Fem drept og to skadd i angrepet i Kongsberg -gjerningsmannen en hvit konvertitt til islam

Politiet bekrefter at fem personer er drep og to skadd, deriblant en politimann som ikke var i tjeneste i onsdag kveld. Politiet har avhørt gjerningsmannen, de to skadde blir behandlet på intensivavdelingen på sykehus i Drammen. Pårørende av de fem drepte skal være varslet, og de døde skal være fire kvinner og en mann mellom 50 og 70 år. Politiet slår fast at det bare er en gjerningsmann bak angrepet som har karakter av å være terror. Som Resett tidligere skrev tidligere onsdag kveld skal gjerningsmannen ha vært en etnisk hvit konvertitt til islam. Dette melder også TV2 nyhetskanalen som ser ut til å bekrefte Resetts historie fra tidligere i kveld. Torsdag morgen ble det kjent at gjerningsmannen var en dansk statsborger på 37 med dansk far og norsk mor som er konvertitt til islam. Den pågrepne er Espen Andersen Bråthen (37) siktet for massedrapene på Kongsberg.

Facebook Comments

14 tanker om “Fem drept og to skadd i angrepet i Kongsberg -gjerningsmannen en hvit konvertitt til islam

 1. Ja – man burde kanskje være sjokkert. Men når man har fulgt med på hva som skjer i Sverige – der det sprenges mer bomber enn i Libanon – så har folk sluttet å bli sjokkert – de har vent seg til det. Å invitere Islam – så blir det blodige normalt – etter hvert, som de blir flere – og føler seg mer modig. Vi ser utviklingen i Oslo – og i flere av storbyene – men også på mindre steder skjer det ting – om enn i mindre utvikling.

  3
  7
  • Hvis du er kristen, er det på tide du tar kontakt med dine nye landsmenn, og fortelle dem om Veien.

 2. “Onde mennesker gjøre onde handlinger, gode mennesker gjør gode. Men for at gode mennesker skal gjøre onde handlinger, trengs religiøs (ideologisk) overbevisning.”

  Sant nok.

 3. Hvit utenlandsk borger og vaksine motstander som alle islamitter og andre volds-religiøse er.
  Man blir ikke overrasket over disse vaksine motstanderene og hva de sier og gjør. Terroren i Kongsberg var som forventet av disse. Dessverre.

  3
  9
  • Tåpelig sagt! Og beskylde vaksinemotstandere for at en hjernevasket islamist har klikket, er helt blåst…

   3
   6
  • Å være en vaksinemotstander er å være helt blåst i toppen da det overhodet ikke finnes noen seriøse grunner til å være motstandere av vaksinen. En vaksine som har reddet uendelig mange liv.

   Islamitter er vaksinemotstandere. Så den utenlandske idioten er dobbelt idiot og dobbelt hjernevasket av onde mennesker. Jeg har ikke noe annet enn forakt for denne mannen.

   7
   3
  • Radikalisert.

   Trolig av nettsteder som lever av å spre konspirasjonsteorier og åpner kommentarfeltet for de villeste og galeste. Jo mer sjokkerende teorier, jo mer trafikk. Og desto mer trafikk, desto mer likes og reklameinntekter.

   Fundamentalistiske og dogmatiske nettsteder innbiller folk at krigen allerede er i gang. De sprer skrekkpropaganda og løgn om myndigheter og medier og moderne tider. Lett å miste et nyansert syn på en komplisert virkelighetsforståelse når man “skal tenke selv” og slutter å følge den offentlige samtalen der varierte stemmer diskuterer verden basert på fakta.

   Mange “troende” ender i et isolert ekkokammer der alle skriker om samme vrangforestillinger, overtro og ønsketenkning.

   Vi kan le av spinnville forestillinger om reptil-eliter, satanistiske pedofilinettverk, åndsmakter og endetid.

   Men verst er hatet mot, og frykten for, «de andre» og alt som er annerledes.

   10
   12
  • Aragon
   Radikalisert.
   Trolig av nettsteder som lever av å spre konspirasjonsteorier og åpner kommentarfeltet for de villeste og galeste.

   Nå sprer du konspirasjonsteorier. Det er mer sannsynlig at det var moskeen og koranen oppfordringer som er årsak til terroren i Kongsberg. Og vi må forvente mer.
   Nordmenn trenger våpen nå. Terroristen kunne gå rundt i en halvtime å drepe tilfeldige kvinner mellom 50 og 70 og en mann da. Virkelig i Allahs ånd

  • Det er sikkert riktig, Birgir Hvermansen.
   Da flest nordmenn har blitt drept av hvite menn som bekjenner seg til den kristne tro og sprer konspirasjons teorier, trenger vi beskyttelse mot disse. F.eks slike som deg selv og andre som tolker bibelen dithen.

   1
   4
 4. Mannen vil bli erklært psykisk syk, og vi får høre at dette “ikke har noe med islam å gjøre”. At det kun er en enslig ulv som det har klikket for og har misforstått islam.
  Politiet har mannen i sitt arkiv, for han har hatt utagerende oppførsel tidligere, og har vært innom helsevesenet. Ikke vært i fast arbeid på årevis. Og så har han altså i sin søken etter et holdepunkt og “trøst” i livet, rotet seg borti islamsk tankegods. Han har vært i politiets søkelys for radikalisering for en tid tilbake.
  Så dette måtte gå galt til slutt. Burde myndighetene ha gjort noe mer med denne mannen tidligere?
  Så hele saken er sammensatt og komplisert.

  3
  6
 5. Forresten:

  Nåtiden har alltid vært den tøffeste av alle tider, fordi samtiden nødvendigvis er den eneste som alle levende mennesker alltid har opplevd.

  Minner om at landet ble kristnet med sverdhogg og piler.

  De fleste har heldigvis innsett at gammeltestamentlige nedslaktninger i Guds navn ikke bygger et godt samfunn og gode liv.

  Vi får være takknemlige for at Norge er et demokratisk og liberalt samfunn der de fleste samfunnsgrupper har det tryggere og rikere enn noengang.

  9
  1
  • All ære til Resett som var først med å omtale gjerningsmannens religion. Resett hadde meget gode kilder tydeligvis.
   Resett er helt i forkant av norsk medier. Går gammelmedia en høy gang. Symbolsk dette. Ernas siste dag som statsminister og en muslim går amokk. Dagen etter feirer AP/SP sin nye regjering med regnbueflagg. Ja, ja Noirge fortsetter ferden mot Sodoma.
   Mer morro på gang.

   2
   4
 6. “Alternative” medier, grupper for konspirasjonsteorier, hatblogger og liknende videreformidler spinnvill religion og faktafornektende ideologi.

  De som slutter å orientere seg utenfor sin snevre boble og sitt ekkokammer av forakt og falsk skremselspropaganda, blir ikke bare trangsynte og nærsynte, men til sist helt blinde for virkelighetens virkelighet.

  Farlig sinnslidende og miljøskadde voldsromantikere har alltid provosert med aggressiv atferd. Men istedenfor å terrorisere nabolaget med skrik og hyl og trusler som i gamle dager, finner de i dag fiks ferdige hatroller på nettet: Det er bare å slutte seg til islamismen eller nazismen, så har de oppnådd den provokasjonen de ønsker. Den konfliktsøkende svart-hvitt-tenkningen i alternative miljøer har skapt perfekte roller for “oss” og “dem”.

  Og når slik galskap i tillegg legitimeres med religiøse dogmer, kan følgene bli katastrofale.

  Det er kan gjelde selvmordsretorikk fra imamer og kalifer, oppfordring til rasekrig fra nasjonalkonservative anders-behring-breivikinger eller Jehovas vitner som fryser ut familiemedlemmer, eller kristne som sprenger abortklinikker og trakasser homofile til fortvilte selvdrap.

  Tilværelsen er vanskelig og krevende. Enkle løsninger er ikke alltid gode løsninger. En nyansert og velinformert bedømmelse av virkeligheten fører til bedre samfunn og bedre liv enn dogmatisk fundamentalisme.

  PS. Og selvsagt har andre medier hatt samme kildetilgang som Resett. Men redaksjonen der er mindre erfaren og tøffer seg med ukontrollert ryktespredning for å skape oppmeksomhet om sitt overforenklede verdensbilde. På kort sikt får de flere likes fra gretne gamle gubber og engstelige enker, og mer penger, men i det lange løp er nyansert moderasjon mye, mye klokere.

  Bølla er sjefen i skolegården, men det er de smarteste og mest lyttende som til sist utvikler sivilisasjoner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *