Henger ut Israel-venner som ekstremister

Norske Israel-venner som velger å gjøre tjeneste som frivillige i det israelske forsvaret skal nå stemples som ekstremister her hjemme. Blant mange bibeltroende kristne har kjærligheten til Israel og det jødiske folk vokst i takt med at vårt samfunn er blitt mer og mer fiendtlig innstilt til Israel

faksile-vårt-landDet har stadig blitt mer og mer problematisk for kristne å stå fram som Israel-venner i vårt land som blir stadig mer og mer avkristnet. I et innlegg skrevet i Stavanger Aftenblad hevder arbeiderparti-politiker og Palestina-venn Odd Kristian «Kian» Reme at norske kristne som drar til Israel for å frivillig tjenestegjøre i det israelske forsvaret er voldelige ekstremister: «IS-krigere og bedehussoldater har det til felles: De misbruker og forvrenger sine egne hellige skrifter til det ugjenkjennelig», slår AP politikeren og palestina-aktivisten fast. I Norge pågår det nå en kamp om den kristne folkesjela. Vil vi stå med Israel eller være politisk korrekte og gjøre som alle andre, være døde fisk som følger strømmen.

Kristne bedehusfolk og Israel-venne fra frimenighetene har frem til nå utgjort de viktigste motstandskreftene som har forsøkt å demme opp for den økende Israel-fiendtligheten som preger det moderne Norge. I mer enn 15 år har norsk politikk vært overveiende pro-palestinsk og mennesker som har stått fram med støtte til Israel har blitt mer og mer stigmatisert i aviser og media. Når arbeiderparti-politikeren og palestina-aktivisten Odd faksile-stavanger-aftenbladKristian «Kian» Reme  (skjermfoto Stavanger Aftenblad) nå tar sin motstand mot Israel vennene opp på et nytt nivå hvor eldre kristne Israel-venner som bruker litt av sin tid på å gjøre praktiske og ikkemilitære oppgaver for det israelske forsvaret -stemples som ekstremister og sammenlignes med frivillige som drar til Syria for å kjempe for ISIS, er et nytt lavmål nådd. Israel-vennene skal nå taes for enhver pris og den pro-palestinske aktivisten sparer ikke på kruttet når han gyver løs på Israel-vennene: “IS-krigere framstår uten tvil som mer skremmende og bestialske enn disse godt voksne bedehusfolkene fra Rogaland og Agder. Men stridsvognene de poserer foran, er dødsmaskiner, redskaper for ondskap og okkupasjon og krigsforbrytelser. La det ikke være noen tvil: Dette er voldelig ekstremisme. De norske frivillige deltar riktig nok ikke i kamphandlinger. De driver med «praktiske oppgaver på basene», ifølge Aftenbladet. Men disse tjenestene frigjør israelsk militær kapasitet til drap. Prinsipielt sett gjør de derfor det samme som IS-krigere fra Norge,” skriver Odd Kristian «Kian» Reme i sitt innlegg.

En representant for frafallskreftene i den norske kirke

Odd Kristian Kian Reme som tidligere har markert seg tidligere som en forkjemper å få innført såkalt likekjønnet “vigselsliturgi” i den norske kirke og er daglig leder og dialogprest i Stavanger. Kian Reme marker seg også i dette spørsmålet på feil side i den åndelige konflikten og slår med dette et slag for å farliggjøre kristne som ut fra kjærlighet til folket som måtte gjennomleve holocaust og århundrer med forfølgelse -ønsker å bidra symbolsk til forsvar for den jødiske staten. Når Kian Reme nå forsøker å sammenligne fredelige Israel-venner som ikke har gjort en flue fortred med sin symbolske støtte til det israelske forsvaret, -er det et farlig overtramp, selv om det er trendy å stigmatisere Israel-venner i disse dager. I forrige uke markerte Dagen redaktør Vebjørn Selbekk at også hans avis er i ferd med å bli politisk korrekt når han i en leder artikkel gikk rett i strupen på Israel-vennen Gro Faye-Hansen Wenske som forrige mandag tok til orde for at palestinere som driver stein og bombekasting mot jøder bør drives ut av landet. Avisen Dagen har under Selbekk’s ledelse forlatt den kristne avisens opprinnelige ståsted og er ikke lenger et talerør for konservativ og bibeltro kristendom.

 Dagen og Wenske

 John Skåland, leder i Karmel-instituttet

I forbindelse med Gro Wenskes kronikk og Dagens leder, samt Per Haakonsens meget gode synspunkt i avisen 20. november, ønsker jeg å overbringe en kjærlig oppfordring til Dagens redaktør.
Med din leder «Skremmende holdninger» har du bommet så totalt sett fra et bibelsk ståsted at du bør vise din storhet med å offentlig be Gro Wenske om unnskyldning for det som kom på trykk. Dersom disse ord blir stående som Dagens linje i denne saken, er Dagen kommet svært langt bort fra den linjen som tidligere redaktør Arthur Berg fulgte. Jeg husker med stor glede Bergs tilstedeværelse sammen med Per Faye-Hansen på flere av Karmels sommerstevner, og ikke minst hans kloke ord i saker som omhandlet forholdet mellom jøder og arabere.

Tenk deg nøye om, Selbekk!

 

 

Facebook Comments

5 tanker om “Henger ut Israel-venner som ekstremister

 1. Vi kristne har ut fra Bibelen visst at det vil skje en avkristning i endetiden. Jeg er likevel sjokkert over at det går så raskt. Løgnen mot kristne og spesielt mot jødene har tatt helt av, etter som de venstreorienterte kreftene i landet verken tåler å høre om Jesus eller om hans eiendomsfolk jødene. Det er med andre ord en gigantisk åndskamp som foregår. Det står i Bibelen at alle folk skal vende seg mot Israel, og vi ser at det skjer. Vi som elsker Israel blir så langt angrepet verbalt. Senere blir vi vel også forfulgt på andre måter.

  • Du har rett i det Elisabeth. Tingene har gått utrolig fort de siste årene. Det er ikke så altfor mange år siden at det som skjer nå hadde vært utenkelig. I løpet av få år har frafallet grepet voldsomt om seg både i forhold til Israel, abort og homofile ekteskap. Absolutt alt av verdier vi som kristne har hatt i århundrer har blitt satt under angrep, og på få år har folkesjela fullstendig endret seg. Profeten Jesaja har så avgjort rett når han skriver: “Dersom den ugudelige får nåde, så lærer han ikke rettferdighet; i rettvishets land gjør han urett, og han ser ikke Herrens høihet.” Jes.26,10

   Vestens mennesker inkludert oss her i Norge har fått det tålig bra økonomisk, -men rikdommen blir brukt på oss selv, -og i stedet for å ære og takke Gud spytter vi på hans bud, forordninger og vilje. Jeg er selv egentlig rystet over hvor fort frafallet har inntruffet og vi lever nå i en tid hvor vi burde søke tettere inntil Jesus og hans dyrebare ord og ikke være redde for å heise flagg.

 2. Reme er blant de mest “kristne” prestene vi har her i landet. I samme gata som Sturla Stålsett og Einar Gelius…

 3. Oppfordring til folkemord og andre grove brudd paa menneskeverdet er uverdig og i strid med Bibelen, uavhengig om de kommer fra Wenske eller IS.

  Man maa ikke vere saa blind at man overser vesentlige deler av Bibelen i sin stotte til Israel. En type stotte til Israel som de aller fleste joder vil betakke seg for…. og har sagt at de ikke vil ha.

  Okke som; oppfordringer til grove brudd paa menneskerettigheter og folkemord har ingen plass i dagens verden… og i en Bibeltro kristendom. Nok om det.

 4. Torodd. Jeg har lest grundig gjennom Wenskes kronikk og finner intet som oppfordrer til folkemord…Under terroraksjonen mot synagogen i Jerusalem forrige uke ble og en politimann drept. Han var ikkejøde men israelsk borger. Under hans begravelse møtte hundrevis av ortodokse jøder opp i hans begravelse samtidig som han ble erklært som “Righteous Among the Nations” . Når Wenske i sin kronikk anvendte enkelte GT tekster hvor Jahve befalte utryddelse av hebreernes fiender så er det åpenbart at hun brukte tekstene som illustrasjoner..men hennes mening ligger likevel klart under. De palestinere/arabere som ønsker å drepe jødene enten ved å steine dem eller bombe dem vil selvfølgelig ha problemer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *