Fremdeles klar i toppen tross sine 98 år. Billy Graham sier at Gud avviser velstands evangeliet

billy-and-will-grahamPredikantlegenden Billy Graham ble født 7 november 1918 og nærmer seg nå sine 98 år. Graham kan kanskje best beskrives som det forrige århundrets predikant-fyrste, og Billy Grahams forkynnelse har satt spor om seg i hele den vestlige verden. Titusener på titusener av mennesker har i ettertid kommet frem og bekjent: “At jeg kom til tro på Kristus Jesus under et av korstogene til Billy Graham.” (Foto av Billy Graham sammen med sitt barnebarn Will Graham) I en sak nylig gjengitt i Charisma News forteller Billy Graham hva han mener Guds ord lærer om hvorvidt kristne skal være velstående, slik velstandsforkynnelsen hevder

“Velstands evangeliets hovedkjerne er at Jesus vil at alle hans etterfølgere skal være bill-johnson-maldonadovelstående og rike. Men det er bare begynnelsen. For å bli rike, må man “så inn” penger i en eller annen “Ministry” for å få overnaturlig velstand og helse tilbake. (Foto av Bill Johnson og “apostel” Maldonado som begge fremmer det såkalte velstands evangeliet)  -“Ønsker Gud at alle skal være rike?” -Jeg hørte en eller annen på TV sier at det er hva Bibelen lærer, men er det sant? Vi sliter hver eneste måned med å betale våre regninger, og jeg og min mann har alltid satt Gud først,” skrev en lesere i et spørsmål til Billy Graham. Den aldrende men fremdeles klare evangelisten trengte ikke engang og tenke seg om før han svarte, og sa: “Nei, Bibelen lover ikke at alle som følger Jesus vil bli velstående og ei heller lover den at vi alltid vil være fri fra sykdom. Heller ikke skal penger være det mest viktige i våre liv, og selv om Gud skulle gi oss penger å forvalte, sier Bibelen dette: “Når rikdommen vokser, så la ikke hjertet feste seg ved det!” (Sal 62:11) -Når alt kommer til alt, Jesus var ikke rik, ei heller hans første disipler, -nei lett ikke. Den eneste disippelen som var virkelig opptatt av penger var Judas, hvis grådighet og vantro fikk han til å forråde Jesus for 30 sølvpenger. Igjen og igjen advarer Bibelen oss mot å være opptatt av penger, eller sette penger foran Kristus i livet. Jesus sa: “Ingen kan tjene to herrer, du kan ikke tjene både Gud og penger.” (Matt 6,24)

 

 

 

Men likevel, når vi kjenner Kristus er vi rike, ikke nødvendigvis på jordisk gods, men billy-grahamåndelig rike. Tenk på det et øyeblikk. Kan noe i verden overgå det å erfare Guds tilgivelse? Kan noe være større og mer rikt enn Kristi nærvær hos sine barn hver eneste dag?  Kan noe være større en det privilegium bønn er eller å bli en del av Kristi familie eller det å bli brukt av Gud slik at man er til velsignelse for andre?” svarte den 98 år gamle predikanten retorisk. Takk Gud hver eneste dag for hans velsignelse, og la det være ditt mål og ha Jesus som nummer en i livet. Og mest at alt, takk Ham for at du kjenner Kristus, i hvem vi har “en arv som er uforgjengelig og uflekket og uvisnelig, og som er gjemt for dere i himlene.” (1.Pet 1,4) sier den legendariske predikanten i sitt kloke svar preget av en hel mannsalders vandring med Kristus.

https://www.youtube.com/watch?v=vGUnfGnWvik

 

7 tanker om “Fremdeles klar i toppen tross sine 98 år. Billy Graham sier at Gud avviser velstands evangeliet

 1. Her er vi enige. Men vi er vel også enige om at det er ingen velsignelse å være fattig? Men, at det er en stor velsignelse å ha overflod til all god gjerning?
  Selv opplever jeg å ha en givergave. Og jeg gir ALDRI for å få. Hjertet må være med. Måten feks Hanvold holder på er direkte frastøtende.

 2. Hva Maldonado angår,så vet ikke jeg,men etter å ha hørt utallige prekener og masse bibelundervisning fra Bill Johnsen,kan jeg ikke være enig i at han står for den såkalte ” herlighets-teologien”.. Tvert imot forkynner han måtehold og hellig ansvar OM vi skulle oppleve å ha overflod økonomisk…for å så inn i Guds rike!
  Hans forkynnelse fokuserer på Gudsnærvær,det overnaturlige i tegn,under og mirakler , menneskers frelse,bringe evangeliet ut til verden og Kristus-sentrerthet! Mannen er preget av ydmykhet,ærlighet og et liv/tjeneste fokusert på å formidle Guds rike til denne verden!..

  • For den som vil se og vil høre, så er Bill Johnson forført og forfører andre i hopetall. Han presenterer en New Age “kristendom” og vil en ha bevis for dette og granske slik de gjorde i Berøa, samt be DHÅ om veiledning så vi en få se den virkelig sannheten om denne “forkynneren” og hans forførende bevegelse.
   Alt Godt !

 3. jostgun; har du noen konkrete eksempler på at Bill Johnson forkynner/lærer noe som strider mot Guds Ord?
  Jeg vil gjerne presisere at jeg ikke har noen formening om dette. Har registrert at noen er kritiske, men har ikke tatt meg tid til å vurdere dette selv, og ikke hørt ham tale!
  Jeg ser imidlertid at det er noen som blir kritisert for å være falske profeter, uten at dette blir dokumentert opp mot Ordet, og det er ikke troverdig.

  • Hei, jeg har svært mange urovekkende eksempler på dette. Jeg holder på med en grundig gjennomgang av Bethel og spesielt forkynnelsen til Johnson og vil skrive en artikkel i så måte med vedlagt dokumentasjon, som jeg vil gjerne vil komme tilbake til. Tiden er litt knapp akkurat nå, men dette er så viktig at jeg kan ikke la det ligge for lenge.
   Du hører fra meg.
   Alt Godt !

 4. Jostgun; erfaringsmessig blir de som står for en levende tro, som tror på at nådegavene er virksomme i menighetene, som ber for syke og gjør mye godt for mange mennesker, under konstant angrep. Da spesielt fra religiøse bedehusfolk. Ofte litt bitre mennesker, som ikke selv har erfart feks helbredelse. Er du blant dem? Som lar hat, bitterhet og utilgivelse stenge for Guds velsignelse i livet?
  Men, som sagt; jeg har ikke gransket Bill Johnson, men har heller ikke sett noe finne noe konkret han forkynner, som strider mot Guds Ord?

  • Jeg er ikke blant dem. Vil anbefale deg å lese artikkelen så snart den er ferdig og selv se og høre på de videoklippene jeg vil vise til…….
   Alt Godt !

Det er stengt for kommentarer.