Jan Hårstad: “Syria – Balkan 1914” -stadig flere oppadgående norskinger skjønner at vi går mot krig og krisetider

obama-putinUforstand satt i system. “De mer oppegående av norskingene skjønner nå at vi går mot krig og krisetider. Det er de som nå henviser til situasjonen på Balkan 1914 for sammenligning,men faller ofte i populærhistorien ved å fortelle at det var et uheldig skudd som var årsaken til utbruddet av første verdenskrig,” skriver analytiker Jan Hårstad i et innlegg. Hårstad har gjennom flere år servert en rekke glimrende analyser av den geopolitiske situasjonen i Midtøsten og Europa, og Jan Hårstad peker nå på at krig og konflikt bygger seg opp nærmest over hele verden

Så godt som all stormakts-rivalisering idag er konsentrert om Midtøsten. Der er kriger overalt,men Syriakrigen framstår som det definitive nye Balkan. Som det ser ut idag skal det er mirakel til om ikke Syria blir den kruttønna som eksploderer verdenspolitikken definitivt. Men heller ikke Syria blir forståelig om vi ikke ser geopolitisk på utviklingen og da er vi inne på et terreng knapt noen behandler i Norge: -endringene i verdens maktbalanse. Bare for kort tid siden var det slik at Pakistan befant seg trygt i den amerikanske blokken og India i den russiske. Nå er det omvendt. Pakistans hær trener sammen med Russlands og Kinas og India forliter seg på USA-Israel-Nato. Disse to kjernefysiske statene kriger nå igjen om Kashmir og spenningen er på topp.

Japan ønsker nå atomvåpen selv og ruster seg til krig om øyene i Sør-Kina havet og Japan føler hverandre på tennene. Slik kan vi fortsette fra den egne krigssonen til den andre. Fra Ukraina til Afrika hvor det pågår regionale kriger som i Rwanda i sin tid, støttet av ulike større makter. Sudan,Kongo,Mali etc. Det er ikke lenger slik som for hundre år siden at Vestverdenen var økonomiske supermakter som kunne styre utviklingen ved valutastrategier. Tvert om er det nå slik at de gamle stormaktene har elendige bidrag til produksjon og vekst og drifter mot svekkelse av den typen Italia og Hellas er de tydeligste eksempel på. Men på hjul ligger også Frankrike og USA.

Det er bare på ett område en kan si at det euro-amerikanske vesten er overlegen enn så lenge og det er på høyteknologisk krigsredskap. Men som alle eksperter på den slags er enige om: om 10 år har alliansen Kina-Russland tatt igjen vestens høyteknologiske militærpotensiale.

Hvorfor alle i elite i Vesten heier på Hillary Clinton er fordi hun i sine taler i eliteforums har lovet globalistene og våpenindustrien konfrontasjoner mot Russland. Globalistene tenker slik: Vår plan var å bygge “world government” uten nasjoner og grenser. De statsdannelser som går imot dette må nedkjempes med psykologisk krigføring via tv,økonomiske sanksjoner og militære inngrep. Og nå har det globalistiske prosjektet kommet så langt at en kan ikke lenger bruke den gamle norske fjellregelen om å snu i tide. Det er for seint å snu. De vil heller trappe opp sine utallige krigsredskaper.

Typisk for den norske offisielle tenkningen er at en lager ikke noen debatt eller vesen av at 300 US-Marines skal stasjoneres på Værnes garnison. Ingen bryr seg så langt om at dette er et brudd på norsk lovverk om basepolitikk. Men sett på bakgrunnen av maktpolariseringen i verdenspolitikk er dette for nasjonen Norge en storhendelse. Det er et politisk signal til Russland-Kina blokken om at Norge står på samme linje som globalistenes og Hillary Clintons krigsagenda. Vi heiser definitivt et krigsflagg mot Russland.

I den offisielle norske virkelighetsoppfatning er det fremdeles slik at USA er en uovervinnelig,evig seirende supermakt som beskytter det ultraloyale Norway. Det er jo bare ønsketenkning og regelrett tullball. USA synker både kulturelt og økonomisk som et blylodd. Og uansett hvem som vinner presidentvalget 8 november 2016, vil vi få se at USA blir truffet av klassekonfrontasjoner og raseopptøyer som vil få verden til å måpe. Storbyer og industribelter i USA ligner nå til forveksling på Zimbabwe,Brasil og Sør-Afrika. Garantiststaten USA er fra et realistisk synspunkt en illusjons-boble som de norske krigsglobalistene forsøker å hjernevaske folket med. Derfor også dette med US-Marines i Værnes.

Det vil ikke hjelpe oss det aller minste. Tvert om.

Skrevet av Jan Hårstad -gjengitt med tillatelse

8 tanker om “Jan Hårstad: “Syria – Balkan 1914” -stadig flere oppadgående norskinger skjønner at vi går mot krig og krisetider

 1. Jaja…
  Da blir det vel atomkrig om ikke lenge. Massedød over hele verden. Kanskje er det hedningenes tur til å oppleve det som Israel opplevde for to tusen år siden? Total utslettelse.

  • Jes. 24,1-6: 1Se, Herren tømmer jorden og legger den øde. Han snur opp-ned på dens overflate og sprer dem som bor på den. 2Da går det presten som folket, herren som trellen, fruen som trellkvinnen, selgeren som kjøperen, lån-takeren som långiveren, ågerkaren som hans skyldner. 3Tømmes, ja, tømmes skal jorden, og plyndres, ja, plyndres. For Herren har talt dette ordet. 4Jorden sørger og visner bort. Jorderike sykner og visner bort. De ypperste av dem som bor på jorden, sykner bort. 5Jorden er vanhelliget under dem som bor på den. For de har krenket lovene, overtrådt budet, brutt den evige pakten. 6Derfor fortærer forbannelse jorden, og de som bor på den, må bære sin skyld. Derfor brenner de som bor på jorden, og det blir bare få mennesker igjen

  • At hedningene skal utslettes, det tror jeg også. Men i følge bibelen vil det bli en rest tilbake av oss hvite mennesker etter atomkrigene. Vi skal da leve i et stor-Israel ved endens tid. Der skal Kong David være vår konge og Jesus skal være kongenes konge både i himmelen og på jorden. De kristne hedningene som er døde og de som lever, skal rykkes opp i himmelen.
   Hele Israel som hadde Jahve som sin Gud i det gamle testamentet, skal oppstå og bli borgere i Israel.

 2. Og nordmenn skjønner ikke hva forgår.
  Norge en bufferstat.

  “Norway mulls US troop deployment on its soil – Defense Ministry ”

  “Norway is looking at making a “long-standing US wish” come true by allowing American Marines to be placed on its soil, according to the Nordic nation’s Defense Ministry. The plans currently being discussed could reportedly see the deployment of 300 US Marines. ”

  “The plans may strain the already tense relationship with Moscow, as it breaks Norway’s promise not to deploy foreign troops on its territory – something it committed to in 1949, in response to Soviet fears.”

  “Not everyone in Norwegian circles was aware of the plan as of Monday. Some members of the Foreign Affairs and Defense Committee were caught unawares, and Center Party MP Liv Signe Navarsete informed the Norwegian paper she will be sending a letter to the defense minister to clarify the matter.”

  https://www.rt.com/news/362287-us-marines-norway-eu/

  Konflikt i STortinget

  “Ap vil ha soldater fra USA”
  http://www.klassekampen.no/article/20161011/ARTICLE/161019993

  Norge inviterte til “Cold Response” øvelse i mars 2016 i Trøndelag. Over 15000 soldater i aksjon.

  http://www.bladet.no/nyheter/2016/01/27/2.000-soldater-til-V%C3%A6rnes-12082611.ece

 3. Opplysende kommentar av Pål Steigan:

  “En fast stasjonering (eller så tett rullerende at den de facto er fast) av amerikanske styrker på norsk jord, vil være å opprette en amerikansk militærbase i Norge. Enda så tett Norge har vært knyttet til USA, så er dette no helt nytt. Da blir vi enda tydeligere en del av USAs framskutte angrepsmaskin mot Russland.
  Dette kommer etter at USA har oppgradert sine lagre av tungt militært utstyr i Norge, blant annet i fjellhallene ved Værnes. Det kommer etter at USA og NATO har trappet opp aggressive militærøvelser i nordområdene og resten av Europa. Og det kommer etter at det er blitt kjent hvor viktige de norske satellittovervåkingsstasjonene i Vardø og på Svalbard er for USAs krigsforberedelser mot Russland.
  Den norske forsvarsplanen viser dessuten med all ønskelig tydelighet at vi ikke har eller legger opp til å ha noe egentlig norsk forsvar, bare en overdimensjonert og svært kostbar mottakelseskomité for USAs agrepsstyrker.
  De politikerne som gjennomfører dette totale knefallet for verdens største krigsmaskin er på den andre sida garantert feite internasjonale stillinger med skattefritak og utgiftskonto.”

  http://steigan.no/2016/10/11/vaernes-kan-bli-base-for-us-marines/

 4. Jeg tar ikke på alvor noen som skriver “norskingene”…

  Og Anders Myhren har om mulig blitt enda rarere. Hvor i bibelen står det om atomkrig? Om “kristne hedninger”? Ellers leser jeg som vanlig endel nazi-oppgulp om den ariske rasens suverenitet, mellom linjene.
  Hitler var jo som kjent veeeldig kristen, “Gott mitt uns” osv. Han likte jo heller ikke jødene særlig godt, så mulig han er et idol for deg, Myhren?

 5. “Pakistans hær trener sammen med Russlands og Kinas og India forliter seg på USA-Israel-Nato. Disse to kjernefysiske statene kriger nå igjen om Kashmir og spenningen er på topp.”

  Følg med på seneste utviklingen mellom India og Russland på BRICS møte i Goa, India ……NÅ

  “Live Blog: BRICS Summit in Goa”

  http://timesofindia.indiatimes.com/india/8th-BRICS-summit-in-Goa/liveblog/54778175.cms

  “BRICS summit: 10 things to know ahead of crucial meet”

  “India is hosting the 8th BRICS summit in Goa on October 15-16. Here are 10 things that will help understand how the group was formed.”

  http://timesofindia.indiatimes.com/BRICS-summit-10-things-to-know-ahead-of-crucial-meet/listshow/54863533.cms

Det er stengt for kommentarer.