Jan Hanvold omtalte avisen Dagens journalistikk for «pur jævelskap» -Selbekk kaller kritikken “hinsidig”

Dagens redaktør Vebjørn Selbekk om Jan Hanvold: “Noen av Dagens kritikere går til det hinsidige, helt ned til ondskapens rike, for å hente betegnelser på vår journalistikk, skriver sjefredaktør Vebjørn Selbekk.   “Mange har synspunkter på Dagens journalistikk. Det setter vi selvfølgelig pris på. Spesielt vi som har sterke meninger, må tåle at andre har meninger om oss. Men hvis vi skal kunne ta kritikk som kommer seriøst, så må den fremføres med et minimum av anstendighet. Dessverre er ikke det alltid tilfelle. Noen ganger er de beskyldingene som rettes mot oss og de karakteristikkene som brukes, helt hinsides. Og i enkelte tilfeller kan faktisk begrepet «hinsides» brukes helt direkte og bokstavlig. Noen av debattantene går nemlig til det hinsidige, helt ned til ondskapens rike, for å hente det de mener er passende betegnelser på vår journalistikk,” skriver redaktør Vebjørn Selbekk på lederplass i avisen Dagen.

Jan Hanvold fortsetter å bruke banneord

TV Visjon Norges redaktør Jan Hanvold kalte på TV mandag kveld det som Dagen driver med for «pur jævelskap» og Norge Idags kommentator Trine Overå Hansen antyder i en artikkel at vi opptrer som «djevelens advokat». Det er et nivå vi nekter å gå ned på. Sånt kan vi rett og slett ikke forholde oss til. La oss likevel understreke at denne typen grov usaklighet heldigvis dreier seg om unntakene. Vi diskuterer gjerne med de som stiller oss spørsmål om journalistikken vår. Og de spørsmålene må gjerne være kritiske, men da fortrinnsvis uten å bringe inn djevelen og alle hans gjerninger, skriver Selbekk videre.  Les hele kommentaren fra avisen Dagen her

Denne saken er nå stengt for kommentering og enkelte av kommentarene er moderert eller slettet.

Facebook Comments

65 tanker om “Jan Hanvold omtalte avisen Dagens journalistikk for «pur jævelskap» -Selbekk kaller kritikken “hinsidig”

 1. Du verden, holder “debatten” på enda! Takk Jan Kåre Christensen for at du holder koken. Mens dere har holdt på her, har jeg skrevet på web- pastorens side noen tanker. Kanskje det kan interessere noen…

  I dagens mediaverden er det viktig å skille mellom seriøse og useriøse nettsteder, menn, kvinner, aviser, TV og radioprogrammer.

  Dersom vi ser ut i fra det kristne mangfoldet, så ser jeg denne rekkefølgen over de mest viktige og innflytelsesrike:

  1. Redaktør og pastor Jan Hanvold. En uredd og djerv mann, som ligner mye på Guds menn i det gamle testamentet. TV visjon Norge er ledende stasjon hos de kristne, gjør mye bra vedrørende hjelpearbeid til utlandet.

  2. Avisen Dagen og redaktør Selbekk har fått stadig nye lesere, og er et uredd talerør.

  3. Avisen Norge idag, med redaktør Sæle, en flott avis som står opp for Israel, det ufødte liv, og hva som rører seg av kristent mangfold.

  4. Evangeliesenteret, hvor grunnleggeren Ludvig Karlsen har gjort veldig mye bra arbeid innen rus-omsorgen. I tillegg har han gått høyt på banen for å de rus-avhengie til å bli Kristus-tilhengere.

  5. Åsmund Kaspersen – Magasinet innsyn for dem som ønsker å utvide sin horisont.
  6. Evangeliekirken ved Anders Helge Myhren. Underviser om saker som har vært skjult i årtusen.Har en av Norges største og viktigste nettsted, 50 sider. Underviser Guds ord slik som det står, og har det meste av den bibelske undervisningen. Advarer også klart om den farlige muslimske innvandringen.

  7. Smyrna-menigheten ved Jan Kåre Christensen, evner å ta opp saker som vekker vrede hos de kristne. Slik som skilsmisser, og pastorer som misbruker sin makt og stilling. Talerør for Israel, og god undervisning fra bibelen.

  8. Søkelys ved redaktør Andersen. Nettsted som tar opp dagsaktuelle saker, og hvor leseren kan komme med diverse synspunkter.

  9. Redaktøren skulle gjerne ha forsatt listen, men det finnes idag ikke flere steder i Norge som er viktige i vår målestokk. Visst har vi avisen Vårt Land, Oslo Kristne Senter, Kjell Haltorp, Åge Åleskjær, Sarons Dal, Filadelfia Kristiansand, Den norske kirke, Osv. osv..

  Redaktøren mener at disse har utspilt sin rolle i Norge, og har ingen spesiell betydning og innflytelse…Ingen står på noen barrikader av betydning og har nok med seg selv i sine hus og menighets-bygg. Det er det som kalles den økumeniske kirke. Der alt moses sammen til en fin suppe, og som kan spises uten tenner.
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

 2. Ansgar Braut skriver:
  «Faktum om deg og Myhren, som to avskyelige mennesker.»

  Dette er ikke greit, at politiet ikke har buret deg, og Torodd Fuglesteg inne kommer av en ting, de gjør ikke jobben sin!

  Men en dag skal du og alle andre mennesker svare innforbi Gud for hvert unyttig ord.

  • Fordi Torodd og Ansgar er to nettroll, og apostelen har lurt politiet med falske anklager imot meg og den Himmelske blogg. (en grov og ubegrunnet setning er slettet av moderator)

   Men det jeg har påpekt her ellers, er at ordbruken eller den stygge ordbruken på Søkelys er så ille at det er umulig å komme med noen seriøse kommentarer før en får høre stygge ord som jeg har nevnt her i mine andre poster!

  • Hvordan kan du si dette, Jan Kåre ?
   Du har selv innrømmet at du har mobbet og plaget en meget alvorlig syk mann og at du har utgitt deg for å være han. Noe som er identitets tyveri.
   Du er selv straffedømt for nettsjikane og terror av et annet menneske. Hvordan kan du da hevde at andre er verre nettroll enn deg selv.
   Men jeg antar at du sier dette fordi du har manglende kunnskaper til det norske språk og samfunnsliv. Så dårlige kunnskaper at du selv og Anders Helge Myhren i følge deg selv bruker et språkråd for i det hele tatt å klare å uttrykke dere på norsk.
   Det er ingen som tar deg alvorlig, lille mann.

  • Alt jeg har skrevet om dere to er bare sannheten. At dere er avskyelige. er en betraktning jeg deler med svært mange. og jeg er i min fulle rett til å uttrykke det!

   Det er feks legitimt og langt innenfor ytringfriheten å slå fast det faktum at (navn slettet) er en rasist og en holocaust-fornekter. Han derimot rammes av straffeloven ved å ytre slike standpunkt!
   Du er jo også kjent med straffeloven, som en straffedømt internetterrorist, Jan Kåre..

  • Greit at man forteller sannheten, men der hvor det er for å sverte et annet menneske og hat eller forakt etc ligger til grunn er ikke av sannheten.
   Guds Ord taler mye om å styre unna ordkrig og diskusjoner som fører til strid og holde fred med hveradre. Det sier mye om ens sinnelag.
   Gud kjenner hjertene.

  • Helt riktig Andre. Gud kjenner våre hjerter og motiver. Alle har godt av å ta en runde med seg selv og ransake hvilke motiver man har når man kommuniserer med andre, enten via den digitale verdenen eller verbalt.

   Selv har jeg gått, ( og går ) fremdeles disse rundene med meg selv, da jeg vet at jeg har latt meg provosere og deretter svart andre på en måte Gud aldri kommer til å tolerere. Har også måtte be andre om unnskyldning og beklagelse for min harde måte å møte andre på der jeg har kjent meg provosert og hatt retten på min side.

   Det er på sin plass å advare mot vranglære og annet, men jeg tror det er lurt å tenke over hvordan man kommuniserer slik at man kan ha en god samvittighet ovenfor Gud og mennesker. Det er ikke alltid lett, det vet jeg av egen erfaring, men for min del er det bedre å ha sjelefred enn å angre på ord som er blitt uttalt i ” kampens hete “.

  • Skjønner, BT. Er ikke lett alltid. Vi må innse at vi ikke er fullkomne i oss selv. Bibelen sier at vi er alle syndere og står uten ære for Gud. Ved Guds lov kommer syndens erkjennelse. Er det som er meningen med den, ikke at vi skal oppfylle den. For det gjorde nemlig Jesus Kristus i vårt sted.
   Guds Ord kaller oss til å leve i lyset med alt. Og Jesu blod renser oss fra all synd. Er ved Jesu Kristi Offer vi blir helliget og kan nærme oss Gud.
   Guds Ord maner oss til å bli i Jesus Kristus. Vi har fått alt i Ham. Og evangeliet frigjør oss og føder fram de gode fruktene i våre liv. Er Jesus Kristus som skal gjøre det. Hvor mer enn prøver i oss selv, lenger og lenger glir vi bort fra Jesus Kristus. Vi kommer rett og slett til kort.
   Ha blikket på vår Herre og frelser Jesus Kristus, Han som døde for våre synder og stod opp igjen fra de døde til vår rettferdiggjørelse. Gud har akseptert Jesu Kristi Offer og bare det alene.
   Det verk Jesus Kristus gjorde på Golgata er fullbragt. Frelsen er ferdig.
   Den som har kommet til troen på Jesus Kristus har kommet inn til Hans hvile. Vi kan ikke hvile i noe som ikke er ferdig?
   Den som er rettferdiggjord ved troen på Jesus Kristus har fred med Gud. Gud er lenger ikke vred på det vedkommende. Derfor er det så om å gjøre at evangeliets lys når vår hjertert. Vi trenger virkelig Guds nåde til å se det og tro evangeliet.

   Og det jeg ser i mange av kommentarene er ikke bra. Hvor mye strid og ordkrig det er blant mange kristne. Det er rett og slett skjødelig. Ved at kristne lever i slikt viser tydelig hvor dem er hen. Og galtateren taler om menneskenaturens gjerninger.
   Vi er kalt til frihet, men ikke bruk friheten som en anledning til menneskenaturen. Vi er kalt til å vandre i ånden og Jesus sier: bli i meg, så blir jeg i dere.
   🙂

 3. Og når jeg ser hvordan mange her inne kaller hverandre for diverse ting og masse ordkrig viser tydelig hvor langt fra sannheten mange er.

 4. Jeg ser bare på denne tråden blir jeg og Myhren kalt for følgende, dette er bare en promille av hva som er skrevet på Søkelys:

  «rovlystne ulver. Christensen sin selvrettferdige avvisning av all kritikk, sin enkle tankegang og trangsynte barnetro. Om Myhren: tydelig av det du skriver her og på ditt nettsted at du er en jødehater.
  Myhren står for, det han uttaler, er i grenseland for å rammes av straffeloven, på flere områder.
  I motsetning til hans feige meningsfeller på frihetskamp.net, så er han dum nok til å stå frem med fullt navn!
  Om meg: Christensen er virkelig den ondes lakeier:-(
  Litt søtt da, at de to største haterne har funnet hverandre her JKC som hater kristne generelt, og ledere og Pastor T spesielt. Og Myhren som hater jøder og mennesker med annen hudfarge enn blendahvitt.»

  Debatt klima på Søkelys vil jeg si er ikke bare på et lavmål, men under!

  • Men da får du politi anmelde Søkelys igjen fordi de er i mot gjengifte. Noe du er for. I mot. For. I mot. For. I mot. For. I mot. For. I mot. For. I mot… men for.
   Jeg tror ikke at dine meninger skal tas alvorlig, Jan Kåre.

  • Vi forteller bare sannhetten om deg, og nazisten og rasisten Myhren. på tide at dere tar innover dere sannhetten og tar på dere tenkehetten.

  • Typisk narsissistiske tendenser; kritiserer, hetser og sårer andre over en lav sko(og til de som måtte ha asparges, NEI dette handler ikke om en fysisk SKO), men som blir blodig fornærmet og i harnisk dersom noen måtte skrive/si noe negativt til dem. Det tåler de ikke! Og det har vi sett minst 10.000 ganger når det gjelder Jan Kåre!

   (Navn slettet) er ikke som Jan Kåre. Han er glatt som en ål(og NEI, til deg som har asparges og i tillegg muligens er en danske, dette handler ikke om røkt ål), og en litt annen type enn Jan Kåre. Har ikke funnet helt ut om han er en sosiopat eller om han bare er evneveik og enfoldig?

  • Jeg har kun påpekt en ting i de siste innleggene, det er ordforrådet hos de som skriver på Søkelys som er så ille at selv i vertslige sammenheng hadde de reagert!
   Tror ikke noen tar Ansgar Braut, Knut, Torodd Fuglesteg og andre seriøst! Det er ikke på et lavmål, men under!

  • Det er saklig og sant å påpeke at ut fra (Navn slettet) sin blogg er han en jødehater. Både linker til jødehater nettsteder og selve innholdet peker helt klart til et jødehat av det klassiske merket.
   Ansgar Braut og andre har også vært saklige her. (navn slettet) har forsøkt å fremstille seg som noe annet enn det han er.

   Jeg kan ikke se at du, Jan Kåre har vært saklig her. Du har bare spredt om deg med ufinheter og dumheter.
   Dette kan være av to grunner. Den ene grunnen er at du med hensikt ikke er seriøs. Den andre grunnen, og den mest trolige grunnen, er at du ikke har evner nok til å opptre seriøst og saklig sammen med voksne mennesker.

   Og da er nok ikke Søkelys og lignende forumer et sted du burde besøke. Ergo kan man forstå din frustrasjon og ditt raseri mot Søkelys og oss som klarer å oppføre oss her.

  • Se øverst på denne siden, Jan Kåre.
   Hvor står det i den saken fra Søkelys at våres ordvalg er temaet for denne debatten ?

   Eller vet du ikke hva ordet “saklig” betyr ? Ikke det heller….

  • Du og Myhren har en språkråd ? Kan du oppgi medlemmene i dette språkrådet og hvorfor du og Myhren er så dårlige at dere ikke selv klarer å snakke samt skrive i Søkelys uten å få hjelp av et språkråd ?

  • Jan Kåre. Når Myhren skriver dette: “Det er ingen hemmelighet at jeg er nasjonalist. Det er vel de fleste som har vært i militæret og som er glad i sitt land, sin kristne kultur, sitt folk…”
   – så forventer han nok selv sterke verbale reaksjoner.
   Likevel oppfordrer jeg igjen folk til saklig debatt.
   Det kan bli litt vel tøft og hardt -så igjen -et tips til alle: Ikke bruk sterke ord bare for å provosere.
   Vær saklig-også overfor JKC og Myhren.
   En debatt er meningsutveksling -og at folk er uenig med hverandre. Jeg er ikke enig med Myhren, likevel har han den samme frihet til å uttrykke sine meninger som alle andre.

  • OK, så ingenting av det du og Anders Helge Myhren skriver skal vi ta alvorlig, sier du, Jan Kåre. Vi skal lese det og tillegge det en helt annen mening enn det som dere skriver, mener du. Og vi skal overhodet ikke ta det som står i hjemmesiden til Evangeliekirken i Arendal, Anders Helge Myhrens menighet, alvorlig. Jeg antar du da mener at Anders Helge Myhren sin menighet og hjemmeside er en satireside.

   Det er det du skriver her. Så får du ta dette opp med ditt personlige språkråd hvis du er uenig i dette, Jan Kåre.

  • De aller fleste er ikke jødehatere, Jan Kåre. Og du burde virkelig sette deg inn i en sak før du uttaler deg om den.

   Men denne oppfordringen til deg om å sette deg inn i en sak før du uttaler deg blir som å forklare norsk fiskeripolitikk til min hund. Jeg har ingen tro på noen av delene.

 5. Litt søtt da, at de to største haterne har funnet hverandre her? JKC som hater kristne generelt, og ledere og Pastor Torp spesielt. Og som hater jøder og mennesker med annen hudfarge enn blendahvitt?

 6. Til Andersen i Søkelys.
  Det som slår meg når jeg leser alle kommentarene, også dine, er at det ikke er noen stor/ spesiell forskjell på synet av Jan Hanvold og president Donald Trump! Begge to blir likt behandlet, som dårlige mennesker! Men det er de jo ikke!

  På treet skal frukten kjennes, kan jeg nevne enda en gang…

  Det er kun den falske venstrevridde journalistsiden som ikke liker disse to. Men aviser, TV, og radioer har stor påvirkningskraft, slik at folket blir lett hjernevasket. Du har ikke blitt det enda, men tendensen er der…

  • Ansgar Braut er brautete. Det er jo noe som alle vet, kanskje derfor navnet…Det er ingen hemmelighet at jeg er nasjonalist. Det er vel de fleste som har vært i militæret og som er glad i sitt land, sin kristne kultur, sitt folk…

  • Tull.

   Det var ikke flerparten av de som hadde vært i militæret, som er glad i sin kristne kultur, sitt land, sitt folk som ble medlem av Nasjonal Samling under krigen og som ble jødehater.
   Det store flertallet av disse nordmenn forholdt seg passivt foraktfullt til Nasjonal Samling og jødehat. Svært mange ga sitt liv i motstandskampen mot jødehat og Nasjonal Samling.

   Selv i dagens Norge finner man kun en mikroskopisk oppslutnig om det jødehatet som XXXX sprer og bekjenner seg til. Her er X en like mye fremmedkulturell i Norge som disse islamistene som støtter IS. Samme ulla.

   Men XXX har like mye rett til å ytre seg som jeg har rett til å ytre meg. Selv med sine løgner der han fremstiller sitt jødehat som noe annet enn det det er. Ytre seg har han like mye rett til allikevel og vi nordmenn har like mye rett til å avvise hans jødehat som det det er. Anders Helge Myhren er bare en fremmedkulturell her i Norge.

  • Jeg har også vært i militæret, på lik linje med de fleste menn i Norge eldre enn 30 år.. Ellers konstaterer jeg at Myhren ikke avviser at han er en holocaust-fornekter, Hitler-sympatisør og rasist. Og da har han ekskludert seg selv fra å bli tatt på alvor, uansett sammenheng?

  • Takk for hilsenen, Jan Kåre Christensen. Det er et ordtak som sier, at dersom du sloss med feieren, så blir du svart du også! Og det er jo sant.
   Det er ganske utrolig hvor mye hat og negativitet som kommer fra de fleste “debattantene” her.

   Jeg har hatt noen runder på Verdi-debatt i Vårt Land, og der kunne vi være rykende uenige. Men maken til uvitenhet og språkbruk som disse menneskene her på Søkelys har, skal vi lete lenge etter.

   Jeg er først og fremst ute etter å spre opplysninger om historiske fakta, derfor skriver jeg her enda. Og det vil jeg nok fortsette med, det gjør meg ingenting om de fleste er imot meg.

   Unntaket er deg, Christensen, og det gjør meg godt…Kanskje vi kunne ta en prat engang over en kopp kaffe…Vi har jo truffet hverandre i Arendal for noen år tilbake. Det var et hyggelig møte…

   http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Ja, din “viten” er basert på personer, universiteter og skoler som aldri har eksistert. Du gjorde deg til latter i Verdidebatten med denne professor Gunners fra London University. Et universitet som aldri har ekistert og en professor som aldri har eksistert.

   Så ditt ønske om å “å spre opplysninger om historiske fakta” er basert på ditt jødehat og kilder som du ikke engang tør å oppgi til andre. Da er jo det “ærverdige” London University bedre enn en rabiat jødehater som er din kilde.

   Og hvis du synes at sannhet og respekt for det 8. bud og andre bud er for ille, noe du finner her inne, får du bare skifte over til andre forumer. Det finnes en hel rekke islamistiske jødehater forumer der du vil finne deg veldig mye mer hjemme i enn her i Søkelys. Og ja, jeg kan love deg at jeg skal forsvare jøder mot slike som deg. Og jeg bryr meg katten om hva en jødehater som deg kaller meg. Og jeg bryr meg katten om hva en løgner som deg kaller meg. En løgner som bruker et ikke eksisterende universitet og professor som kilde for sine meninger.

   Ha en fin kveld og glem ikke å si god natt til din nabo i natt.

  • Ukvemsordene sitter løst her på Søkelys. Når de har oppbrukt dette Myhren, så truer de med tvangsinnleggelse.

   Ja, treffe deg Myhren var en velsignelse! Håper at hvis du er her på Østlandet, så slå på tråden!

   Gud velsigne deg og ditt virke fremdeles!

   Efes. 5. 1. Bli derfor Guds efterfølgere som hans elskede barn, 2 og vandre i kjærlighet, likesom Kristus elsket eder og gav sig selv for oss som en gave og et offer, Gud til en velbehagelig duft. 3 Men utukt og all urenhet og havesyke må ikke engang nevnes iblandt eder, således som det sømmer sig for hellige, 4 heller ikke skamløs ferd og dårlig snakk eller lettferdig tale, som alt sammen er utilbørlig, men heller takksigelse. 5 For dette vet og skjønner I at ingen horkarl eller uren eller havesyk, som er en avgudsdyrker, har arv i Kristi og Guds rike. 6 La ingen dåre eder med tomme ord! for på grunn av disse ting kommer Guds vrede over vantroens barn; 7 ha derfor ikke noget med dem å gjøre! 8 For I var fordum mørke, men nu er I lys i Herren; vandre som lysets barn – 9 for lysets frukt viser sig i all godhet og rettferdighet og sannhet – 10 idet I prøver hvad som er velbehagelig for Herren, 11 og ha intet å gjøre med mørkets ufruktbare gjerninger, men refs dem heller

  • Anders Helge Myhren klarer seg selv sikkert godt uten medisinsk behandling ute i norsk habitat slik ulver klarer seg godt uten medisinsk behandling.
   Så det er ingen grunn til å legge inn Anders Helge Myhren. Men man skal advare i mot han like mye som man skal advare ulv mot sauer da begge har en lei tendens til å gjøre voldsom skade blandt nyttige skapninger.

 7. Jeg vil gjerne nevne noen navn, Jesus, Kong David, Hans Nielsen Hauge og Jan Hanvold.
  Jeg kjenner vel ingen som har fått utrettet mere kristent/ Guds arbeid enn disse.
  Jeg kjenner få andre, som har blitt så forfulgt som disse.
  Dette forteller meg at Djevelen bruker mennesker til å ødelegge deres liv…

  Hvem er det som blir forfulgt av spesielle mennesker idag? Er det Andersen i Søkelys, eller Vebjørn Selbekk i Dagen? Nei, de sitter trygt, uten en flekk eller en rynke, fordi de er politiske korrekte. En av dem har sin faste varme plass på Sion, Fevik, mens Selbekk meldte overgang til Den norske kirke, fordi han hadde så lyst på redaktørjobben i avisen Dagen!

  Jan Kåre Christensen er en annen type kristen, han blir forfulgt av noen få, det kan jo være ubehagelig det også.

  Så er det alle dem som jeg forakter, og som alltid skriver under med falske navn, eller de som skriver som her på nettet, Knut eller Bobbo, Jeg blir ofte kvalm av slike som dem…

  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Vel, når en forakt for meg kommer fra en “pastor” som under dekkeskjul av å være kristen sprer grov jødehat fra krigens dager på sin hjemmeside, tar jeg det med ro.

   For det er det du gjør, Anders Helge Myhren. Du sprer den verst tenkelige type jødehat på din hjemmeside.

  • Angrep er det beste forsvar, heter det.
   Jødene er for meg og Evangeliekirken like viktig og hjertelig som alle de andre stammene i det framtidige Israel. “Knut,” du kan ikke finne en eneste plass hvor jeg ikke verdisetter Juda stamme.

   Dette har jeg skrevet her mange ganger, uten at sannheten teller.
   Men altså, hvor har jeg skrevet at jeg ikke liker jøder?

   Jeg hater ikke jøder, jeg elsker jøder…Tydeligere kan det vel ikke skrives?

  • At mennesker som deg, Hanvold og Christensen kaller dere kristne, setter oss som er kristne og hele kristenheten i vanry:-( Dere er virkelig den ondes lakeier:-(

  • Anders Helge Myhren. Du lyver så du nesten tror det selv.

   I din blogg, se din egen signatur, bruker du Norges største jødehater som kilde. Du bruker hans nettside Riksavisen som kilde og sannhetsbevis for dine egne teorier om jødene.

   Og de teoriene er at dagens jøder er falske. De som bor i Israel er falske jøder. De egentlige jødene er arierene og de med hvit hud. Dette er jødehat av den aller verste sorten.
   Og vi har vært gjennom dette før. Mange ganger. Men igjen og igjen kommer du snikende som en slange og sprer din gift inn i et frisk legeme.

   Men vi er vaksinert. Vi ble vaksinert av Auswitch og Bergen Belsen. Vi vet at du sprer jødehat. Dette jødehatet finner vi i http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Anders Helge Myhren og Jan Kåre Christensen er levende eksempler på at vi har for mye ytringsfrihet i dette landet, og altfor lite fokus på YTRINGSANSVAR!
   Det Myhren står for, det han uttaler, er i grenseland for å rammes av straffeloven, på flere områder.
   I motsetning til hans feige meningsfeller på frihetskamp.net, så er han dum nok til å stå frem med fullt navn!

  • Det at Jan Hanvold blir avslørt betyr ikke at han blir forfulgt. Jan Hanvold blir ikke forfulgt for sin tro, men avslørt som bedrager.

   De gode fruktene kommer av evangeliet, intet annet.
   Det at Jan Hanvold gjør noen ting fint menneskelig sett, betyr ikke at han er en sann kristen.
   Hva er det han taler ut? Ingen løgn er av sannheten.
   Den som er kalt av Gud til forkynner kommer ikke med vranglære.

  • Er det å vokte seg for de falske profeter. Utvendig er dem sauer i fåreham, men innvendig er dem rovlystne ulver. Er det ikke å la seg forføre at det man ser på utsiden, men se heller på hva som forkynnes.

  • Og Hanvold er en velstandsforkynnet som lover ting som ikke Guds Ord lover oss.
   Virker som mange kristne har mistet evighets perspektivet. Vi er ikke lovt et liv i bare lukke og framgang, men heller motsatt. Se på de første kristne menigheten hvordan de gikk gjennom mange prøvelser og motgang.
   Men Gud har lovet alle sine å være med dem alle dager inntil verdens ende, så lenge de holder seg til Jesus Kristus og Ham alene. Er det å vokte seg for alt som tar fokuset fra Ham og Hans Ord.

  • Anders Helge Myhren. Hanvold har gjort mye, noe bra, men i det siste ser vi en Hanvold som oppfører seg i strid med Skriftens Ord. Jeg har tidligere omtalt Hanvold som en fargeklatt, en løs kanon på dekk og frittalende, ikke nødvendigvis i negativ forstand, dette selv om jeg står langt fra Hanvolds velstands teologi hvor folk oppfordres til “å så penger” inn i Hanvolds tv kanal og virke.
   Det vi ser nå i Hanvold, er en mann med en uren tunge, en mann som mangler selvkontroll, som bruker banneord mot sine kritikere og som skyver mennesker lenger og lengre bort fra den kristne tro.
   Jeg brukte litt tid mandag for å se på reaksjonene Hanvolds “helbredelses-bløff” var blant dem som følger Hanvold på Facebook.
   La meg si det slik: Hanvold vil ha svært store problemer dersom han forsøker å nå disse med evangeliet.
   Nå oppfatter disse Hanvold som en pengerisk løgner som banner, svindler og lopper folk for penger i Guds navn.
   Han har fått et svært frynsete rykte med svært lite troverdighet.
   Etter mitt syn er det på tide at Hanvold trer til side, tar seg en pause og tenker over at han faktisk nå er med på å skape mistillit til den kristne troen.

  • Hei Knut…Du har rett i at vi skiller mellom 2 typer av jøder. Men det gjorde da Jesus også! “Dere sier dere er jøder, men ikke er det!” er en kjent setning fra det nye testamentet. Det Jesus gjorde og mente, det mener jeg og noen andre også.

   De falske jødene, er de som har gått over til, konvertert, til jødedommen. Det kan være en kineser, japaner, en araber eller en nordmann som deg…Men å gå over til den jødiske tro, gjør vedkommende ikke til en etterkommer av Abraham, Isak og Jakob.
   I Israel idag er det ca. 10 prosent som har opphavet fra Juda stammen. De andre 90 prosentene er av andre opphav.
   Jeg kan skrive side opp og side ned om dette, men håper leserne leser videre på våre nettsider om dette spennende emne.
   http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Det fremstår veldig tydelig av det du skriver her og på ditt nettsted at du er en jødehater. Og det er noe som alle andre som har besøkt ditt nettsted er enig med meg i.

   Og din støtte til Jan Hanvold bare bekrefter at det er så som så med ærligheten i den gården. Det er mange sjørøverflagg i den gården.

  • Hei Anders. Selv om jeg ikke deler utskjellingen av deg (har slettet noen av kommentarene) så deler jeg ikke ditt forsvar av Hanvold.
   Han er riktignok en fargeklatt, men han har en rekke ganger nå gått for langt når det gjelder språkbruk, og jeg har etterlyst en beklagelse.

 8. Må le av Christensen. Han gir seg ikke. Litt som Arnold Juklerød som ble sykelig opptatt av å få rett i én sak som for ham ble den viktigste i verden, fikk diagnosen «Paranoia 297,0. Religiøs kverulant type» og mistet jobb, eiendom og familieliv i sin tragiske kamp.

  • Hanvold er veldig annerledes enn Christensen på mange måter, men nærmest identisk i sin selvrettferdige avvisning av all kritikk, sin enkle tankegang og trangsynte barnetro.

 9. Du har det bare bra i kveld, Jan Kåre ?
  Jeg hørte at ditt hus i Ankerveien nesten gikk i lufta i kveld da du skulle lage vafler og at noen fikk skader av dette.

  Jan Hanvold kjører nå det gamle trikset om at alle de som er i mot meg er i mot gud. Og hans kjerne tror på han og gir han mer penger. Resten av oss bare rister oppgitt av det hele. Men Jan gjør dette med hensikt og vinner sitt slag på dette. Akkurat slik han har gjort i hele sitt liv.

Det er stengt for kommentarer.