“Gå etter Herren, han er god, Han er bare awesome! Steve Schultz siste ord

Den 31 oktober 2005 ble Steve Schultz diagnostisert med uhelbredelig kreft. Den 6 juni 2006 gav legene opp å behandle ham og sendte ham hjem med smertestillende medikamenter. Steve ble bare 47 år. Noen dager før han dro hjem for å være hos Jesus samtalte den døende kristne med You Tube profilen “Atheist Judge” som sier dette om samtalen: “Wow…if this doesn’t move you, then nothing will. A man on his deathbed talks about God and His plan compared to what this man chose for his own life. It’s very eye-opening and touching.”

Hør den kristne mannens gripende samtale og vitnesbyrd og ikke minst hans siste ord som var: “Walk after the Lord. He is good. He’s awesome!” Vi skal alle engang gå ut av tiden og inn i evigheten og kanskje vi kan lære noe av Steve Schultz siste ord. For folk flest er dette med døden noe ubehagelig, noe vi ikke ønsker å tenke på og som oftest skyver vi de ubehagelige tankene langt langt vekk. Likevel sier virkeligheten at vi engang alle skal møte døden (dersom ikke Kristus komme tilbake for å hente sitt folk i vår levetid) Innfor død og evighet er det store spørsmålet våre liv må besvare dette: “Hva gjorde du med Jesus?” Hvilken stilling har du tatt i forhold til Ham som ble korsfestet for din og min skyld? Tilsist et spørsmål: “Er Herren Jesus “awesome” for deg eller har du et mildt sagt overfladisk forhold til Ham?

Facebook Comments

80 tanker om ““Gå etter Herren, han er god, Han er bare awesome! Steve Schultz siste ord

 1. SISTE HENDELSER I TV VISJON NORGE

  Jeg undres over det som nå skjer i denne kristne TV-kanalen og skriver kort :
  – Kanalen har flyttet sin virksomhet fra et 4000 m2 stort bygg i Drammen til et menighetslokale i Hokksund. Kontorlokalet de skulle leie 400 meter fra sitt studio ” gikk i vasken ” . Etter at Drammens Tidende begynte å engasjere seg i saken ; sa utleier nei til å skrive under kontrakten.

  – Jan Hanvold har solgt sitt 4000 – kvm store bygg i Drammen til et svensk firma som driver med boligbygging. Men nå har Drammen kommune endret reg-status for området fra boligområde til transformasjonsområde. Videre har Hanvold inngått avtale med svenskene om å leie bygget i to år framover. Saken skal visstnok opp i Drammen kommune politisk 13. februar. Om kanalen bruker bygget fra 24. januar ; så blir det ilagt et gebyr på kr. 7500,- pr. døgn.

  – lederen for Call-senteret til kanalen ble rammet av hjerneslag for få dager siden.

  – Paret som driver hotellet ” Skarvet konferansesenter ” har sagt opp sine stillinger etter kort tids virke. En tidligere ansatt på Call-senteret har reist opp dit for å ta seg av saken.

  – Kanalen kan bli pålagt av kommunen å tilbakeføre bygget i Drammen slik det var før Hanvold og hans virksomhet flyttet inn. Det vil koste uhyre mye – og det opplyses at kommunen kan gi et gebyr på kr. 1000.- pr døgn inntil bygget er tilbakeført . Det var et bilfirma som holdt til der tidligere ( Honda-bygget ).

  Jeg vurderer saken slik : Det må et meget stort under til om denne TV-kanalen ikke snart ” går i svart ” . Men under har skjedd før. Det hører også med til sannheten at jeg har gitt kring 80.000 kroner av min pensjon til Visjon Norge.

  2
  1
 2. Ture skrev: “Jeg kan ikke annet enn å være ærlig : Nå har jeg den vonde ubeskrivelige følelsen i kroppen som jeg har hatt noen ganger når noe grusomt er i ferd med å skje – sist da fregatten gikk ned i Hjeltefjorden. Men jeg vet intet om hva som kommer til å skje!”
  Ture, jeg forbinder deg med båt og sjø. 15 min. gammel nyhet:
  https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/01/21/195493953/lasteskip-med-farlige-stoffer-har-gatt-pa-grunn-ved-tysk-by

 3. Blodmåne / supermåne i morgen tidlig 0541 til 0644

  NRK – TV skal ha direktesending fra kl 0600 i morgen tidlig. Vi får en kombinasjon av blodmåne og supermåne – som gjør at månen kommer i skyggen av jorden og nær oss. Han blir da blodrød å se til. Neste gang slikt kan sees her i Norge blir i 2051.

  Media melder i skrivende stund om rakettskyting mellom Syria og Israel – sist at Israel har sendt en rakett mot Damaskus. I dag er jeg urolig i mitt sinn : Er noe meget alvorlig i ferd med å skje ??

  1
  2
  • “Fred gir Jeg dere, ikke den fred som verden gir…..” (Ture, du trenger ikke være urolig i ditt sinn som du skriver.) Gud har kontroll. Gud har gitt denne freden til alle sine barn 🙂 Alle vet vi at Damaskus skal bli til en ruin, vi ber for menneskene der også. Det er også mange som har blitt kristne der.
   Vi følger med på Israel (men også interessant å følge med på Trump). Dagens dato er da Trump tiltrådte for 2 år siden. Han ble president 70 år 7 mnd 7 dager gammel. Det skjedde i det jødiske året 5 777. Halvveis i hans presidentperiode nå kommer en blodmåne, han er også født ved en blodmåne. Det er også flere andre ting som kunne nevnes.
   Blodmånen blir streamet LIVE flere plasser. Timeanddate.no fra kl. 04:00.
   Blodmåner kommer, og blodmåner går. Også på spesielle dager for Israel. En dag kommer Joh.Åp. 6:12-blodmånen. Jeg er så glad Jesus døde for meg og at jeg for alltid skal være med Ham. Og tenk, ingen vrede for Guds barn 🙂 Fantastisk!!!

  • Takk for gode ord Hannah ! Jeg kan ikke annet enn å være ærlig : Nå har jeg den vonde ubeskrivelige følelsen i kroppen som jeg har hatt noen ganger når noe grusomt er i ferd med å skje – sist da fregatten gikk ned i Hjeltefjorden. Men jeg vet intet om hva som kommer til å skje !

   2
   1
  • Da kan vi ikke annet enn å be, Ture. Jeg vet både du og flere har opplevd sånne ting. Noen opplevde at det føles som om det nesten ikke hjalp å be. Men jeg ber. Gud har kontroll. Dette kom til meg nå: “Legg din vei i Guds hånd, stol på Ham så griper Han inn” (husker ikke hvor det står, kanskje Salmene)

  • Hannah skrev:

   “Og tenk, ingen vrede for Guds barn ? Fantastisk!!!”

   Ja og nei. Ikke Guds vrede men i løpet av de siste par tusen år vet vi at kristne har gjennomgått veldig mye ondt. Hva vet du om alle de som har blitt forfulgt og myrdet for sin tros skyld? Og hva vet du om den brutale forfølgelsen av kristne idag?

   Det er farlig å gi noen inntrykk av at vår situasjon er helt andeledes enn alle andres og at vi skulle leve i vår egen isolerte trygge boble.

   Jo mer folk ledes inn i en slik illusjon, jo større er sjansen for at de faller fra når de må se virkeligheten i øynene. Tror dette er noe historiene viser veldig klart.

  • Jeg kan bare hvile i dette:

   Jeg vet intet om i morgen,
   jeg vet bare om i dag,
   og jeg låner ingen glede
   fra en uviss framtidsdag.
   Men jeg vet at Han som teller
   endog hvert et hodehår.
   Han vil sørge for i morgen,
   dag for dag, og år for år.

  • Ja Patagonia… hva vet vel Hannah om de som har blitt forfulgt og myrdet for sin tros skyld og den brutale forfølgelsen i dag…
   Et merkelig spørsmål. Er du kristen? Gud gråter for dem. Hva jeg vet om dette og gjør med dette kjenner jeg av en el. annen merkelig grunn ikke behov for å dele med deg. Jeg hadde kanskje delt det med noen av de andre her inne. (Følger du f.eks med på Åpne dører? Norea Radio el. andre?) Dette er en av mange grusomme ting som skjer på denne kloden. Og det at vi vet at dette ikke er vårt hjem – at vi skal møte Jesus i skyen, gjør at vi og dem holder ut (uten at jeg sammenligner våre lidelser) Synes det er merkelig å nevne Guds vrede ang dette. (det er dessverre mange her på jord som skal oppleve vreden en dag)

   Når du sier at opprykkelsen er blitt en avgud må jeg smile litt, det stemmer verken for meg eller med Bibelen. Du burde vite at det er noe helt annet enn en avgud :-)Tips: let det opp i Guds Ord, det finnes masse om det:-) Det vet jo du som har lest Bibelen så mange ganger 😉

   Det er fritt frem for deg om du er pre-, midt- eller post-trib.

   Ja du Patagonia, huff, det er farlig at Hannah leder folk inn i en illusjon her… Nei, ikke bekymre deg, Gud tar seg av Hannah 😉 Og neste gang du skriver om emnet, ta med et trøstens ord til brødre og søstre 😉 Du vet jo at Guds Ord sier det.

   Her er en som har 180 000 timer studie om emnet: https://youtu.be/C_PknGb0HNc
   Selv om jeg tenker du kanskje slår av ved 1min. 16 sek. 😉

  • Hannah.
   En avgud er i mine øyne noe som erstatter Jesus. Og Jesus er synonym med Ordet. Og når late overvektige kristne ligger foran et tvapparat og sier at snart blir vi rykket opp i himmelen. Da opplever jeg opprykkelsen som noe som har fortrengt Guds Ord.

   Jeg har også sett hvor lite det skal til før slike urealistiske luksuskristne sier: “hvordan kan gud tillate dette”. “Jeg vil ikke tro på ham mer”.

   Og mengden sladder er ofte omvendt proposjonal med viljen til å si: tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.

   Og når det gjelder vranglære så har jeg sett at stolthet hindrer folk i å se hva som faktisk står i Bibelen. Det kan være helt ekstremt. Man kan vise folk ting svart på hvitt men de sier bare at dette må forstås på helt andre måter. Selv pastorer bygger sine meninger på bruddstykker av Bibelen satt sammen slik at det “bekrefter” den etablerte læren.

  • Patagonia, det ble litt tydelig hva som opptar deg nå. Men vi faller dessverre alle sammen. Og blir opptatt av andres feil. Da er det godt at vi har En som ser i nåde til oss. Og vi kan prøve å lære av våre feil -alle sammen.

   Det ser ut som du har bestemt deg for at de fleste av pre-trib’er er feite 🙂 Må nok skuffe deg og si at noen av oss er tynne, noen av oss feite og noen normale. Akkurat som midt- og post-trib’ere også er 😉 Blant alle 3 står noen veldig på for Herren, noen litt -mens noen nevner knapt Jesus. Enhver har ansvar for å ta seg tid med Gud.

   Du skriver: “Og når det gjelder vranglære så har jeg sett at stolthet hindrer folk i å se hva som faktisk står i Bibelen. Det kan være helt ekstremt. Man kan vise folk ting svart på hvitt men de sier bare at dette må forstås på helt andre måter.”

   Er det noen av oss her inne som ikke har vært borti denne grøften?

   Du skriver: “Bibelen er logisk. Når f. eks Peter sier at de som lever like før verdens undergang vil spørre: Hva med løftet om Herrens gjenkomst? Da vet vi f. eks at denne ikke kan ha funnet sted.” Her trengs en oppklaring. Du siterer fra 2.Peter 3:3-4. Du skriver “verdens undergang”, det er feil. “I de siste dager” er det rette. (et eksempel på at du selv gjør det du beskylder andre for) Det er de siste dager nå. Vi må lese disse 2 vers fra Bibelen:

   3 Først og fremst må dere vite at det I DE SISTE DAGER skal komme folk som farer med spott og følger sine egne lyster. 4 Hånlig sier de: «Hva med løftet om hans gjenkomst? Fedrene våre er døde, men alt er som det har vært fra skapelsen av.»

   Dette er et endetidstegn og et vers som mange pre-trib’ere ser blir oppfylt ansikt til ansikt med mennesker de prater med, om at Jesus kommer snart igjen. “Jesu’ gjenkomst?” sier de, og fortsetter: “Ha! De har sagt i 50 år at Jesus skal komme, og det skjedde ikke og kommer nok ikke til å skje.” De spotter.

   De står ansikt til ansikt med oss og OPPFYLLER en profeti, og de vet det ikke. Vi kan si til dem at nå oppfylte du en profeti.

   Anbefaler deg å av og til lese Bibelen 1 og 1 ord om gangen. Noe har gått deg forbi her: Dette endetidstegnet er viktig. Hvorfor? Les de 3 FØRSTE ORDENE EN GANG TIL i bibelsitatet. En annen oversettelse sier “Først av alt” om DETTE endetidstegnet.

   Du skriver ang. verset “da vet vi jo at gjenkomsten ikke kan ha funnet sted”. Selvsagt, fordi at først kommer jo spottingen og alle endetidstegn. Og bortrykkelsen. Mens det er 7 års trengsel på jorden (midt-trib’ere mener 3,5år) Deretter kommer Jesus SYNLIG på Oljeberget.

   Du skriver om late (overvektige) pre-trib’ere foran TV’n. Hmm…
   Er de mer late og ser mer TV enn midt- og post-trib’ere? Jeg skal ikke påstå noe, men bare lufte en tanke: Kanskje er de MER vakne, MER ivrige, bruker MER tid sammen med Jesus, er MER rede, kjenner MER fred?

 4. Noen skrev:
  For meg er det vanskelig å fatte at du i det hele tatt har sjekket ut gjentatte hilsninger fra meg med 1.Tess.kap. 4 og 5. (særlig v.16/17 i kap.4 og v.4/9 i kap.5)

  Dette brevet har jeg lest mange ganger men sett i sammenheng med resten av Bibelen vil opprykkelsen ikke kunne skje før antikrist. Det er faktisk mange grunner til å tro det. Den mest åpenbare er at det skal være en oppstandelse fra de døde like før opprykkelsen. Og Johannes skriver at martyrene som ikke hadde tilbedt dyret eller tatt dets merke skal være med i den aller første oppstandelse fra de døde. J.Åp 20 vers 4 og videre.

  Bibelen er faktisk ikke så vanskelig å forstå hvis man leser det slik den er. Men ønsker man å trekke sine egne konklusjoner så må man tolke tekstene veldig “kreativt”. Da vris og vrenges det på alt mulig.

  Tror Peter gir oss noen gode tips i 2 Pet. 3: Herrens dag skal komme som en tyv og da skal himmel og jord fortæres av ild og elementene brenne og smelte. Sannsyligvis vil den andre oppstandelsen finne sted i forbindelse med dette.

  Det er to tidsperioder mange blander sammen. Det er den som kommer like før tusenårsriket og den som kommer ved tusenårsrikets slutt.

  Når jeg skrev dette kom jeg til å tenke på noe. Et sted står det noe at “lovløsheten skal bli stor”. Høyst sannsynlig burde ordet være oversatt med “normløshet”. Og hvis det er noe som kjennetegner den tiden vi lever i idag så er det nettopp normløshet. Jeg tror dette er nøkkelen til å forstå avkristningen i mange vestlige land. Og avkristning er det som åpner opp for antikrist.

  For meg ser det ut som om normløshet er i ferd med å bli normen i de fleste menigheter også. Men dette er usynlig for folk nettopp fordi det har blitt en norm.

  • Du kommer med litt rot og intet oppbyggelig. Det stemmer ikke med Guds Ord, “dere er lysets barn…” Skrift forklarer skrift. Fortsett å lese 🙂 “Trøst da hverandre med disse ord”. “Min fred gir jeg dere”. (Jeg har 7 vers til, men du finner dem)

   Du har lest Tess. mange ganger… ok? Men vi leser det jo igjen. Jeg prioriterer ikke tid her på å forklare, du finner mye bra (og mye dårlig) på nettet hvis du vil sjekke om du kan ha tatt feil. Et av mange bibelvers, 2.Tess.2:3 sier mye.

   Jeg blander ikke sammen noen tidsperioder. Du skriver som om det ikke skjer noen ting verken ved 7 år før eller 3,5år før, så jeg lurer litt på hva du egentlig har lest 🙂 Og Joh.Åp.20:4 skriver IKKE slik du sier, at martyrene skal være med i den aller første oppstandelsen fra de døde. Men at: “de som ikke hadde tatt hans merke regjerte med Kristus i 1000år”. Her er du i slutten av Joh.Åp. (!) mens jeg snakker om 1.Tess.4:16 “de døde i Kristus skal stå opp først, deretter skal vi…” Det står ikke om “den ALLER første oppstandelse fra de døde” som du kaller det. Og i Joh.Åp.20 står det “den første oppstandelsen”.

   Du skriver “det mest åpenbare er at det skal være en oppstandelse fra de døde like før opprykkelsen”. Virker som du kanskje tviler på det når du sier det sånn. Det står så enkelt at de døde og vi reiser opp sammen 🙂 Vi blir her ikke i trengselen.

   Du skriver om å trekke egne konklusjoner og å tolke kreativt, ting kan vris og vrenges på, osv. Hvis du vil unngå dette så les, søk, be, les igjen, studer, hør undervisning, spør de som tar seg mye tid sammen med Gud hver eneste dag, og unngå de som er høye på seg selv -som mener de kan det.

   Du sier du tror Peter kommer med gode tips i 2.Peter 3 “Herrens dag… som en tyv om natten”. Ikke glem Joh.Åp.3:3, at “hvis du IKKE vil våke, skal jeg komme over deg som en tyv…” (ja, bare da vil Han komme som en tyv) Jesus kommer ikke som en tyv for de som våker. Flere lignende bibelvers finner du. Og spennende lesning om “Herrens Dag” på bibelogtro.wordpress.com.

  • Hannah skrev:
   “Du har lest Tess. mange ganger”

   Jeg har lest hele Bibelen mange ganger og studert dette emnet gjennom flere tiår for om mulig å få bekreftet påstandene som bla. publiseres på nettet. Det er faktisk veldig mange skriftsteder som umuliggjør det du mener. Men du må bruke noen tusen timer for å få oversikt.

   Jeg har også sjekket de fleste teoriene om hvordan Bibelen skal tolkes eller for så vidt hvordan den best skal oversettes. Det faktum at det er så mange motstridene meninger bekrefter bare de mistankene jeg hadde helt i begynnelsen. Mange snakker nedlatende om teologien til mormonere og jehovas vitner ol. Men faktum er at tilsvarende typer vranglære finnes i de fleste av de etablerte trossamfunnene. Akkurat slik Bibelen sier det skal være i endetiden.

   “Opprykkelsen” har for enkelte nesten blitt en “avgud”. Og hvis man sjekker hvordan ideen om en opprykkelse før antikrist oppstod, så vil man bli mye klokere.

  • “Og hvis man sjekker hvordan ideen om en opprykkelse før antikrist oppstod, så vil man bli mye klokere.”
   Det er hva du får ut av Guds Ord, som gir hjertets opplyste øyne. Ikke hva den eller den MENER. Guds Ord er det eneste som holder.

  • Patagonia skrev: “Jeg har lest Bibelen mange ganger.”
   🙂
   Og jeg har IKKE lest den mange ganger……..

  • Det er ikke avgjørende å ha lest Bibelen mange ganger, når man ikke lar Bibelen være retningsgivende.

  • Så sant. Og dette av Birgir fortjener å gjentas 🙂 :
   ************************************************************************** “Det er hva du får ut av Guds Ord, som gir hjertets opplyste øyne. Ikke hva den eller den MENER. Guds Ord er det eneste som holder.”
   ***************************************************************************
   Også det om “Han som teller hvert hodehår, sørger for i morgen.”

  • Hermansen skrev:

   Det er hva du får ut av Guds Ord, som gir hjertets opplyste øyne. Ikke hva den eller den MENER. Guds Ord er det eneste som holder.

   I begynnelsen forstod jeg ikke så mye av det som stod i Bibelen. Jeg måtte lese den gjennom noen ganger for å få sammenheng. Og når jeg fikk det begynte jeg å lure på hvorfor folk tolket den så forskjellig. Jeg husker jeg lurte på om jeg skulle ta Bibelen bokstavelig eller om jeg skulle tro på en eller annen etablert lære. Noen svært spesielle opplevelser gjorde at jeg valgte å ta den bokstavelig. I en del vanskelige spørsmål opplevde jeg at bibelvers plutselig dukket opp i tankene mine og viste meg sammenhenger jeg aldri hadde greid å se selv. Slik begynte det for min del. Men det er mange år siden.

   Bibelen er logisk. Når f. eks Peter sier at de som lever like før verdens undergang vil spørre: Hva med løftet om Herrens gjenkomst? Da vet vi f. eks at denne ikke kan ha funnet sted. Mange steder i Bibelen legger slike klare føringer for rekkefølgene i det som skal skje.

   En ting er jeg vedlig enig i. Man trenger kun å lese Bibelen. Alle bøkene som forteller hva vi skal tro om ditt og datt er unødvendige. Det er slikt som har splittet kristendommen opp i mange forskjellige avarter av den opprinnelige troen.

 5. Hannah : Skjønner du ikke hva jeg skriver : Du må være ærlig og komme med din rette identitet og fortelle hvem du er – så kan vi diskutere Bibelen. Har du ikke lest om å ta på Guds fulle rustning ? Tror du ikke på Skriften ?

  • Hvis ikke Hannah’s fulle navn brukes, så er jeg visst uærlig…
   Verken Søkelys eller de andre her krever det.
   Trist at du ikke kommenterte noe av det jeg skrev til deg, og at det kanskje bare var forgjeves. Jeg venta ikke at du skulle være enig. Det lå meg på hjertet fordi jeg bryr meg om deg.

 6. Beklager ; Hannah

  Du har flere ganger gått ut og støttet denne JV-en og hans vranglære. Du har i din anonyme tilværelse gått ut mot meg som er helt åpen om min identitet – og hvor jeg bor. Skal jeg diskutere mer med deg ; så må du være vennlig og bruke din rette identitet. Eller hva er du redd for ? Livet er for kort og alvorlig til å holde på med slikt anonymt vas-prat om hva jeg har lest eller ikke lest hva du skriver.

  Ture Andersen

  • Unnskyld meg Ture, men nå skjønner jeg ingenting.
   Jeg sa jo fra om at hvis jeg skulle tatt feil, så beklaget jeg.

   Ingen kommentar på NOE av det jeg skrev? Alt jeg skrev var fordi jeg ønsker så inderlig du skal se om det kunne være noe med de bibelversene. Fordi jeg bryr meg.

 7. TENK OM TRUMP MENER ALVOR !

  Det er underlige tider vi nå lever i. President Trump skal ha sagt flere ganger til sine medarbeidere at han vil trekke USA ut av NATO. Skjer dette ; så vil det være en katastrofe for lille Norge. Alliansen kommer nok til å bestå ; men uten storebror og hans kraft. Da tenker jeg på Lebesbymannen og hans syn i 1907 : Russland hadde invadert Norge og Sverige , og han så franske fly i kamp over Sør-Norge og Sør-Sverige. Han skjønte intet av dette – NATO ble jo etablert etter 2. verdenskrig.
  USA har 330 soldater plassert i Værnes garnison. I dette samme området er det lagret materiell i to store fjellhaller for å sette opp en mekanisert ( panser )- brigade på 3000 soldater som kan flys inn til Værnes innen 24 timer. Videre er det nå 300 US-marines på Setermoen i indre Troms ( forlagt i artilleri-kasernen ).

  Om USA går ut av NATO ; forsvinner alt dette personellet og materiellet fra Norge. Da står vi tilbake med et nasjonalt forsvar som er dårligere , relativt sett , en situasjonen var i 1940 – mener jeg. Den store bjørnen i øst har da fritt spillerom !
  Vår Herre har gitt oss noen signaler :

  For noen år siden kjøpte Norge fire splitter nye Hercules transportfly til EN milliard pr. fly – utrustet med det mest moderne utstyr for navigasjon. Fem norske offiserer var om bord : Og flyet gikk rett i fjellveggen på Kebnekaise ; høyeste fjell i Sverige. For øvrig : Flyets navn var ” Siv ” , hentet fra norrøn mytologi.
  Så har vi fregatt-fadesen i Hjeltefjorden ( der jeg ofte fisker ). Dette var det dyreste krigsskip Norge eier til 4 milliarder kroner. På broen var det sju personer da fregatten traff oljetankeren. Skipet hadde også det mest moderne utstyr innen maritim navigasjon. Episoden er helt uforståelig for oss navigatører – det MÅ ha vært en Guds inngripen for å vise oss hva vårt forsvar er verdt i praksis.

  Vi har noen stridsvogner i vårt kjære fedreland : Nå viser det seg at forsvaret har ” glemt ” å inngå avtale om kjøp av reservedeler til disse – og det er lang leveringstid. Heldigvis har finnene visstnok lånt oss noen deler slik at kjøretøyene sviver og går.

  I siste utgave av den kristne avisen Norge I dag leste jeg et innlegg skrevet av en dame – der hun hevder at tusenårsriket starter om 7 år – altså i 2026. Jeg er nesten enig ; men mener 2027 er mer sannsynlig.

  1
  2
  • Det er bare det at hun dama mener vi blir rykket opp i sky for å møte Jesus -kanskje allerede 2019, og unnslippe hele trengselstiden på 7 år. Mens jeg har forstått det slik at du mener noe annet?

  • Ja , Hannah , jeg hører til i den ” leiren ” som tror at vi kristne – som da lever – må gjennomgå trengselstiden sammen med alle andre på jord. Grunnen til dette er ganske enkel : Da Jesus ble spurt om endetiden og trengselstiden svarte han : …. hadde de ikke vært for de utvalgtes skyld ; ville intet kjød bli frelst. Således trekker jeg den konklusjon at de utvalgte også må gjennomgå denne grusomme tiden – som verden aldri før har sett.

   Nå skjer det ting som forundrer meg :
   – USA har hatt ” shut – down ” i en måned ; som er ny rekord.
   – lekkasjer fra Israel kan tyde på at Trump vil dele Jerusalem i to
   deler og gi områder i Judea og Samaria til palestina-arabere. Dette får vi vite før valget i Israel som skal avholdes i april måned.

   Jeg tror IKKE at Herren , som bor på Sion , vil tillate at Hans by blir delt i to deler ; en del for Jahve og en del for Allah.

  • Ok. Da tolker jeg det sånn at du ikke har tatt mitt vennlige råd (flere ganger) om å sjekke ut bibelogtro.wordpress om emnet, ei heller alle bibelvers jeg har tipset om. Det synes jeg er leit. (kan jo være jeg tar feil ang. det, og hvis så; så beklager jeg -les det gjerne flere ganger da) Hvis jeg selv får et vennlig tips om noe jeg bør sjekke ut, så gjør jeg det, i tilfelle andre kan ha rett. Men det er fritt for hvem som helst å være litt sta. (man kan gå glipp av en del i livet da) Jeg bare ber om respekt for at du kan være enig i at det er vennlighet som gjør at jeg råder deg -og at jeg bryr meg. Og sette pris på det.

   For meg er det vanskelig å fatte at du i det hele tatt har sjekket ut gjentatte hilsninger fra meg med 1.Tess.kap. 4 og 5. (særlig v.16/17 i kap.4 og v.4/9 i kap.5) Og du har kanskje ikke merket deg at BEGGE kapitlene slutter med samme greia? For oss som kristne har vi bare med å gjøre det som står der. “Trøst og oppbygg hverandre”. IKKE venter vi på antikrist og IKKE venter vi på vrede. Jeg venter ikke at du forandrer syn over natta, jeg vet faktisk ikke om jeg venter at du studerer bibelogtro.wordpress … Den ene artikkelen leder videre til andre. Anbefaler alle sammen varmt. Vis meg noe bedre undervisning enn det -og jeg skal lese det 🙂 Men husk å slå opp hvert eneste vers i Bibelen din, så sitter det bedre, og du finner versene igjen lettere når du lurer på noe. 🙂

   Gud har kontroll. Det kommer til å skje nøyaktig som Gud har sagt ang. Israel og alt. Og også vers 17 i 1.Tess 4. Du kan da ikke mene at det som står der beskriver Jesus som setter sine føtter på Oljeberget etter 7 år? Neida Ture, da reiser Hannah 🙂 Håper det blir i morgen.

   https://bibelogtro.files.wordpress.com/2018/03/herrens-dag-hendelsen-som-er-begynnelsen-pc3a5-jordens-undergang.pdf

 8. Ture påstår i sin fulle rett at vi har en streng Gud, det er helt korrekt og da tenker noen på at JHVH er en streng Gud, og tenker på de stein harde De Ti Bud.

  Men så har vi Jesus og nåden da mener de fleste, som myker opp dette for oss som lever i nådens tidsalder.

  Så da, tror du dette er sant?

  Jesus har ikke opphevet et eneste bud, men oppfylte den, så med troen på Jesus stadfester vi budene.

  Rom 3:31
  Opphever vi så loven ved troen? Slett ikke! Vi stadfester loven.

  Så hva gjorde Jesus med den steinharde Ti Buds Loven?

  Jo Han oppfylte den, og innstrammet og skjerpet loven enda mer.

  Loven sier klart og tydelig: «Du skal ikke bryte ekteskapet eller drive hor»

  Matt 5:28
  Men jeg sier dere: Den som ser på en kvinne med begjær etter henne, har allerede begått ekteskapsbrudd med henne i sitt hjerte.

  Her skjerper Jesus budet betydelig, og sier at hvis du ser en kvinne/mann og får lyst på henne/ham. Så har du brutt hele 10 buds loven. (Jak 2:10)

  Loven sier klart og tydelig at: «Du skal ikke drepe eller slå i hjel noen»

  Matt 5:22
  Men jeg sier dere: Den som blir sint på en annen, skal for domstolen, og den som sier til en annen: Din dumrian, skal stilles for Det høye råd, og den som sier: Din ugudelige narr, skal være skyldig til helvetes ild.

  Her skjerper Jesus budet betydelig, og sier at hvis du sier til et menneske:
  Dumming, idiot, tosk. Narr, hedning osv, og eller blir sint på et annet menneske, så har du brutt hele 10 buds loven. (Jak 2:10)

  Disiplenes reaksjon på dette var:

  Matt 19:25
  Da disiplene hørte dette, ble de helt forskrekket og spurte: «Hvem kan da bli frelst?»

  Kan dere forestille dere hvor redde de kristne ble da? Absolutt ingen mulighet til å bli frelst.
  For alle viste med seg selv at de hadde forbrutt seg mot alt dette Jesus her skjerper inn.

  Matt 19:26
  Jesus så på dem og sa: «For mennesker er dette umulig, men for Gud er alt mulig.»

  Hvorfor innskjerper Jesus budene?

  Jo for at det skal bli overmåte TYDELIG, at vi er frelst bare av nåde.

  Ef 2:8-9
  For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. 9 Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal rose seg.

  Så det er ingen grunn til å gi Ture motbør på at vi har en streng Gud.
  For det er en Guds sanning.

  Mvh RJ

 9. TV Visjon Norge må flytte fra sine lokaler i Drammen. Dette kom nettopp frem under direktesending i kveld søndag på kanalen. Jeg kjenner ikke detaljene , men vet at Hanvold har hatt problem med kommunen fordi det ikke var søkt om bruksendring fra bilverksted til Tv-kanal. De håper også å få til sendingene også under flyttefasen.

 10. Hvorfor brenner kirkene ?

  Kirkene er jo Guds hus. Derfor kan man spørre : Hvorfor brenner disse bygningene ? De har jo ekstra lynavledere på toppen av spiret – som skal lede lyn ned i bakken.
  Mest kjent er nok Våler kirke i Solør som ble rammet av brann under gudstjeneste 1. pinsedag i 1822. Her omkom kring 160 mennesker – de fleste unge som var på galleriet. Dørene gikk innover og hoved-dørene blokkerte dørene som gikk ned fra galleriet. Bare en person ble identifisert – det var fogden fordi han bar sverd i forbindelse med uniformen. Brannen oppstod på utsiden av kirken.

  Denne nyheten gikk verden rundt i 1822 . Videre vet vi at mange kirker har brent ned som følge av lynnedslag.
  Jeg har vært leder for Vestlandsavdelingen til Norges Brannkasse i mange år – og har i denne forbindelse vært involvert i skadeoppgjør i forbindelse med kirkebranner her vest.
  Men : Kan noen gi meg en god forklaring på at Guds hus – som en kirke er ( eller var ) ; bli rammet av ” ildebrann ” ofte forårsaket av lynnedslag ?

  • Det er vel av samme årsak som templet i Israel ble revet, ikke bare en gang, men to ganger.

   Mvh RJ

  • RJ
   Det er nok en forskjell her. De to templene i Jerusalem ble revet av menneskehender – fiender av jødene.
   Men jeg spør hvorfor mange kirker i Norge er brent ned grunnet lynnedslag – altså ikke menneskehender.
   Dette er jo Guds hus !

  • Kirke: Er en bygning av stein eller tre, vanlig vis med et spist tak som kalles spir ofte med et kors på toppen, som vi mennesker har valgt å kalle ei kirke.

   Det kirkeklokkene sier er: Kom hit til kirken, og hør Guds Ord.

   Det Jesus sier er: Gå ut, og forkynn Gods Ord.

   Så i prinsippet er kirken et helt vanlig hus. Det er hva vi fyller et hus med som gjør huset til noe spesielt.

   Så hva fyller vi huset med? Jo med mennesker, som forhåpentligvis er troende mennesker. Det vi kaller menigheten.
   Det er menneskene som har DHÅ som gjør huset kirken, til Guds hus.

   Når menneskene går hjem igjen så er det vi kaller kirken et helt vanlig hus igjen, med et spist tak med kors på toppen.

   Hvis nå menneskene som er den egentlige kirken, bærer på mye hemmelig synd, og lite av DHÅ, så må det nødvendig vis komme en reaksjon fra Herren på det.

   Da er Herren helt suveren, og velger en reaksjonsform som får mennesker til å tenke etter i dypet av seg selv.

   Ingen ting, absolutt ingen ting skjer på jorden uten at Herren vår Gud vet det. Og når Han vet det, så skjer det av en grunn Han vet og tillater.

   Nå står det ganske mye i Guds Ord om lyn som Herrens piler.

   Slik jeg tenker så burde spørsmålet stilles slik.

   Hva er grunnen til at Herren tillater slike ting?

   Da havner vi fort til samme årsakssammenheng, som førte til at templene ble revet i Israel.

   Mvh RJ

  • RJ
   Ja , du kommer med et meget godt svar på dette ” umulige ” spørsmål seg stilte : Hvorfor brenner kirkene ved lynnedslag. Jeg tror at det er gode grunner for alt som skjer og at Vår Herre har full kontroll på det hele. Det er bare slik at vi mennesker ikke er utrustet til å forstå den hele og fulle sannhet.
   Tenk bare på menneskekroppen ; og hvor lite vi selv styrer av de prosesser som foregår i våre indre organ. Skriften sier også noe om at HAN opprettholder alt i alle. HAN eier alt på og i denne jord inklusive oss mennesker. Men mange fornekter at det fins noen Gud. Da er disse ikke i sannheten – og går i fortapelsen når den tid kommer.

  • Ja , RJ , her nærmer du deg uhyre viktige ting når det gjelder å forstå hvordan Jahve tenker og handler. Jeg har før skrevet på denne nettsiden at jeg blir mer og mer klar over hvor streng vår Gud egentlig er. Da fikk jeg motbør her.
   Jeg har vært på Island noen dager og erfart hvordan en geysir plutselig blåser ut varmt vann. Der lukter det svovel. Jeg husker også at jeg kom ut en tidlig morgen her hjemme for å hente avisen. Svovel-lukten slo kraftig mot meg og jeg gikk inn til min kone og fortalte at det luktet Sodoma og Gomorra ute. Dette var på den tiden da det var vulkanutbrudd på Island fra Eiafjedlajøkul og begrepet askefast oppstod over Europa.
   Apropos Sodoma og Gomorra : Det var ikke bare disse to byene som ble ødelagt av Herren , men også tre til : Adma , Sebojim og Soar. Konturer i landskapet sees fremdeles der disse byene lå i den grøderike Siddim-dalen. Jordprøver tatt her viser konsentrasjon av svovel som overgår alt annet jordsmonn på hele jorden.

   I ettertid kan vi mennesker , som tror på en allmektig Gud , forstå hvorfor HAN handler som han gjør. Jeg tenker da bl. a. på 22.juli -tragedien , oljeplattformen Alexander L. Kielland , katastrofene i Lærdal kommune mv.

   Ved to tilfeller har jeg forutsagt at kjente politikere / samfunnstopper måtte forlate sine stillinger. Da tok det bare et par uker – så var de fjernet. Jeg vil ikke nevne navn her – eller grunnen til at jeg kunne forutsi dette.

  • Så da, har du fått motbør på at vår Gud er streng, det står jo skrevet ganske tydelig at Han er en streng mann, flere stedet i Guds Ord da.

   Ingen grunn til motbør på det, et eksempel er dette skriftstedet.

   Luk 9:22
   Han svarte: «Etter dine egne ord dømmer jeg deg, du dårlige tjener! Du visste at jeg er en streng mann, som tar ut det jeg ikke har satt inn, og høster det jeg ikke har sådd.

   Manglende forståelse av hvem Herren vår Gud er, kommer av at de ikke kjenner skriftene, altså hva ordene i Guds ord betyr

   1 Pet 1:16
   For det står skrevet: Dere skal være hellige, for jeg er hellig.

   Så hva betyr det at vår Gud er Hellig.

   Det er ordet Hellig som er vanskelig å forstå.

   Jeg skal forsøke å vise hva jeg ser hva Guds Ord sier om at: Gud er Hellig.

   2 Mos 24:17
   For israelittene var Herrens herlighet å se til som en fortærende ild på fjelltoppen.

   Her beskrives hvordan en Hellig Gud ser ut.

   3 Mos 10:2
   Da fór det ild ut fra Herren og fortærte dem, og de døde for Herrens åsyn. 3 Og Moses sa til Aron: «Det var dette Herren talte om da han sa: For dem som står meg nær, vil jeg åpenbare min hellighet, foran hele folket vil jeg vise min guddomsmakt.» Aron tidde.

   Her får de erfare en Hellig Gud.

   Og Aron holdt klokelig nok munn.

   Esek 38: 17:23
   17 Så sier Herren Gud: Var det ikke deg jeg talte om i gamle dager gjennom mine tjenere, Israels profeter? De talte den gang om at jeg skulle føre deg mot Israel.18 Men når den tid kommer, når Gog går mot Israels land, da vil harmen stige opp i meg, lyder ordet fra Herren Gud. 19 I min brennende iver og glødende harme sier jeg: Den dagen skal det komme et kraftig jordskjelv over Israels land. 20 Og da skal alle skjelve for meg: fiskene i havet, fuglene under himmelen og dyrene på marken, alt kryp som det kryr av på bakken, og hvert menneske som bor på jorden. Fjellene skal styrte sammen, bergveggene skal rase ned og alle murene jevnes med jorden.
   21 Da kaller jeg sverd imot ham på alle mine fjell, sier Herren Gud. Den ene skal vende sverdet mot den andre. 22 Jeg straffer ham med pest og blodsutgytelse. Jeg sender høljende regn og haglsteiner; ild og svovel lar jeg regne over ham og hans fylkinger og over alle folkene som er med ham. 23 Slik åpenbarer jeg min storhet og hellighet og gir meg til kjenne for øynene på mange folkeslag. Da skal de sanne at jeg er Herren.

   Her ser vi resultatet hva som skjer når vår mektige Gud viser at Han er Hellig.

   2 Mos 14:4 Og jeg vil forherde ham, så han setter etter dem. Da skal jeg vise min guddomsmakt på farao og hele hans hær. Og egypterne skal sanne at jeg er Herren.» Israelittene gjorde som Herren sa.

   Her også viser Gud sin Hellighet.

   Esek 28:22
   Du skal si:
   Så sier Herren Gud:
   Se, nå kommer jeg mot deg, Sidon;
   jeg vil vise min guddomsmakt på deg.
   Folket skal sanne at jeg er Herren,
   når jeg holder dom over byen
   og åpenbarer min hellighet i den.

   Så det vi ser er at vår Gud åpenbarer sin Hellighet, Herlighet, og makt, så innebærer det dom, av årsak å advare mennesker, og at de skal forstå at Han er Israels Gud.

   Mvh RJ

  • Jeg tror at Den Allmektige har fått nok av det Norge og våre politikere driver med. Han vil nok ” slå til ” før eller senere – hva han kommer til å gjøre ; vites ikke av meg.
   Kongen har utnevnt en av de verste jødehaterne i landet til den høyeste utmerkelsen : ” Kommandør av St. Olavs Orden “. Han holdt også en tale i Slottsparken for et par år siden – der han fremhevet : – jenter som liker jenter , gutter som liker gutter …..
   De tre kvinnene som styrer landet vårt ; har alle gått fremst i homo-tog kringom i landet ; sist vår statsminister i Stavanger.

   Enten kjenner de ikke Bibelens innhold – ellers så gir de blaffen i hele kristendommen. Men vi har en nidkjær Gud. Når HAN slår til ; så gjør han det uhyre grundig og voldsomt. Det er bare et spørsmål om NÅR dette skjer !

  • Ja du har nok rett, vår Gud vil vise seg Høy og Hellig over Norge også, og de innebærer dom for vårt land.

   Det er ingen i storting eller regjering som kjenner Guds ord, eller vår Gud, Jesus Kristus, Messias.

   Men dommen vil først begynne med Guds eget folk, de kristne.
   Så det er ingen vits i å være høy på bæra, og gå rundt å si at jeg kjenner Guds Ord og hevde at jeg er Jesus bror.

   Det vil bare føre til samme dom som det ugudelige storting og regjering.

   Forøvrig.

   Uttrykket: «å gi blaffen» er en sammentrekning av: «å gi blanke faen»
   Noe som vi skal prøve å unngå, er det ikke?

   Mvh RJ

  • RJ

   Jeg visste ikke at uttrykket ” å gi blaffen ” var et bannord. Men det er mye jeg ikke vet ! Bannord må man holde seg langt unna – eller som jeg pleier å si : – Roper du på Satan ( banner ), så kommer han nok med en gang. Han vil deg aldri vell !

 11. Hvor ligger Paradiset ?

  Dette emnet har jeg skrevet om i lokalavisa her. Vi blir jo oppfordret i Skriften om å grunde på slike ting.
  Vi vet at mellom Kristi himmelfartsdag og 1. pinsedag er det 10 døgn. Om vi tar tre forutsetninger : 1. Jesus dro fra jorden med lysets hastighet. 2. Han sendte DHÅ straks han kom fram til Paradiset. 3. DHÅ gikk med lysets hastighet tilbake til jorden.

  Med enkel utrekning kommer jeg fram til at Paradiset ligger 130 milliarder kilometer fra jorda. Vi vet at lyset bruker 8 minutt fra solen til jorden. Således ligger Paradiset 900 ganger lenger borte fra oss enn sola gjør. Men i hvilken himmelretning ? Vi vet at døde begraves med sitt ansikt mot øst på norske gravplasser. Da er det gjerne trolig at også Paradiset ligger mot øst ?

  Det er mulig at mine tanker og utrekninger er helt feil – men når jeg grunder på slike ting ; så gjør jeg det Bibelen ber oss om !

  • Hannah

   Det står flere plasser i Bibelen om det å grunde. For eksempel : Salme 1,2 .

  • Å gruble på f.eks hvilken vei de døde ligger -og at kaaanskje Paradiset også ligger mot øst , er ikke noe jeg tenker Bibelen ber meg om å gjøre. Men vi grubler nok alle sammen på mye rart 🙂
   (Ordet “grunne” kommer av det hebraiske ordet “hagah” som betyr stønne, mumle, gruble, sukke meditere, gjenta)

   Ang. Salme 1 så tenker jeg at vi kan meditere, grunne/gruble og studere Ordet; Bibelen, lese, lære utenat, skrive opp, snakke om, synge vers, pugge, dele, høre taler, lese bøker som forklarer verset eller om emnet, lese oversettelser av Bibelen mm.

   Det ser ut som at hvis vi er mye i Ordet så er vi ganske så salige 🙂

   Salig er den som ikke følger lovløses råd,
   ikke går på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete,
   2 men har sin glede i Herrens lov
   og grunner på hans lov dag og natt.
   3 Han er lik et tre plantet ved rennende vann.
   Det gir frukt i rett tid, og løvet visner ikke.
   Alt han gjør, skal lykkes. (fra Salme 1)

  • Hannah

   Jeg grunder på Herrens lov eller rettere to enkle fysiske lover som er satt av Ham i universet : S=v x t samt c = Lambda x f

   Således : Jeg grubler ikke men grunder ( utgrunder ). Om mine tre forutsetninger er korrekte ; så er det stor sannsynlighet for at Paradiset ligger 900 ganger lenger vekke fra jorden enn vår sol.

   At de døde i Norge ligger med ansiktet mot øst på gravplassene er ikke noe jeg grunder på – det er et faktum.
   Denne JV-en var inne på noe av dette jeg har funnet ut – at tiden står stille når man oppnår lysfarten – 300.000 km / sek , også kalt c.

  • Du retter på det som er galt. Men hovedpoenget mitt unngår du? Den kan du lese om igjen på 2.linje. (og jeg trodde du skjønte i min forrige kommentar at lyshastighet og utregninger ikke interesserer meg så veldig)

   Og du leste heller ikke oversettelsen jeg gav deg av ordet “hagah”. Hva sa den at du gjør? Ikke bare grunner, men også grubler -det må du nok bare godta Ture 😉 Det er da helt ok å gruble på ting, men det var ikke det saken dreide seg om her -det var å grunne på Guds Ord.

 12. Døden og tiden
  Denne videoen viser jo en mann på dødsleiet sitt og hans refleksjoner. Ja , jeg tenker av og til på døden selv – det er gjerne normalt når man snart er 77 år og har mange sykdommer. Men vår menneskelige hjerne er ikke utrustet til å forstå den store sammenhengen – bare stykkevis og delt – som Skriften sier. Men det er klart : Det å gå fra livet til døden blir nok en stor overgang. Jeg tror at grunnen til at vi forstår så lite – har sin årsak i begrepet TID. I evigheten finnes ikke tid.

  Altså er det tiden som er vår fiende her på jord. Ja , vi stresser og har det vondt grunnet dårlig tid. Om vi filosoferer over den enkle fysiske formelen : S = v x t ; som videre gir : t = S : v. forteller dette at det fins ikke tid om man står helt stille, eller om vår fart er uendelig stor. Jordkloden går rundt en gang i døgnet og jorden går samtidig i en ellipseformet bane rundt solen – som tar ett år. Ut fra denne tankegangen er det mest gunstig å stå på en av de to geografiske polene : Da blir man bare snudd rundt en gang på ett døgn – men ellipsefarten blir den samme. Størst fart har de som bor ved ekvator.
  Den største kjente farten i universet er lyshastigheten på ca. 300.000 km / sek som er lik farten til elektromagnetiske stråler ( TV , radio mv. ). Da er det to muligheter til å få bort tiden : 1. Stå stille i verdensrommet eller 2. Bevege oss med lysets hastighet.

  • Det var en klok mann som sa at: For meg er døden en vinning.

   Ja, for de frelste er nok det sant, men ikke alle er frelst da.

   Gud er evig:

   Og du sier som sant nok er at: I evigheten finnes ikke tid.

   Så definerer du bort tiden med å si at enten så må man ha null hastighet eller lyshastighet.

   Ut i fra ditt resonnement så skulle da Gud enten bevege seg med lyshastighet eller stå dønn i ro.

   Noe som halter her kanskje?

   Mvh RJ

  • Hei RJ !
   Jeg skriver jo at vi mennesker bare forstår stykkevis og delt – og forstår ikke den store sammenhengen. Har bare brukt en enkel fysisk lov og spurt hva som må til for at tiden skal forsvinne. Gud har jeg ikke nevnt i det hele.
   Dette blir vel som den kjente norske matematikeren Niels Henrik Abel : Først beviste han hvordan 5.gradsligninger kunne løses. Matematikk-professorene i Norge jublet og klappet ! Like etter beviste herr Abel at 5.gradsligninger ikke KUNNE løses. Da var professorene tause.
   Siden tiden er borte i evigheten ; så må vi enkle mennesker kunne grunde på hva som skal til for at tiden skal forsvinne – selv om svaret mitt er feil. Men jeg gjorde et forsøk uten å være professor i verken matematikk eller fysikk – og blir det vel neppe heller.

  • Hei Ture.
   Kan ikke si at jeg kjenner hr. Abel særlig godt, men jeg har da frimerker med bilde av ham.

   Vi kan vel være enig om at vi har en stor og mektig Gud, som har mange suverene kvaliteter. Blant disse er Allmektig, Allvitende, og alle steds nærværende, og at Han er suveren til å gjøre hva Han vil med sin ypperste skapning, mennesket, og resten av skaperverket.

   Skaperverket et alt hva vi ser og ikke ser, alt av i og utenfor rom, alt av i og utenfor tid, alt i lyset og i det ytterste mørket.

   Vår Gud er suveren, og gjør hva Han vil med tiden sitt skaperverk.

   Og det finnes i alle fall to eksempler der vår Gud skrur tiden frem eller tilbake alt etter som det passer Ham. Og selvfølgelig kan han stoppe tiden, eller tilintetgjøre den.

   Mvh RJ

 13. Ja , ja , jeg ser at nissen følger med på lasset – også i 2019. Hans hensikt kan ikke være annet enn å ødelegge denne gode nettsiden. Han tok ikke hintet han fikk for noen uker siden.

  • Ture, så bra å høre fra deg! Det lover godt når du irriterer deg over JV 😉 SOM jeg har tenkt på deg!
   Ang. JV, så spurte jeg ham om noe, og han svarte. Og det var bra. Og hvis JV er en nisse, så er meg og deg også nisser Ture 😉

  • Velkommen tilbake Ture, jeg ser det slik at alt ved operasjonen har godt bra, når du nå er tilbake på nett så fort.

   Og det var vel det vi ba om for deg, så da kan vi nok en gang innkassere et bønnesvar fra vår gode Gud.

   Priset være Jesu navn, og takk for all god gave.

   Mvh RJ

  • Hannah : Jeg skrev ikke hvem som var nisse !

   RJ : Jeg takker for all forbønn ! Det var en vond opplevelse på mandag – jeg ventet seks timer på sykehuset før jeg ble operert. Der var det mer eller mindre kaos. Stakkars leger og sykepleiere ! Overlegen skulle operere meg – men til slutt fikk en yngre dame denne oppgaven. I dag er det torsdag og jeg har hele tiden etter operasjonen hatt rektal blødning.

   Jeg får si som Paulus ( var det ham ? ) : Om jeg lever eller dør ; så hører jeg Herren til !

   Ellers så er jeg helt rolig i mitt sinn. I dag fikk jeg ny innkalling til sykehuset 7. februar. Etter operasjonen ble jeg kjørt til overvåkningen på Haraldsplass sykehus ; seng nr. 7 . Operasjonen fant sted 7. januar.

   Ja , slik er stoda…..

  • Jeg leste litt fort, beklager Ture.
   Så godt at du kjenner roen i ditt sinn i alt dette.
   Det er en som ser deg hele tiden.

  • Hannah :
   Jeg kan ikke annet enn å være ærlig. Således : Jeg skjønner overhodet ikke at du kan ta denne JV-vranglæreren i forsvar – og forsvare ham og hans lære – som ikke blir definert som kristen en gang. Din tankegang skjønner jeg intet av. Livet er for kort til å holde på med diskusjoner med åpenbare JV-vranglærere – som tydeligvis må forkynne sine teorier for å overleve Harmageddon.

  • Ture, JV vet at jeg ikke tror på læren hans. Mens det virker som du har misforstått meg. (kanskje har du ikke lest så godt det jeg har skrevet til ham) Men det er helt ok Ture 🙂

   Min tankegang skjønner du ikke så mye av. Det er også ok, jeg er vant til det 🙂 For meg er verden et litt fattigere sted hvis ikke JV fantes (og alle andre) Fordi Gud har skapt ham. Det var Guds mening at vi skulle være til glede for hverandre. Alle sammen…

   Alt godt Ture 🙂

 14. JV, Esekiel fikk se Guds herlighet. Du kan begynne med å spørre Den Hellige Ånd om du mistolker. Du vet at Han er vår advokat, den som veileder, hjelper, trøster m.m.? Vers 18 tolker du som at du må advare oss og vi er urettferdige. Muslimene kaller meg også som vantro, og jeg har nød for dem. Alle vi kristne her inne på Søkelys har lest Rom.10:9-10 og vet vi er frelst. Fordi at vi har: 1) Bekjent 2) Tror. Vers 10 er kanskje en åpenbaring til deg også ang. oss “urettferdige”: “For med hjertet tror en til RETTFERDIGHET og med munnen bekjenner vi til frelse”. Har du forresten sett Jesus-filmen nå? Ok, nei vel ;.) Skjønner.

  Du har vist meg Esekiel 3:16-19
  Så må du og sjekke Joh.3:16-19

  Du skriver ofte “lykke til” til oss. Jeg føler aldri det er noe nød for oss (men det trenger du jo heldigvis ikke ha, men jeg har nød for deg). Det er et tomt plikt-arbeid du gjør. Følgende vers i Bibelen er noe jeg ikke føler du vektlegger, det er en hilsen fra Hannah 🙂

  “For Kristus har ikke sendt meg ut for å døpe, men for å forkynne evangeliet, og det ikke med talekunst og visdom, så Kristi kors ikke skal miste sin kraft.
  Guds og menneskers visdom
  18 For ordet om korset er DÅRSKAP for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft. 19 Det står jo skrevet:
  Jeg vil ødelegge de vises visdom,
  og de klokes klokskap vil jeg gjøre til intet.
  20 Hvor er da de vise, hvor er de skriftlærde, hvor er denne verdens kloke hoder? Har ikke Gud vist at verdens visdom er dårskap? 21 For da verden ikke brukte visdommen til å kjenne Gud i hans visdom, besluttet Gud å frelse dem som tror, ved den dårskapen som vi forkynner. 22 For jøder spør etter tegn, og grekere søker visdom, 23 men vi forkynner en korsfestet Kristus. Han er en snublestein for jøder og dårskap for hedninger, 24 men for dem som er kalt, både jøder og grekere, er Kristus Guds kraft og Guds visdom. 25 For Guds dårskap er visere enn menneskene, og Guds svakhet er sterkere enn menneskene.
  26 Se på dere selv, søsken, dere som ble kalt: ikke mange vise etter menneskelige mål og ikke mange med makt eller av fornem slekt. 27 Men det som i verdens øyne er dårskap, det utvalgte Gud for å gjøre de vise til skamme, og det som i verdens øyne er svakt, det utvalgte Gud for å gjøre det sterke til skamme. 28 Ja, det som i verdens øyne står lavt, det som blir foraktet, det som ikke er noe, det utvalgte Gud for å gjøre til intet det som er noe, 29 for at ingen mennesker skal ha noe å være stolt av overfor Gud. 30 Dere er hans verk i Kristus Jesus, han som er blitt vår visdom fra Gud, vår RETTFERDIGHET, helliggjørelse og forløsning, 31 for at den som er stolt, skal være stolt av Herren, slik det står skrevet.”

  Det er fra 1.Kor. Lett å huske: 1:17 -akkurat som salme 117 🙂 Bibelens korteste salme (i motsetning til denne kommentar fra Hannah, som var alt annet enn kort. Beklager så mye Søkelys.

  2
  2
 15. Det nærmer seg Jehova Guds oppgjør med menneskeheten – Harmageddon. Det er noe alle Jehova Guds religiøse motstandere her inne på Søkelys bør merke seg.

  Jehovas jordiske tjenere vil ikke delta i denne striden, men som Bibelen sier “stå stille og se Guds frelse”. Det er Jehovas himmelske hærskarer som skal gjennomføre striden.

  Derfor – “velg i dag hvem dere vil tjene – jeg og mitt hus vil følge Jehova Gud og Hans sønn Kristus”. Tiden er kort frem til Gud vil legge nasjonene i hjertet å ødelegge all falsk religion. Og husk – “NÅ er den beleilige tid for frelse” – for “når dagen kommer vil Han IKKE høre flere bønner”. Lykke til med DITT valg!

  10
  6
  • JV, tenkte i går at jeg skulle spørre deg om noe, (ja,jeg tenker ofte på JV) men rakk det ikke, jeg ser det nå at jeg skulle ha fått gjort det -for der var du tilbake 🙂
   Jeg klarer ikke å fatte hvorfor du gjør ALT det skrivearbeidet når du ser det er til ingen nytte? For du er oppegående og vet jo så godt at vi ikke går over til vranglæren din. Jeg prøver å fatte hvordan du holder ut… det finnes så lite glede og frihet… Jeg tror ikke helt på at du tror på det selv heller. (Please dere andre, ikke skriv noe nå)
   Hilser deg med Salomos Ordspr. 3:5-8.

   5
   3
  • Hannah:
   Har du prøvd å finne svarene i Bibelen og ikke bare i ditt religiøse følelsesliv? Da vil du finne utrolig mye interessant. Svaret på ditt spørsmål finner du i Esekiel 3:

   ” 17 Menneske, jeg setter deg til vaktmann over Israels hus. Når du hører et ord fra min munn, skal du advare dem fra meg. 18 Når jeg sier til den urettferdige: «Du skal dø» og du ikke advarer ham, ikke taler slik at han blir advart mot sin urette vei så han kan leve, da skal den urettferdige dø for sin synd. Og hans blod skal jeg kreve av din hånd. 19 Om du advarer den urettferdige og han ikke vender om fra sin urett, fra sin urette vei, da skal han dø for sin synd. Men du har berget livet.

   Da vet du hva som er Bibelens syn på forkynnelsen. Suksessen ligger ikke i antallet som vil høre, for Bibelen har jo sagt at ”kun FÅ vil gå på den smale vei”. Og ”det blir bare FÅ mennesker tilbake” etter Harmageddon.

   Likevel skal vi altså forkynne. For at dere ikke skal ha noen unnskyldning når dagen snart kommer og dere mister livet for Kristi hånd. Da står Jehovah Gud og Hans sønn Kristus tilbake som rettferdige som ga dere en sjanse, selv om dere takket nei.

   8
   7
  • Jehovas Vitner er ikke noe annet enn en satansk sekt som voldtar og mishandler barn.

   Vi kristne tar avstand fra denne satanske sekten Jehovas Vitner og deres voldtekt av barn. Som kristne er det vår plikt å beskytte barn mot Jehovas Vitner. La 2019 være det året da vi kristne befrir barna fra Jehovas Vitner.

   3
   6
  • Jeg vet at det viktigeste ikke er antallet på de som vil høre, som du sier. Akkurat (som du har skjønt) så betyr det for meg at du hører hva jeg sier om Jesus -slik at vi sees i skyen.

   Ja, jeg kjenner til Esekiel 3 (og f.eks Esekiel 38/39 -de slutter på side 1000 i min Bibel) JV, Esekiel 3:18 taler om den urettferdige, Hannah har tatt imot Jesus. RETT-FERDIG-GJORT… minner det deg om noe? På en høy langt herfra stod et eldgammelt…

   Ja JV, du kan kjenne deg trygg på at i Bibelen har Hannah funnet svar 🙂 Og i bønn og lovsang. Og i motgang.

   Du snakker om Hannas religiøse følelsesliv. Det er søndagskoleundervisning JV. Det teller ingenting om det føles topp eller bånn. Jeg er trygg, Jesus har frelst meg uansett. Rom.10: 9-10, 3:10, 3:21-25, 1.Kor.15:1-4, Joh.3:16 og m.m. Jeg vil at du også leser vers 17 og 18 i Joh.3. Snart møter vi Ham i sky, og Hannah blir med JV. Og du skal være med. Men da må du be Gud hjelpe deg med å forstå rett det du leser. Jarle Waldemar-bibelen bør du ha i biblioteket ditt. Du har lest for mye og erfart lite. Anbefaler deg å se Jesus-filmen. Jesus lever, og snart skal vi se Ham. Studerer du alt med nye øyne, så vil du lese i følge Guds Ord at bortrykkelsen kommer snart.

   https://bibelogtro.wordpress.com/2018/03/23/herrens-dag-hendelsen-som-er-begynnelsen-pa-jordens-undergang/

   Det virker som du ennå ikke har lest mine mange ganger anbefalte 1.Tess. 4:14 – 5:11. (i 5:4 står det om Hannah, står det om deg der?) Du har aldri noen gang kommentert det. Allikevel har Hannah svart deg 😉

   Ser du har fått en likes. Er det flere JV’ere her inne? (jeg kjenner en)

   5
   4
  • Hannah: “Jesus har frelst meg uansett.”

   “Den som holder ut helt til enden skal bli frelst”, sier Bibelen. Og “hver den som påkaller Jehovahs navn skal bli frelst”, sier Bibelen.

   Ingen er frelste “uansett”. Det hele beror på om vår tro er i samsvar med Jehova Guds bok Bibelen. Og om vi har gjerninger som er i samsvar med den sanne tro.

   6
   6
  • Du vet hva jeg mente JV.
   Jeg er frelst uansett hva jeg FØLER. Og jeg er frelst fordi jeg har sagt JA til det Jesus gjorde på Golgata for meg. Uten det, så ville jeg vært fortapt. Livet blir ikke rikt ved å analysere alles setninger og finne feil. Ingen av oss tar skade av det når du gjør det. Men det er ikke bra for deg, jeg ønsker bedre for deg.

   Ang. “den som holder ut til enden skal bli frelst” som du nevner, må vel være fra kap.24. Du holder på med samme leksa og er ikke villig til å lese grundig bibelundervisning om dette som viser hva du har misforstått. Jeg utfordrer deg til å tørre det. Undervisning jeg har foreslått mange ganger. Men vil du ikke så kan jeg ikke hjelpe deg. Skrift forklarer skrift. Du har et hardt hjerte JV 😉 Det var Hannah sitt også engang. Og det finnes bare EN som fikser det.

   3
   3
  • “Det nærmer seg Jehova Guds oppgjør med menneskeheten – Harmageddon. Det er noe alle Jehova Guds religiøse motstandere her inne på Søkelys bør merke seg.”

   Og hvorfor i all verden skal vi tro på det vrøvlet ditt? Du bommet jo på at Harmageddon skulle bli i utgangen av mai 2018, og du skulle sitte og dømme verden.

   4
   3
  • Fint at du er kritisk til JV Birgir. Men det vrøvlet om at han har tidfestet enden har jeg til gode å se noe bevis på. Slutt å preik løgn Birgir. Det er da mer enn nok annet å arrestere han på. Jug faller bare tilbake på oss kristne selv og er helt unødvendig i denne saken.

   3
   5
  • I tillegg var han SKRÅSIKKER på at han var blant de 144000 som var beseglet.

 16. Så vit jeg husker så skal Ture opereres nå den 07.01.2019 og da henstiller jeg alle som tror på Jesus om å løfte Ture fram i bønn for Herren. Slik at Ture føler seg velsignet og at det som skal skje under operasjonen går bra uten komplikasjoner.

  Mvh RJ

  • Ja husker det var den 7. og at han blir 77 i år 🙂
   (Ture blir nok 777 akkurat som Lamek)
   Ja RJ, det gjør vi 🙂 Og vi ber om velsignede fredfulle dager for Ture også før operasjonen.

   Ture, til deg, Jes.41:10:

   “Frykt ikke, for jeg er med deg,
   vær ikke redd, for jeg er din Gud!
   Jeg gjør deg sterk og hjelper deg
   og holder deg oppe
   med min rettferds høyre hånd”.

 17. I dag fant jeg noen viktige ord på kristenbloggere.no. Bla nedover til saken “KRISTI STORHET – VÅR YDMYKHET”, klikk der og du er på Bjørn O. Hansen’s blogg:

  “Vi må huske at når vi ber trer vi fram for Guds trone. Bevisstheten om det burde gjøre noe med oss. Det er som om vi tror vi gjør Gud en tjeneste når vi trer frem for Gud. Men det gjør vi jo ikke.”

  ( Litt utenom dette, jeg kommer på nå at jeg aldri har synes ordene gå til “Gudstjeneste” eller “Møte” er så bra. Savner et annet ord. Mens ordet Bønnemøte på -nettopp et møte der vi ber, det er bra)

  Fant også siste sak fra bibel og tro der -om Sodoma og Gomorra som alltid har interessert meg. Anbefales.

  https://kristenbloggere.no/

 18. Skulle ønske alle de jeg har sagt farvel til ved sykesengene kjente Jesus som denne Steve gjorde. De gamle har vært staest. De var døpt og konfirmert og var “kristne”, men kunne aldri snakke om Jesus (dåp og konfirmasjon får oss ikke til himmelen). Jeg vet kun om 2 som kanskje hørte litt på det jeg sa om Jesus i siste liten. Jeg håper de er der jeg skal. De andre også.

  God Jul til kristne, JV-ere, ateister o.a. Du kan argumentere, debattere, benekte det så mye du vil -det er allikevel sant:

  “Samstemt bekjenner vi at gudsfryktens mysterium er stort.
  Han ble åpenbart i kjøtt og blod,
  rettferdiggjort i Ånden,
  sett av engler,
  forkynt for folkeslag,
  trodd i verden,
  tatt opp i herlighet”. (1.Tim. 3.16)

  https://youtu.be/OS_DNB7hQ5Y

  3
  1
 19. Denne mannen dro slett ikke “hjem” til Jesus. Han døde som alle andre mennesker og vil – dersom han godtas av Gud – få en oppstandelse til nytt liv som menneske på den nye jord. Der vil han få en ny sjanse til evig liv på jorden gjennom Kristi tusenårige styre.

  4
  14
  • JH vitne igjen med sin vranglære.
   Så herlig å tenke på at denne mannens nå er i varetekt hos Jesus. Borte fra legemet- Hjemmet hos Herren.
   Han er herlig frelst.

   10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *