Jan Hårstad: Meningen med likvideringen -drapet på den russiske ambassadøren sjokkerte

Den russiske ambassadøren Andrej Karlov ble brutalt skutt og drept av en tyrkisk politimann i Ankara mandag. Foto: You Tube

“Jeg kan jo ikke begynne med å sitere meg selv,men jeg kan i det minste si at jeg for flere år siden her på verdidebatt redegjorde for at krigen som fant sted i Syria utviklet seg til å bli en krig mellom Nato og allierte på den ene siden, og Shanghai Cooperation organisation på den andre. SCO består av Russland-Kina-Iran og allierte. Det som har skjedd med Aleppo er intet mindre enn et historisk og strategisk nederlag for Nato/USA som godt kan sammenlignes med Dien Bien Puh og nederlaget i Vietnamkrigen,” skriver Jan Hårstad i et innlegg i etterkant av det rystende attentatet på den russiske ambassadøren til Tyrkia,  Andrej Karlov i Ankara mandag.

Jeg har da skrevet en stund at såfremt den militære stormakten Tyrkia skulle finne på å forlate Nato,ville verdens maktbalanse tippe over til SCOs favør. Vi bør ha i mente at en gammel klient av USA,Filippinene,er på vei til SCO og atommakten Pakistan er der allerede.

Min konklusjon var at når Nato-statene hadde tenkt seg litt om,ville de komme opp med noen nye strategiske konsepter som skulle velte Iran-Syria-Russland aksen i Midtøsten som var blitt dominerende.Dette er også et mareritt for Israel.Mossadsjef Yossi Cohen med stab har allerede vært i Trump-tower for å briefe Donald.

Meningen var at Iran-Tyrkias ledere skulle møtes i Moskva for å diskutere veien framover for hele regionen tirsdag 20 desember,idag altså.

Det politiske innholdet i drapet på ambassadør Andrei Karlov var å sabotere en russisk-tyrkisk tilnærming. Cui bono?

Det ideelle sett fra Israel og Nato var om en fikk snudd Tyrkia til å igangsette en definitiv militær innmarsj i Syria og ved hjelp av sine Jihad-allierte grupper,starte en ny fase i krigen. Dette har ikke Erdogan det aller minste problem med å forstå og sier: “Vi er fast besluttet på å opprettholde våre forbindelser med Russland”

Den neste fase i forhandlinger om Midtøsten var ment å finne sted i Astana i Kazakstan og Kazakstan var stiftelsesmedlem av nevnte SCO. Det vi ser er at den ikke-vestlige asiatiske verden nå holder hegemoniet i utformingen av Midtøsten!

Allerede på 1970-tallet var det klinkende klart at Tyskland ønsket seg Tyrkia som en sentral strategisk partner i verdenspolitikk,men har i årene 2015-16 vært fortvilet over sine relasjoner med Tyrkias uberegnelige lederskap. Tyskland skjønner at det nye Midtøsten-toget går og dro med Ursula von der Leyen,forsvarsminister, til SaudiArabia med grandiose militæravtaler – samt utdannelse av saudiske offiserer på tyske militærakademier! Arbeidet med å utvikle en tredje verdenskrig pågår for full damp,det er bare i Norge man ikke forstår dette.

En av favorittene i Klassekampen er seniorforsker Sverre Lodgaard i NUPI som er medlem av den norske globaliseringsorganisasjonen EN VERDEN. Se wikipedia. Han skamroste Obama 23 august 2016 i Klassekampen for å være foregangsmann for “total avskaffelse” av atomvåpen. Dette var på et tidspunkt hvor Obama fikk hard kritikk av konservative for å ha startet et 1 billion dollar atomvåpenprogram. (http://nationalinterest.org)

Som om denne ekstreme desinformasjon i globaliseringens navn ikke var nok,skriver han nok en geopolitisk analyse i sitt foretrukne Klassekampen som bare kunne ha vært gjort av en anerkjent norsk utenrikspolitisk forsker. Det er en naivisme som utelukkende kunne vært frambrakt av en norsk person fra academia.

Han er opptatt av at Trump skal “bedre forholdet til Russland” ved å kjøre opp ExxonMobil-sjef Rex Tillerson som utenriksminister og “venn” av Putin.

Dette er et så billig og gammelt politisk knep at du får jo ingen i russisk toppledelse til å gå på denne, men de kan selvfølgelig late som om en stund.

Meningen med omfavningen av Russland tar sikte på å skille Russland fra Kina og Iran,dvs med andre ord splitte SCO-organisasjonen. Om man klarer å splitte de tre største så har USA/NATO en reell mulighet – ved hjelp av Obamas B61-12s nye atomvåpen – å vinne kriger mot Iran-Russland-Kina. Men bare under forutsetning av at de er splittet. Ellers er USA/Nato sjanseløse.

Attentatet på ambassadør Andrei Karlov igår var et første skritt på en lang rekke terror og likvideringshandlinger som tar sikte på å splitte SCO og splitte Russland fra Tyrkia.

Team Rex Tillerson er da den amerikanske imperialismens TROJANSKE HEST i Russland, men krigstaktikken er så barnslig og enkel.

Av seniorforskere i det ganske Europa er det bare Klassekampens orakel,Sverre Lodgaard, som går på den finta.Men vi er altså i Norge,et land som avdøde Jens Bjørneboe karakteriserte som middelmådighetens diktatur.

Det er fremdeles sant.

Innlegget er skrevet av Jan Hårstad og gjengitt med tillatelse fra forfatter.

2 tanker om “Jan Hårstad: Meningen med likvideringen -drapet på den russiske ambassadøren sjokkerte

 1. Hårstad har rett: “Jeg har da skrevet en stund at såfremt den militære stormakten Tyrkia skulle finne på å forlate Nato,ville verdens maktbalanse tippe over til SCOs favør.”

  Filosofen Aleksander Dugin fra Russia sier det slik :

  “”The murder of the Russian ambassador was nothing but a cry of Globalist agony”

  ” – shot in the back. This is not only a terrorist act, but also a dishonorable one.”

  “The organizer will pay a huge price for this assassination. Our strongest and loudest response to this crime will be the continuation of the Russian-Turkish strategic alliance, and the acceleration of the Turkish withdrawal from NATO, and creating a new Eurasian alliance. That is the only reasonable and symmetric answer, because our enemies – the globalists – fear this moment more then anything else. Nothing will stop our progress in the creation of a multipolar and democratic world order.”

  http://katehon.com/article/murder-russian-ambassador-was-nothing-cry-globalist-agony

 2. http://www.bt.no/nyheter/utenriks/FN-krever-at-Israel-stanser-all-utvidelse-av-bosetninger-328117b.html

  JERUSALEM (AP) — An Israeli official on Friday accused President Barack Obama of colluding with the Palestinians in a “shameful move against Israel at the U.N.” after learning the White House did not intend to veto a Security Council resolution condemning settlement construction in the West Bank and east Jerusalem the day before.”

  Eg er spent på kva som skjer med Obama no.

  https://www.youtube.com/watch?v=lXJkc1Wionk

Det er stengt for kommentarer.