Filadelfia Kristiansand sier ja til alkoholsalg i Q42 -presset økonomi skyver moralen ut

Filadelfia Kristiansand som for noen år siden valgte å bygge seg et gigant-lokale som har kostet menigheten mer enn det smaker, åpner nå opp for alkoholsalg i menighetens råflotte lokale. Imidlertid er det bare under “lukkede arrangement” at menigheten vil stå for sjenking av vin og øl til de besøkende. Det er Fædrelands-vennen som tirsdag kan fortelle at menigheten nå har snudd.  Det er økonomien som tvinger menigheten til å legge prinsippene til side da kaffen ikke gav forventet kronasje til menighetens hardt pressede økonomi.

Fra før er det kjent at de som opprinnelig drev restauranten i menighetens lokale måtte legge ned. Tidligere medlemmer av forsamlingen har i etterkant av byggingen av Q42 fortalt om utilbørlig giverpress og stadig tigging om penger. Mye kan tyde på at Filadelfia menighetens ledelse har tatt seg vann over hodet med å bygge stort og dyrt. En som har reagert på menighetens policyendring er den tidligere pinsevenn-predikanten Levi Fragell som stiller dette spørsmålet på Facebook: “Pinsemenigheten Filadelfia i Kristiansand vil nå tjene penger på alkoholsalg. Hva synes deres Herre og Mester om dette valg?”  En som har besvart Fragells spørsmål er Kristian Rossaak som skriver dette: “Det er bra. Det ryktes at de skal huse et Pride arrangement også.” Oddbjørn Johannesen som er en engasjert livssynsdebattant kommenterer Fædrelandsvennens oppslag slik: “Det må i hvert fall være et nederlag for de “visjonene” som lå bak hele dette gigantprosjektet (“guidet av Gud”, som det het…).”

Intet er syndig lenger

“Snart ikke noe moro å være ateist. Nesten ingenting jeg gjør som er syndig lenger. Jeg risikerer jo til og med kanskje også å gå glipp av selve rosinen i pølsa – evig pinsel og fortapelse,” skriver Arnstein Lindstad mens Jens Brun Pedersen i Humanetisk-forbud stiller følgende spørsmål: “Kanskje årsaken til helomvendingen av alkoholsalget er at det i pinsebevegelsen er gått tilbake med tungetalen?” Og Søkelys spør: Er det greit å servere alkohol i et menighetslokale og er det greit at man lar moralen fare på grunn av økonomiske hensyn??

12 tanker om “Filadelfia Kristiansand sier ja til alkoholsalg i Q42 -presset økonomi skyver moralen ut

 1. Samfunnet har valgt å boikotte leie av disse lokalene pga de lukter kristen manns blod , kristen moral vil de ikke ha. Kjenner jeg har lyst til å si , selv om det nok ikke er rett, la dem få drikke, drikke mye og drikke seg sanseløse , for det vil de ha , la dem få det….

 2. Pinsebevegelsen går fra ille til verre. Intet er synd lenger i den bevegelsen som engang var et åndelig hjem for meg og familien. De gamle åndshøvdingene i pinsebevegelsen hadde vridd seg i grava dersom de så hvordan bevegelsen som ble født frem av Ånden har blitt. Det er bare et spørsmål om når Filadelfia vil åpne for homofili og likekjønnede ekteskap. Bevegelsen er alt åpen for gjengifte og før-ekteskaplig sex så det er ikke mye igjen av den åndskraft menn som Emanuel Minos, Morgan Kornmo og de gamle pinsehøvdingene stod for.
  Guds Ånd gråter over hva som skjer i pinsebevegelsen.

 3. Og en ting til. Når vi er kommet dit at ateister bare hånler av kristenfolket, da er mørket stort over kristenheten.

 4. Nei jeg synes ikke det er greit. Men begynner snart å lure på om det er meg det er noe galt med som mener det.

  Jeg skjønner at Filadelfia har hatt det strevsomt og tøft. At det stadig er vanskelige avgjørelser med slikt et bygg. Det står respekt av det de har gjort. Jeg går selvfølgelig ut i fra at ledelsen har brukt lang tid i bønn om dette. Og for meg har det alltid vært slik at når eldstebrødre kommer frem til noe så skal det være etter Guds hjerte. De skal lede menigheten og være eksempler. Blant annet.

  Så jeg skjønner veldig godt det ateisten Arnstein Lindestad skriver; at “det er ikke morsomt lenger, nesten ingenting jeg gjør er synd lenger”. De får det med seg -ting er IKKE som det bør i menighetene lenger. Det er et dårlig vitnesbyrd til verden. Jeg tror kanskje ikke Arnstein er så veldig ateist allikevel. Kanskje har han skjønt mer enn mange kristne gjør. Brun Pedersen stiller også interessant spørsmål.

  Når jeg først er inne på det, er det noen her som har en klar mening om dette bibelverset at “steinene skal tale”? (Har lest versene foran) Det dukker ofte opp i hodet mitt når kristne er feige mens ikke-kristne våger å tale. Dette skjer jo bare mer og mer. Når det sk(r)åles og festes på visjon norge sammen med diverse “profeter” så hører vi ingenting fra kristenledere, mens Levi Fragell kommer med sterke advarsler om at dette er galt. Respekt til ham. Veldig mye av sannhetene han har skrevet står fremdeles ubesvart av kristenledere. (Her vil mange kristenledere forsvare seg med verset om “tåpelige diskusjoner”. Den holder ikke.)

 5. Forum i Bergen – der avisen Norge I dag holder til – og som er opprustet for over 100 mill kroner – skal selge øl ; om man skal tro Bergens Tidendes framside for en tid tilbake. Dette verneverdige bygget ble kjøpt av Visjon Norge for noen år siden. Nå er det visstnok nye eiere ; men denne kanalen skal sende fra Bergen om kort tid. Så alkoholservering i Herrens hus er tydeligvis meget aktuelt for tiden : Både i Kristiansand og Bergen ! De skal jo redde økonomien etter uhorvelig sløsing med penger. Jeg minnes Yeshuas ord om at han ikke eide så mye – at han kunne helle sitt hode på ! Eller for å si det på strilemålet : – Ein må følgja mark…

  • Og det kan Z gjøre i visshet om at han her gjør er en protest mot sosialismen i Norge.

   Avholdsbevegelsen ble på 1800 tallet, rett etter utgivelsen av det kommunistiske manifest, dannet av sosialistene som så seg vred på at kristne butikk eiere solgte sprit og øl til arbeiderklassen og dermed gjorde de for fulle til å starte en kommunistisk, ateistisk revolusjon her i Norge og i resten av europa.

   Avholdsbevegelsen ble også dannet som en kamp mot privat eiendomsrett.
   Opp til da hadde kristne med måte og av og til ikke helt med måte, nytt alkohol. Alkohol servert av kristne kjøpmenn som også ga endel av overskuddet til kirken i Norge slik at Norge forble et kristent land.
   Også dette ville sosialistene ha en slutt på.

   Ergo fikk man avholdsbevegelsen. En bevegelse som også ga sosialistene gjennomkraft i de kristne miljøene.
   Ergo fikk man denne alliansen mellom kristen-hatende sosialister og krypto-sosialistiske kristne.
   Det er dette som er avholdsbevegelsen og det er de som protesterer mot skjenking av alkohol. De og islamittene som her har det bra sammen.

 6. Om dere lover å ikke si det til noen så kan jeg fortelle dere om en annen svært fremtredende kristen som i flere vitners nærvær både lagde vin og skjenket andre.Det er så forferdelig at jeg nærmest må hviske det, så jeg skriver for sikkerhets skyld navnet hans bakvendt:

  Svar: Susej Sutsirk

  5
  2
  • Ta det med ro, reddalS.

   I dette forumet er hans navn og lære ikke spesielt populær.

   3
   1
 7. Hvordan var moralen og kulturen den tid da Hans Nilsen Hauge begynte sin virksomhet? Jo, det var alkoholbruk, lav moral, lite tiltakslyst. Det var lett å ty til alkoholbruk fordi dette var vanlig. Det var oftest mannen i huset som brukte opp inntekten på alkohol. De som ble de lidende parter, var kone og barn, som knapt nok hadde penger til mat og klær. Er det disse tilstander det er så gjevt å få tilbake?
  I dag er det ofte slik at en datter i familien finner seg en mann som har annet livssyn enn datteren er vokst opp med. Hun må gradvis endre sitt livssyn og holdning til alkohol og forhold til kristendom. Besteforeldrene får ikke lov å påvirke barnebarna med kristendom.

  • Er det mulig at ledelsen i Q42 kan ta en ny runde med medlemene og be om økonomisk støtte, selv om det kan være ydmykende?

Det er stengt for kommentarer.