Israel og Hamas inngår våpenhvile -skal vare ett år

I guess terrorism works now. All Hamas has to do is more violence and they will get more goodies from the Netanyahu government!, skriver en frustrert leser i Times Off Israel

Israel og terrorgruppen Hamas skal nå ha inngått en våpenhvileavtale som skal vare i ett år. Dette melder både palestinske og libanesiske medier. Israel sier at avtalen om “calm i Gaza” ikke er en ekte våpenhvile siden den ikke inkluderer utlevering av tre døde israelske soldater og en sivilist som man tror Hamas holder på Gazastripen. Dermed har Israel og Hamas inngått en avtale som kanskje vil gi midlertidig ro for befolkningen i det sørlige Israel. Hamas og Israel har opp gjennom årene inngått flere slike avtaler som har holdt inntil Hamas finner det for godt å bryte den.

Ute av stand til å skape varig fred i det sørlige Israel. (Foto: You Tube)

Den midlertidige avtalen om “calm” som er inngått vil etter alt å dømme gi befolkningen i det sørlige Israel fred i hvert fall en stund. Også befolkningen i Gaza får med dette et pusterom som gjør at de er i stand til å gjenoppbygge sine liv, samtidig som Hamas og de andre terrorgruppene får tid til å gjenoppbygge den militære infrastruktur slik at de står bedre rustet til neste konfrontasjon som vil komme når Hamas finner det for godt å ta opp igjen angrepene. Både sivilbefolkningen i Gaza og det sørlige Israel skjønner nok i sine stille sinn at dette narrespillet om “våpenhvile” eller “calm” bare er en  utsettelse som betyr at Hamas eller islamsk hellig krig når som helst kan gjenoppta de terroriserende rakettangrepene som selv statsminister Netanyahu vet vil komme. Blant de avislesere som har kommentert saken aner man at resignasjonen brer seg og en leser spør: “Hva skjer når Hamas tar opp igjen sine angrep? En ny avtale om “calm” for et år og så på en igjen? En annen skriver ironisk: “Dette er nummer 24, versjon 17 og nr 25 versjon 18 blir den neste. Helt håpløst.” Avtalen som er inngått bekrefter det mange tidligere har hevdet: Nemlig at dette gjør at det er Hamas som sitter med nøkkelen og er hode for situasjonen, mens Netanyahu og hans regjering er hale. Det er Hamas som har hele initiativet i konflikten mens Netanyahu og hans regjering lar omstendighetene dirigere politikken..og for befolkningen i Sør Israel og Gaza er det fortsatt bare et tidsspørsmål før konflikten igjen bryter løs og sender folk i bomberom.

Facebook Comments

1 tanke om “Israel og Hamas inngår våpenhvile -skal vare ett år

  1. ”Våpenhvile” betyr bare at Hamas trenger en pustepause for å fylle opp våpenlagrene gjennom tunnelene.

    Den eneste medisinen som hjelper mot denne tragiske, falske religionen som skaper krig og fluktnød i samtlige 58 islamske land er når Kristus snart fjerner hele grunnlaget for djevelskapen som har påført disse stakkars menneskene så mye lidelse og ondskap.

    Samtidig vil Han rense opp i kristenhetens grusomme historie og en gang for alle innføre sann, kjærlig og rettferdig kristendom til gagn og glede for hele skapningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *