Hamas ledere erklærer ny “hudna” -denne runden med angrep er over -svekket Netanyahu bøyer seg og er enig

Etter gårsdagens og formiddagens massive palestinske rakett-terror som sendte tusener av sivile israelere i tilfluktsrom, tar Hamas og de andre terroristene “time out” og avblåser denne runden av kamper. Dermed er en “hudna” eller midlertidig våpenhvile på plass og det er opptil Israel og respektere den,” sier en palestinsk talsmann torsdag. Imidlertid har Hamas i etterkant av den erklærte “våpenhvilen” avfyrt to raketter mot Be’er Sheva for første gang siden 2014. Den palestinske talsmannen sa torsdag ettermiddag at kamphandlingene nå er over og at det nå er opptil Israel og respektere den.

Onsdagens og torsdagens palestinske angrep skal nå være over etter at Hamas fant frem dommerfløyten for å avblåse denne runden av kamphandlinger. Israel har så langt ikke kommentert den erklærte “hudna” men har for vane og besvare slike taktiske “pauser” eller “våpenhviler” med å lydige følge opp og avslutte sine gjengjeldelsesangrep mot terrororganisasjonen. Disse taktiske “våpenhvilene” gir Hamas og de andre terroristene tid og mulighet til å omgruppere, forsterke og finne frem nytt utstyr som skal brukes når terrorgruppen vil starte opp kampene igjen. Dermed er det Hamas og terroristene som kontrollere showet, mens en svekket Netanyahu ikke kan gjøre annet enn å lydig følge diktatene fra Gaza by. “Dette mønsteret har vi sett svært ofte i denne konflikten og viser at det Hamas som er hode, mens Netanyahu og hans regjering fremstår som halen”, skriver en frustrert israeler som bor i grenseområdene i en epost til Søkelys. Folk som bor nær grensen mot Gaza føler seg sviktet av de israelske ledere som lar Hamas kontrollere hele situasjonen.

En dårlig spøk og en svekket Netanyahu

Netant

Oppslutningen om linjen til Netanyahu er dalende blant israelere som ser seg lei av handlingslammede politikere som virker ute av stand til å kunne gjøre noe som helst for å få slutt på terroren. “Dette er virkelig sykt, eller er det en spøk? Rakettangrep er ikke “runder med vold” men det er krigshandlinger og bør bli betraktet som det. Vi skulle la dem vite at denne runden ikke er over ennå,” skriver Barry Lynn mens personen bak signaturen Olde Wolf slår fast at “Israel blir gjort til latter av Hamas. Legg merke til at det er Hamas som erklærer “våpenhvilen” og Israel er enig med en gang. For et sirkus dette har blitt. Det er terroristene som har situasjonen i sin hule hånd sålenge som “Neville” Netanyahu og hans like sitter med makten,” skriver personen som mener det mange mener om de stadig gjentatte palestinske angrepene som ender i en midlertidig våpenhvile som igjen vil bli erstattet av en ny runde med kamper.