Tø 

 Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Forventer israelsk angrep innen måneder

Iran vil angripe byer i Israel som svar

Et israelsk angrep på Irans atomvåpen fasiliteter kan være få måneder unna rapporterer den britiske avisen "London Daily Mail". Nyheten i den britiske avisen fikk i dag stor oppmerksomhet i israelske medier hvor innholdet dels har blitt trukket i tvil fordi det fjerner mye av overraskelsesmomentet ved eventuelt israelsk angrep. De siste dagers sabelrasling mellom Israel og Iran etter at det internasjonale atomenergibyrået bekreftet mistankene om at Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen er dårlig tegn og selv om man ennå vil gi litt tid til diplomati og sanksjoner er tiden nå i ferd med å renne ut i sanden. Iran har gjentatte ganger stresset at landet ikke vil la seg presse til å oppgi atomeventyret og blant de vestligorienterte arabiske land er det stor uro over at Iran er i ferd med å skaffe seg atomvåpen. For Israel er selvfølgelig tanken helt uholdbar siden Irans leder gjentatte ganger har uttalt at "Zionist regimet skal opphøre å eksistere eller at "Israel skal utslettes av kartet".

Uholdbart

"Et israelsk angrep på Irans atom installasjoner vil komme før eller senere men angrepet vil neppe bli hauset sterkt opp i media," sa en israelsk forsvarskilde i en epost til Søkelys tidligere i år. I dagens situasjon hvor man hører det drønnes på krigstrommene kontinuerlig er Iran på vakt og et angrep nå virker ikke logisk eller strategisk riktig. I tillegg har Israel indikert at de vil se an hva slags resultat som kommer ut av tøffere økonomiske sanksjoner, selv om få tror at sanksjoner alene vil stoppe Iran. Både Russland og Kina har gjentatte ganger signalisert at de vil blokkere for effektive sanksjoner ved å nedlegge veto dersom saken kommer på bordet i FNs sikkerhetsråd. Begge de to supermaktene nærer tette bånd til islamistregimet og Hussein Obama har gitt opp tanken på å få nok støtte for effektive sanksjoner. Dermed gjenstår ikke noe annet enn den militære mulighet som mest sannsynlig vil komme i løpet av 2012.

Advarer Israel mot angrep

Irans religiøse overhode Ayatollah Ali Khamenei advarte torsdag Israel og USA mot å angripe Iran. "Vi vil komme til å besvare et hvert angrep med harde slag og jernnever," sa den fundamentalistiske islamisten til Irna. I de siste dagene har en rekke sentrale iranske militære, politiske og religiøse ledere kommet med trusler om hvordan den islamske republikken vil møte et israelsk angrep. Et israelsk eller amerikansk angrep på Iran vil medføre et øyeblikkelig gjensvar med at terrorgruppene på Gaza stripen samt Hizbollah i Libanon vil sette i gang massive rakettangrep mot israelske byer. Samtidig vil Iran angripe amerikanske mål over hele Midt-Østen og man har truet med å blokkere Hormuzstredet for på den å ramme oljeforsyningen til USA og Vest Europa.

Les også:

http://www.sokelys.com/exodus.htm

http://www.sokelys.com/trussel.htm

 

Sist oppdatert: 10.11.2011