Kaller avisen Dagen en ondskapsfull avis og de henger ut meg bare for pur jævelskap, djevelskap…

Hanvold gikk i tv program hardt ut mot avisen Dagen

TV Visjon Norge sjef Jan Hanvold er ikke blant dem som taler vel om eller setter avisen Dagen spesielt høyt. På egen tv kanal gikk den omstridte sjefen for den religiøse tv kanalen hardt ut mot den kristne avisen, fordi denne – i følge Hanvold “hele tiden henger ut ham selv, Svein Magne Pedersen og Finn Jarle Sæle.” I følge Visjon Norge lederen er avisen Dagens (journalister) ondskapsfulle fordi de kjører overskrifter som “Jan Hanvold lyver om helbredelse” og dermed blir Visjon Norge sjefen hengt ut som en løgner. Hanvold som under tv programmet ble “intervjuet” av Klevås-Olsen er ikke nådig og mener at Dagen kun gjør dette “for pur jævelskap, djevelskap”…

Jan Hanvold avbildet under NRK dokumentaren “Pengepredikanten”

TV sjef og apostel Jan Hanvold har lenge vært kritisk til avisen Dagen og gikk mandag 20 november knallhardt ut mot den kristne avisen, som tydelig har endret profil etter at Vebjørn Selbekk tiltrådte som redaktør. I følge Hanvold er avisen nå utelukkende opptatt av å henge ut ham selv, Svein Magne Pedersen og Finn Jarle Sæle. Bakgrunnen for det hele er de massive oppslagene omkring en heller tvilsom helbredelse som ble motsagt av to av den syke mannens nære familie. Både i forkant og etterkant av dette har avisen kjørt en rekke negativt ladede artikler om den fargerike TV sjefen som er kjent for å invitere andre tvilsomme apostler og elementer til sin tv kanal. I et oppslag publisert i ettermiddag gjengir avisen Dagen den kontroversielle “apostelens” uttalelser som ble rettet mot avisen under TV-innslaget fra 20 november. Det faktum at vi her har en tv sjef som tyr til ord vi vanligvis forbinder med banning og sverging viser at vi nå står overfor en TV sjef med en uren munn.

På spørsmål fra Visjon Norge’s medarbeider Sten Klevås Olsen om den “syke eller helbredede” mannen er på beina svar Hanvold dette:  – Han er på beina. Og det er et under. Et mirakel. og jeg har ikke tatt noe ære for det. Men da går jo da, selvfølgelig, avisen Dagen da, som er ondskapsfulle – avisen Dagen er en ondskapsfull avis, som hele tiden henger ut meg, eller det er Svein-Magne Pedersen de henger ut, eller det er Finn Jarle Sæle, eller det er andre… – også står det da at «Jan Hanvold lyver om helbredelse» – kjører dem ut. Og da tar jo andre aviser opp det, som Nettavisen, Drammens Tidende, og andre aviser som sprer da det der. Så da blir jeg da presentert som en løgner, selvfølgelig. Og da har jeg en 124.000 mennesker inne på min Facebookside, som da sprer dette her. Men, vi har jo dette her svart på hvitt fra henne, at dette ikke har noe med meg å gjøre. Er det noen som skal henges ut, sier hun, «så er det meg». Så hun…jeg regner med at hun blir med og forteller dette her.

Hanvold fortsetter: – Og det er klart at dette er jo også bare for pur jævelskap, djevelskap… Klevås-Olsen: – Det er en åndskamp, det, uten tvil. Hanvold: – Det er en åndskamp. Det er klart at media, de er opptatt av å sverte og kritisere – og henge ut kristne folk. Og jeg, når hun ringte meg, ble jeg så begeistret, jeg kjente Den hellige ånd så sterkt, bare satt der og gråt. ,…ikke jeg, ikke Inger, vi bare såvidt, vi slavet og ba for han på intensiven – og jeg fikk den rapporten etterpå og ble så rørt. Og det er så forferdelig da at avisen Dagen vil heller tro på to ufrelste døtre, som ikke har vært til stede der, enn å tro på meg,” sier Hanvold i “Intervjuet” som er gjengitt ord or ord i artikkelen til avisen Dagen

. Samtalen mellom redaktøren Hanvold og Klevås-Olsen starter ca. to timer og 38 minutter ut i sendingen og kan høres fra Visjon Norge’s Facebookside

Finn Jarle Sæle ut mot Dagen

Angrepene gjelder ikke seriøse saker, men negativt tull og tøys, ofte langt inne i det private livsområdet, som ikke er journalistikkens kompetansefelt.

De siste to uker kom en predikantmassakre i avis og internett som vi sjelden har sett maken til. Angrepene gjaldt Visjon Norge, og Jan Hanvold, som holder oppe lyset og den kristne kultur i TV-ruten. Han fikk massiv kritikk sist helg, slik han opplevde det. Også fra kristne aviser. Forbrytelse: Han fortalte nøyaktig hva en mann som var inne i døden, og hans kone og de av barna som var til stede på sykehuset, selv sier om underfull helbredelse fra himmelen. I den mørkeste stund.

Hanvold løp fra sine travle plikter da han ble innkalt til sykehuset av kona til en mann som før hadde funnet frelse via Visjon Norge. Så fortalte Hanvold dagen etter om gleden som familien hadde over helbredelse der de trodde mannen skulle dø, men hvor han følte seg frisk neste dag, etter at han var salvet og bedt for.

Takken for dette var massiv offentlig kritikk og gapestokk, mistenkeliggjørelse og et manuale fra en kristen familie-organisasjon i mange punkter om hvordan en forholder seg til en tydelig spedalsk som Jan Hanvold.

Vi lurer på hvem som blir neste som får spedalskhetsmanuale på førstesiden av en kristen avis.

Så ble Rune Edvardsen og Sarons Dal attakkert for å være pengekjær og grisk i forhold til innsatsen i Kongo. Det var TV2`s Fredrik Græsvik (som bekjente seg som kristen) som sendte denne injurien ut. Edvardsen ble så stilt til rette i selvsamme kristne avis og redegjorde greit for seg der.

Men dette er ikke kritisk journalistikk. Det er skandale- og fordømmelsesjournalistikk. Det er lett å se at Græsvik går langt utover det en journalist kan si og bevise. Rune Edvardsens tjeneste er en vidunderlig historie om å hjelpe voldtatte barn og tenne evangeliets lys i mørket i Kongo og Afrika – og til jordens ender.

Skal våre predikanter stadig stå til rette og forsvare seg mot anklagen om å være løgner i framtidens kristne aviser? Vil noen da være predikanter lenger? Og blir politikerne (som det er mange flere av) konfrontert ukentlig om løgner i avisen? Forskjellsbehandling?

Men også Norges svar på Billy Graham, Svein Magne Pedersen, som taler til og ber til frelse med flest i inn- og utland, fikk sin del av attakkene i dette trippel-angrepet på Norges viktigste tjenester.

Vi ser at noen mener at Norge IDAG ikke skal ha venner, og slett ikke forsvare noen. Men har vi trengt venner før i uværstider i kampen for sannheten, så trenger vi det nå. Og henger vi ikke sammen, blir vi hengt en for en.

42 tanker om “Kaller avisen Dagen en ondskapsfull avis og de henger ut meg bare for pur jævelskap, djevelskap…

 1. Tvilen skal komme Hanvold til gode. Han mente det nok godt da han ba for den syke mannen. Men….han burde ha undersøkt hvordan det gikk med den syke før han bruker «helbredelsen» som et ledd i å få inn inntekter til VN. For er det ikke penger det dreier seg om da?

 2. Ingenting overrasker meg lenger, når det gjelder den mannen. Dessverre. Tragisk hele greia.

 3. Henry Osthassel
  Å kjære vene, til tross for massiv kritikk fortsetter Dagen sin skammelige forfølgelse av kristne ledere, Visjon Norge og Jan Hanvold.

  Visjon Norge er en fantastisk TV-kanal som forkynner sannheten om Himmel og Helvete uten å ta bort noe eller legge til noe – noe åndsmaktene i himmelrommet åpenbart ikke liker. Da settes alle kluter inn i å forsøke å ødelegge denne flotte TV-kanalen. Og hva er da bedre å bruke enn en såkalt villig “kristen” avis hvis nye mantra er “kritisk journalistikk” i stedet for oppbyggende journalistikk. Og hva er bedre enn å finne noen villige kritikere, denne gang Jarle Haugland i Tro og Medier.

  Vokt dere vel hva dere sier om Guds skrøpelige tjenere.
  * Hvem reiste opp Aril Edvardsen og Sarons Dal – Gud eller Satan?
  Kristne skrev Hvitbok mot Aril Edvardsen, hvem stod bak angrepet? Gud eller Satan?
  * Hvem reiste opp Ludvig Karlsen og Evangeliesenteret – Gud eller Satan? Kristne medier angrep ham, hvem stod bak angrept? Gud eller Satan?
  * Hvem reiste opp Jan Hanvold og Visjon Norge – Gud eller Satan?
  Både sekulære og kristne medier angriper ham, hvem står bak angrept? Gud eller Satan?

  Slik kunne jeg fortsette. Så enkelt og alvorlig er spørsmålet, vokt dere vel hva dere sier, vi er alle påvirket av ondskapens åndehær i dette himmelrommet – vokt dere for disse onde kreftene som bare ønsker å ødelegge for oss kristne – lær dere å avsløre dem, det er ikke så vanskelig, bli ikke deres løpegutter!

  Jeg beundrer slike utrettelige og modige menn som Jan Hanvold som våger å tale om sannhetene andre forvrenger til det ukjennelige eller i ren menneskefrykt tier om.

  Om vi liker det eller ei, uten Jan Hanvold – ingen Visjon Norge.

  Dette er skrevet av Henry Østhassel

  • FEIL: uten Hanvold får vi et langt bedre Visjon-Norge! En som lever i sitt tredje ekteskap, som plyndrer giverne for kr. 1.800.000 i året, til eget forbruk, og banner og oppfører seg som en bølle er ingen velsignelse for hverken Visjon-Norge eller kristen-Norge!

   Ser at også Pastor Torp, i all sin enfoldighet kaster seg med i hylekoret:
   http://www.dagen.no/dagensdebatt/samfunn/KRISTENLIV/Et-fornyet-Dagen-og-Hanvolds-150.000-seere-550815

   Støtt heller opp om Kanal 10:

   http://kanal10.no/

  • “Visjon Norge er en fantastisk TV-kanal som forkynner sannheten om Himmel og Helvete uten å ta bort noe eller legge til noe – noe åndsmaktene i himmelrommet åpenbart ikke liker.”
   Den som skrev dette har IKKE fått nådegaver til å prøve åndene.

 4. Jeg synes det er uendelig trist når kristne ledere kommer med hinsides utsagn, oppfører seg useriøst og forventer at pressen ikke tar det opp.
  Oppfinnsomheten til dem som lever av givernes penger slutter aldri å forundre meg. En av de mest spekulative er historien om den knuste mobiltelefonen som ble reparert under forbønn. Er det noe rart ufrelste tror at kristne er en bunt av idioter?

 5. Jeg synes det er skammelig hvordan Dagen lar seg bruke som en oppslagstavle for dem som ønsker å kritisere og skjelle ut den største ”sjelevinneren” som vi har i vårt land! I tillegg til at avisen selv henger seg på angrepene. Det undrer meg at kristne kan kritisere ham for å fortelle om en helbredelse som en kvinne har fortalt ham, de burde jo heller kritisere kilden. Andre bibelske sannheter som ikke Jan har funnet opp blir kritisert som forferdelig å si, slik som at du blir belønnet av Herren i henhold til det du gir. Paulus er jo helt tydelig på dette og når han skriver om sin pengeinnsamling sammenligner han det med en bonde som sår i 2 Kor 9,6: ”Men det sier jeg: Den som sår sparsomt, skal høste sparsomt, og den som sår rikelig, skal høste med rik velsignelse.” Jesus sa jo selv i Luk 6,38: ”Gi, så skal dere få: Et godt mål, rystet, stappet og breddfullt, skal dere få i fanget. For det skal måles opp til dere med det samme mål som dere selv bruker.” At de gjerrige og pengegriske går til helvete, er jo også bare sitat av Paulus i Ef 5,5: ”Dere skal vite at ingen som driver hor, lever i umoral eller er pengegrisk og altså dyrker en avgud, skal få del i Guds og Kristi rike.”

  Om Jesus hadde levd i dag, så er det svært mange som hadde blitt dødelig fornærmet for hans språkbruk og oppførsel. Ikke bare at han ”rensker” ut alle ”kremmerne” som satt i Templet, veltet pengevekslernes bord og duehandlernes benker, men han skjelte dem ut foran store folkemengder. Han kalte dem blinde veiledere og sier i Matt 23,27-28: ”Ve dere, skriftlærde og fariseere! Dere hyklere! Dere ligner hvitkalkede graver, de som utvendig er vakre å se til, men innvendig er fulle av dødningeben og all slags urenhet. Slik er det også med dere: I det ytre, det som folk ser, er dere rettskafne, men i det indre er dere fulle av hykleri og urett.” Om en forkynner i dag hadde talt dette, så hadde nok mange kritisert ham. Paulus var også radikal i møtet med motstandere og sier til Elymas i Apg 13,9-11: ”Da ble Saulus, som også hette Paulus, fylt av Den Hellige Ånd. Han så skarpt på ham og sa: “Du djevelens sønn, full av all slags svindel og bedrag, en fiende av alt som er rett, skal du aldri slutte med å fordreie Herrens rette veier? Nå legger Herren sin hånd på deg, så du en tid skal være blind og ikke se solen.” Straks ble det svart for øynene på ham, og han famlet omkring og lette etter noen som kunne leie ham.” Paulus skriver to ganger i sine brever slik han sier i 1 Kor 11,1: ”Følg mitt eksempel, slik jeg følger Kristi eksempel.”

  Vi trenger forkynnere i dag som også etterfølger Kristus, og da blir ikke alle blide og glade. Det står om diakonen Stafanus i Apg 6,8: ”Stefanus var fylt av nåde og kraft og gjorde store under og tegn blant folket.” Da han forkynte evangeliet ble folk så rasende at det står i Apg 7,54: ”Da de hørte dette, ble de så forbitret at de skar tenner mot ham.” Det er ikke så mange forkynnere i dag som folk blir så sinte på.

  Vi trenger å be for Jan Hanvold og TV Visjon Norge. Vi er kanskje ikke enige i alt som kommer der, men Jan samler et bønnefolk som roper til Gud om vekkelse og forandring i vårt land. Det er Guds svar på bønn som driver fram TV-kanalen, og vi vil fortsette å støtte Jan og Inger i deres arbeide, både i bønn og offer. Ingen er fullkomne, men det er det som ingenting er som Gud bruker. Gud velsigne Jan Hanvold med stor styrke og kraft!

  • Hva tenker du om Hanvolds banning? Jeg finner det veldig merkelig at Guds folk skal akseptere blindt alt som kommer fra Hanvold.
   I tillegg etterlyser jeg røster som tar avstand fra Hanvolds velstandsforkynnelse.
   Hele verden og tenkende mennesker gjør narr av kristendommen nettopp på grunn av at deler av Hanvolds evangelium har mer til felles med Nigeria svindel eller lykkehjulet på tv enn på bibelsk kristendom.

  • Vi trenger IKKE Jan Hanvold!! Vi trenger å be for Visjon-Norge og Kanal 10. Men, vi må be om at Jan Hanvold blir fjernet fra alt som har med VN å gjøre!
   Mannen er en bøllete kjeltring! Han har i årevis løyet om at han har høy inntekt som følge av “Private eiendomsinvesteringer”. Dette er en løgn!
   ALT han har investert penger i(lånte penger), går hvert år med underskudd, og flere av selskapene er teknisk konkurs. Hanvold selv har belånt huset sitt til over pipa. Hvilken mann i slutten av sekstiårene har 7 millioner i boliglån?
   Mannen som preiker “så og høste”, høster selv bare elendighet. Dårlig økonomi og dårlig helse.

   her er Hanvolds eierinteresser i næringslivet, så kan de som har basis regnskapskunnskap selv ettergå tallene:

   https://www.proff.no/roller/jan-kaare-hanvold/mj%C3%B8ndalen/209349/

   Eneste som går godt, er Øvre Eikervei 126 AS, der VN leier lokaler. Her kan Hanvold selv styre hvor mye leie som skal betales, og dermed har han laget seg en fiktiv stilling, der han henter ut kr. 965.000 kr i året, i en ekstra solid årslønn, i tillegg til full lønn fra VN!
   At ikke Norge Idag og støttespiller-pastor klarer å se sannheten om Hanvold, forteller meg at de ikke er “de skarpeste knivene i skuffen”?

  • Er han ett godt forbilde, etter 3 ekteskap bak seg, når han var en troende evangelist. Etter bibelen kan jeg ikke på noen måte se at Jesus har godtatt, og ihvertfall ikke som pastor. Driver hor eller pengegriske. Tenk på det, og les hele kapittele.

  • Jan E: Du vrir på det Paulus sa slik at det passer inn i trosbevegelses teologien som bl.a Visjon Norge promoterer, Denne teologien dreier seg om penger og det at man skal kreve tilbake i fra Gud det man “sår” inn og at vi er guder. Dette er overhodet ikke bibelsk og både du og visjon Norge må tåle at andre setter søkelyset på en skadelig og ubibelsk forkynnelse. Paulus sa også DETTE: Apostlenes gj. 20: 28.34 :”Ta vare på dere selv og på hele den flokken som Den hellige ånd har satt dere til å være tilsynsmenn for! Vær hyrder for Guds menighet, som han vant ved sitt eget blod. For jeg vet at når jeg har dratt bort, vil glupske ulver trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken. Ja, blant deres egne skal det stå fram menn som farer med falsk lære for å få dratt disiplene med seg. Våk derfor og husk på at jeg natt og dag i tre år aldri holdt opp med å rettlede hver eneste en av dere med tårer.Og nå overgir jeg dere til Gud og hans nådeord, som kan bygge opp og gi dere arven sammen med alle dem som er blitt helliget. Jeg har aldri vært ute etter sølv eller gull eller klær fra noen. Dere vet selv at disse hendene har skaffet meg og medarbeiderne mine det vi trengte.” Paulus sa veldig ofte at vi må vokte oss for falsk lære fordi grådige ulver,falske profeter som kun er ute etter egen vinning kommer til å innvadere menighetene. Så det paulus egentlig gjorde var å advare i mot forkynnere som var pengegriske, slike som forvrenger Guds ord for selv å tjene penger på det. Alle trosbevegelses forkynnerne er ute etter egen vinning, de som Visjon Norge inviterer inn fra Amerika spes. har ingen teologisk filter , men alle er styrtrike .Se Matteus 24:24, 2.Peter 2, Judas brev, Matteus 7 og apostlenes gjerninger 17:11 så kanskje du og andre etterhvert vil forstå at det er helt riktig å GRANSKE de som forkynner Guds ord

  • Jeg skjønner de kristne som vil forsvare Guds sak, ikke si noe negativt osv. Det er det vi er opplært til. Men nå tror jeg at i denne saken det gjelder så må vi være ærlige, tørre og si fra om det vi opplever som ikke er riktig etter Guds Ord.
   Dessverre opplever vi at de som skulle være våre hyrder ligger veldig lavt i terrenget. Enten fordi de ikke ser eller rett og slett ikke er utrustet.
   Det er mange ting i dag som ikke er etter Guds Ord. Dessverre.
   De første kristne gransket Ordet hver dag for og se om det var riktig det apostlene lærte dem. Ikke mange bli lærere, fordi de skal få større dom. Det er alvorlig.
   Det koster med TV kanal , ja, men metodene som brukes er lugubre, til dels.
   Eks Bajo. Han sier kan du gi 50 eller 100000 så skal han be om at Josefsvelsignelsen skal komme over deg?? Hvor står det i Bibelen? Er det ikke de rike som undertrykker dere sier Jesus. Hva sa Jesus om enkens skjerv? Så denne Såinga og høsting læren.
   Guds Ord er såkornet. Det er det som ikke vender tomt tilbake.
   Salme 1. Den som grunner på Guds Ord dag og natt. Les selv.
   Det er blitt som i verdslig politikk. Bare det er penger nok, ja da ordner det seg. Tror ikke vekkelsen kommer via store flotte bygninger med masse lån i bank osv. Hvis folk blir vekket opp tror jeg alle de nedlagte bedehusa hadde vært mer enn nok.
   Jan hører ikke på noen, han er ikke nøye med sannheta. Sjekk facebooksiden hans. Den som er urettferdig i smått er også urettferdig i stort… All motstand er kristendomsforfølgelse, all reklame er god reklame. Om og gjøre og få oppmerksomhet, oppmerksomhet som splitter de kristne, kristne skjemmes av og si de er troende, verden reagerer på sin måte. Men en ting er positivt.
   De ikke kristne har fått med seg hva som er rett og galt og hva evangeliet sier. Vi som kristne må tørre og si hva som er sant og ekte, vi kan ikke for enhver pris forsvare alt. Da blir vi oppfattet som dumme og hjernevasket, og det blir en eneste sekt av oss alle.
   Dessverre har trenden vært sånn de siste 30 år, ikke si noe negativt, da er du kritisk, har kritisk ånd og er inspirert av Satan.
   Etter og ha lest på Dagen kommentarene til de som forsvarer alt for enhver pris, du verden hvor hard en er i sitt vokabular, hersketeknikkene blomstrer, slår motstanderen i hodet med Guds Ord. Gud hjelpe oss alle, predikanter må også omvende seg. Der er vi like alle.

  • Jeg synes det er skammelig at vi kristne skal oppføre oss på en måte som gjør at ikke kristne mennesker skal holdes borte fra Guds rike på grunn av oss kristne som oppfører oss så utilbørlig at de får avsky for hele greia.
   Ja, vi skal gi, men det står ingenting om at vi skal gi så predikantene blir rike. Paulus var prøvd i og ha lite og mye, Jesus hadde ingenting han kunne helle sitt hode til. Jesus forsvarte seg aldri, trenden nå er at om disse predikantene som blir kritisert nå er at de roper på politi og rettsvesen. Jesus forsvarte seg aldri.
   Mange kunne med rette vært kalt pengepredikanter, ikke bare Jan.
   Det vi har sett av alle såkalte tjenester de siste 30 år har ikke bare vært godt. Så vidt man kan registrere så har veldig mange av dem gått dit høna sparker. Det står har vi mat og klær skal vi være fornøyd… 1tim 6 8-9. Disse predikantene ligger langt over vanlige folk i lønninger. Og det undrer meg at man så fort unnskylder alt som skrøpeligheter osv. Gud bruker ufullkomne mennesker….
   Men det står i Bibelen at han har gitt sine befalinger for at vi skal holde dem nøye. Det er ingen autoritet i menighetene fordi man ikke lever i sannheta. Det er ikke så nøye det. Vi er jo så skrøpelige.
   Så står det i Ordspråkene at den som refser en spotter får skam av det og den som irettesetter en ugudelig henter seg selv vanære.
   Og Jesus sier den som gir til den fattige låner til Herren. Og så henter man ikke inn såkalte profeter som hevder DHÅ kommer med noe spektakulært om hva man skal gi for og bli velsignet. DHÅ taler ikke av seg selv, les Johannes, han herliggjøre Jesus og Jesus er Guds Ord, og DHÅ tar av Jesus sitt og forkynner oss.
   Og det som ikke stemmer med Ordet er ikke fra Gud, og det står vi farer vill fordi vi ikke kjenner sannheten ei heller Guds kraft.

 6. Alle som som uttaler seg mot Hanvold er ondskapsfulle og fulle av jævelskap. På tide at han ser seg sjøl i speilet… Han må være en stor belastning for de som jobber i Visjon Norge, og på god vei til å ødelegge deres arbeidsplass.

 7. Det Hanvold bedriver er ikke kristendom. I beste fall er det en gammel form for katolisisme. Hanvold bedriver avlasthandel, som det katolske krike bedrev før i tiden. De katolske prestene påsto at du måtte betale for Guds frelse og legedom, akkurat som Hanvold gjør. Hanvold mater de så kalte ulvene selv. Han har kun seg selv, ene og alene, for at han blir kritisert og har et så dårlig rykte. Jeg opplever at TV Visjon Norge og Jan Hanvold splitter kristenfolket. Også sendepartnere har tatt klart avstand fra kanalens teologi. I tllegg kommer ansvarlig redaktørs omtale av andre. Jeg tror redningen for kanalen kan være om sendepartnerne samler seg og forlanger en forandring. Det kunne også åpne for nye givergrupper som i dag ikke kan tenke seg å støtte Visjon Norge økonomisk.

 8. http://idag.no/ledere/enten-henger-vi-sammen-eller-sa-henges-vi-en-for-en/19.27574

  Jeg blir fysisk uvel av både å se det glatte ansiktet og ikke minst lese hva han skriver:
  “Hanvold løp fra sine travle plikter…” Hanvold skrev på facebook at de skulle forbi sykehuset allikevel, og dessuten var det en søndag?

  Når Sæle kaller pengepredikanten og sjarlatanen Svært Mange Pengersen for norges svar på Billy Graham, så vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte?

  • Jeg har forresten en historie på lur, som jeg lurer på om jeg skal dele. Den handler om Svært Mange Pengersen. Han var hjemme hos meg til kveldsmat for nokså nøyaktig 11 år siden. Et mildt sagt uventet besøk.

  • Jan Kåre; prøv å omformule deg, slik at vi har en mulighet til å forstå hva du forsøker å formidle!?

  • “språklige går når Jan Hanvold deg ikke til knærna engang.
   Men moralsk så når du ikke Hanvold til knærna”
   Og det sier DU? DU er ikke den rette til å refse noen for språkbruken sin. Du når ikke Hanvold opp til ANKLENE engang, når det gjelder språkbruk.

  • “i stygge verbale ord”? Har du hørt om ord som ikke er verbale?:-) Når det gjelder grisespråk, så antar jeg at du mener at alt som blir skrevet negativt om deg, er “grisespråk”?(har forresten ikke hørt det uttrykket før….Griseprat er imidlertid nokså vanlig, men jeg tror neppe at jeg kan anklages for det.
   Ikke banner jeg hverken muntlig eller skriftlig, og ikke har jeg skrevet noe om deg som ikke er sannhetten. Så dine anklager faller døde til jorden, broder Jan Kåre:-)

  • Braut er mann blind eller nærsynt, så er synet dårlig.
   At du ikke ser det at mye av hva du har skrevet er på nivået med Hanvold forundrer meg ikke en plass.
   Du overgår en gris Braut, du er kapabel til alt.

  • Jan Kåre; jeg kan dypest sett være enig med deg i at jeg er en gris, men da må det i tilfellet være en Edelgris eller en Stjernegris.
   Sannhetten er at det kommer mye godt fra grisen. Hva ville vel julen vært uten ribbe? Du som kommer fra Danmark er vel vant til å kun spise gris; flæskesteg, hamburryg, frikadeller, medister, rullesteg, sylte og røget flesk, stekt flesk med persillesovs. Tipper at suglet renner langt nedover dine lubne kinn og helt ned i skjegget, mens tankene flyr over Skagerak til dine gode grisete barndomsminner, fra julefeiringer sammen med andre molboer?

   Sluttord; Gjør ikke narr av grisen. Bedre å være fet som en gris enn å være dum som en sau?
   Når det er sagt; jeg tror neppe noen betrakter meg som spesielt dum, og feit er jeg beviselig ikke:-)

  • Ansgar slik du om og om igjen har omrtalt f.eks. Anders Helge Myhren er så stygt, håpløst og primitivt.
   Han er en gammel mann som har passert 70.
   Er han din verste fiende?
   Greit at dere er uenige, men det får være måte på ?

  • Jan Kåre; kan du fortelle meg en eneste ting jeg har skrevet om Myhren som ikke er sant?
   Mannen er og blir en (en setning er slettet av moderator) og stemmer på egoist/kynist-partiet frp. Når han mener dette og atpåtil utgir seg for å være en kristen, så er det helt nødvendig at noen tar et kontant oppgjør med ham!
   På samme måte som med straffedømte internetterrorister…

  • Ansgar Braut.

   * Hater (navn slettet) jøder? Virkelig?
   * Nekter han for at Holocaust fant sted?
   * Rasistbegrepet er utvannet og har ingen kraft lenger og brukes kun av dem som ønsker å delegitimere stemmer man ikke liker.
   * FrP er det minste ondet på Stortinget. Så – med mindre du stemmer på et annet parti som ikke er på Stortinget, så er du ikke en særlig bedre kristen, ut fra dette kriteriet, enn (navn slettet)

   s

 9. Kjære vene, Jan Kåre Christensen.
  Jeg har såvidt begynt å følge kommentarene på Søkelys (som jeg synes er en fortreffelig side, forøvrig) – og jeg må si jeg blir hoderystende forbauset over det du får deg til å skrive. Eller – hvordan du skriver det du skriver. Hadde jeg ikke visst hvem du var, ville jeg ikke i mine villeste fantasier gjettet meg til at det var en voksen mann som satt og skrev det du skriver. Da tenker jeg ikke på faktabaserte ting, som for eksempel at Jan Hanvold er gift og skilt noen ganger. Det er et faktum som skal påpekes. Men – igjen, og igjen og igjen? Og i den barnslig kranglete stilen? Har du noen gang reflektert over at du kunne blitt tatt seriøst og kanskje vært en viktig røst i Kristen-Norge dersom du faktisk oppførte deg skriftlig?

  Til deg Ansgar… jeg skjønner ikke at du bruker så mye tid på være med på denne håpløse dansen som Christensen byr opp til. Dog – det er ikke du som er problemet her.

  Nå får jeg vel en hel raus av kjeft – men det får våge seg.

  Alt godt – uansett – både til deg Jan Kåre Christensen og dere alle.

  s

  • Sverre a.

   Jeg kunne vært enig med deg i det du skriver.
   Jeg begynte vel for en 7 – 8 år siden å ta opp skriftlig på nettet om gjengifte blandt forkynnere.
   At jeg gjentar dette kommer av at jeg ikke vet om andre som forkynner om dette emnet klart og tydelig!

  • Jan Kåre.

   Du har rett i at skillsmisser tas det lett på.
   Og det må advares om.
   Det er bra at du gjør det.

   Men det er noe med måten du skriver på/oppfører deg på, som gjør at du får “fiender” her på Søkelys. Ikke ditt syn på skilte og gjengifte. Det synet er det rimelig bra resonans for her.

   Alt godt.

   s

  • Ps!
   Jeg har kun forkynt imot gjengifte blant forkynnere, prester og de med lederansvar i menigheten og i kirken.
   Dette har jeg fått høre det utroligste tilbake. At jeg driver med svertekampanje, mobber, sjikaner, splitter og tusen ting til.

  • Jan Kåre.

   Men jeg ser hvordan du skriver her på Søkelys også.
   Du har iallefall en måte å ordlegge deg på, som, etter mitt ringe syn, inviterer til strid – nesten uavhengig av hva som er temaet.

   Jeg tror du – og saken – hadde tjent mye på å tenke igjennom hvordan du fremstår skriftlig.

   That’s all.

   s

  • Sverre, det mener jeg er tull, løgn og synsing!

   Ta f.eks. hva som skjedde i retten med meg. Jeg ble siktet for en ting, vi ankket i retten stort sett om lovanvendelse etc.

   Jeg ble dømt for noe jeg ikke ble siktet for eller debattert i retten, samt hva T og hans allierte har skrevet om meg overrgår meg minst fem ganger.

   Hvorfor ble Jesus korsfestet? Hadde han gjort noen urett?

   De var onde mennesker som fikk sin vilje, slik med meg også!

   Jeg hadde ikke en nubbesjangs – med eller uten advokat!

  • Jan Kåre.

   Det som er sikkert, er at jeg presenterer mitt syn på ting. Ergo synser jeg.

   Jeg har heller ikke nevnt rettsaken din med ett ord (før i denne setningen) – men referert til hvordan jeg oppfatter deg skriftlig på Søkelys.com. Og jeg oppfatter deg å være minst like stridslysten som å presentere et budskap.

   Forøvrig synes jeg sammenlikningen med Jesus er noget grandios, min venn.

   s

  • Sverre, i denne verden har vi kristne trengsler, denne verdens Gud er Satan.
   Uansett hva jeg, eller andre troende gjør som står på Guds ord vil vi møte motbør.
   Men det er en ting som er viktig, det er å skåne sitt eget liv, fremfor åndsliv og familie!
   Dette tror jeg har lykkes til dels med!

  • Christensen har flere ganger sammenlignet seg både med Jesus, Hans Nielsen Hauge og andre. Han hevder også at han er utsatt for det største justismord i Norges historie. Det sier vel alt.

  • Sverre a. Du når aldri fram til Christensen. Han har sin egen form for logikk, den avviker fra det meste. Det ender bare med at han begynner å henge ut deg også på den skammelige bloggen sin. Selv om han sier at han bare kjemper mot gjengifte er dette ikke sant. Han har til og med hengt ut høgt respekterte forkynnere, både levende og selv døde, som slett ikke var gjengiftet.

Det er stengt for kommentarer.