FriHals synger Guds ord og evangeliet av full hals” -Sanggruppen fra Flekkerøy med ny CD med evangeliske sanger

Mannsgruppa “Fri Hals” i aksjon. Gruppen har nylig gitt ut cd-platen “Troens menn” hvor overskuddet går til Norea Mediemisjon. (Foto: Even Eftestøl)

Verd å kjøpe og lytte til:   Den kristne mannsgruppen “FriHals” fra Flekkerøy lanserer i disse dager sin første cd plate som har fått tittelen “Troens menn”. Gruppen som består av 14 menn, er hjemmehørende i det kristne miljøet på Flekkerøy, Høvåg og Frikstad i Randesund. Gruppen som hver måned er rundt og synger på evangeliske møter vil blant annet synge på generalforsamlingen til Norsk Luthersk Misjonssamband. Gjennom “Troens menn” har FriHals produsert ei cd-plate som så avgjort er verd å lytte til for alle som er glad i allsidig evangelisk sang og musikk. Sang og musikk dreier seg ofte om smak og behag -men denne utgivelse tror jeg kan passe til både unge og gamle

“Fri hals” fra Flekkerøy er nå ute med cd-plata “Troens menn”.

Etter å ha lyttet til den ny-utgitte cd platen til sanggruppen FriHals fra Flekkerøy ved sengetid et par kvelder sitter jeg tilbake med at dette er noe som er verd både å anbefale og lytte til. Mannsgruppen som består av 14 voksne menn viser gjennom denne cd-innspillingen at de både er troens menn og kan synge til Guds pris. “Troens menn” er så avgjort ikke en lovsangs-cd men i tekstene kjenner vi igjen situasjoner vi møter i Guds ord som er Bibelen. Tittelsporet “Troens menn” tar oss med inn i den bibelske fortellingen om profeten Daniel som i tro nektet å bøye kne. “Våg å stå som Daniel, vær frimodig og fortell” heter i det i sangen under. På You Tube finnes det også andre sanger av den kristne gruppa.

https://www.facebook.com/noreamediemisjon/videos/10155636842301376/

Overskuddet som eventuelt kommer fra salg av cd-plater vil i sin helhet gå til Norea Mediemisjon heter det om produksjonen hvor smakebiter kan lyttes til på Spotify eller Tidal.  “Troens menn kan også sjekke ut på iTunes her. Om selve prosjektet heter det:    “Troens menn er et unikt initiativ, presentert til menn i Norge av Norea Mediemisjon. Vi ønsker å utruste menn til å bli det Gud har kalt oss til ved å oppfordre til konkret, daglig bønn for mannsrelaterte temaer. Vider dele livserfaring gjennom podcaster og radioprogrammer. Legge til rette for mannsgrupper.  -Jesus Kristus er den største av alle menn. Han elsket betingelsesløst, tjente ydmykt, adlød sin Fars vilje og ofret seg selv for å gi evig glede og frelse til alle som tror,” heter det videre om initiativet til sanggruppa fra Flekkerøy. Den nye cd-plata kan kjøpes via Norea media’s webshop eller på Facebook. siden til Frihals. “Det er sjelden å få høre en så gjennomført kraftig og markant mannsgruppe-sang med kristent innhold. FriHals viser en smittende glede nå de fremfører klassiske og nye tekster med et godt, sentralt og slitesterkt budskap,” sier Asbjørn Kvalheim som har kommentert den nye cd-plata. En annen som har lyttet til cd-plata er Arnstein Ariansen som skriver dette: “De formidler fra hjertet via stemmen, en vidunderlig sang glede i en form av en akapella stil, tror jeg. Oppløftene å lytte til.” Etter å ha lyttet både til tekst og musikk kan vi ikke annet enn å anbefale cd-plata og håpe at mange får lyst til å støtte opp om den kristne sanggruppa.

CD plata kan bestilles her: Norea media’s webshop

Tekst Kjell Andersen

28 tanker om “FriHals synger Guds ord og evangeliet av full hals” -Sanggruppen fra Flekkerøy med ny CD med evangeliske sanger

 1. FriHals er ikke et kristent kor og de sprer ikke det kristne evangelium.

  FriHals bruker hedenske jungelrytmer i sin sang og musikk. De bruker trommer som hedningene en gang brukte dem. Vi sendte misjonærer til afrika, asia og sør amerika for å få kristne disse hedningene og å få dem til å slutte med sine hedenske uskikker. Dette gjaldt spesielt disse trommene som egget hedningene til ville samleier med hverandre, menn med menn og kvinner med barn.

  Dette bringer igjen FriHals videre på sine “evangelisering” og plate. De sprer hedenske rytmer og de gjør derfor narr av norske misjonærer. De gjør opprør mot sann kristen musikk.

  Ingen kristen musikk sprer hedenske rytmer. Derfor er ikke FriHals noe annet enn et hedensk kor.

  1
  9
  • Alle er berettiget til å mene det du gjør. Jeg tipper 99,9 prosent av dem som lytter til den kristne sanggruppen er uenig i det du skriver.

  • Hilser deg Amund Skiri i all vennskapelighet med Salme 150:

   Halleluja!
   Lovsyng Gud i hans helligdom!
   Lov ham i hans mektige hvelving.

   2 Lov ham for hans storverk.
   Lov ham for hans store velde.

   3 Lov ham med gjallende horn.
   Lov ham med harpe og lyre.

   4 Lov ham med trommer og dans.
   Lov ham med strengespill og fløyte.

   5 Lov ham til tonende symbaler.
   Lov ham med rungende symbaler!

   6 Alt som har ånde, skal love Herren.
   Halleluja!

   10
  • Man skal ikke teste evangeliet og dets sannhet om hvor populær den er ute i folket. Man skal ikke gjøre den til populær slik at den klør i øret. Man skal holde seg til sann kristendom.
   Og det er ingen sann kristen som mener at FriHals ikke er noe mer enn et hedensk kor som sprer hedenske rytmer og hedenskap blandt folket.
   Da var Flekkerøyguttene bedre. I motsetning til FriHals støttet de norske misjonærer og de var ikke hedninger. De brukte ikke bongo-mongo trommer som fremelsket kjødelighet og vill adferd blandt sine lyttere. De var kristne. Noe ikke FriHals er.
   Hadde Flekkerøy guttene vært her i dag hadde de hivd FriHals på havet.

   La oss heller høre sann kristen musikk enn hedenske bongo-mongo rytmer fra FriHals. Og dere i Søkelys burde ikke støtte hedenskap og denne verden.

   10
  • Hei Amund Skiri.

   Kan jo hilse og si at mange av oss i Frihals skal synge sammen med Flekkerøyguttene på Generalforsamlingen til Misjonssambandet i sommer.

   Matteus 15:9 sier: “Forgjeves dyrker de meg, for det de lærer, er menneskebud.”

   Det du formidler om hedenske rytmer og tam-tam trommer er ikke noe du finner Bibelsk belegg for. Det hele er dine oppfatninger. Det er viktig å gå til Bibelen!

   La oss heller gjøre som 1. Tess 5:11 sier:

   “Derfor må dere oppmuntre og oppbygge hverandre…”

   Og som Hebreerne 3:13 sier:

   “Dere skal heller oppmuntre hverandre hver dag, så lenge det heter «i dag», så ingen av dere skal la seg bedra av synden og bli forherdet.”

  • Det er nok heller FriHals som har blitt forført av sine egne hedenske bongo-mongo trommer og rytmer som ikke kan bibelen. Kristne er dem ikke og deres hedenske musikk er ikke kristen.
   Rytmer er satans egen musikk. Rytmer er slik han forfører kristne og gjør dem til sine egne. Og vi ser helt klart at satan har forført nok folk i denne tråden !

   Bongo-mongo trommer og satan selv har ikke noen plass i norske menighetshus og blandt kristne. Det finnes en rik norsk kristen sangtradisjon helt uten bongo-mongo trommer og rytmer. Kun denne kan kalles kristen musikk.
   Som kristne skal man ikke skikke seg som resten av verden. Vi får høre på sann kristen musikk og forsake hedensk musikk slik vi forsaker satan selv.

   Vend om, Richard, og forsak satan.

  • Jeg tror neppe dette er verdens musikk. Tror neppe ugudelige går mann av huse for å kjøpe en slik cd. Det er nok helt andre toner og tekster verdens mennesker lytter til Amund.

  • Amund Skiri Det er vel ikke forbudt, ifølge Bibelen, å bruke ALLE SLAGS INSTEUMENTER. Ikke er det heller forbudt, ifølge Bibelen, å bruke trommer. Les litt i GT, så ser du at Israelfolket til og med skulle LARME med trommer. Så kan vi som er litt gammeldagse holde på med vores gitarer og, syndige trekkspill og klaver.?? Turn your radio on. ?

  • Når slike som dere havner under bongo-mongo trommenes trellmakt, viser det at vi er i de siste tider. For i de siste tider blir hedensk musikk omfavnet av kristne som om det var kristen musikk. Og det ser vi nå i Søkelys !!

   Men de av oss som holder oss til sann kristen musikk, salmer, vet at bongo-mongo trommer er jungelens musikk som er her for å oppfordre til allslags styggedom. Slik som FriHals gjør med sine bongo-mongo trommer. Og de etterlater en motorvei av synd der de drar fra bedehus til bedehus med sine bongo-mongo satanistiske rytmer.

   Salmer uten bongo-mongo trommer er mer enn godt nok for oss kristne. Med disse har man frelst Norge og med ekte salmer skal vi igjen frelse Norge. Vi trenger ikke at satan ødelegger frelsesverket med sine bongo-mongo trommer og rytmer.

   Hold dere til ekte norske salmer og jag ut satan og hans trommer fra bedehus og kirker.
   For satan har gjort dere blinde, dere som samler dere rundt FriHals sine bongo-mongo rytmer. Kun ekte kristen musikk vil fylle deres sjeler med salvelse og ekte kristendom.

  • Husker fra 80-tallet en mann på bedehuset på Flekkerøya kommenterte at yngreskoret brukte trommer. Han sa til trommisen: “Vet du ikke at djevelen bor i trommene?” Da kom det kjapt fra trommisen: “Jo selvfølgelig vet jeg det! Det er jo derfor jeg sitter her og slår ham i hodet hele tiden”

   ?Godt svart synes jeg, og den eldre mannen ble svar skyldig……

  • Amund Skiri: Er det de gamle drikkevisene/folkeketonene det ble satt ny tekst på du henviser til?

   Jeg smilte litt til å begynne med for jeg tenkte du bare var sarkastisk. Er fortsatt ikke helt overbevist om at du mener det du skriver.

  • Amund Skiri “Når slike som dere havner under bongo-mongo trommenes trellmakt, viser det at vi er i de siste tider.”
   Da må du fortelle oss HVILKE instrumenter som er akseptable i kristen musikk. Engang var det hedensk å bruke guitar. Nå blir mange SALIGE av å høre en guitar. Engang var det hedensk å bruke violin. Nå blir mange SÅ velsignet av violinspill. Engang var det hedensk å bruke saxofon. Nå er det en FRYD å høre på. Engang var det hedensk å bruke klaver/piano/orgel. Det er ikke måte på hvor oppbyggelig det er NÅ.Listen er LAAAAANG. Og ikke å forglemme syndens virkelige versting, TREKKSPILLET. Nå svever folk like inn i den tredje himmel bare de hører SNAKK om trekkspill. Herlighet for noen hedninger vi kristne er. Jeg tror du må bli mere ydmyk for hva Gud kan gjøre gjennom musikken. For det er ikke instrumentet I SEG SELV som er hedensk. Det er vel mere til HVA og HVORDAN instrumentet blir brukt. Om det blir brukt i GUDS tjeneste, eller om det blir brukt i den ondes tjeneste. I dette tilfelle blir trommen brukt i GUDS tjeneste.

 2. Veldig flott og oppbyggelig å lytte til. Kjenner at dette var sang både med Guds Ånd i og et budskap fra Jesus. Bra initiativ og jeg kommer til å kjøpe cden.
  Vil den komme i butikker som selger kristen musikk eller er det bare via nettet man kjøpe?
  Ønsker sanggruppa og dere alle Herrens velsignelse over liv og tjeneste.

 3. Til Birgir.

  All bruk av instrumenter er hedensk, satanisk og fremhevelse av ens egen kjødelige behov for å fremheve seg selv fra musikeren. Det finnes ingenting kristelig og ingen tilbedelse av Gud i bruk av instrumenter.

  Dette er noe man selv vil se hvis man utsetter en blomst ved siden av bongo-mongo rytmer i ei uke. Blomsten vil dø.
  Hvis man lar blomsten få nyte kristen salmesang, vil blomsten blomstre og leve et perfekt liv.

  Kun salmesang i en kristelig forsamling er tilbedelse av Gud. Det FriHals driver med er hedensk satanisme. Noe de nå bekrefter ved å bruke Youtube, denne perverse kanalen for sodomi med dyr og bankran, for å forfremme seg selv.

  FriHals må nå omvende seg selv fra bongo-mongo hedenskapen sin og gi sine liv til Gud og kristen musikk.

  • Da vil jeg at du DOKUMENTERER dine påstander MED GUDS ORD. Bibelvers. Takk.. Det har altså ikke falt deg den tanke inn, at det kan være DU som trenger omvendelse?
   “Kun salmesang i en kristelig forsamling er tilbedelse av Gud.”
   Du er ikke LITE djerv i din påstand. HVOR i Bibelen står DET? Det hadde vært artig å fått kapittel og vers?
   “Dette er noe man selv vil se hvis man utsetter en blomst ved siden av bongo-mongo rytmer i ei uke. Blomsten vil dø”
   Enda noen hedenske uttalelser fra deg. Da jeg så de 12-13 mennene, så jeg 12-13 LEVENDE blomster. Men selvfølgelig, ER DU “DØD”, er det jammen meg ikke lett å se at ANDRE lever.
   For meg høres du mer ut som en tom, larmende tønne (TROMME).

  • Stille fra Amund Skiri. Kanskje han har begynt å spille bongo-mongo rytmer?

  • Morsomt med spøkefulle og karikerte troll-kommentarer som disse. Det er imidlertid nok av EKTE vrangforestillinger som både er mer hårreisende og komiske. Søkelys’ mange linker viser det!

   (Begrepene «trolling» og «nettroll» oppstod forresten ikke med betydningen «å oppføre seg ufint som et troll». Ordet er opprinnelig det samme som «tråling». Det ble tatt i bruk for å beskrive nett-aktiviteten til dem som ikke bare kaster ut enkeltagn for å få noen til å bite på kroken, men legger ut en stor mengde provokasjoner og tull i kommentarfeltene for å fange flest mulig. At ordet på engelsk låter som «troll» er tilfeldig, men passer kjempebra.)

  • (Apropos ord, må jeg legge til at jeg synes navnet FriHals er et fantastisk ordspill. Ja, alle her vet vel at begrepet «frelse» nettopp kommer fra det norrøne ordet for «fri hals» («frjáls») og ble brukt om dem «som har halsen fri, i motsetning til trellen med klave».)

 4. Det er nå fakta at disse rytmene og trommene som dette “kristne” koret bruker, ble opprinnelig brukt av kannibaler for å invitere til grillfester og middager. Og for mange misjonærer var dette de siste lydene dem hørte før de ble kokt og grillet som middagen under disse rytme og tromme seansene.

  Det kan ikke Birgir snakke seg i fra. Og det er derfor man som norske kristne ikke burde godta kannibaliske skikker i sine bedehus og kirker. Det ville være mangel på respekt for norske misjonærer som hele tiden har forsøkt å vende om kannibalene fra sine trommer og dietter til et liv som kristne.

  Jeg synes Birgir og Richard viser grov forakt for norsk misjon i deres henholdsvise forsvar for kannibal rytmer og bruk av kannibal rytmer.

  Flekkerøya burde også vurdere å kaste av seg kannibaliske uskikker. Kanskje Richard har lyst til å gå foran i denne kampanjen mot de kannibaliske uskikker på Flekkerøya siden han alltid er i mot alt annet der ute ?

  • Så da kan vi ikke bruke NOEN instrumenter i det hele tatt? De fleste instrumenter blir brukt i satanstilbedelse. Satanister bruker samtlige instrumenter i sine barneofringer. Men bruker du instrumentene til Guds ære, er det absolutt ingen fare på ferde. DET er i alle fall sikkert. Bibelens Gud tillater bruk av ALLE slags instrumenter. Til og med LARMENDE TROMMER. Guds Ord kan ikke gjøres ugyldig. Så kan du kose deg med skje og sag om du vil.

  • Ja, ja. Kommentarene om bongo mongo trommer og kokte misjonærer er vel bare sånn passe vellykket som satire og trolling.

   Men jo da, jeg smiler litt. Og jeg får lyst til å svare. Dessuten får Frihals litt mer oppmerksomhet her. Det er bra. Musikken er flott og fremførelsene imponerende!

   Jeg forstår for øvrig godt at noen kan mislike rytmer fra en annen generasjon og fra andre miljøer enn sine egne. Vi er alle «marinert» i den stedlige samtidskulturen og foretrekker derfor de tradisjonene vi er vokst opp med og er vant til. Effekten av «barnetro», altså kulturell preging i formative år, gjelder selvfølgelig også musikk.

   Må også kort kommentere «Hermands» fokus på religiøse matskikker:

   Kristendommens forestillinger om Jesu legeme og blod i nattverden er opplagt uttrykk for magisk kannibalisme, enten den er knyttet til oldtidens ørkenreligioner, middelalderens mystisisme eller katolsk virkelighetsforståelse.

   Vi må heller ikke glemme at Bibelens hovedpoeng om Jesu sonoffer på korset rett og slett er det samme som menneskeofring til gudene. Det er lett å glemme i fordømmelsen av naturfolks primitive forestillinger.

  • (Frihals synger ekte sanger om Jesus, og er en gave til mange. Mens noen liker en helt annen stil)

   Det JEG savner i kristne menigheter i dag er flere Hermand og Åmund Skiri’ere. Det er ikke plass til dem dessverre. Om det er vanlige møter eller nyttårsfester er det uansett noe som mangler. Fordi de fleste Hermand’er, Hermine og Åmunder forsvant en gang, dessverre. De passet ikke inn. Og følte seg heller ikke velkommen.

   Sjelden er det humor og ablegøyer i menighetene. Det er altfor alvorlig. Og alle er veldig like. Bare se deg rundt i lokalet……..

   Gud er ikke kjedelig. Og han har skapt originaler. Ikke kopier, som de fleste av oss er.

   Takk Hermand og Åmund med bongotromme-humor 🙂

Det er stengt for kommentarer.