Ferske rakettangrep torsdag -IDF angriper Gaza -minst 180 raketter eller granater er skutt mot Israel siden onsdag kveld

De massive palestinske rakett-angrepene mot Israel fortsetter torsdag samtidig som israelske fly gjengjelder angrepene med bombing av Hamas mål inne på Gazastripen. De forskjellige terroristgruppene som opererer fra det Hamas kontrollerte Gaza har avfyrt runde etter runde med raketter og granater mot Israel også torsdag. Dette har utløst nye israelske angrep mot mål inne på Gazastripen. Mer enn 180 raketter og granater er blitt skutt mot Israel siden onsdag ettermiddag og påført flere mennesker skader og ødelagt bygninger, private hjem og infrastruktur i det sørlige Israel. Det israelske forsvaret har angrepet minst 150 mål i Gaza som respons på angrepene.

I følge Ynet news skal en israelsk kvinne ha blitt alvorlig skadd torsdag morgen i angrepene som er de mest omfattende siden Operation Protective Edge som fant sted sommeren 2014. Torsdag har statsminister Netanyahu kalt sammen sitt sikkerhetskabinett og flere av Netanyahu’s regjeringspartnere tar nå til orde for å gjennomføre en ny omfattende militær-operasjon for å stanse terrorismen med militær makt. En sentrale kilde i det israelske forsvaret antyder nå at eskaleringen av angrepene fra Gaza kan føre til en større militæroperasjon inne på stripen som igjen kan utløse en ny Gazakrig. “Vi er nå nærmere en mer omfattende Gaza-operasjon enn vi noensinne har vært og vi er nå i ferd med å sende militære forsterkninger til det sørlige Israel,” sier kilden til avisen Yediot Ahronot. Hvis det blir nødvendig vil vi evakuere beboerne fra bosettingene nær grensene mot Gaza,” sier kilden videre. Hamas på sin side respondere på IDFs uttalelser med nye trusler om vold. Samtidig som det nå spekuleres i en større opptrapping melder palestinske kilder at tre palestinske terrorister skal være drept i de israelske angrepene. I

 

 

 

.

 

5 tanker om “Ferske rakettangrep torsdag -IDF angriper Gaza -minst 180 raketter eller granater er skutt mot Israel siden onsdag kveld

 1. Med Donald Trump ved roret i USA, kan det nå være tid for Israel å ta fullstendig kontrollen over Gaza. Gå inn å renske ut alle terrorister. Røyke de ut en gang for alle.

 2. I dag 09.08. kl 0700 meldte Nrk P1 på den korte nyhets-sendingen ; at FN fordømte Hamas´s skyting av raketter mot Israel. På den lange sendingen kl 0730 var denne meldingen tatt bort – og jeg har siden intet hørt om dette fra Nrk. Heller ikke Nyhetskanalen på TV 2 har meldt noe om dette.

  Nei , at Hamas ble fordømt ; passet nok ikke inn i tankegangen på Marienlyst !

  Denne omfattende skytingen mot sivile mål i Israel går ikke lenger – IDF er nok nødt til å iverksette en omfattende operasjon. Israel er nå i ferd med å sende militære styrker sørover mot Gaza – grensen.

  Men : Så har man Hizbollah i Libanon på motsatt side av landet. De har fått hjelp fra Iran til å bygge et uhorvelig stort arsenal av raketter – som kan nå hele Israel. Da er det fare for at Israel kan komme i en to-fronts-krig som alltid er vanskelig å takle. Samtidig vet vi at Iran har styrker i Syria. Disse kan angripe mot Golan-høyden. Blir dette et koordinert fellesangrep ; så har Israel en tre-fronts-krig. Men Israels Gud er nok med sin ” øyensten ” også denne gangen. Vær trygg på det !.

  5
  1
  • NRK svikter som vanlig oss lisensbetalere.
   MIFF skriver at norske myndigheter har ikke oppdaget at Israel er under angrep.
   Takk til Søkelys som skriver om Israel.

  • NRK svikter ingen. NRK er en del av den politiske venstresiden. Slik jeg har forstått det ler de bare av de som klager på dem. De som klager betaler jo lisens som alle andre og det er pengene de lever av. Det er nesten som om avholdsfolk skulle klage på brennevinsfabrikantene for de synes brennevinet deres smaker brennevin.

Det er stengt for kommentarer.