Jan Hanvold kaller dommen fra Jæren tingrett kristendomsforfølgelse, antyder anke til lagmannsretten

Jaeren Tingrett“Vi har kristendoms forfølgelse mer og mer i Norge. Sist nå i Jæren tingrett, hvor dommer Nora Brandt dømte Visjon Norge. For at vi har krenket privatlivets fred, ved å ha vist bilder moren Sølvi Byberg hadde med på studio direkte. Bakgrunnen var at Sølvi Byberg, henvendte seg til Svein Lindset på sommerstevne til Evangeliesenteret på Østerbo. Og fortalte at forbønn for sønnen Stian, hadde reddet livet hans i en forferdelig motorsykkel ulykke. Hun ønsker å fortelle om dette bønnesvaret og miraklet, at han hadde overlevd,” skriver Jan Hanvold på Facebook. Bakgrunnen for saken er som Søkelys tidligere har omtalt at en begeistrert mor delte bilder av sin skadde sønn på direkten på Visjon Norge.

“Dette var i 2017, da hun ble gjest på Studio Direkte. Hun sendte da bilder av sin sønn som lå på sykehuset i respirator, tatt av henne selv. Pastor Arne Pedersen var program leder, å intervjuet henne i 30 minutter, og bilder av Stian ble vist som bakgrunn, i 7 minutter,” forklarer Hanvold og fortsetter: “Som en illustrasjon for vitnesbyrdet hennes. Han anmeldte oss, å vi fikk et forlegg på kr 5000 vi betalte en måned etter. Så gikk det nesten 2 år, før han via advokat rettet et krav imot oss. Fordi vi hadde påført han psykisk belastning, ved bildene. Og han kom med et krav på kr 25000 til Visjon Norge og kr 100.000 til meg, som ansvarlig redaktør og kr 30.000 til Arne Pedersen. Dette forteller hvilken kjærlig mann han er. samt at han henger ut sin mor i retten, å påstår at hun er b-polær. Og sier at Gud har ingen ting med at han overlevde, det var bare legenes ære. Fordi han tror ikke på noen Gud. Det er jo greit, men ikke å respektere sin egen mors tro, er etter min mening forferdelig. Og Gud bruker jo selvfølgelig legene,” forklarer Hanvold som antyder at de kommer til å anke dommen.

“Vi kan ikke la denne dommen stå.”

“Her blir vi altså dømt, for bilder moren har. Og dommer Brandt antyder at vi har økonomisk vinning av disse bildene. Dette er jo helt nonsens. Nå avslo retten hans krav, som ble mindre, men dog mer enn nok .Og vi kan ikke la denne dommen stå, så vi vurderer å anke den. Det går jo også på rettssikkerheten løs , at en dommer skal avgjøre en sak. Hvilket politisk syn har hun ? Er hun nøytral, eller er hun sekulær fundamentalist ? Ikke vet jeg, men uansett burde det være mer enn en dommer som dømmer i en sak. Igjen fryder mainstream media seg over dommen. Ikke en telefon eller en kommentar ifra en journalist, hva de mener om en slik dom. Men det er typisk den, anti-kristne mainstream media. Heng ut pastorer og kristne, her lukter det kristen manns blod. Men vi ber om at Stian skal bli frelst, å følge Jesus. Og igjen takker vi Jesus for at vi blir forfulgt. Denne saken kan påvirke også andres bilde bruk og filming.Vi går videre, å fryder oss i Herren. Og bare fokuserer på vårt kall om ,å formidle Jesus til verden. Alt annet ønsker vi ikke, å fokusere på. Takk at dere ber for oss,” skriver Hanvold som dermed antyder at denne dommen vil bli anket til Lagmannsretten. -En vurdering vi er enig i, selv om det får omkostninger for alle involverte parter. “Blir dommen stående, er det antagelig bare en av to ting å gjøre: Enten innhente samtykke til visning av bilder, hvilket gjør at deres samvittighetsfulle researcher får enda mer å gjøre, eller sladde bilder, fjerne navn og anonymisere personene som omtales. Det betyr at gjester i studio i enda større grad må veiledes før sending slik at de ikke går over grensen retten setter. Men å slutte å fortelle? Peter og Johannes stod for retten i en tilsvarende situasjon. Hva de svarte? «Døm selv om det er rett i Guds øyne å adlyde dere mer enn ham. Men vi kan ikke la være å tale om det vi har sett og hørt.» (Apg 4:19-20)” skriver Victor Skimmeland.

Facebook Comments

1 tanke om “Jan Hanvold kaller dommen fra Jæren tingrett kristendomsforfølgelse, antyder anke til lagmannsretten

 1. Støtter broder Hanvold i dette. Det Visjon Norge opplever er kristendomsforfølgelse og dessverre befinner mange navnekristne seg på feil side i åndskampen.
  I stedet for å stå sammen med Hanvold og Guds vilje, er det mange kristne som har valgt å stille seg under forbannelsen og heier sammen med verdens barn.
  Etter at avisen Dagen begynte sin kampanje mot Hanvold og alt som smaker av ånd og liv, sa både jeg, min familie og svigerforeldrene opp avisen og donerer i stedet pengene til Visjon Norges hjelpeprosjekt i Moldovia.
  Det er mer velsignelse i å støtte opp om viktig arbeid enn å abonnere på en avis som nå motarbeider kristne.
  Jeg og min familie heier på Jan Hanvold og vil selvfølgelig fortsette å så penger inn i kanalen.

  1
  2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *