utdannet prest – sa ja til dette.
  Når USA sier HOPP ; så hopper våre styresmakter.
  Men til slutt har bjørnen i øst fått nok….

  • Sitat Ture Andersen: “Hallingdølen”…

   “Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest.”

   (Henrik Ibsen i Peer Gynt)

  • Sitat Ture Andersen: “Du hevder gjerne at Norge ikke var med i Irak-krigen.”

   Å? Hvor har du det i fra? Mere nytt fra Asbjørnsen og Moe..?

 5. Jeg takker Søkelys for at jeg får anledning til å kvesse åndens sverd her rett før jeg skal stå opp foran fyrster og landshøvdinger og fremlegge mine gudgitte akkreditiver overfor dem. Takk Kjell Andersen!
  Mvh. Josef

  • Bibelkunnskap fra Efeserbrevet 6:17:

   “Åndens sverd, som er Guds ord.”

   Noe mere du lurte på så bare spør. Bibelen gir svar.

  • ” 12 Men før alt dette skjer, skal de legge hånd på dere og forfølge dere, overgi dere til domstolen i synagogene og kaste dere i fengsel; dere skal føres fram for konger og landshøvdinger for mitt navns skyld”. Lukas 21:12

   Når alle de øvrige religiøse har mistet motet etter det multilaterale religionsforbudet, står bare vi Jesu brødre tilbake på arenaen i opposisjon til Dyrets – de politiske ledernes sterke irritasjon. Da vil de dømme oss.

  • Det gjelder jødene, Josef. Du kan slappe av. Ingen vil overgi deg til domstolen i synagogene eller kaste deg i fengsel. Nyt heller den vakre naturen i Hallingdalen.

  • Du tar nok feil igjen “Takk til Gud”.

   1. Korinterbrev 10:

   ” 11 Dette hendte dem som forbilleder, men det er skrevet til formaning for oss, til hvem de siste tider er kommet.”

   Det samme gjelder derfor også oss idag. “Intet er nytt under solen”,vet du.

   2. Tim. 3:16:

   ” 16 Den hele Skrift er innblest av Gud av Gud og nyttig til lærdom”

  • Vel Josef, på et eller annet tidspunkt risikerer enhver som fastholder at Jesus Kristus er Herre å måtte stå skolerett fremfor konger og landshøvdinger. Jesus sa det slik:
   Luk 21,12 Men før alt dette skjer, skal de legge hånd på eder og forfølge eder og overgi eder til synagoger og fengsler, og I skal føres frem for konger og landshøvdinger for mitt navns skyld;
   Luk 21,17 og I skal hates av alle for mitt navns skyld.
   Vi lever nå i en tid der stadig flere kristne rundt om i verden blir konfrontert med denne verdens herskere fordi de bekjenner at Jesus Kristus er Herre -og holder fast på den eldgamle troen på Fader, Sønn og Den Hellige Ånd, som en hellig Gud -åpenbart i tre personer.
   Vi befinner oss videre i en tid der evangeliet om Jesus Kristus blir stadig mer upopulært blant dem som er valgt til å styre, og vi ser nå jevnlig at kristne gatepredikanter blir konfrontert av myndigheter og politi fordi de har tatt evangeliet med ut på gata.
   Det er flere jeg kjenner og har kontakt med som i disse dager må stå til regnskap for dommere fordi de proklamerer Jesu navn og hva bibelen sier om eksempelvis homofili.
   Etter hvert som vi nærmer oss dagen for Jesu komme, tror jeg virkelig at enhver troende trenger å kvesse sitt sverd for å bruke slike ord.
   1 Pet 3,15 og vær alltid rede til å forsvare eder for enhver som krever eder til regnskap for det håp som bor i eder, dog med saktmodighet og frykt,
   Slik lyder Herrens ord til oss alle. Hver rede i tide og utide
   2 Tim 4,1-4 Jeg vidner for Gud og Kristus Jesus, som skal dømme levende og døde, og ved hans åpenbarelse og hans rike; 2 Forkynn ordet, vær rede i tide og utide, overbevis, irettesett, forman med all langmodighet og lære! 3 For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunde lære, men efter sine egne lyster ta sig selv lærere i hopetall, fordi det klør dem i øret, 4 og de skal vende øret bort fra sannheten og vende sig til eventyr.

 6. Sitat Torstein Langesæter: ” Det finst ikkje noko åndeleg Israel.”

  Joda, du snakker akkurat her og nå med “en som har sitt borgerskap i himlene”:

  ” Men vi har vår borgerrett i himmelen, og derfra venter vi Herren, Jesus Kristus, som frelser. ” (Filipperne 3:20)

  Akkreditivene for statsborgerskapet ligger i det himmelske Jerusalem som er der oppe.

 7. josef
  Men det må ikke en åndelig nasjon – det åndelige Guds Israel. Så du får bare slipe knivene og holde kruttet tørt Torstein
  ———————————
  Det finst ikkje noko åndeleg Israel.

  “Derfor sier Herren Gud: Nå vil jeg vende Jakobs skjebne og være barmhjertig mot hele Israels hus. Jeg brenner av lidenskap for mitt hellige navn. 26 De skal glemme sin vanære og all sin troløshet mot meg når de bor trygt i sitt land og ingen skremmer dem. 27 Når jeg fører dem tilbake fra folkene og samler dem fra fiendelandene, vil jeg gjennom dem vise meg hellig for øynene på mange folkeslag. 28 Da skal de kjenne at jeg er Herren deres Gud. Jeg sendte dem i eksil til folkeslagene, men fører dem igjen sammen i deres eget land. Jeg lar ingen av dem bli tilbake der. 29 Jeg vil ikke lenger skjule ansiktet for dem, for jeg øser ut min Ånd over Israels hus, sier Herren Gud.”

  • Gled dere med Jerusalem

   Jes. 66, 10 – 13

   10 Gled dere med Jerusalem og juble over henne, alle dere som elsker henne! Fryd dere, ja, fryd dere med henne, alle dere som sørger over henne! 11 Så skal dere få die og bli mettet av hennes lindrende bryst, suge og glede dere ved hennes store herlighet. 12 For så sier Herren: Se, jeg lar fred komme over henne som en flod og hedningenes herlighet som en overstrømmende bekk. Og dere skal få die, på armen skal dere bli båret, og på fanget skal dere bli kjærtegnet. 13 Som en mor trøster sitt barn, slik vil jeg trøste dere. I Jerusalem skal dere få trøst.

   Jerusalem, Guds stad. Du ser den kalles henne. Den er altså fremstilt som Guds brud. Vi har det jordiske Jerusalem, den byen som ligger der den dag i dag – og som Herren ganske åpenbart har en plan med i de siste dager, som med hele det jødiske folk. Men nå skal vi be om å få stanse noe ved den mer åndelige siden.
   Du vet, Herren taler gjennom den samme profet i Jes. 43,19: «Se, jeg gjør noe nytt! Nå skal det spire frem.»
   Dette innebærer også et nytt Jerusalem – et annerledes Jerusalem. Apostelen Paulus skriver i Gal. 4,25, om det jordiske Jerusalem, det Jerusalem som nå er, at det er i trelldom med sine barn. Han sammenligner det med trellkvinnen Hagar, hun som fødte trellen Ismael etter Abrahams feilsteg. Og henne sammenligner han igjen berget Sinai i Arabia, der hvor lovtavlene ble gitt – og så sier han noe vi bør legge merke til, og som vi aldri av oss selv hadde kommet på, sier Luther, om det ikke var skrevet – apostelen skriver at dette berget svarer til det Jerusalem som nå er, for det er i trelldom med sine barn.
   Han setter altså ikke byen Jerusalem opp mot Egypt eller Babylon eller noen av de andre store verdslige og hedenske sentra, men setter det på samme linje som dem. Det han i stedet viser hen til som motsetningen til alt dette, er det han kaller det Jerusalem som er der oppe.
   Han skriver i Gal. 4,21-26: «Si meg, dere som vil være under loven: Hører dere ikke loven? Det står jo skrevet at Abraham hadde to sønner, én med trellkvinnen og én med den frie kvinne. Trellkvinnens sønn ble født etter kjødet, men den frie kvinnes sønn ble født på grunn av løftet. I dette ligger en dypere mening. For disse kvinner er to pakter. Den ene er fra berget Sinai, og den føder barn til trelldom. Dette er Hagar. Hagar er berget Sinai i Arabia, og svarer til det Jerusalem som nå er, for det er i trelldom med sine barn. Men det Jerusalem som er der oppe, er fritt, og det er vår mor.»
   Du ser, så lenge det Jerusalem som nå er holder fast ved Sinai-pakten er det i trelldom med sine barn. Som apostelen også skriver i 2 Kor. 3,13-18: «Vi gjør ikke som Moses, som la et dekke over ansiktet, for at Israels barn ikke skulle se slutten på det som svant. Men deres sinn er blitt forherdet. For helt til denne dag blir det samme dekke liggende når de leser den gamle pakt, og det blir ikke tatt bort. For det er bare i Kristus det blir fjernet. Helt til denne dag ligger et dekke over deres hjerte når Moses blir lest. Men når de omvender seg til Herren, blir dekket tatt bort. Men Herren er Ånden, og der Herrens Ånd er, der er frihet. Men vi som med utildekket ansikt ser Herrens herlighet som i et speil, vi blir alle forvandlet til det samme bilde, fra herlighet til herlighet, som av Herrens Ånd.»
   «For det er bare i Kristus det blir fjernet.» Det er en beskrivelse av den nye fødsel. «Men når de omvender seg til Herren, blir dekket tatt bort.» Omvender seg til Herren! Til det blødende Guds Lam! Syndesoneren! Han som det egenrettferdige sinn ikke kan tåle – fordi Han blir en dom over deres egen oppstyltede rettferdighet.
   Og så kommer det: «Men Herren er Ånden, og der Herrens Ånd er, der er frihet!» Hva var det apostelen skrev om det Jerusalem som er der oppe: «Men det Jerusalem som er der oppe, er fritt, og det er vår mor.»
   Er fritt! Hun beskrives som en mor som føder barn til frihet! Hun føder ikke barn til trelldom! Disse som strever og arbeider og ber om hjelp og styrke og kraft til å omsider å bli slik som Gud vil ha dem, slik som de kan speile det i alle lovens og formaningenes ord, de viser nettopp ved dette at denne fødsel ikke har skjedd. De er ennå under Sinai – Hagars barn.
   Men når de omvender seg til Herren, som vi leste det her, da blir dekket tatt bort, og de får skue inn i frihetens fullkomne lov. Det går for seg på den måte at det de hører begynner å trenge inn hos dem – lysets ord inn i det åndelige mørke. Derfor heter det også i Guds ord: Hør! Og da skjønner vi – eller burde iallfall skjønne – at det ikke er likegyldig hva vi hører.

   Det Jerusalem som er der oppe. Det er altså der vi har vårt, vi som er kommet til troen – eller har fått del i denne tro som knytter oss an til Jesus Kristus – ja, som mottar Ham med glede. Det er der vi hører hjemme. Derfor heter det også i Kol. 3,1-2: «Er dere da oppreist med Kristus, så søk det som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høyre hånd. La deres sinn være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden.»

   Hva er der oppe? Jo, der sitter Kristus ved Guds høyre hånd. Din frelser! Han som gav avkall på alt for din skyld! Der er blodet den kostbare pris, som har åpnet for oss et stengt Paradis. Derfor heter det om dette nye Jerusalem, at det er fritt. De sjelene som hører hjemme der, de er kjøpt fri! Frikjøpte sjeler i tusentalls. Derfor glem ikke hvor du hører hjemme ved noe her på jord. Vi tar imot Guds gaver også her med takk – men vi vil ikke la oss binde ved noe av det.
   Har du blikket festet på det du har der? Eller det du har på jorden? Vi må be om at Herren alltid må fri oss ut av det som vil binde oss her. Be Ham – for vi er langt mer skrøpelige enn vi til tider kan tro. «Derfor, den som mener seg å stå, han se til at han ikke faller!» (1 Kor. 10,12).

   En levende troende står med Israel og det jødiske folk i den kamp de har, og den nød de blir påført, men det er nok Gud alene som råder med det som skjer der nede, og jeg tviler på at vi kan gjøre så mye fra eller til med det. Er heller redd for at noen ikke lenger har evnen til å skjelne, og bindes av dette. Det blir nærmest mitt forhold til Israel som blir frelsesgrunnen.
   Åp 16,16 Og han samlet dem på det sted som på hebraisk heter Harmageddon. Til meg og deg lyder det: Søk det som er der oppe – der Kristus er! Han alene er vår redning, og Han er det som også tar seg av Israel, som Han i sin nåde har tatt seg av oss. Han er alene Israels håp, og Han er alene ditt håp. Så søk Ham alene!

   Uansett hva du legger til dette – Han alene! – det må være så fromt. Så åndelig, så rett det bare vil, det fører deg inn under samme dom som vi hører felt over mange i Sardesmenigheten – Herren vitner om noen der i Åp. 3,4: «Men du har noen få navn i Sardes som ikke har sølt til klærne sine. De skal gå med meg i hvite klær, for de er verdige til det.»
   Hørte du? Bare noen få! Altså hadde de fleste i menigheten sølt til sine klær! De hadde veket fra evangeliet, den uforskyldte nåde og lagt noe eget til, som vi også ser det så alvorlig i Galatermenigheten. Derfor leser vi også om det i Åp. 16,15: «Se, jeg kommer som en tyv! Salig er den som våker og tar vare på sine klær, så han ikke skal gå naken og de skal se hans skam.»
   Tar vare på sine klær. Hva klær kan det være snakk om? Det er jo bare en mulighet – den rettferdsdrakt som gis i Kristus Jesus alene.
   Jesu Kristi rettferdighet i seg selv kan jo ikke søles til, men du har lagt til noe eget, og dermed går det alt tapt for deg. For her er bare to veier, og du kan bare gå på en av dem. Enten alt i Ham eller alt i deg selv!

   «Fryd dere, ja, fryd dere med henne, alle dere som sørger over henne!» Og når du nå vet hva dette nye Jerusalem er, så vet du også hva det er å fryde seg med henne, eller i henne. «Så skal dere få die og bli mettet av hennes lindrende bryst, suge og glede dere ved hennes store herlighet. For så sier Herren: Se, jeg lar fred komme over henne som en flod og hedningenes herlighet som en overstrømmende bekk. Og dere skal få die, på armen skal dere bli båret, og på fanget skal dere bli kjærtegnet. Som en mor trøster sitt barn, slik vil jeg trøste dere. I Jerusalem skal dere få trøst.»

   «Hedningenes herlighet som en overstrømmende bekk,» det må sikte til det vi kan lese om Jerusalem i vers 7 i samme kapittel hos Jesaja: «Før hun var i barnsnød, har hun født. Før veene kom over henne, har hun født et guttebarn til verden.» Det er altså tale om åndelig fødsel – hedningenes innlemmelse.
   Som vi også kan se av Jes. 2,3: «Mange folkeslag skal gå av sted og si: Kom, la oss gå opp til Herrens berg, til Jakobs Guds hus, så Han kan lære oss sine veier, og vi vandre på Hans stier! For fra Sion skal lov utgå, og Herrens ord fra Jerusalem.»

   Guds ord beskriver altså en tid da Ordet – frelsens ord – skal gå ut til hedningene. Denne tid har vart nå i nærmere to tusen år. Derfor kan du nå sitte her i kveld og ha dette levende håp om evig inngang i Guds rike, da du har fått høre fra Hans egne lepper at Han har åpnet deg vei, ved sitt liv, ved sin død, ved sitt offer. La det stå rent og alene for deg som eneste grunn til liv og salighet, så ikke også du skal søle til dine klær.

   skrevet av Ek.
   Link: http://www.ekris.net/prekestolen/ny/ntr3/gt/romjulss3.gt.htm

 8. Morderiske politikere og offiserer mente seg gudgitt å bombe og lemleste 70000 mennesker i Libya rett før eliten skulle dele ut ”fredsprisen”. Hykleriet er TOTALT!

  Kristne deltar IKKE i kriger mellom verdslige, sekulære nasjoner. Kristus refset Peter strengt da han ville forsvare Jesus fysisk da han skulle arresteres av presteskapet.

  ”Den som griper til sverd skal falle for sverd”, befalte han. Han sa også at han om nødvendig hadde kunnet tilkalle legioner av engler om det hadde vært nødvendig. Men det er ikke hensikten hverken for ham eller oss. Vi representerer noe NYTT!

  Nei, både han og alle ekte, sanne kristne vet at vi ikke må være av denne verden, men standhaftig stå i mot Djevelen ved å vende det andre kinnet til. Dør vi kommer vi rett hjem til himmelen!

 9. Det var en klok person som kommenterte dine synspunkt på denne nettsiden, herr Hallingdøl , og kom med en uttalelse om at uten tilgang på våpen ; ville du snakket og skrevet tysk i dag.
  Da kommer et tysk ordtak i mitt minne : ” Gegen die Dumheit kämpfen die Gøtter selbst vergebens “.
  Tenk på ISIL og deres barbari. Russland, USA , Syria og flere andre land har brukt uhyre mange tonn med eksplosiver for å knekke disse terroristene.
  Du vil bare la dem herje på overalt i verden – uten motstand ; og sitte oppe i Hallingdalen og vente på dem – til de kommer dit også og utfører sine ugjerninger ? Nei , disse teoriene må du nok lenger opp i dalen med….

  • Gud lar nasjonene holde på med dette inntil hans tid er inne til å avslutte det hele. Slik sett er du og denne verdens onde mennesker i prinsippet tjenere for oss sanne kristne. Så myrd i vei. Sanne kristne antar det samme syn som Paulus:

   “For oss er døden en vinning”.

   I mens er dere i prinsippet våre tjenere som tilveiebringer mat, veier og alt vi trenger til det som er den kristnes virkelige oppdrag – å forkynne budskapet. (Du vet – det du ikke snakker om)

   PS. Om vi må snakke tysk, arabisk eller norsk er ikke det viktigste, men at vi uansett tjener Gud.

  • https://guidetothebible.files.wordpress.com/2015/10/guide_graphical_timeline_2015_10_25pm_nofooter.pdf

   Det er klart ein nasjon må forsvara seg.
   Det er berre å lesa GT så ser ein korleis Herren Gud let israelittane behandla desse folkeslaga som var totalt perverse.

   Den sjuende dagen sto de opp ved daggry og gikk på samme måten rundt byen, sju ganger. Det var bare den dagen de gikk sju ganger rundt byen. 16 Den sjuende gangen prestene blåste i hornene, sa Josva til folket: «Rop! For Herren har gitt dere byen. 17 Byen og alt som er i den, skal være bannlyst og tilfalle Herren. Bare den prostituerte Rahab skal få leve, hun og alle som er i huset hos henne, fordi hun skjulte mennene vi sendte ut….Folket ropte mens prestene blåste i bukkehornene. Så snart folket hørte lyden av hornene, satte de i et høyt rop. Muren styrtet sammen, og hver og en gikk rett inn i byen. Så inntok de byen. 21 Alt som var i byen, både menn og kvinner, unge og gamle, storfe, småfe og esler, slo de med bann og hogg ned med sverd” Josva 5

   Eddie Chumney tek for seg USA sin plass i Bibelen.

   https://www.youtube.com/watch?v=OK79dqtQcgk

  • Ja Satans verdslige nasjoner må forberede seg på å myrde sine medmennesker. Men det må ikke en åndelig nasjon – det åndelige Guds Israel. Så du får bare slipe knivene og holde kruttet tørt Torstein. Så ser vi nok snart hva som lønte seg..

  • «I mens er dere i prinsippet våre tjenere som tilveiebringer mat, veier og alt vi trenger til det som er den kristnes virkelige oppdrag – å forkynne budskapet.»

   Hvordan kan den Hallingdalske «verdensherskeren» nå fram med budskapet når han hevder å være en av de 24 eldste i Åpenbaringen? De fleste styrer unna personer som lider av vrangforestillinger. Det finnes også diagnoser for slikt.

  • Sitat Dr. Svar til Gud: ” Det finnes også diagnoser for slikt.”

   Det har du rett i. Slå opp i den store Leges bok Bibelen på:

   Frelst
   Kalt
   Utvalgt
   Salvet

   Om du vil kan du få alt dette på blå resept. Lykke til!

 10. “Krig og rykter om krig” skal skremme mange sier Jesus. Slik har det vært i spesiell grad siden 1914 da den første verdenskrig brøt ut i et våpenteknologisk massemyrderi.

  Kristenheten velsignet våpnene på begge sider av frontene og fikk sin skjøgelønn av generalenes oppdragsgivere. For sanne kristne er situasjonen en helt annen. Vi er ikke drapsmenn, mordere og lemlestere for Satans nasjoner – ledet av denne verdens gud Djevelen.

  Kravet til de kristne er åpenbart i Bibelen:

  “De skal ikke løfte våpen mot hverandre og ikke lære å føre krig”.

  “Den som griper til sverd skal falle for sverd”.

  Det er onde, drapsutdannede mennesker som falskelig hevder at en kristen på den ene siden av fronten skal drepe en kristen bror på den andre siden på oppdrag fra de onde. Gud Jehova ved Kristus skal om kort tid gi disse en krig de aldri kunne forestille seg. Tilbake blir da kun de som har “smidd sine sverd om til vingårdskniver” og er blitt fredelige, sanne kristne.

  Ingen kristne er gitt mandat til å myrde og skade andre mennesker. Vi kan ikke gi disse livet tilbake og kan følgelig ikke ta liv. Gud er herre over liv og død, derfor kan Han ta liv.

 11. Søkelys hadde overskrift på denne saken : – Kina vær forberedt på krig…..
  Ja, da får vi diskutere krig – og holde oss til saken.
  I går kom det frem at USA har bevilget ca. 100 mill kroner til opprustning av Rygge flyplass. De skal bl.a. bygge hangarer for egne jagerfly der. Da blir nok US-soldater også plassert der i fredstid ; i tillegg til Værnes garnison i Trøndelag ( 330 US-marines ). Stortinget har IKKE behandlet denne saken , som etter min vurdering, er i konflikt med vedtaket om at utenlandske styrker IKKE skal plasseres på norsk jord i fredstid. Videre skal denne flyplassen også benyttes av US-overvåkningsfly. De benytter allerede Andøya til samme formål. Her kan man øyne et mønster : USA vil komme Sverige til hjelp ved en russisk invasjon der. Øya Gotland ble for en tid tilbake vurdert som et russisk mål – og 150 svenske soldater ble sendt dit med melding om at ytterligere 150 soldater skulle utplasseres der. Den som kontrollerer Gotland ; kontrollerer også Østersjøen , og Russland har enklaven Kaliningrad langt inne i dette farvannet.
  USA sin strategi virker klar : Går Russland til angrep på nøytrale Sverige ; kan US soldater med en hel motorisert brigade på Værnes , gå til motangrep og få flystøtte fra jagerfly plassert på Kjeller.
  For meg virker det som Norge blir mer og mer et oppmarsjområde for amerikanske styrker- også i fredstid.

  • På et bibelsk fundert nettforum tør det nok være interessant at nettopp krig er et av kjennetegnene på endetiden. Jeg visste ikke at du er moderator og redaktør her. Trodde det var en annen Andersen.

  • Jeg vil minne om hva saken dreier seg om.
   Dersom debatten flyter ut i noe helt annet, vil det kunne være stans.
   Jeg har ikke hatt anledning til å følge denne debatten av naturlige årsaker.
   Når det er sagt, så er det en potensiell krig med Nord Korea som er tema for saken.
   I hvert fall prøv å holde dere til saken.
   Videre la oss prøve å holde en god tone, være vennlige -og skille sak fra person.
   Som redaktør må jeg si at jeg er glad for at Ture Andersen igjen deltar.
   Ture har en lang livserfaring, har vært lenge i forsvaret og ser ut til å følge med på hva som skjer og skrives om vårt forsvar.
   Red

  • Det er vel ikke noe å foretrekke,men så lenge vårt eget forsvar ligger nede for telling har vi vel ikke noe valg.Ellers stå på Ture du har mangen kloke ord å komme med her på Søkelys

 12. Denne Josef er nok samme person som for en tid tilbake gikk under dekknavnet ” Sadoks sønn “. Han hevdet at han ikke var et menneske ; og skulle styre jorden sammen med 11 andre lik ham. Dette siste hevder også Josef – som også forteller at han er pensjonert journalist. Videre tyder alt på at han bor i Hallingdalen ( Flå ) og at han avler poteter. Disponerer således tilgang på jord – og Sadoks sønn hadde også tilgang på en gravemaskin som han selv brukte for noen måneder siden.
  Videre fordømmer både Josef og Sadoks sønn de såkalte ” vakttårnistene” – hva dette måtte innebære.
  Så det er IKKE et menneske dere debatterer med – men noe helt annet som skal styre hele jorderiket sammen med 11 andre – som er lik ham.
  God jul !

  • Hyggelig at du er på bedringens vei og vil skrive igjen Ture. Du skjønner – jeg er avhengig av at noen går til personangrep for at Bibelens profetier skal gå i oppfyllelse på meg. Derfor takker jeg for dine oppmuntringer hva dette angår og håper inderlig at du heller ikke fremover begynner med argumenter fra Bibelen på dette bibelske forumet. Din Josef.

  • Ture. Ja, du skal se det blir sus over sakene når Josef eller Sadoks sønn skal styre verden sammen med 11 andre. Ha, ha.
   Dette faller på sin egen urimelighet, men den stakkars mannen har vel levd seg så inn i det at han tror løgnen. Vi får bare ønske han god bedring.

  • «Utdannet menneskemorder»? Utrolig hva denne «verdensherskeren» lirer av seg. Han er virkelig et forbilde. Ha, ha.
   Takk og pris er det Gud som utvelger, uansett hva dette selvbestaltede maktmenneske hevder.

 13. Sitat “Takk til Gud”: “Faderen er ånd, han vil vi aldri få se”

  ” Vi vet at når han åpenbarer seg, skal vi bli ham lik, for vi skal se ham som han er.” (1. Johannes 3:2)

  Jeg skal bli lik Kristus, som betyr åndelig beskaffenhet i dimensjon 10. Kristus sitter ved Faderens høyre hånd, og følgelig vil også jeg få det enorme privilegium å se dem begge som de er.

 14. Det du sier er veldig riktig Torstein.
  Men Herren Gud som setter sine føtter på Oljeberget er Jesus. Faderen er ånd, han vil vi aldri få se
  —————————-
  Ja, det er det eg alltid har trudd.
  Eddie Chumney har nokre videoar om dette.

  Yeshua the Lawgiver – Part 1
  https://www.youtube.com/watch?v=6NtujunR6cg

  Om det er riktig så må Herren Gud som me les om gjennom heile GT vera Jesus.

  • Kristus er også ånd:

   ” Han led døden i kjødet, men ble levendegjort i ånden. I DENNE gikk han ned til de falne engler som holdes i varetekt.”

   “Mennesker kan ikke se Gud og leve” og “Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike”.

  • JHVH sier at han er Alfa og Omega (begynnelsen og enden). Jesus sier også at han er Alfa og Omega. Er faderen og sønnen den samme Gud? Det finnes mye interessant om Oneness på nettet.

  • Om Gud idag begynte å be til seg selv og si: “Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg” så har vi nå adekvate helseinstitusjoner som tar seg av slikt.

 15. Vi skal behandle hverandre med respekt, og besvare hverandre med sitater fra Bibelen. Ord som.er av onde vil ikke gagne noen. Så de frø som kan spire i den gode jord,og gjør det ikke det så er det menneske sin feil. Vi tar alle feil til tider da vi selv er menneskelige i vår visdom. Det gode kommer fra Ånden som gir oss visdom til sannheten og nåden. Viktig for alle å fortstå av vi er svake til tider og derfor er vi helt avhenige av Nåden, Vi må ikke være slik som fariseeren som tok sitt hovmod til et høyere enn seg selv lær av tollerens ord, Vær meg synder nådige FAR

  • Jeg undrer:

   La oss anta at det kommer en ikke troende inn i dette fora, hvordan vil vedkommende reagere på det han/hun ser her.

   Matt 12:30
   Den som ikke samler, han sprer.

  • Han/hun finner sannheten om vedkommende undersøker det jeg sier og Gud samtidig “drar ham” / “tar dekket bort” og “gir vekst”.

  • ord som er negativt rettet mot hverandre som trosbarn er ikke forent med den kjærlighet man skal vise hverandre, å elske sin neste som seg selv er vanskelig ser man, i denne tråden, når man er uenige i skriftens ord og anklager verandre i form av ondskap så ligger ikke det kjærlighet bak men i kjærlighet til mennesket skal man henvise i ÅNDENS SANNHET. Om man selv ikke forstår at man følge sannheten så må man søke etter den alle er selv ansvarlige å søke sannheten er man i tvil så er det en vei å gå og det er i Åndens visdom fra Gud, Menneskelig visdom forgår og villeder mens Guds Ånd veileder ydmykhet e et ord man bør ta til seg fordi vi er alle på veien i nådens kraft til forandring og omvendelse. Det er Gud som.ser til hjertet og ikke mennesket. OM man skal irettesette så er det begrunn av menneskes visdom som har sneket seg inn i sannhetens lære og da er det læren man angriper og ikke personen dette må man lære å skille mellom

  • “Jeg er ikke kommet med fred”, sa Jesus. Sosionomer i fotformsko derimot satser alltid på dialog selv overfor mordere. Dessverre stanser ikke det Satans løgner.

  • Hva tror du Jesus mente med de ord. Jeg har ikke kommet med fred, men sverd? Hvilke betydning har dette for oss mennesker i dag når Guds fred er det man søker?

  • Jesus mente at sannheten i Bibelen ville føre til kraftig strid mellom menneskene – til og med innen familiene. Det er et universelt stridsspørsmål som pågår mellom Jehova Gud ved Kristus og Satan Djevelen om hvem som har rett til å styre over skapningen. Det omtales som en “krig mellom Guds ånd og Djevelens ånd – en åndelig krig.

   Matteus 10:

   ” 34 Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.
   35 Jeg er kommet for å sette skille:
   Sønn står mot far,
   datter mot mor,
   svigerdatter mot svigermor,
   36 og en manns husfolk er hans fiender.
   37 Den som elsker far eller mor mer enn meg, er meg ikke verd. Den som elsker sønn eller datter mer enn meg, er meg ikke verd.”

  • Vi befinner oss altså midt i en åndskrig som ofte antar fysiske uttrykk. Men samtidig kan vi ha fred inni oss ettersom vi står på Guds side i slaget. Etter Harmageddon – Guds snarlige oppgjør med menneskene – vil freden endelig senke seg over hele planeten.

  • Jepp, her har du rett “R” la oss snakke med respekt til og om hverandre og søke i Guds eget ord for svar på spørsmål vi måtte ha.

  • Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, Gal tålsomhet og selvbeherskelse. Slike ting rammes ikke av loven. Gal 5,22-23
   Nå vil jeg høste dem inn, lyder ordet fra Herren. Men det er ingen druer på vinranken og ingen fikener på fikentreet; bladene er visnet. Jeg vil gi dem igjen etter den frukt de bærer. Jer 8,13.

   Frukt er i bibelen symbol på våre gode gjerninger og ikke hvor mange mennesker vi klarer å samle inn.
   Guds barn er sammenlignet med grener. Jesus sa: jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, han bærer mye frukt, men uten meg kan dere intet gjøre.
   Det er viktig at grenene bærer mye frukt.
   Hver gren på meg som ikke bærer frukt, tar han bort. Og hver gren som bærer frukt, renser han så den skal bære mer. Joh 15;5.2

   Så bær da frukt som svarer til omvendelsen. Matt. 3;8¨
   Hvilken frukt er man selv bærer av. tålmodighetens frukt, fredens frukt, eller er det et åndelig misbruk av sitt gode sverd man misbruker for å fremheve sin egen menneskelige visdom, for fruktene blir avslørt av Guds miskunnhet hvis man er mottakelige for dette, bær da over med hverandre, Jesus vil at vi skal hjelpe hverandre,og ikke trykke ned hverandre med ufine ord. det faller tilbake på oss selv. og det er ikke en god frukt man representerer
   Å være en ambassadør for Jesus er et ansvar som oss er gitt. men alt det man gjør skal gjøres av kjærlighet, og ikke av sitt eget bægjær.

 16. Josef
  Heller ikke den verdslige atombombemakten Israel vil overleve – KUN DET ÅNDELIGE GUDS ISRAEL.
  ———————
  Det finst ikkje noko åndeleg Israel.
  Det finst berre eit BOKSTAVLEG ISRAEL som har Jerusalem som hovudstad..
  Der lligg Oljeberget som vil DELA SEG I TO, når Herren Gud kjem tilbake etter 6000 år og 1000-årsriket startar.

  http://bki.net/6000/6000aar.html

  Desse siste 12 åra fram mot klimakset vil verta ein kamp mellom GUDS FOLK og verdssamfunnet om retten til landet og byen og ikkje minst staden der Edens hage låg- Tempelhøgda.

  • Det du sier er veldig riktig Torstein.
   Men Herren Gud som setter sine føtter på Oljeberget er Jesus. Faderen er ånd, han vil vi aldri få se, men han har gitt sønnen all makt i himmel og på jord. Det er med andre ord Jesus som kommer tilbake. Jødene skal se han de har gjennomstunget, som det er skrevet i GT.

  • Sitat “Takk til Gud”: “Faderen er ånd, han vil vi aldri få se”

   ” Vi vet at når han åpenbarer seg, skal vi bli ham lik, for vi skal se ham som han er” (1. Johannes 3:2)

   Jeg skal bli lik Kristus, som betyr åndelig beskaffenhet i dimensjon 10. Kristus sitter ved Faderens høyre hånd, og følgelig vil også jeg få det enorme privilegium å se dem begge som de er.

 17. Sitat Grim: “Steng denne klovnen (som påstår at han blir forfulgt og nesten er en martyr) ute fra søkelys.”

  Ja, det er komisk å se at de som forbanner Vakttårnistene for deres praktisering av utstøtelse, selv ønsker at utstøtelse skal praktiseres på Søkelys. Kommer man nærmere fariseerne som “sa en ting og gjorde noe annet?

  • Snakka om å vera blåst.Snakka om pele å ikkje om korset som er selva symbolet på vår frelse.Å at djevelen ble kasta ned på jorden i 1914 haha.Kan vera trygg på at han var her lenge før den tid.Josef du må slutta nå !

  • Ordet crux (kors) forekommer ikke i Bibelen. Det står xulon og stauros som betyr pel og stake.

   Poenget med henrettelsesmetoden var at armene hang rett opp. Hadde de hengt rett ut til siden hadde den dømte kunnet henge der i dagesvis om konstitusjonen for øvrig var god.

   Men når vokterne etter noen timer brakk benknoklene hans ble han raskt kvalt fordi armene hang rett opp. Prøv å løfte armene opp eller ut til siden så merker du forskjellen.

   For øvrig går ikke normale mennesker rundt med utsmykning av tortur-henrettelses-redskaper i kjede i halsen. Tenk om det hadde vært en galge eller en giljotin? Det er perverst.

  • Om det greske ordet stauros skal oversettes med pel eller stake er noe jeg ser bibeloversettere strides om.
   De fleste bibeloversettelser bruk “kors” om det greske ordet, mens Jehovas Vitners egen oversettelse bruker pæl.
   Når det gjelder dette med å bruke kors som et smykke rundt halsen, så er det selvfølgelig ingen som går rundt med dette for å demonstrere en henrettelsesmetode. Man gjør det fordi man syntes det er et symbol som påminner dem om Kristi død, videre er det et kjent symbol og man blir ikke unormal fordi man har et kors i kjede rundt halsen.

  • Ole: “Kan vera trygg på at han var her lenge før den tid.”

   Selvsagt har Djevelen også frekventert jorden før 1914, men det året ble han kastet ut av himmelen og ned til vår nærhet permanent. (Dimensjon 5)

   “Men ulykkelige jord og hav! For djevelen er kommet ned til dere, og hans vrede er stor, fordi han vet at han bare har en kort tid igjen.
   13 Da draken så at den var kastet ned på jorden, forfulgte den kvinnen som hadde født guttebarnet.” (Åpb. 12:12,13)

 18. Josef som en av de 24 eldste i åpenbaringen??? Snakk om ydmykhet og fattig i ånden!! God tur til ildsjøen..du er så villfaren, hoven og stolt, at det er noe det verste jeg har lest. Steng denne klovnen (som påstår at han blir forfulgt og nesten er en martyr) ute fra søkelys..Han er ikke annet enn en falsk profet. Trenger ikke være teolog for å stadfeste det.??

  • Jesus Kristus i Matteus 12:36:

   “Det sier jeg dere: Hvert unyttig ord menneskene sier, skal de svare for på dommens dag. 37 Ja, etter dine ord skal du kjennes rettferdig, og etter dine ord skal du dømmes skyldig.”

  • En som tror at han er av de 24 i Åpenbaringen lider av vrangforestillinger.

  • Ja slikt sa de om min elskede bror Kristus også. Og om Paulus:

   “Paulus er blitt gal av sin kunnskap”.

   Så “intet er nytt under solen”. “Har de forfulgt meg skal de forfølge dere”, sa storebror Kristus Jesus.

 19. Torstein Langesæter fornekter Jesus som Guds sønn:

  ” Og er det vanskelig for den rettferdige å bli frelst, hvor skal det da bli av den ugudelige?” (1.Peter 4:18)

  • Men hva gjør du da, Josef. Du reduserer Jesus og sier at han ikke er Gud, men kun en gud.

  • Du skal nå prisa deg lykkelig vist du slepp å svara for dine ord.Det slepp du med å ta i mot Jesus alene som din frelser.

  • En far er ikke sin egen sønn. Det hører i så fall inn under helsetjenesten og ikke i den virkelige verden.

 20. Guds rike med Kristus som fremste eksponent kunne bestått av KUN etniske jøder – 144000 – da Jesus var på jorden. Men på grunn av deres harde hjerter ble ikke det nødvendige antallet oppnådd.

  Derfor gikk kallet ut ”på veier og stier” til hedningenes land via Peter. Heldigvis blir hedningefolk med en rett åndelig hjertetilstand også adoptert av Gud som Hans sønner som ÅNDELIGE JØDER og antallet beseglede er straks fullt.

  Når den siste er beseglet slipper englene ved de fire verdenshjørner løs de fire vinder som initierer Harmageddon – Guds oppgjør med de onde menneskene.

  Men også en anselig mengde jordmennesker vil slippe igjennom Harmageddon og inn på ”den nye jord”. Deres antall er ikke tallfestet, men er som Bibelen sier ”talløse som sanden på havets bunn – utelte.

  Disse er motbildet til ”de fremmede som fulgte med Israel ut av Egypt. (Nubiere, Libyere, Egyptere m.fl.) Slik skal menneskeheten gjenreises til fullkommenhet. En feig Satan får ikke pille Skaperen på nesen og ødelegge Hans verk. ”Alle tings gjenopprettelse” ligger nå like foran oss. Ikke gå glipp av alle de vidunderlige velsignelsene som ligger foran dere. Evig liv i ungdom uten sykdom, krig, vold eller frykt.

  • Harmageddon
   er kampen om Guds Fjell.
   Kor er Guds fjell?
   Det kallast “tingfjellet lengst i nord”.

   “2 Stor er Herren
   og verdig lov og pris
   i vår Guds by, på HANS HELLIGE FJELL.

   3 Fagert og høyt,
   en glede for hele jorden
   er SION -FJELLET LENGST I NORD
   den store kongens by.

   4 I byens borger gir Gud seg til kjenne,
   han er vårt vern.” Salme 48

   Det er TEMPELHØGDA i det bokstavlege Jerusalem..

   Joel beskriv denne striden i det okstavlege Israel.

   “Solen forvandles til mørke
   og månen til blod
   før Herrens dag kommer, den store og skremmende.

   5 Da skal hver den som påkaller Herrens navn, bli berget.
   For på SION FJELLET og i JERUSALEM
   skal det finnes redning,
   som Herren har sagt.
   Og blant de overlevende
   er de som Herren kaller. ”

   “da vil jeg samle alle folkeslag
   og føre dem ned i Josjafats dal.
   Der vil jeg holde rettergang med dem
   om Israel, mitt folk og min eiendom,
   som de spredte blant folkene.
   De delte mitt land”

  • Jehova er ikke en lokal stammegud lenger som handler lokalt. Det var han den gang for å frembringe jordens frelser – Jesus Kristus.

   I dag handler Jehova globalt og dette vil berøre hele planeten. De som står Ham i mot vil fjernes som dugg for solen. Men først skal “nasjonene kjenne at Jeg Er Jehova” sier Han. Heller ikke den verdslige atombombemakten Israel vil overleve – KUN DET ÅNDELIGE GUDS ISRAEL.

 21. MIFF gjer eit godt arbeid.
  Denne artikkelen fortel mykje.

  https://www.miff.no/kirken-og-israel/2017/12/18radiogudstjenesten-misbrukt-jerusalem-propaganda.htm

  “Bli med i denne grunnleggende forventningen; satt på spissen, i håp om et nytt Jerusalem, som vi leste om i en visjon fra Jesaja. Hvor det aldri mer skal høres klageskrik fra byen og ikke være gråt. Denne uka lengre unna enn noensinne. Men selv der, ja nettopp der, skal det også en gang bli annerledes, uten murer og grensekontroller, uten okkupasjon, sier Jesaja. For den dagen, synger trubaduren og Palestina-vennen og ordkunstneren Ragnar Olsen i Tromsø: Den dagen den kommer, den dagen da Jerusalem er fri.»

  Så stein forblinda pga erstatningsteologiens løgner går det an å verta.

 22. Josef:
  “Heldigvis representerer gehenna evig død, og ikke et evig pinested. Vend om eller hvil i fred Torstein.”
  ————————-
  Eg hadde mange år i Adventistsamfunnet før eg trekte meg ut.
  Hugsar ein bokselgjar for Norsk Bokforlag (adventistane) som kom til Rosendal.
  Der traff han ei veldig gudleg dame som spurde.” Er du adventist?” Svar, “Ja.”
  “Er det de som ikkje trur på helvete? “Svar : “Ja”.
  “Ta du bøkene dine og dra du dit hen”.
  Dette gjenspeglar den kjærleiken som ein finn hjå veldig mange truande.
  Det passar godt med Paulus sine ord.

  “Når dere samles i vår Herre Jesu navn, når jeg er til stede i ånden og vår Herre Jesu kraft er med oss, 5 da skal dette mennesket OVERGIS TIL SATAN slik at kroppen hans blir ødelagt, men ånden kan bli frelst på Herrens dag.”

  • Jehova og Kristus tukter de som de elsker. Som en far med sin sønn. Det er fordi de ikke vil at noen skal miste livet.

 23. Josef:
  Men først skal vi leve som menneske-prester førti år inn i tusenårsriket og ta imot “de nye bøkene” ved “den hellige gave” rett ved dagens Jerusalem.
  ——————————————
  Pga erstatningsteologien får ein dei mest tåpelege fantasifulle ideane.

  Bibelen fokuserer på det jordiske Israel og Jerusalem.

  “Det skal stå fiskere fra En-Gedi til En-Eglajim. Der skal det være tørkeplass for garn. Det skal finnes fisk av samme slag som i Storhavet, i store mengder. 11 Men sumpene og myrene skal ikke bli friske, av dem skal det utvinnes salt. 12 På hver side av elven skal det vokse alle slags trær til å spise av. Løvet på dem skal ikke visne, og frukten skal ikke ta slutt. Hver måned skal de bære ny frukt, for vannet de får, kommer fra helligdommen. Frukten skal tjene til føde og bladene bringe helse.» Esekiel 47

  I Esekiel 47 vert landegrensene beskrive:

  .”Landegrensene
  13 Så sier Herren Gud: Dette er grensene når dere deler landet mellom Israels tolv stammer: Josef skal ha to deler. 14 Dere skal ta det i eie, den ene like mye som den andre. Med løftet hånd lovet jeg å gi det til deres fedre, og nå skal landet tilfalle dere til odel og eie.
  15 Dette er landegrensene.
  I nord: fra Storhavet over Hetlon, Lebo-Hamat og Sedad, 16 Berota og Sibrajim – mellom Damaskus-området og Hamat-området – til Hasar-Enon, ved Havran-området. 17 Grensen går fra havet til Hasar-Enon”…..osv

  Oppstandelsen frå dei døde er beskrive i Esekiel 37-

  “Se, jeg profeterte, og det begynte å buldre og skjelve. Knoklene la seg inn mot hverandre, knokkel mot knokkel. 8 Jeg så, og se! – det kom sener og kjøtt på dem, og hud ble trukket over. Men ånd manglet de. 9 Da sa han til meg: «Tal profetord til ånden! Menneske, tal profetisk og si til ånden: Så sier Herren Gud: Kom, ånd, fra de fire vindretninger og blås på disse drepte så de blir levende.»
  10 Jeg talte profetord, slik han hadde befalt meg. Da kom det ånd i dem, så de ble levende. De reiste seg opp og sto på føttene. Det var en umåtelig stor hær.
  11 Så sa han til meg: Menneske, disse knoklene er hele Israels folk.”

  Slik skapar Herren Gud mennesket igjen. Knoklane legg seg saman og det kjem kjøt på dei og så gjev Gud dei livsande.
  Dette Paulus skriv om bortrykkelsen eller rapture er berre tull.
  Det er heilt i strid med Tanakh.
  Kor reiser desse som står opp igjen?
  Jau, til Israelslandet.

  “Tal derfor profetord og si til dem: Så sier Herren Gud: Se, mitt folk, jeg åpner gravene deres og lar dere stige opp av grav. Så fører jeg dere til Israels land. 13 Mitt folk, dere skal kjenne at jeg er Herren når jeg åpner gravene deres og lar dere stige opp av grav! 14 Jeg gir dere min ånd så dere blir levende, og lar dere finne hvile i deres eget land. Da skal dere kjenne at jeg, Herren, har talt og satt det i verk, sier Herren”

  Paulus sender dei truande ut i verdsrommet.
  Herren Gud seier han gjenreiser dei i kjøt og blod og englane vil ta dei med til det bokstavlege Israel.

  “Min tjener David skal være konge over dem, og de skal alle ha én gjeter. De skal følge lovene mine og holde forskriftene mine, så de lever etter dem. 25 Så skal de få bo i landet som jeg ga min tjener Jakob, og som deres fedre bodde i. De skal bo i det for alltid, både de og deres barn og barnebarn. Og min tjener David skal være deres fyrste for alltid. 26 Jeg slutter en fredspakt med dem; det skal være en evig pakt. Jeg lar dem bli mange, og jeg setter min helligdom hos dem for alltid. 27 Min bolig skal være hos dem. Jeg skal være deres Gud, og de skal være mitt folk. 28 Folkeslagene skal kjenne at jeg er Herren som gjør Israel hellig, når min helligdom er hos dem for alltid.”

  • Langesæter: “Pga erstatningsteologien får ein dei mest tåpelege fantasifulle ideane.”

   Det er alltid trist å være tilstede i en begravelse. Enda verre er det å være vitne til mennesker som tar sitt eget liv uten at man kan hindre den. Men man venner seg til en viss grad til det. Heldigvis representerer gehenna evig død, og ikke et evig pinested. Vend om eller hvil i fred Torstein.

   Jesus Kristus i Matteus 12:36:

   “Det sier jeg dere: Hvert unyttig ord menneskene sier, skal de svare for på dommens dag. 37 Ja, etter dine ord skal du kjennes rettferdig, og etter dine ord skal du dømmes skyldig.”

  • Torstein. Det er riktig som du sier, at det er snakk om det fysiske Israel. Verden skal styres fra Jerusalem av David, det vil si av Jesus. Det er Jesus som sitter på Davids trone.

 24. Josef. Så du er en av de 24 eldste fra Åpenbaringsboken som bøyer seg ned for Guds trone??
  Du er en spøkefugl, Josef. Ha,ha.

  • Ja når jeg kommer hjem til himmelen vil jeg sammen med de 11 øvrige salvede brødrene mine worldwide forenes med de 12 apostlene og utgjøre de 24 eldste i himmelen. På samme måte som i forbildet fra Israel med 24 skift i tempelet.

   Men først skal vi leve som menneske-prester førti år inn i tusenårsriket og ta imot “de nye bøkene” ved “den hellige gave” rett ved dagens Jerusalem. Disse bøkene vil inneholde en ny pakt fra Gud med mennesker og dyr.

   Etter de førti årene skal vi, sammen med de øvrige salvede, rykkes opp til himmelen der “bryllupet” venter – et åndelig bryllup mellom Kristus og alle de 144000 som understreker vår underordning under Kristus – lik en gift kristen kvinne har under sin jordiske mann i dag.

 25. Josef: Du er totalt på jordet, og bibelens klare ord viser hvorfor.

  1.Kor.15:1-4

  “Jeg kunngjør dere, brødre, det evangelium som jeg forkynte for dere, det som dere også tok imot, som dere også står fast i. Ved det blir dere også frelst dersom dere holder fast ved det ordet jeg forkynte dere – om dere da ikke forgjeves er kommet til troen. For jeg overga dere blant de første ting det som jeg selv tok imot: At Kristus døde for våre synder etter Skriftene, og at han ble begravet, og at han ble reist opp på den tredje dagen etter Skriftene,”

  1.Kor.15:11

  “Enten det nå er jeg eller de andre: Dette forkynner vi, og slik kom dere til troen.”

  • Dette er jeg da helt enig i. Her må det være noe du har misforstått.. Har jeg noen gang vært uenig i “At Kristus døde for våre synder etter Skriftene, og at han ble begravet, og at han ble reist opp på den tredje dagen etter Skriftene.”

   Han oppfylte jo nettopp loven/skriftene. Dette gjorde det mulig for hans og min Far Jehova å oppheve loven/skriftene som dømte oss til døden.

   Paulus resonnerer perfekt rundt den gamle lovpakten i Galaterbrevet 2:21:

   “FOR HVIS EN KAN VINNE RETTFERDIGHET VED LOVEN,DA DØDE JO KRISTUS TIL INGEN NYTTE!”

  • Josef: Du sier det er flere måter å bli frelst på..bla ved å være ydmyk og fattig i ånden. Men Guds ord lærer krystall klart, at frelse skjer ved tro alene på Kristus alene..At Han levde syndfritt i mitt sted, døde og bar alle mine synder på på korset, og at han sto opp igjen og beseiret døden i mitt sted fordi han oppfylte Guds lov perfekt i mitt sted. Tro på Kristus Jesus i mitt sted frelser. Ingenting annet.

 26. Josef sier: «Jeg som sier dette er Jehova Guds ambassadør og vil sammen med elleve andre worldwide administrere Guds jordiske anliggender gjennom og etter alt dette grufulle og førti år inn i tusenårsriket. Sammen med de tolv i himmelen utgjør vi de “24 eldste” som bøyer oss ned for Jehovas trone og kaster våre kroner av oss foran Ham.»

  Leser jeg rett? Det var det jeg tenkte; her er det noe skikkelig galt fatt!

  • Ja, som religiøs tilhenger av dagens jødiske nasjon er det ikke rart at du reagerer som jødene gjorde. Akkurat det samme opplevde min bror Kristus da han fortalte fariseerne at også han var sønn av Gud Fader:

   “63 Da flerret øverstepresten kappen sin og sa: «Hva skal vi nå med vitner? 64 Dere har hørt gudsbespottelsen. Hva mener dere?» Alle fant ham skyldig til å dø.
   (Markus 14:63)

   Jesus sa videre at “En tjener er ikke større enn sin herre. Har de forfulgt meg så skal de forfølge dere”.

   Salvede kristne er alle sønner av Gud Fader. Hvorfor tror du ellers vi ber FADERVÅR – om det ikke var pappaen vår (Abba Fader).

   Vi er også “utsendinger” og “ambassadører” for Jehova Gud Fader og brødre av Kristus:

   “”Så er vi da utsendinger for Kristus, og det er som om Gud selv formaner gjennom oss: Vi ber dere på Kristi vegne, la dere forsone med Gud!” (2. Korinterne 5:20)

   Og Kristi brødre:

   ” 48 Men Jesus svarte ham: «…hvem er mine brødre?» 49 Og han pekte med hånden på disiplene og sa: «Der er….. mine brødre. 50 For den som gjør min himmelske Fars vilje, han er min bror..”
   (Matteus 12:50)

  • «Ja, som religiøs tilhenger av dagens jødiske nasjon er det ikke rart at du reagerer som jødene gjorde».

   Jeg er absolutt tilhenger av den jødiske nasjonen. Det samme er JHVH, så jeg er på trygg grunn.

 27. Paulus resonnerer perfekt rundt den gamle lovpakten i Galaterbrevet 2:21:

  “FOR HVIS EN KAN VINNE RETTFERDIGHET VED LOVEN,DA DØDE JO KRISTUS TIL INGEN NYTTE!”

  Det er dette Langesæter ikke forstår. Han korsfester i virkeligheten Kristus påny.

  • Herren Gud har ein heilt enkel måte å tilgje oss på.
   Det står i Esekiel 18.

   ” Men når en urettferdig vender om fra all sin synd, når han holder alle forskriftene mine og gjør det som er rett og rettferdig, da skal han leve og ikke dø. 22 Alle syndene han har gjort, skal være glemt. Fordi han har gjort rett, skal han leve”

   Gud krev IKKJE at nokon skal dø for deg for å tilgje DEG.
   Herren Gud seier at Han gløymer det du har gjort om du sluttar å praktisera desse syndene eller styggedomane.

   Styggedomane vert nemnd mange stader i GT.

   “Derfor, israelitter, skal jeg dømme hver enkelt av dere etter det han har gjort, sier Herren Gud. Vend om, vend om fra alle syndene, så ingen skyld skal felle dere! 31 Kast fra dere alle syndene dere gjør, og skaff dere et nytt hjerte og en ny ånd! Hvorfor vil dere dø, israelitter? 32 Jeg krever ikke at noen skal dø, sier Herren Gud. Vend om, så skal dere leve!” Esekiel 18

   Det er dette det heile går ut på.

   “Men så kan det hende at han får en sønn som ser alle syndene faren har gjort, og skremmes av det, så han ikke gjør det samme. 15 Han spiser ikke offerkjøtt på haugene, løfter ikke øynene til avgudene som dyrkes i Israels hus, krenker ikke sin nestes kone, 16 er ikke hard mot noen, tar ikke pant og driver ikke med ran og rov, men gir brød til den sultne og klær til den nakne. 17 Han legger ikke hånd på en hjelpeløs, krever ikke rente og avgift, men lever etter lovene mine og følger forskriftene mine. Han skal ikke dø fordi hans far har syndet. Nei, han skal leve. 18 Men hans far, som undertrykte, ranet og røvet fra sin bror og gjorde det som ikke er godt blant folket sitt, se, han må selv dø for sin synd.”

 28. Registrerer nå at det råder full forvirring og uenigheter i debattfeltet. Den ene overgår den andre i utlegninger og tolkninger av bibelens skrifter. Er ikke det enkle det beste?

  • For meg ser det helt annerledes ut. Søkelys har snarere stått opp og blitt et spill levende forum. “Prøv alt og hold fast ved det gode” BT.

 29. Mange interessante meninger.
  Men etter hva jeg kan se, gjelder Jakobs ord på apostelmøte i Jerusalem:
  “Brødre hør på meg! Simon har fortalt hvordan Gud fra først av sørget for å ta ut av hedningene et folk for sitt navn. Og med dette stemmer profetenes ord overens, som det står skrevet: Deretter vil jeg vende tilbake og igjen oppbygge Davids falne hytte. Det nedbrutte av den vil jeg igjen oppbygge, og jeg vil gjenreise den, for at resten av menneskene skal søke Herren, ja, alle hedningefolkene som mitt navn er blitt nevnt over. Så sier Herren, han som gjør dette.
  Og Paulus, som jo er hedningenes apostel, sier: For jeg vil ikke, brødre, at dere skal være uvitende om denne hemmelighet – for at dere ikke skal anse dere selv for kloke: Forherdelsen er for en del kommet over Israel, inntil hedningenes fylde er kommet inn. Og slik skal hele Israel bli frelst, som det står skrevet: Fra Sion skal befrieren komme. Han skal rydde bort ugudelighet fra Jakob. Og dette skal være min pakt med dem, når jeg tar bort deres synder.
  Og Paulus sier igjen: Har de snublet for å falle.? Langt derifra! Men ved deres fall er frelsen kommet til hedningene for å vekke Israel til nidkjærhet. Men hvis deres fall er blitt til en rikdom for verden, og deres fåtallighet til en rikdom for hedningene, hvor meget mer deres fulltallighet.
  Og igjen: For er verden blitt forliket med Gud ved deres forkastelse, hva annet vil da deres antakelse bli enn liv av døde?
  Og igjen: Når det gjelder evangeliet, er de blittfiender for deres skyld. Men når det gjelder utvelgelsen, er de elsket for fedrenes skyld.
  Og til slutt: Kristus er blitt en tjener for de omskårene for Guds sannferdighets skyld, for å stadfeste løftene til fedrene, men hedningene skal prise Gud for hans miskunn.

  • Sitat “Og slik skal hele Israel bli frelst”.

   Javisst, både de jødekristne OG de hedningekristne skulle sammen bli frelst. Og ingen av de to kategoriene kunne rose seg av noe overfor hverandre. De var blitt ett i troen.

 30. Og igjen: Når det gjelder evangeliet, er de blittfiender for deres skyld. Men når det gjelder utvelgelsen, er de elsket for fedrenes skyld.

  Og til slutt: Kristus er blitt en tjener for de omskårene for Guds sannferdighets skyld, for å stadfeste løftene til fedrene, men hedningene skal prise Gud for hans miskunn.

  • Kristus gikk med den nye pakts budskap til jødene.Disse var selvfølgelig omskårne, men omskjæring var ikke lenger nødvendig å videreføre etter at de ble kristne.

   Peter ble satt grundig på plass da han begynte å hykle med de jødekristne om dette.

 31. Galaterne 1:8: ” Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt, så skal han være forbannet! 9 Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere et annet evangelium enn det dere har mottatt, skal han være forbannet!” Sa Paulus.

  Og hva var budskapet?

  «Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett om­skjæ­rel­se skjer ikke i det ytre, på krop­pen. Jøde er den som er jøde i det indre, og om­skå­ret er den som er om­skå­ret i hjer­tet, ved Ånden og ikke ved bok­sta­ven. Han får ikke ros av men­nes­ker, men av Gud.» (Rom 2:28-29).

  Rett jøde og rett om­skå­ret, hvem er det?

  Svar: Den som er kom­met til tro på Jesus og der­ved blitt født på ny.

  Han/hun er kjøpt fri fra lo­vens for­ban­nel­se, løst fra for­plik­tel­sen over­for se­re­mo­ni­ene i den gamle tids­al­de­ren og er­klært fri fra all synde­skyld.
  Apostelgjerningene 28:

  “25 De kunne ikke bli enige og gikk fra hverandre, mens Paulus sa dette ene ord: «Det var rett, det som Den Hellige Ånd talte gjennom profeten JESAJA til deres fedre:
  26 Gå og si til dette folket:
  Dere skal høre og høre og ikke forstå,
  se og se og ikke skjelne.
  27 For dette folks hjerte er blitt sløvt.
  Ørene deres er blitt tunghørte,
  og øynene har de lukket til,
  så de ikke ser med øynene,
  ikke hører med ørene,
  ikke forstår med hjertet,
  og ikke vender om,
  så jeg får lege dem.
  28 Så skal dere vite at denne Guds frelse er sendt til folkeslagene, og de skal høre.»

  Galaterne 1:8:

  “8 Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere ET ANNET EVANGELIUM enn det vi har forkynt, så skal han være forbannet! 9 Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere ET ANNET EVANGELIUM enn det dere har mottatt, skal han være forbannet!”

  Dere som forkaster disse bibelske ord forkaster Bibelen og Kristus og er i følge Paulus da forbannet. That’s it. Lykke til i Harmageddon!

  • Det gamle testamente er ikke utdatert, Josef. Her er også historie skrevet på forhånd. Vil du vite hva som skjer framover må du lese i GT. Men du kjenner tydeligvis ikke til det som står her. Når noen forteller deg ting du ikke vet, svarer du på en stygg måte.

  • Sitat: “…må du lese i GT. Men du kjenner tydeligvis ikke til det som står her.”

   Dream on…

 32. «Du har valgt militærmakten Israel. Jeg har valgt de kristne. Lykke til!»

  Absurd utsagn, Josef! Gud har valgt ut Israel og han har ikke sluppet dette folket. Det kan du lese mye om i GT. Militærmakt? De har rett til å forsvare seg etter å ha blitt angrepet gang på gang. Gud lovet dem at de skulle komme tilbake til sitt land. Hedningefolkene gjorde sitt beste for å forhindre det, men som du ser, det har skjedd, akkurat som Gud lovet. Det står mye om dette i GT. Gud har planer for sitt folk. De skal se sin Messias «som de har gjennomboret» og bli frelst. Jesus kommer tilbake og hvor setter han sine føtter? På Oljeberget!
  Israel vil ha en spesiell rolle i tusenårsriket når verden styres fra Jerusalem.

  I dag prøver nasjonene å dele Jerusalen. Gud advarer dem:
  Sakarja 12. «Den dagen skal det skje at jeg gjør Jerusalem til en løftestein for alle folkeslag. Hver den som prøver å løfte den, skal bare rive seg opp. Men alle jordens folkeslag skal samle seg mot byen.»
  «Den dagen skal Herren verne dem som bor i Jerusalem. De iblant dem som snubler, skal den dagen være som David, og Davids hus skal være som Gud, som Herrens engel foran dem. Den dagen skal det skje at jeg prøver å gjøre ende på alle de folk som kommer imot Jerusalem. Men over Davids hus og over innbyggerne i Jerusalem utøser jeg en nådens og bønnens ånd. Da skal de se på meg, på ham som de har gjennomboret, og sørge over ham likesom en sørger over sin eneste sønn, og klage bittert over ham likesom en holder klage over den førstefødte.»

  • Sitat Takk til Gud
   Vi lever i den nye pakt, Torstein. Derfor forlanger ikke Gud omskjærelsen lenger
   ————————————-
   “Takk til Gud” ??
   Meiner du at jødane kan kutta ut omskjærelsen ?

   Jeremias 31 omtalar “den nye pakt”.
   Les ein dette i samanheng ser ein at “den nye pakt”
   enno ikkje er komen.

   Fyrst og fremst er dette ei pakt mellom ISRAEL og Herren Gud.

   “Så sier Herren,
   han som satte solen til å lyse om dagen
   og bestemte månen og stjernene til å lyse om natten,
   han som rører opp havet så bølgene drønner,
   Herren over hærskarene er hans navn:

   36 LAR JEG DISSE ORDNINGENE VIKE,
   sier Herren,
   da skal også Israels ætt for alltid
   OPPHØRE Å VÆRE et folk for mitt ansikt.

   37 Så sier Herren:
   Hvis himmelen der oppe kan måles
   og jordens grunnvoller der nede kan utforskes,
   da vil jeg også forkaste
   hele Israels ætt
   på grunn av alt de har gjort, sier Herren.”

   Korleis vil det vera når den nye pakt vert inngått?

   “Da skal INGEN LENGER
   UNDERVISE sin neste og sin bror
   og si: «Kjenn Herren!»
   For de skal alle kjenne meg,
   både små og store, sier Herren.
   For jeg vil tilgi skylden deres
   og ikke lenger huske synden”.

   Slik er det slett ikkje no.
   Alle jødane vil vita kven Herren Gud er, både vaksne og born.

   Korleis vil oppførselen eller hjarta til jødane vera då?

   “Men dette er pakten jeg vil slutte
   med Israels hus i dager som kommer,
   sier Herren:
   JEG LEGGER MIN LOV I DERES SINN
   og skriver den i deres HJERTE.
   Jeg skal være deres Gud,
   og de skal være mitt folk.”

   Er det slik i dag eller vart det slik då Jesus kom for 2000 år sidan?
   Nei,på ingen måte.

   Det står nokre enkle synlege kjennteikn på denne tida når den nye pakta vert inngått.

   “På den tid
   skal de ikke lenger si:
   Fedrene spiste sure druer,
   og barna fikk DÅRLIGE TENNER.

   30 Men hver skal dø for sin egen synd.
   Den som spiser sure druer,
   skal selv få dårlige tenner”

   Jødane sin største innvending mot dei kristne er at dei tek ut deler av tekstane i GT frå den samanheng dei står i.
   Det gjeld til fulle “den nye pakt”.
   https://www.youtube.com/watch?v=IWiHJffk0JA

   WHAT IS THE NEW COVENANT IN JEREMIAH 31? – Rabbi Michael Skobac

  • Sanne kristne “skal ikke engang lære å føre krig” sier Bibelen. Bare stol på våpnene du. “Den som griper til sverd skal falle for sverd”.

 33. «Gud opererer ikke med to paktsfolk samtidig. Enten er det de kristne, eller så er det jødene. »
  Dette er da det rene tøys, Josef! Har du ikke lest Rom. 11? Vi kristne er podet inn på oliventreet blant de originale grenene som er Israel. Her er det også en advarsel til deg. Les:

  Rom 11,16-18 Er roten hellig, er grenene det også. Noen av grenene er nå brukket av, og du som var en vill oljekvist, er blitt podet inn blant grenene og har fått del i sevjen fra roten. Men innbill deg ikke at du er bedre enn grenene. Gjør du det, så husk at det ikke er du som bærer roten, men roten som bærer deg!

  • Israel konverterte etter Jesu død fra det kjødelige Israel til det åndelige Israel.

   «Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett om­skjæ­rel­se skjer ikke i det ytre, på krop­pen. Jøde er den som er jøde i det indre, og om­skå­ret er den som er om­skå­ret i hjer­tet, ved Ånden og ikke ved bok­sta­ven. Han får ikke ros av men­nes­ker, men av Gud.» (Rom 2:28-29).

   Men forresten, dette hjelper jo ikke deg for du tror jo ikke på det. Du tror m.a.o. ikke på Bibelen. Trist!

  • Takk til Gud Det er meningsløst å prøve å føre en åndelig samtale med en satans budbærer, som jo denne Josef jo med alle midler viser at han er. Han bruker til-og-med Bibelen til å tilbakevise Guds Ord. Utrolig trist at Kjell tillater bloggen sin å bli brukt til satans tjeneste.

  • Hei Birgir. Jeg liker ikke å røre med friheten til å ytre seg, og jeg oppfordrer til saklig debatt uten personangrep. Husk at vi nå opererer på internett og ikke innenfor en meninghet så jeg mener at vi bør tåle utfordringer -og vise med Guds ord at vedkommende tar feil.
   Dog så ser jeg jo her at det er skrevet endel kommentarer som ikke berører saken som det er skrevet om.
   Tilsist og til alle: Overbevis ut fra Guds ord!
   Ikke glem at Paulus var en apostel som ble satt til å løfte frem budskapet om Jesus Kristus til en folkemengde og forsamling som var preget av samtidens religiøsitet.
   Jeg tenker på denne teksten som er talende til det vi ser i vår tid, også i kommentarfeltet

   : Apg 17,22-32 Så stod da Paulus frem midt på Areopagus og sa: Atenske menn! I alle måter ser jeg at I er ivrige i eders gudsfrykt. 23 For da jeg gikk omkring og så på eders helligdommer, fant jeg også et alter som det var satt den innskrift på: For en ukjent Gud. Det som I altså dyrker uten å kjenne det, dette forkynner jeg eder. 24 Gud, han som gjorde verden og alt som i den er, han som er herre over himmel og jord, han bor ikke i templer gjort med hender; 25 heller ikke tjenes han av menneskelige hender som om han trengte til noget, han som jo selv gir alle liv og ånde og alle ting; 26 og han lot alle folkeslag av ett blod bo over hele jorderike, og satte dem faste tider og grenseskjell mellem deres bosteder, 27 forat de skulde lete efter Gud, om de dog kunde føle og finne ham, enda han ikke er langt borte fra nogen eneste av oss. 28 For i ham er det vi lever og rører oss og er til, som også nogen av eders skalder har sagt: For vi er også hans ætt. 29 Da vi nu altså er Guds ætt, bør vi ikke tro at guddommen er lik gull eller sølv eller sten, et billedverk av menneskelig kunst og tanke. 30 Efterat Gud da har båret over med vankundighetens tider, byder han nu menneskene at de alle allesteds skal omvende sig, 31 eftersom han har fastsatt en dag da han skal dømme verden med rettferdighet ved en mann som han har bestemt til det, efterat han har gitt fullgodt bevis for alle ved å opreise ham fra de døde. 32 Da de hørte om dødes opstandelse, spottet nogen, men andre sa: Vi vil høre dig ennu en gang om dette.

 34. Josef sitat:
  Derfor heter det i Romerbrevet 2:29:
  ” 28 Rett jøde er IKKE den som er jøde i det ytre, og den rette omskjærelse skjer IKKE i det ytre, på kroppen.
  ——————————————-
  Berre desse orda burde få folk til å stussa.
  Herren Gud inngår i 1 Mosebok 17 omskjeringspakta med Abraham.
  Trur du Herren Gud vil at jødane skal slutta med dette?

  “Så sa Gud til Abraham: «Du skal holde min pakt, både du og etterkommerne dine, fra slekt til slekt. 10 Dette er pakten dere skal holde, pakten mellom meg og dere og etterkommerne dine: Alt av hankjønn hos dere skal omskjæres. 11 Dere skal la forhuden bli omskåret, og det skal være tegnet på pakten mellom meg og dere. 12 Hvert guttebarn hos dere skal omskjæres når det er åtte dager gammelt, i slekt etter slekt, både de som er født i huset, og de som er kjøpt for penger hos fremmede, slike som ikke er av din ætt. 13 Både de som er født i ditt hus, og de du har kjøpt for penger, skal omskjæres. Slik skal min pakt være en evig pakt på kroppen deres. 14 Men en uomskåret, en av hankjønn som ikke har fått forhuden omskåret, en slik skal støtes ut fra folket sitt; for han har brutt min pakt.»

  Nei, sjølvsagt ikkje.
  Gjennom heile GT advarar Herren Gud folket sitt mot å slutta å praktisera lovene Han har gitt.
  Så kjem det ein luring med namn Paulus som seier akkurat det motsette av det Herren Gud seier.
  Han kallar omskjeringa for skamskjering og påstår at dei som let seg omskjera har falle ut av nåden.

  “Hør hva jeg, Paulus, sier dere: Hvis dere lar dere omskjære, vil ikke Kristus være til minste hjelp for dere. 3 Jeg erklærer igjen: Hver den som lar seg omskjære, er forpliktet til å holde hele loven. 4 Dere som vil bli rettferdige ved loven, er skilt fra Kristus; dere er falt ut av nåden. ” Gal 5

  • Vi lever i den nye pakt, Torstein. Derfor forlanger ikke Gud omskjærelsen lenger.

  • Det er et meget godt spørsmål, Winona. Jeg har også ofte stilt det samme spørsmålet her
   Ordet “evangelie” betyr som det fleste vet “budskap”, og jeg formoder at man må kunne formidle svært mange budskap fra Guds Ord, som er sanne og gode!
   Uttrykket “et annet evangelium” er en meningsløs frase.

  • Pseudonymet Ansgar Braut må nok her lese Bibelen på ny:

   Galaterne 1:8:

   “8 Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere ET ANNET EVANGELIUM enn det vi har forkynt, så skal han være forbannet! 9 Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere ET ANNET EVANGELIUM enn det dere har mottatt, skal han være forbannet!”

 35. Sitat ”Takk til Gud”: ” Men hvis du ikke ser at jødene er Guds paktfolk, er du fullstendig blind”.

  De som tror det kjødelige Israel er Guds paktsfolk i dag forstår rett og slett ikke hva fordums tiders Israel var til for – å frembringe Kristus. Når dette var gjort hadde ikke lenger denne kjødelige nasjonen noen hensikt. Ikke minst etter at de lot Jesus myrde og ropte at ”hans blod må komme over våre etterkommere!”

  Derfor heter det i Romerbrevet 2:29:
  ” 28 Rett jøde er IKKE den som er jøde i det ytre, og den rette omskjærelse skjer IKKE i det ytre, på kroppen. 29 Jøde ER den som er jøde i det indre, og omskåret ER den som er omskåret på hjertet, IKKE etter lovens bokstav, MEN ved Ånden. Han får sin ros av Gud, IKKE av mennesker.”

  Det tør være åpenbart for en oppriktig Bibelleser det Paulus her skriver. At de kjødelige jødene er forkastet som særskilt paktsfolk av Gud til fordel for ÅNDELIGE jøder fra alle raser. Ellers forkaster man Paulus.

  Kristne som forkaster deler av Guds ord er ikke kristne, sier Skriften:
  ”En liten surdeig syrer HELE deigen, sa han og mente fariseernes og sadukeernes læresetninger”.
  Den som forkaster Paulus forkaster også Jesus.

  Gal. 5:6-8:
  ” 6 Dere har sannelig ikke noe å være stolte av! Vet dere ikke at litt surdeig syrer hele deigen? 7 Rens ut den gamle surdeigen, så dere kan være en ny deig! Dere er jo som usyret brød. For vårt påskelam er slaktet, Kristus. 8 Så la oss holde høytid, ikke med gammel surdeig av ondskap og synd, men med renhets og sannhets usyrede brød.”

  Kjødelige troende som vil reversere Guds fremadskridende hensikter ”begynner på ny å trelle under loven” og ”de pelfester da Kristus på ny”. De tror ikke lenger på ”det himmelske Jerusalem” som med Kristus i spissen skal frelse menneskene.

  Langesæters og ”Takk til guds” teologi er to alen av samme stykke og fører de som følger dem i undergangen. Det vil vise seg om svært kort tid når fasiten manifisteres. Da vil alle de som griper til sverd falle for sverd – sammen med den kjødelige militærmakten Israel ”som satte sin lit til sin arm og ikke sin Gud”.

  • Du kjenner tydeligvis ikke hva profetene skriver og du tolker Paulus helt feil. Les GT, du mangler kunnskap, Josef.

  • «Ikke minst etter at de lot Jesus myrde og ropte at ”hans blod må komme over våre etterkommere!”

   Feil igjen, Josef. Det var romerne og jødene sammen som korsfestet Jesus. Hedningene og jødene sammen!
   Jesu blod har virkelig kommet over jødene, slik de ropte om. Men hvis du leser i GT vil du se at Gud i den siste tid vil «bygge opp Davids falne hytte». Og glem ikke at Jesus kom for å dø på korset, for å sone våre synder, også dine Josef. Hvordan kan du bebreide jødene for «at de lot Jesus myrde». Hadde ikke Jesus gitt sitt liv på korset, da hadde vi fremdeles vært i våre synder og himmelen hadde vært stengt for oss.

   Jer.30,2«Så sier Herren, Israels Gud……For de dager skal komme, lyder ordet fra Herren, da jeg vender lagnaden for mitt folk Israel og Juda, sier Herren, og fører dem tilbake til det landet jeg ga deres fedre, så de kan få det igjen».

   Israel er Herrens hustru. I Jes. 54 sier Han til Israel: «For han som skapte deg er din ektemann, Herren, Allhærs Gud er hans navn, Israels Hellige er din forløser, han som kalles hele jordens Gud. Herren kaller deg tilbake som en forlatt og sorgfull kvinne. Kan hun som var hustru fra ungdommen av, bli forstøtt?, sier din Gud.

   Jes.43. «Og nå, så sier Herren, han som skapte deg, Jakob, og formet deg, Israel: Frykt ikke, jeg har løst deg ut, jeg har kalt deg ved navn, du er min…..
   Fordi du er dyrebar, høyt elsket av meg, gir jeg mennesker i ditt sted, folkeslag til vederlag for ditt liv. Vær ikke redd, for jeg er med deg! Jeg vil hente din ætt fra øst og samle dere fra vest. …..»

  • «Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett om­skjæ­rel­se skjer ikke i det ytre, på krop­pen. Jøde er den som er jøde i det indre, og om­skå­ret er den som er om­skå­ret i hjer­tet, ved Ånden og ikke ved bok­sta­ven. Han får ikke ros av men­nes­ker, men av Gud.» (Rom 2:28-29).

   Jeg forstår nå at du hopper bukk over den nye pakt og atter vil trelle under moseloven som ingen ufullkomne mennesker kan holde. Du korsfester Kristus på ny sammen med jødedommens talsmann Langesæter.

 36. Tempelet vil bli gjenreist i Jerusalem før det siste angrepet på Israel. Hvordan vet vi det? Fordi prestene som ber for sitt folk Israel står mellom forhallen og alteret.
  « Mellom forhallen og alteret skal prestene, Herrens tjenere, gråte og si: Herre, spar ditt folk! Gjør ikke din eiendom til spott, la ikke fremmede herske over dem. Hvorfor skal de si blant folkene: Hvor er deres Gud? Joel 2, 17.
  Er det ikke nettopp det Israel har hørt i årevis, spott og hån for at de er det utvalgte folk?
  «Da ble Herren fylt av et brennende iver for sitt land og viste medynk med sitt folk.
  ….Aldri mer skal jeg gjøre dere til spott blant folkene. Fienden fra nord vil jeg drive langt bort fra dere…».Joel 2,18-20. «Dere skal få sanne at jeg er hos Israel. Jeg og ingen annen er Herren deres Gud, og mitt folk skal aldri bli til skamme». Joel 2,27.
  Videre beskriver Joel hvordan Herren vil samle folkeslagene i Josjafats dal og «holde rettergang med dem om Israel, mitt folk og min eiendom, som de spredte blant folkene. De delte mitt land…» Joel 3,7.
  «Herren skal tordne fra Sion, la røsten runge fra Jerusalem, himmel og jord skal skjelve. Men Herren er et vern for sitt folk, en borg for Israels sønner» Joel 3,21.
  «Herren bor på Sion» Joel 3,26.

  Ingen som studerer bibelen kan være i tvil om Israels betydning som det utvalgte folk, også i tiden fremover. Trist at erstatningsteologien fremdeles har tilhengere.

  • Dette var heilt riktig.
   Herren Gud eller Skaparen passar på folket sitt.
   Dei er Hans augnestein.
   I GT kan me lesa korleis Herren Gud leia dei gjennom alle slags problem.
   Han straffa dei hardt når dei med vitande og vilje forkasta Hans lover.
   Etter straffa kom forløysinga der Gud igjen gav dei tilgang til land og tempel.
   Alle ser korleis Israel er blitt gjenoppretta og korleis jødane har flytta tilbake til landet.
   At tempelet om ikkje mange år igjen vil verta gjenreist på tempelhøgda treng me ikkje tvila på.

   https://www.templeinstitute.org
   http://templemount.org
   http://templemountfaithful.org

   Når tempelet vert gjenreist vil og paktens ark verta teken fram frå skjuleplassen sin.

   Menneska vil sjå kva Guds lov seier.

   “Husk sabbatsdagen og hold den hellig. 9 Seks dager skal du arbeide og gjøre all din gjerning, 10 men den sjuende dagen er sabbat for Herren din Gud. Da skal du ikke gjøre noe arbeid, verken du eller din sønn eller din datter, verken slaven eller slavekvinnen din, verken buskapen din eller innflytteren som bor i byene dine. 11 For på seks dager laget Herren himmelen og jorden, havet og alt som er i dem; men den sjuende dagen hvilte han. Derfor velsignet Herren sabbatsdagen og helliget den.”

   https://www.youtube.com/watch?v=iJF18bbXNTQ&t=537s

 37. Josef. Du har rett i at det ikke nytter å diskutere med en person som har luket ut både Jesus og Paulus.
  Men hvis du ikke ser at jødene er Guds paktfolk, er du fullstendig blind. Les profetene! Israel er viserne på tidens klokke. Det vil skje mye fremover og alt er forutsagt i GT. Lykke til med videre bibelstudier.

  • Gud opererer ikke med to paktsfolk samtidig. Enten er det de kristne, eller så er det jødene. Du har valgt militærmakten Israel. Jeg har valgt de kristne. Lykke til!

  • Josef. Du har rett i at det ikke nytter å diskutere med en person som har luket ut både Jesus og Paulus.
   …………………….
   Eg har ikkje luka ut Jesus.
   Spørsmålet er kven Jesus var?
   Eddie Chumney har full tru på at Jesus er Skaparen.

   https://www.youtube.com/watch?v=Nu34zvBnHGs&t=3027s
   Yeshua the Creator of the Heavens and Earth by Eddie Chumney (HHMI)

   Det er dette som vert veldig vanskeleg å forstå.
   Jødane forkastar dette og kallar det avgudsdyrking.

  • «Rett jøde er ikke den som er jøde i det ytre, og rett om­skjæ­rel­se skjer ikke i det ytre, på krop­pen. Jøde er den som er jøde i det indre, og om­skå­ret er den som er om­skå­ret i hjer­tet, ved Ånden og ikke ved bok­sta­ven. Han får ikke ros av men­nes­ker, men av Gud.» (Rom 2:28-29).

   Guds Israel har altså konvertert fra det jordiske Israel til det himmelske Jerusalem og Israel. Det står rett ut, men forblindelse gjør at mange ikke ser.

 38. Josef
  “At tåken ligger tett for både jødene og deres talsmenn skal være sikkert:”
  ————————————–
  Korleis kan profetiane i GT oppfyllast slik dei er nedteikna?
  Dette er eit stort problem for mange å få til å passa.
  Kyrkja med biskopane i førarsetet seier at desse profetiane ikkje gjeld slik det er skrive, fordi Jesus har gitt dei ei ny meining.
  Det kallast erstatningsteologien.
  Jøde er ikkje jøde.
  Israel er ikkje Israel.
  Frelse er ikkje lenger frelse slik Herren Gud beskriv det.

  “En sønn skal ikke bære farens skyld, og en far skal ikke bære sønnens skyld. Den rettferdige skal få igjen for sin rettferd, og den urettferdige skal rammes av sin egen urett.
  21 Men når en urettferdig vender om fra all sin synd, når han holder alle forskriftene mine og gjør det som er rett og rettferdig, da skal han leve og ikke dø. 22 Alle syndene han har gjort, skal være glemt. Fordi han har gjort rett, skal han leve. 23 Det er vel ikke min vilje at den urettferdige skal dø, sier Herren Gud. Nei, jeg vil at han skal vende om fra sine veier og leve.
  24 Men når en rettferdig vender seg bort fra sin rette ferd og gjør urett, alt avskyelig som den urettferdige gjør, skulle han da få leve? Alle de rettferdige gjerninger han har gjort, skal være glemt. For sin troløshet og for sin synd skal han dø.” Esekiel 18

 39. Josef:
  Skuffelsen kommer til å bli enorm blant alle dere som tror at Gud i dag har en jordisk, kjødelig nasjon som et paktsfolk.
  ________________________
  Dei fleste ser at Jerusalem og Israel er i fokus .
  Verdsamfunnet pressar på for å få ein tostatsløysing og dermed dela Guds Land.
  Kjernen gjennom heile GT er nettopp dette.
  Gud har gitt eit spesielt landområde til folket Han utvalgde gjennom Abraham, Isak og Jakob.
  Gud ville gjennom Israel visa dei andre nasjonane korleis dei burde leva.
  Historien viser at dei svikta, men at Herren Gud gong på gong tilgav dei.
  Det er det same som skjer på slutten. Israel må lida pga sine synder
  Gjennom Jakobs trengsel (Israels trengsel) vil dei oppleva det Daniel 11 og 12 beskriv, men til slutt grip Gud inn.
  Så skal Israel bu trygd i det landet dei fekk til odel og eige.
  Ingen skal lenger få lov til å øydeleggja for dei.
  Esekiel 47 beskriv korleis levande vatn skal renna ut frå tempelhøgda der tempelet igjen vil stå.
  Nasjonane vil koma til Israel for å læra om Guds lov.(torahen)
  Den tåkebelagde erstatningsteologien som Paulus har lurt folk til å tru på stemmer ikkje på nokon måte med det Gud seier i Tanakh.

  • “Den tåkebelagde erstatningsteologien som Paulus har lurt folk til å tru på stemmer ikkje”.

   At tåken ligger tett for både jødene og deres talsmenn skal være sikkert:

   Apostelgjerningene 28:

   “25 De kunne ikke bli enige og gikk fra hverandre, mens Paulus sa dette ene ord: «Det var rett, det som Den Hellige Ånd talte gjennom profeten JESAJA til deres fedre:
   26 Gå og si til dette folket:
   Dere skal høre og høre og ikke forstå,
   se og se og ikke skjelne.
   27 For dette folks hjerte er blitt sløvt.
   Ørene deres er blitt tunghørte,
   og øynene har de lukket til,
   så de ikke ser med øynene,
   ikke hører med ørene,
   ikke forstår med hjertet,
   og ikke vender om,
   så jeg får lege dem.
   28 Så skal dere vite at denne Guds frelse er sendt til folkeslagene, og de skal høre.»

   Sorry Langesæter. Du er flere tusen år for sent ute. Din overbevisning passer bedre i troens Jurrasic Park.

 40. Josef:
  . Når du forkaster Kristus og Paulus kan vi like gjerne debattere Ludo eller Vri-åtter.
  ——————————
  Paulus forkastar eg heilt.
  I GT har me HERREN GUD som går igjen i utallige skriftstader.

  http://www.bibel.no/Nettbibelen?submit=Vis&parse=HERREN+GUD&type=and&book2=-1&searchtrans=

  Han trur eg på.

  “Jeg er Herren din Gud, som førte deg ut av Egypt, ut av slavehuset.
  3 Du skal ikke ha andre guder enn meg.
  4 Du skal ikke lage deg gudebilder, ingen etterligning av noe som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden. 5 Du skal ikke tilbe dem og ikke la deg lokke til å dyrke dem! For jeg, Herren din Gud, er en nidkjær Gud som straffer barn i tredje og fjerde ledd for fedrenes synd når de hater meg, 6 men viser trofast kjærlighet i tusen slektsledd mot dem som elsker meg og holder mine bud.” 2 Mosebok 20

  Er det Jesus som er Herren Gud?

  “Jeg er Herren, det er mitt navn.
  Min ære gir jeg ikke til andre,
  min lovsang ikke til gudebilder.” Esaias 42

  “Jeg, jeg er Herren,
  det finnes ingen annen frelser enn jeg.” Esaias 43

  “Så sier Herren,
  kongen som løser ut Israel,
  Herren over hærskarene:
  Jeg er den første, og jeg er den siste,
  det finnes ingen annen gud enn jeg.” Esaias 44

 41. Josef:
  “klamrer seg fortsatt til en kjødelig jødisk nasjon som for over 2000 år siden gikk ut på dato og konverterte til det himmelske Israel og det himmelske Jerusalem.”
  ———————–
  Det er nettopp dette som er den falske erstatningsteologien som Paulus er talsmann for.
  Han skriv utallige ting som er fullstendig i strid med det Herren Gud lærer i GT.
  Jorda her er framtida og det er det bokstavlege Jerusalem med bør fokusera på.
  Harmageddon er striden om den bokstavlege byen Jerusalem og tempelhøgda.
  GOG vil samla seg mot nasjonen Israel og Gud vil sjølv slå han slik td Esekiel 38 fortel.

  “Så sier Herren Gud: Var det ikke deg jeg talte om i gamle dager gjennom mine tjenere, Israels profeter? I år etter år profeterte de på den tiden at jeg skulle føre deg mot dem. 18 Den dagen, når Gog går mot Israels land, sier Herren Gud, da skal harmen stige opp i meg. 19 I min sjalusi og brennende harme sier jeg: Sannelig, den dagen skal det komme et kraftig jordskjelv over Israels land. 20 Da skal de skjelve for meg, fiskene i havet, fuglene under himmelen og dyrene på marken, alt kryp som det kryr av på jorden, og alle menneskene som bor på jorden. Fjellene skal styrte sammen, berghyllene skal falle ned og alle murene falle i grus.
  21 Da kaller jeg sverd over ham på alle mine fjell, sier Herren Gud. Den ene skal rette sverd mot den andre. 22 Jeg straffer ham med pest og blod. Høljende regn og haglsteiner, ild og svovel lar jeg regne over ham og hans tropper og over alle folkene som er med ham. 23 Slik viser jeg meg stor og hellig og gir meg til kjenne for øynene på mange folkeslag. De skal kjenne at jeg er Herren.”

  Etter at Herren Gud sjølv har knust GOG,skjer dette.

  “Jeg vil gjøre mitt hellige navn kjent blant mitt folk Israel. Jeg vil ikke la mitt hellige navn vanhelliges mer. Da skal folkeslagene kjenne at jeg, Herren, er hellig i Israel. 8 Se, det kommer, det skal skje, sier Herren Gud. Dette er dagen jeg har talt om.
  9 Da skal de som bor i Israels byer, gå ut. De skal sette fyr på våpnene og brenne opp både rundskjold og langskjold, buer og piler, klubber og spyd. De skal fyre med dem i sju år. 10 De trenger ikke hente ved fra marken og ikke hugge av skogene, for de holder ilden ved like med våpnene. De skal plyndre dem som plyndret dem, og røve dem som røvet dem, sier Herren Gud.
  11 Den dagen gir jeg Gog et gravsted i Israel, i Abarim-dalen, «de veifarendes dal», øst for sjøen. Dalen skal stenge veien for de veifarende. Der skal de gravlegge Gog og hele hans flokk, og dalen skal kalles Gog-flokkens dal. 12 Israelittene skal holde på med å gravlegge dem i sju måneder, for å gjøre landet rent. 13 Hele folket i landet skal gravlegge dem og få ære av det den dagen jeg viser min herlighet, sier Herren Gud.”

  Det er konkrete hendingar som skjer i det bokstavlege Israel.

  • Du tror ikke på Jesus som Guds sønn eller Paulus som en kristen ambassadør. Da blir det like meningsløst å debattere dette med deg som med en muslim, jøde, hindu eller spiritist som messer frem sine mantraer.

   For kristne er det Kristi budskap som er oppfyllelsen av det gamle testamentet. Når du forkaster Kristus og Paulus kan vi like gjerne debattere Ludo eller Vri-åtter.

 42. josef
  Verden er nå i stand til å totalødelegge jorden og sin egen eksistens.
  ———————
  Jorda vil bestå.
  Når Herren no vil gripa inn etter 120 jubileum eller 6000 år vil fred og lykke verta menneska tildel.
  Herren Gud sjølv skal styra og menneska må læra seg å leva etter Hans Torah-lovlære.
  Om nasjonane ikkje vil halda td lauvhyttefesten, så skal dei ikkje får regn.

  “Da skal Herren være konge over hele jorden. Den dagen skal Herren være én og hans navn ett.
  10 Hele landet skal bli som Araba-sletten, fra Geba til Rimmon, sør for Jerusalem. Men byen skal ligge høyt på sitt sted, fra Benjamin-porten til stedet der Gamleporten var, til Hjørneporten, fra Hananel-tårnet til kongens vinpresser. 11 Der skal det bo folk. Byen skal ikke være bannlyst lenger, Jerusalem skal ligge trygt. …..Da skal de som er igjen av alle folkeslagene som kom mot Jerusalem, år etter år dra opp for å tilbe kongen, Herren over hærskarene, og for å feire løvhyttefesten. 17 Hvis noen av slektene på jorden ikke drar opp til Jerusalem for å tilbe kongen, Herren over hærskarene, skal regnet ikke falle over dem. 18 Det skal heller ikke falle over egypterne hvis de ikke drar opp og ikke kommer. De skal rammes av samme plage som Herren lar ramme de folkeslagene som ikke drar opp for å feire løvhyttefesten. 19 Dette skal være straffen for Egypt og alle folkeslagene som ikke drar opp for å feire løvhyttefesten.” Sakarja14

  Ved Herrens kome vil OLJEBERGET dela seg i to.
  Dette viser at det heile handlar om det bokstavlege Jerusalem.

  “Herren skal dra ut og føre krig mot disse folkeslagene slik han før har ført krig på stridens dag. 4 Den dagen skal han stå med føttene på Oljeberget, som ligger rett mot Jerusalem, i øst. Oljeberget skal revne i to fra øst til vest” Sak 14

  Nasjonen Israel har i dag mange elskarar, slik bibelen beskriv det.
  Men alle desse elskarane vil svikta nasjonen Israel på slutten.

  USA med Vesten vil verta hardt straffa når dei ikkje lyder Gud med hensyn til Guds Folk og Guds Land.

  “Fryd og gled deg, datter Edom,
  du som bor i landet Us.
  Men begeret kommer også til deg,
  du skal bli full og kle deg naken.

  22 ת Din skyld er betalt, datter Sion,
  aldri mer vil han føre deg bort.
  Men din skyld, datter Edom, straffer han deg for,
  dine synder viser han fram.” Klagesongane 4

  • Feilen du begår Torstein Langesæter er at også du tror oppfyllelsen av de bibelske løftene gjelder dagens kjødelige Israel. Når det om kort tid vil vise seg at “Guds Israel” er en ÅNDELIG nasjon av “alle stammer, tungemål, folk og ætter” – også jøder -vil din skuffelse knapt bli til å bære. Jeg får si som Jesus sa om datidens skriftlærde: “Jeg gir dem det vitnesbyrd at de er nidkjære, men ikke med skjønnsomhet”.

   Og slik det var den gangen i forbildet, er det også i dag i motbildet. De klamrer seg fortsatt til en kjødelig jødisk nasjon som for over 2000 år siden gikk ut på dato og konverterte til det himmelske Israel og det himmelske Jerusalem.

   Slutt heller å trelle under dager, tider og mennesker. Vend øynene opp mot det høye – mot Skaperen Jehova, sønnen Kristus og hans himmelske rike. Det er derifa frelsen kommer. Ikke fra noen sanddyner innerst i Middelhavet.

 43. Ingenting av det som skjer i verden idag har noe å gjøre med endetidens kriger i bibelen. Det som skjer nå og har skjedd i flere 1000 år er krig og rykter om krig som Jesus skildrer. Endetidskrigen mot Israel og Harmageddon er noe som ligger flere hundre år frem i tid. Det er forsatt flere generasjoner frem i tid før antikrist står frem og trengselstiden , enden og dommen kommer.

  Det er ingenting idag som tyder på at det er et politisk klima som gjør at en enehersker kan stå frem som antikrist og styre hele verden. USA er supermakt og ingen kan true dem. USA kan heller ikke styre Kina eller Russland og vica versa. Israel er en av verdens største militærmakter og kan knuse hele den arabiske verden om de måtte.

  Så scenariet i bibelen er forsatt langt frem i tid. Det kommer nok til å skje når den politiske og militære situasjonen i verden er endret dramatisk. Dette vil ta flere generasjoner.

  • Du glemmer at profetien om endetiden starter i 1914, da “folk reiste seg mot folk og rike mot rike” – 56 nasjoner i total jordisk krig – Den Første Verdenskrig. Tegnet var ikke til å ta feil av.

   Og endetiden skulle ikke vare ut over en eneste generasjons livslengde. “Den generasjon skal ikke forgå før enden kommer”, sa Jesus til disiplene. De som ble født i 1914 er straks er 104 år gamle. Det er fortsatt noen titusener igjen av dem som lever i dag. “Om det dryger så komme skal det”, sier skriften.

   Denne endetidsgenerasjonen er den første som kan ødelegge jorden, og “Gud skal ødelegge de som ødelegger jorden” – Hans “fotskammel”.

   Dessuten viser forbildene at mange av Guds tjenere ventet i akkurat førti år før de stod foran sin oppgaves kulminasjon. Moses, Jeremia, David m.fl. Og jødene gikk førti år i ørkenen før de kom frem til det lovte land. Selv har jeg vært døpt og i tjeneste i førti år 28. februar neste år i 2018. Jeg ser da frem til nye utfordringer som sønn av Jehova, bror til Kristus og tjener for dere mennesker.

   Jeg lover å sette alle dere som da fortsatt tjener Gud og Kristus over alle mine egne lyster og ønsker slik at den nye jord blir et paradis for hele den jordiske skapningen. Mitt valgspråk er hentet fra Bibelen: “Tjene, ikke herske”.

   Josef

 44. 6Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.
  Disse ryktene vil være en del av det som vil؟skje i endetiden

  • Dette har du helt rett i “r”. Men på et tidspunkt kommer enden. Og nå i endetiden har reelle kriger utryddet og lemlestet hundredevis av millioner av mennesker. Derfor er både profetien og oppfyllelsen moden. The time is at hand!

  • Hva vil være tegnene på den siste tiden, jo.det sa Jesus tydeligt.se på fikentreet. Matt.24.kp. 32-35.v. til et bilde av Israel i sin nåværende situasjon. Der sier Jesus: “Lær en lignelse av fikentreet. Når grenene har fått sevje og bladene springer ut, da vet dere at sommeren er nær og står for døren. Slik skal dere, når dere ser alt dette (krig, rykter om krig, folk som reiser seg mot folk og riker som reiser seg mot riker, hunger, jordskjelv i Midtøsten og i verden forøvrig og falske Messiaser) vite at han er nær og står for døren. Sannelig sier jeg dere. Denne slekt (det jødiske folk) skal visselig ikke forgå før alt dette skjer (eller mens dette skjer) . Det som nå skjer er i begynnelsen av trengselen؛ Jeg tror den store trenhselen kommer med dyrets merke. Det vil skille familer fra verandre, da sønner og døtrer vil stå i mot sine foreeldre؛ fordi de ikke vil se det som er i ferd med å skje, De vil.tro.at dette er smart.og at dette er en.delav utviklingen. Men det de ikke ser, er at man.blir slaver av det nye systemet. og alltid overvåket. Ingen.frihet. og dette valget vil.koste.

 45. Er det ikke fantastisk å se Bibelens profetier om endetiden gå i oppfyllelse i minste detalj! Alle aktørene er på scenen. Nordens konge og Sydens konge. Guds folk og den falske, babylonske religiøse skjøgen, ondsinnede, voldelige filistere og Baalsdyrkere og selveste Dyret og Dyrets bilde.

  Hvem kunne drømt om at akkurat vi skulle få leve midt oppe i denne verdenshistoriens mest spektakulære tid. Det bør gjøre oss ydmyke og fylt av kjærlighet til Gud Jehova og Hans sønn Kristus som om kort tid vil la hele bibelhistoriens profetier og forbilder kulminere på en gang samtidig.

  Krig og rykter om krig fra Jesu munn fyller nå mediene. Reminisensene av den ateistiske og kommunist-diktatoriske Nordens konge – Nord-Korea og de store nabo-ideologene – ruster nå til mannejevning mot det syvende og siste verdensriket – angloamerika.

  Verden er nå i stand til å totalødelegge jorden og sin egen eksistens. Noen mener eliten er blitt suicidal på vegne av sine folk. Men vi vet at bak alt dette står i virkeligheten Guds store opponent og motstander – Satan Djevelen. Det må ha vært uendelig glede i himlene da denne onde kjeruben ble kastet ut av himlene og ned til oss mennesker. Men nå er det straks vår tur til å bli fri for hans påvirkning.

  Det er med livets største forventning vi med troens sikre ro kan se frem til hans snarlige bortgang også her i de jordiske sfærer. Så når dere hører om krig og rykter om krig så frykt ikke mennesker. Frykt heller Ham som kan ødelegge både sjel og legeme i Gehenna – Gud Fader ved Hans sønn. For de er om et øyeblikk rede til å “ødelegge de som ødelegger jorden”. Stay tuned – vær edrue og våk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *