Gatepredikanter funnet skyldige for å fremme hva bibelen sier om homofili og islam

Storbritannia er i ferd med å bli en nasjon som forfølger kristne, mens muslimer kan skjule seg bak ytringsfrihet og stor toleranse

De to britiske gatepredikantene Michael Stockwell og Michael Overd er funnet skyldig i offentlig forstyrrelse ved å hevde at homofili er synd og å krenke muslimer ved å si at Jesus er den eneste veien til Gud  Storbritannia er i ferd med å senke seg dypere ned i intoleransens mørke etter at en rettsinnstans har funnet de to gatepredikantene  Michael Stockwell og Michael Overd skylding. Begge de to gatepredikantene ble idømt bøter tilsvarende 30 000 norske kroner for å ha skapt offentlig uorden ved å hevde offentlig at homofili er synd og at Jesus er den eneste veien til Gud og slik krenke folk som har en annen religion. Det var  Bristol Magistrates’ Court som fant de to skyldig i å komme med det verdens mennesker mener er homofobe uttalelser

Michael Stockwell, en amerikansk statsborger var ute sammen med Michael Overd for å proklamere det gode budskapet om Jesus Kristus, da de ble pågrepet av britisk politi for å ha forstyrret den offentlige ro og orden. De to skal blant annet ha forkynt at homofili hva synd og at Jesus er den eneste veien til Gud. Dette ble av enkelte tilhørere oppfattet som provoserende, og dermed ble de to gatepredikantene pågrepet og stilt for retten. Aktor i saken påpekte under rettsforhandlingen at det å si til noen at Jesus er den eneste Gud ikke er et spørsmål om sannhet.  Videre hevdet anklager Ian Jackson at det ikke kan være sant at den eneste veien til Gud går gjennom Jesus. Aktor i saken hevdet videre at  Michael Stockwell og Michael Overd har krysset en linje ved å hevde at de som ikke følger Kristus er på den brede vei til ødeleggelse. Dermed ser aktor ut til å ha anfektet sentrale deler i den kristne tro. Som kjent lærer Bibelen at homofili er synd og i Skriften hevder Jesus selv at han er den eneste veien til Gud. Videre anmerket aktor at de to hadde sagt at mennesker er på vei til helvete fordi de ikke vil anta det kristne virkelighetsforståelsen, og slikt provoserer selvsagt et britisk rettssystem som er på vei mot hedenskapets mørke. Gatepredikantene som ble bistått av en advokat fra  Christian Legal Centre vil ventelig anke dommen til en høyere domstol. Kjennelsen i saken illustrerer nok det faktum at religiøs frihet for kristne er i ferd med å bli innskrenket i Storbritannia.

 

Facebook Comments

14 tanker om “Gatepredikanter funnet skyldige for å fremme hva bibelen sier om homofili og islam

 1. Håper inderlig alle slipper tillært lidelse og frykt for fiktive farer. Vi burde heller bruke energi og engasjement på å hjelpe hverandre i den virkelige verden.

 2. Sjokkerende. Det er sikkert bare et tidsspørsmål før dette skjer i Norge også, med mindre vi kristne står sammen og ber imot dette. Sammen vil vi seire over helvetes krefter.

  • Vista Bella. Kun ved troen på Jesus får du et evig liv, ellers går du fortapt. Vi kristne må forkynne dette slik at mennesker blir frelst. Vi kan umulig være så egoistiske å holde dette fantastiske budskapet for oss selv.
   “For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv”. Joh. 3,16

  • De som vil søke Gud klarer det selv. Man har rett og slett et forvrengt selvbilde dersom man tror at man prater for Gud ved å “reklamere” for troen sin.

  • Da har du misforstått noe vesentlig, Bella Vista. Du har tydeligvis ikke lest Jesu misjonsbefaling.
   Hva skyldes dine hatefulle innlegg mot kristendommen?

  • Vista Bella

   Guds Ord forteller oss at vi skal spre evangeliet:

   MISJONSBEFALINGEN (Matt 28)
   18 Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. 19 Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn 20 og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

   Videre forteller Guds Ord oss at troen kommer av at Guds Ord blir forkynt: (Rom 10:14-17)

   14 Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner? 15 Og hvordan kan de forkynne hvis de ikke er utsendt? Det står jo skrevet: Hvor vakre de er, føttene til dem som bringer godt budskap! 16 Men ikke alle var lydige mot evangeliet. Jesaja sier: Herre, hvem trodde vårt budskap? 17 Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord.

  • Du har sett lyset Visa Bella. Ytringsfrihet er noe herk vi må bli kvitt.

  • Det er ikke i din makt å definere meninger som løgn eller sannhet Vista Bella. Meninger er subjektivt. Løgn og sannhet er objektivt.

  • ” Å presentere løgn som sannhet er ikke greit.”
   Hvorfor presenterer du sannhet som løgn da? Det er like ille.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *