Jehovas Vitne i Kristiansand: Blåser langt i tvangsmulter og kommunale pålegg

Kristiansands verste og kanskje mest farlige hybelhus er eid av et Jehovas Vitne

thomassen“Kristiansands verste og mest falleferdige hybelhus blir eid og driftet av et aktivt medlem av sekten Jehovas Vitner,” sier et tidligere vitne til Søkelys. Fredag kunne avisen Fædrelandsvennen fortelle om en huseier i Kristiansand som åpenlyst gir blaffen i å etterkomme kommunale pålegg og som heller ikke har betalt en tvangsmult på kroner 50 000 som ble utferdiget i 2012 og som nå er forhøyet opp til 200 000. I følge leieboere er huset en brannfelle og deler av huset har blitt bebodd ulovelig helt siden 2001. “I loft og kjeller til dette huset i Møllevannsveien har kommunen påpekt ulovlige hybler siden 2001. Nå kan politiet bli tilkalt for å kaste ut beboere,” skriver avisen Fædrelandsvennen fredag.

I følge leietagere i bygget er det en “fæl affære å bo der” og beboere skal flere ganger ha sendt bekymringsmelding til brannvesenet, forteller Fædrelandsvennen. Allerede i
2006 eiendommen omtalt som en brannfelle da brannvesenet rykket ut etter branntilløp i kjelleren. Til Fædrelandsvennen uttalte overbefalsvakten at «huset er en brannfelle», og at han hadde talt i alt 14 leiligheter i huset, men at ikke alle var bebodd. I utgangspunktet var eiendommen godkjent for fire leiligheter og da under forutsetning at loft og kjeller ikke skulle bli bebodd. Imidlertid viste det seg senere at loftet likevel var innredet til fire hybler, samt en boenhet i kjelleren som også var bebodd. Den 40 år gamle eieren fikk i 2012 en faktura på 50 000 i tvangsmulkt, et beløp huseier året etter ble dømt til å betale av forliksrådet. Imidlertid viste ikke den 39 år gamle huseieren og Jehovas Vitne noen vilje til å gjøre opp eller etterkomme pålegget, og tvangsmulkten er nå forhøyet opp to ganger til 200 000. 39 åringen som har vært aktiv “på feltet” med å spre båtVakttårnselskapets glade budskap om Harmageddon og ordet om “Jehovas rike” og en paradisisk jord har også tidligere vært i medias søkelys da han stod som eier av “partybåten” La Loba” som politiet omtalte som et “narkoreir”. Båten ble kjent i media etter en stygg sak som blant annet omhandlet narkotika, bortføring, ran og tortur. Avisen Fædrelandsvennen omtalte da saken slik: “Onsdag 19. februar gjennomførte Kristiansands-politiet en narkorazzia om bord i båten. Etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen omtalte da båten som «et flytende narkoreir», og mente båten var farlig å oppholde seg i. – Vi ønsker denne båten fjernet fra sentrum, slik at det ikke blir et samlingspunkt for kriminelle – og ikke minst hindre at unge under 18 år blir tiltrukket av dette miljøet, sa Eriksen til Fædrelandsvennen under razziaen. Det ble funnet både narkotika og tyvegods om bord i båten under razziaen. I januar ble en 23-åring dømt til seks og et halvt års fengsel blant annet for å ha bortført, ranet og torturert to menn om bord på «La Loba» i november 2012.

 

Er bare eier: Det 39 år gamle Jehovas Vitne som jevnlig er å se “på feltet” eller på vei til møter i Rikets Sal med den berømte JV vesken er ikke knyttet opp mot kriminell aktivitet som har foregått på båten. Imidlertid ble det 39 år gamle vitnet av tidligere leietagre beskrevet som en “bolighai” som ikke er så nøye på om forskrifter og regler blir fulgt, bare han får inn pengene.  I følge Fædrelandsvennen er huseier uenig i vedtaket som er fattet og i følge han selv er grunnen til at foreleggene ikke er blitt betalt manglende evne jehovas-vitner-ved dørentil å gjøre opp. “Det kommer til å bli sak, det er nødt til å være lik behandling mellom dette og alle andre naboer som har innredet sine loft. Vi har det største loftet på hele Grim, med fem rømningsveier. Det skal ikke være grunn til at hyblene ikke blir lovlige, men det må gjøres noen justeringer ved ombygging, uttaler huseier, som overtok seksjonene med loft og kjeller fra henholdsvis 2003 og 2007. Den nederste seksjonen ble imidlertid tinglyst på ny eier før jul. Grunnen til at seksjonseieren ikke sender inn søknad, er at han angivelig har fått beskjed om at loftshyblene aldri vil bli godkjent uansett. – Han (kommunens byggesaksleder, red.anm.) vil ha det tilbake til tørkeloft, men du har ikke et tørkeloft på 160 kvadratmeter, med 5,5 meter under taket og svære vinduer, det er jo absurd. Det er for galt at et loft som har vært i bruk i over hundre år ikke skal brukes mer, mener eieren av bygningen. Huseieren sier grunnen til at tvangsmulktene ikke er betalt, er at han per i dag ikke kan gjøre opp for seg. Om dommen i forliksrådet fra i fjor høst, som han begjærte hevet for tingretten, sier han følgende: – Forliksrådet består ikke av mennesker som er byggesakskyndige, så utfallet der ble som forventet,” forteller Fædrelandsvennen videre.

 

 

Facebook Comments

46 tanker om “Jehovas Vitne i Kristiansand: Blåser langt i tvangsmulter og kommunale pålegg

 1. Det var da voldsomt. For å si det slik. Jeg prøver å unngå brannfarlige hybler og forkynnelsen til Jan Hanvold.

 2. Jan Kåre. Det er Jan Hanvold. som har mest åndelig innflytelse i Norge. Jeg tenkte kanskje å bli hans fjerde kone.

 3. Jeg er ikke mormon, dersom Hanvold ikke skiller seg så kan jo du være et alternativ. Si i fra hvis kona di pakker kofferten og drar.

 4. Jan Kåre. du onde mann: “Herlig pinse konferanse i Bodø. Kjempe vær og fullt hus her. Tirsdag og onsdag var jeg i Kristiansand. Hvor vi markerte starten på at Filadelfia Kristiansand, starter og sende sine programmer på Visjon Norge. Vi er glad i pastor Wiggo Skagestad og lederskapet der, som ønsker å nå ut. De har en visjon for landet. Så var jeg innom Drammen torsdag, så bar det videre til Bodø. Etter møte igår kveld, dro vi på grava til
  Bård Nordbø. En stor medarbeider for Visjon Norges nødhjelp. Bård ble enkemann, å følte han ikke hadde mer å leve for. Men så begynte han å samle inn klær til de fattige.
  Og hvert år klarte han, å samle inn 6 containere som han fikk sponsret frakt for av Linjegods. Ifra Bodø til Oslo. Igjennom sin innsats var Bård med, å hjelpe tusener. Vi er så glad for at noen venner i Filadelfia har overtatt stafetten etter Bård. Da står vi på her til 1 pinsedag, før vi setter kursen til Levanger å møte der 2 pinsedag. Må ånden falle som på pinsedag, så folk blir døpt i Den Hellige ånd og ild. Og hvor vi trenger pinse på ny, hver dag. Så vi kan tale i tunger og profetere. Helbrede syke og kaste ut demoner. Så folket blir satt i frihet. Jan Hanvold

 5. Jan Kåre. Du er ikke ond, du skriver bare onde ting om andre, mens Jan H forkynner Ordet i Guds kraft og med salvelse. Er du ikke i stand til å se hvor sterkt Herren bruker Jan?

 6. Jan kåre Christensen er en falsk profet som forkynner en annen Jesus. Men det er også Hanevold. Visjon norge sine sendinger er blasfemiske i store perioder, der Guds ånd blir tilregnet galskap som ukontrollert latter, risting og hyling. Du finner ikke slikt i Guds ord. I tillegg formidler han falsk lære i form av løfter om økonomisk velstand og god helse hvis du bare gir nok penger. Akkurat slik andre falske profeter markedsfører seg. Penge tigging er visjon Norges varemerke, hadde de virkelig stolt på Gud hadde de ikke nevnt noe om penger, men lagt det i bønn til Gud i det skjulte. Hvis man oppriktig tror at Hanevold og visjon norge bringer ut den sunne bibelske lære, så har man blitt forblindet. At de sender containere med klær til fattige er flott, men det beviser absolutt ingenting om deres åndelige tilstand. Det Gjør derimot deres vrange forkynnelse om både penger, helbredelse og fremgang. Hvor er budskapet om Kristus Jesus som stedfortreder? Hvor er budskapet om synd, dom og nåde? Det er så og si helt fraværende, det trekker jo ikke seere og da heller ikke penger. Sammenlign visjon norge sine forkynnere (spesielt de amerikanske gjestene) sin forkynnelse i lys av Guds ord, da er konklusjonen veldig enkel: et annet evangelium og en annen lære enn den bibelske. Jeg håper Herren legger ned den forførende kanalen. Men jeg er redd dette er en del av dommen som ligger over oss..

 7. Noe av det beste du har skrevet Bjørn Storm Johansen men du glemte det viktigste at du selv er den største falske profeten ved ditt HOVMOD. Selv Hanvold rekker deg ikke til anklene din selvskryttende og dømmende falske profet!

 8. Tror ikke jeg er så veldig hovmodig, og skryter ikke mye av meg selv. Jeg prøver å skryte av Jesus og det han har gjort for meg, og advare mot menn som deg som forvrenger Guds ord og spotter Jesus med å ikke kalle ham Gud. Om jeg isåfall hadde vært hovmodig så gjør det meg ikke til en falsk profet, det utsagnet sier jo bare alt om hvor villfaren du er. Men takk for komplimentet Jan Kåre 🙂 Trodde ikke du hadde slike ord i ditt ord forråd? PS! Trodde ikke du skulle skrive mer på søkelys? Er det siste krampetrekninger for å få litt oppmerksomhet? Omvend deg..

 9. Hei Bjørn. Aldri har en falsk profet blitt mer ettertrykkelig avslørt både som vranglærer, falsk profet, småskurk og baktaler enn det Jan Kåre Christensen er blitt gjennom disse oppslagene. Det er en ynkelig “apostel” vi nå alle kan se avkledd, naken men uten evne til å ta inn over seg at han for lengst er tatt med buksa nede. Jan Kåre er rett og slett ingen sann kristen, men en mislykket forfører som nå står ribbet for all innflytelse.

 10. Hei Gunnhild, ja han er avslørt og avkledd. En falsk profet akkurat som beskrevet av Jesus selv i Matt.7:15-19 og Paulus i Gal.1:8-9.. Be om frelse for han og de andre han har forført med sin falske lære om hvem Jesus er..Håper han kommer til sannhetens erkjennelse og legger ned in demoniske blogg. Guds fred til deg Gunnhild. Hilser deg med noen sannhetens ord om hvem vår Herre Jesus virkelig er..

  Hebreerne 1:8-12

  “Men om Sønnen sier han: Din trone, Gud, står i all evighet, og rettferds stav er ditt rikes kongestav. Du elsket rettferd og hatet lovløshet. Derfor, Gud, har din Gud salvet deg med gledens olje fremfor dine medbrødre. Og: Du, Herre, la i begynnelsen jordens grunnvoll, og himlene er dine henders verk. De skal gå til grunne, men du forblir. De skal alle eldes som et klesplagg, som en kappe skal du rulle dem sammen, som et klesplagg skal de skiftes. Men du er den samme, og dine år tar aldri slutt.”

 11. Bjørn du er så stokk forblindet og hard i hjerte og sinn at du ikke ser at du selv er på fortapelsens vei og leder andre ditt. Du er ikke ydmyk i det hele tatt, men som Fariseeren i Lukas 18 som tror han er bedre enn andre. Hanvold er ille, men du er verre!

  Den «største» falske profeten jeg har opplevd på lenge! Hovmod, hovmod og atter hovmod følger deg i alt du gjør, skriver og det du formidler. Den bloggen din og hjemmesiden din gjør meg total kvalm, det er noe av det mest hovmodige og narsissistisk jeg noen gang har sett her i Norge!

  Selv Hanvold og Visjon Norge er ikke så hoven som deg!

 12. Jada Christensen. Jeg er så fæl så fæl..bla bla bla..Har du snart noe nytt å komme med? Du er utgått på dato for min del..Du opptrer som et barn. En bitter, barnslig vranglærer, uten noen form for sosiale antenner. Du er avslørt. Alle vet at den falske profeten er deg. Omvend deg og tro på Jesus og bli satt i frihet, akkurat nå er du nedgravd i din egen gjørme av hat, sjalusi og ondskap. Men tro det eller ei, det er håp selv for deg. Omvend deg og tro på din Gud og skaper, Herren Jesus Kristus.

 13. Storm du skriver vidunderlig at jeg er som et barn, men du er en falsk, hovmodig og kraftig villedet i ditt åndelige liv. Du setter deg over andre, men er en og forblir en åndelig undermåler.

  Dette sa Jesus om barna som du sammenligner meg med: Di­sip­le­ne hind­ret dem som bar små barn til ham for at han skul­le røre ved dem og ville vise dem bort.

  Da Jesus så dette, ble han sint og sa: «La de små barna komme til meg, og hind­re dem ikke! For Guds rike til­hø­rer slike som dem. San­ne­lig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det». Så tok han dem inn til seg, la hen­de­ne på dem og vel­sig­net dem.

 14. 1 Johannes 2:22-23

  Hvem er løgneren om ikke den som nekter at Jesus er Kristus? Han er Antikrist, han som fornekter Faderen og Sønnen. Hver den som fornekter Sønnen, har heller ikke Faderen. Den som bekjenner Sønnen, har også Faderen.

 15. 1 Johannes 4:2-3

  På dette skal dere kjenne Guds Ånd: hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud, og hver ånd som ikke bekjenner Jesus, er ikke av Gud. Dette er Antikristens ånd, som dere har hørt skal komme. Og den er allerede nå i verden.

 16. Her snakkes det om Herren (Jahve)

  Salmene 102:25-28

  “Jeg sa: Min Gud, ta meg ikke bort midt i mine dager! Dine år varer fra slekt til slekt. I gammel tid grunnfestet du jorden, og himlene er et verk av dine hender. De skal forgå, men du blir stående. De skal alle eldes som en kledning, som klær skifter du dem ut, og de blir skiftet ut. Men du er den samme, og dine år får ingen ende.”

  Og her snakkes det om Jesus. Forfatteren siterer salme 102 og identifiserer Jesus som Jahve. Jesus er Gud. Halleluja!

  Hebreerne 1:8-12

  “Men om Sønnen sier han: Din trone, Gud, står i all evighet, og rettferds stav er ditt rikes kongestav. Du elsket rettferd og hatet lovløshet. Derfor, Gud, har din Gud salvet deg med gledens olje fremfor dine medbrødre. Og: Du, Herre, la i begynnelsen jordens grunnvoll, og himlene er dine henders verk. De skal gå til grunne, men du forblir. De skal alle eldes som et klesplagg, som en kappe skal du rulle dem sammen, som et klesplagg skal de skiftes. Men du er den samme, og dine år tar aldri slutt.”

 17. Så du mener Jesus er Jahve og den eneste sanne Gud som er fra evighet og som Sønnen også skal underlegge og gi alt tilbake til? Da lærer du noe annet enn skriften. Du er mer hovmodig enn omtrent noen jeg har truffet på. Hovmode ditt rir deg som en mare!

 18. Eller, når hadde Gud blod? Riktig, i Jesus Kristus.

  Apostlenes gjerninger 20:28

  Så gi da akt på dere selv og på hele hjorden, som Den Hellige Ånd har satt dere som tilsynsmenn for, for at dere skulle vokte Guds menighet, som han vant seg med sitt eget blod.

 19. Og hvem er JEG ER? Dette er Guds navn. Hør hva Jesus sier?

  Johannes 8:58

  Jesus sa til dem: Sannelig, sannelig sier jeg dere: JEG ER før Abraham ble til.

 20. Og når er Gud åpenbart i kjød? Jo i Jesus. Jesus er Gud.

  1 Timoteus 3:16

  Og det må alle bekjenne, – stort er gudsfryktens mysterium*: Gud åpenbart i kjød, rettferdiggjort i ånd, sett av engler, forkynt blant folkeslag, trodd i verden, tatt opp i herlighet.

 21. Og Gud sier “la oss skape”..Fader, Sønn og Ånd. En sann Gud.

  1 Mosebok 1:26

  “Og Gud sa: La oss gjøre mennesker i vårt bilde, etter vår liknelse. Og de skal råde over havets fisker og over himmelens fugler, og over feet og over all jorden, og over hvert kryp som rører seg på jorden.”

 22. Og hva sier Thomas i møte med Jesus uten noen protest fra Jesus? Riktig..Jesus er Thomas sin Gud.

  Johannes 20:28

  Tomas svarte og sa til ham: Min Herre og min Gud!

 23. For ikke å snakke om hva Paulus kaller Jesus? Riktig igjen, Gud.

  Romerne 9:5

  Dem tilhører fedrene, og fra dem er Kristus kommet etter kjødet, han som er Gud over alle ting, velsignet i evighet. Amen.

 24. Og hvem lyver Annanias for når han lyver for Den Hellige ånd? Riktig, Gud.

  Apostlenes gjerninger 5:3-4

  Da sa Peter: Ananias, hvorfor har Satan fylt ditt hjerte, så du skulle lyve for Den Hellige Ånd og stikke unna noe av betalingen for åkeren? Var den ikke din så lenge du hadde den? Og når du så hadde solgt den, bestemte du da ikke selv over pengene? Hvorfor har du satt deg denne gjerningen fore i ditt hjerte? Det er ikke for mennesker du har løyet, men for Gud!

 25. Da konkluderer vi for siste gang. Gud er en sann Gud i tre personer. Fader, Sønn og Ånd. Jesus er som vist identisk med Jahve. Skriften viser dette og Jesus sier det selv. Konklusjon: Jesus er Gud. Fader er Gud, Ånden er Gud. En Sann treenig Gud.

  Og…Jan Kåre Christensen er en forført falsk lærer.

 26. Alt du tar opp Bjørn tar jeg opp på blogg og hjemmesiden vår og tilbake viser dine primitive og feil aktige påstander. Du er en falsk profet Større enn noen pga ditt hovmod og mangel på kunnskap og kjennskap i Guds ord!

 27. Kan du fortelle meg hvorfor .Jesus sa at en ikke skulle kalle noen for Far bortsett fra Gud? Og Jesus omtaler Gud som Far? Og Jesus og Paulus omtaler at Far er den eneste sanne Gud? !

 28. Korrekt oversettelse av Rom 9.4b.er Kristus nedstammet etter kjøttet. 05 Han som står over alle, vår Gud, Guds utvalgte? For når det er Gud som være velsignet for dette i tider! Amen Du kan ikke lese bibelen feil oversatt og stole på den, da er du som Eva i Edens hage. 1 Tim. 3. 16 Uten at det kan strides om, er mys-teriet i Guds budskap stort: Han ble åpenbart i kjøttet, rettferdiggjort i ånden, sett av budbringere, forkynt blant folkeslagene, trodd av verden og tatt opp til herlighet. Fikk er ord til deg fra Herren da du har alt for mye energi i deg og er blotter for ale annet som visdom, forstand og kjærlighet. Ordspr 26:2 Som spurven i fart, som svalen i flukt, slik er det med en uforskyldt forbannelse – den rammer ikke. Jan K (sitat slutt).
  http://blog.janchristensen.net/2014/03/nr-789-treenighetslren-er-en-matematisk.html

 29. Jan kåre, nei og nei.. du er ikke frelst. Du er ulven som forfører fårene. Dine argumenter motsier skriften og har absolutt ingen troverdighet hos noen som helst som har lest litt i bibelen. Treenigheten må ikke gå opp matematisk. Den må åpenbares, akkurat som at Kristus blir åpenbart for et menneske i forkynnelsen fra Ordet.. dette vet alle kristne. Du vet ikke dette, fordi du har ikke Guds ånd. Derfor twister og vrir du på vers, skylder på feil oversettelse osv, for å få din falske lære til å gå opp. Stakkars deg..det mener jeg oppriktig. Stakkars deg. Sitter alene hjemme foran dataen og lever ut ditt patetiske “kristen liv” som ikke går ut på annet enn å lyve,forføre og være nett bølle. Legg ned “avgrunnes blogg”, Omvend deg og kom til Jesus. Det er fortsatt tid. Snur du ikke venter evig pine for deg.

 30. Christensen skriver på sin blogg at “jeg som lever 100% etter Guds ord”. Hvem er Gud, hvem er fariseeren i templet? Hvem er den hovmodige? Avslørt igjen 🙂 ingen sanne kristne sier slikt om seg selv. Det Christensen skriver om seg selv tilsier at han ikke lenger trenger Guds nåde. For en villfaren mann du er Jan Kåre. Helt utrolig. .

 31. Fordi Gud er 1 Gud i 3 personer. Jesus er ikke Faderen og Faderen er ikke Jesus, men de er alikevel ett..”Den som har sett meg har sett Faderen” sier Jesus. Det er kun Faderen som skal kalles Far, men det forandrer ikke at Jesus er Gud og Ånden er Gud. Altså Fader, Sønn og Ånd er en Gud, Jahve. Jesus kaller Faderen for “Far” akkurat som Faderen kaller Jesus for “sønn”. Begge kaller hverandre også Gud. Å kalle Jesus for “Far” blir selvfølgelig feil, akkurat som å kalle Faderen for “sønn”. Men skriften viser og sier klart at begge er skaper og evig Gud. Altså en Gud. Når Jesus sier at Faderen er den ene sanne Gud så viser det Hvordan Sønnen underordnet seg Faderen når han var menneske. “Min mat er å gjøre Faderens vilje”..Når til slutt Sønnen vil underlegge seg Faderen for at Gud skal være alt i alle, betyr det at de individuelle oppgavene til Fader, Sønn og Ånd er ferdige og de vil være den ene sanne Gud i evighet med Guds folk. Grunnteksten viser gang på gang hvordan Guds navn blir brukt på både Fader og Sønn. Derfor sier Gud “oss” i skapelsen av mennesket, derfor sier Jesus at “Jeg og Faderen er ett”, og “Tror dere ikke at Jeg er i Faderen og Faderen er i meg”..Du må ikke plukke enkeltvers og lage lære, men se summen av alt skriften sier. Bibelens vitnesbyrd om 1 Gud i 3 personer er helt klar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *