Frafall: Kjent muslimsk konvertert vender tilbake til Islam etter press og mishandling i fengsel?

En velkjent konvertert fra islam til kristendom som tilbrakte to og et halvt års apostatfengselsopphold i regi av de egyptiske myndigheter, har vendt tilbake til islams mørke,  Mohammed Hegazy, som også var kjent under det kristne navnet  Bishoy Armia Hegazy ble løslatt fra fengsel mot kausjon den 23 juli, og har nå offentliggjort en uttalelse der han forteller at han har vendt tilbake til islamsk tro. Det er det karismatiske mediet Charisma Magazine som i dag kan fortelle om det personlige frafallet. Selv om noen vil avvise at denne mannen noen gang har vært en sann kristen, står vi tragisk nok overfor en mann som tilsynelatende har måttet tåle fengsel og brutal behandling for sin kristne tros skyld, nærmest forgjeves, fordi han nå etter å ha vært holdt i varetekt siden desember 2013. For bare få dager siden postet han en video på You Tube hvor han erklærte profeten Muhammed som den suverene. 

Mohammed Hegazy fengselsopphold har åpenbart satt sine spor på den forhenværende kristne konverterte. I følge Charisma vil han ikke snakke med media om sitt frafall fra kristen tro, men han ba sin familie som truet ham etter hans konvertering til kristendommen -om tilgivelse. Menneskerettighetsgrupper frykter at han er blitt utsatt for vold og mishandling slik at han tilslutt brøt sammen og fremsier sin nye bekjennelse etter massivt press. Ingen vet helt hva han har gjennomgått av behandling. Men på samme måte som sekter kan hjernevaske eller drive mind-control på sine tilhengere, kan også myndighetene ha utsatt han for slike teknikker. Fra anti-cult miljøer er det kjent at man overfor sektmedlemmer kan bruke sterke og manipulerende virkemidler for å avprogrammere dem som det kalles i antisekt miljøet. Uansett beklager vi frafallet, men dette kan fortelle litt om hva kristne i muslimske land kan måtte gjennomgå for sin tros skyld. Er mannen nå evig fortapt? Kanskje, men det er alltid mulig å be en bønn for mannen, at engang skal finne tilbake til Kristus Jesus igjen, og den bønnen kan vi alle be, uansett teologi og kirketilhørighet.

Klippet hvor den frafalne fremfører sin bekjennelse til Muhammed kan ses under

 

 

7 tanker om “Frafall: Kjent muslimsk konvertert vender tilbake til Islam etter press og mishandling i fengsel?

  1. Han framstår som en meget skuffet mann. Han har vært i fengsel i over 2 år og har lidd mye. Familien har hele tiden vært muslimsk og han har sikkert spurt om hvorfor ikke Jesus har grepet inn med et mirakel, slik at han kunne slippe ut? Vi kan jo lese i bibelen om Peter som slapp ut av fengsel ved et mirakel.
    Hva ville du og jeg har gjort da? Jeg kan ihvertfall ikke huske noen spesielle i Norge som har stått opp for Guds ord, selv i motvind. Jeg ser bare medvind-kristne som går den veien, hvor det er mest til fordel for seg selv.
    Vi i Norge kan ikke klandre denne mannen…

    • Her er vi enig Anders. Jeg klandrer ikke den mannen. Jeg kan skrive ord om hva han har gjennomgått, men å forstå å føle hva det har kostet er vanskelig for oss som har det bra her uten slik forfølgelse,
      Han kan ha blitt presset, tvunget, manipulert, påført tankekontroll osv. Vi vet ikke helt. Men det vi kan gjøre er å be.
      Be om at Jesus igjen kommer han nær.
      Mannen er og et vitnesbyrd hva den forfulgte kirke i muslimske land må gjennomgå.

  2. Takk for svaret ditt!
    Etter mitt syn har denne mannens valg 2 konsekvenser.
    Nå tror vel leseren at jeg vi skrive, himmel eller helvete. Og det er forsåvidt riktig. Men for meg er helvete, et sted hvor den u-omvendte kastes i ildsjøen, og dør. Det er den samme død som djevelen får del i, en evig død. IKKE noe pine i all evighet, som mange ynder å framstille det som. Adventistene har denne læren, og det er den riktige.
    Det denne mannen velger er kort og godt en evig død, istedet for å vansmekte i et fengsel, hvor det bare venter død og fordervelighet…Jeg kan nok ikke klandre han for hans valg…

    http://www.evangeliekirken-arendal.no

    • Les Matteus 25 du, og se hva Jesus sa angående evig pine. OG BLI VIS.

    • Eller Lukas 16:19-31 eller

      “likesom Sodoma og Gomorra og byene der omkring, som på samme måten som disse drev hor og gikk etter fremmed* kjød, og nå ligger som eksempel for våre øyne og lider straffen i en evig ild.”

      Judas 1:7

      Akkurat som himmelen er i evighet er helvete/ildsjøen i evighet. Det er Guds ord klare lære.

  3. Denne mannen har gjennomgått tortur i fengselet, det er jeg helt sikker på.
    Selv om han sier han nå har blitt muslim igjen, er en hemmelig kristen i sitt hjerte.

  4. Ingen av oss kan se til hjertet på denne mannen, bare Gud kan det. Peter fornektet også å kjenne Jesus. men Jesus viste bedre og spurte Peter 3 ganger om han elsket han. i hjertet kan man finne sannheten hos vært et menneske, ord kan gjerne bare være ord uten at hjerte er med.

    Abraham løyg for å spare sitt eget liv, og det kan hende at denne mannen også gjorde det.

    Det er hungersnød i Israel (det som i dag er Israel) og Abram drar derfor til Egypt. Han er en meget rik mann. Før de kommer inn i Egypt overtaler han sin kone Sarai til å påstå at hun er hans søster. Dette gjør han fordi han er redd for egypterne, og at de vil drepe han for å ta kona. Han sier: -“Jeg ber deg, så at du er min søster, så det kan gå meg vel for din skyld, og jeg kan få leve på grunn av deg”. Mennesker gjør gjerne mye for sitt liv.

Det er stengt for kommentarer.