Fædrelandsvennens krig mot Iveland bedehus og konservative kristne

Kristiansands avisen Fædrelandsvennen som dessverre sitter med monopol på sannheten og nyheter i Kristiansandsdistriktet har lenge ført en krig mot kristne som tror at hele Bibelen er Guds ord. Blant dem som tidligere har fått kjenne på Fædrelandsvennens ondsinnede kampanje mot bibelske kristne finner navn som Richard Tørressen fra Flekkerøy eller pastor Gunnar Jeppestøl i Vennesla Filadelfia, er det denne gang Iveland Bedehus og konservative kristne som samles der, som får kjenne på Fædrelandsvennens hat mot konservative kristne. Fædrelandsvennens ivrige sverddrager i krigen mot bibeltroende og konservative kristne er journalist Odd Inge Uleberg, som i sin ungdom tilsynelatende var en brennende kristen med kjærlighet til Jesus og den kristne tro. Idag, derimot er Uleberg gjennom sitt virke som journalist i Fædrelandsvennen, blitt en destruktiv fiende av kristen tro. 

De vers som kommer til meg når jeg leser Odd Inge Ulebergs kampanje-journalistikk og negative vinkling av kristent stoff i Kristiansandområdet er noen ord i 1.Joh.2,19 der det står å lese dette:  “De er gått ut fra oss, men de var ikke av oss: for hadde de vært av oss, så var de blitt hos oss; men det skulde bli åpenbart at ikke alle er av oss,”. Nå vet ikke jeg noe om hvorfor Fædrelandsvennenens fremste sverddrager i krigen mot konservative kristne, har valgt å gå bort fra den kristne tro. Men jeg og mange andre har forlengst konstatert at kristenfolket ikke har en objektiv journalist i Uleberg, for alt som blir servert oss av religiøst stoff fra Fædrelandsvennen er skitne angrep på alt som smaker av bibelsk fundamentert tro. I etterkant av Fædrelandsvennens oppslag omkring Iveland bedehus og saken med en praktiserende homofil lovsanger som ikke lenger får lov til å synge på bedehuset, er tendensiøse oppslag hvis eneste syfte er å skape allmen forakt og fiendskap mot kristne som faktisk tror at ordene som står i Bibelen er Guds ord. Et nytt lavmål fra Fædrelandsvennens Odd Inge Uleberg finner vi i dagens utgave av Fædrelandsvennen, hvor Uleberg som forøvrig ikke har et eneste navn som kan vertifisere ekteheten i det han skriver, fritt og uten motforestillinger får hevde at det finnes krefter i SP, KrF og Normisjon -som skal ha sagt at Uleberg ikke er habil siden han han angivelig skulle ha en datter som var lesbisk. Uleberg skal ha hørt om dette ryktet da en ikkenavngitt sentral KrF politiker skulle ha ringt ham og fortalt dette, og jeg siterer: ” 

KrF-toppen forteller at han har sagt dette til folk i Senterpartiet og Normisjon og folk i Venstre – og at det også ble diskutert i i pauser under årsmøtet i Vest-Agder KrF. Jeg får ikke noe klart svar på hvor mange som er involvert,” skriver Uleberg som med sin kommentar, hisser frem 36 leserreaksjoner der flertallet fritt og uhemmet for spytte ut sitt hat og forakt mot både Normisjon og kristne politikere. Etter å ha lest Odd-Inge Ulebergs “vitnesbyrd” så slår det meg at det ikke finnes noe som helst dokumentasjon på at dette virkelig har skjedd. Her er ingen dokumentasjon, ingen navn, bare en anonym topp-politiker i KrF som angivelig skal ha ringt ham og bedt om unnskyldning for at han skal ha spredd rykter. Er dette så sant? Har dette virkelig skjedd eller er nettopp denne kommentaren fra Odd-Inge Uleberg det president Donald Trump ville ha omtalt som “Fake News?”

Nok en Fake-News fra Fædrelandsvennen?

Jeg vet ikke, men når kilder og dokumentasjon mangler, finner jeg få grunner til å tro på Ulebergs fremstilling. Uansett sannhet eller ikke: Odd-Inge Uleberg har oppnådd i hvert fall en ting:  Å sette kristne politikere, Normisjon, Iveland bedehus og alt annet som smaker av kristendom i et dårlig lys. Tilslutt, og sett på bakgrunn av Fædrelandsvennens lange fortid med falske nyheter omkring kristne, også undertegnede, finner jeg liten grunn til å tro avisen eller journalisten på hans ord. For Fædrelandsvennen har en lang lang merittliste når det gjelder å sette kristenfolket og bibelske kristne i et dårligs mulig lys. Det begynte med den såkaldte “Lien saken” tidlig på 1980 tallet, de fulgte opp med en rekke fake artikler om meg og mitt engasjement mot fosterdrap, og siden -mot alle som står for bibelen i forhold til homofili-saken og kampen for ekteskapet. Selv i forhold til et ran på en bensinstasjon på Brennåsen for noen år siden -demonstrerte Fædrelandsvennen hva de er best på. Nemlig “Fake News”. Den gang slo de med krigstyper fast at to kunder krevde hamburgere midt under et væpnet ran. Fædrelandsvennens historie ble så brakt videre av VG og Dagbladet, samt andre aviser og NRK. Jeg husker godt aktuelle ran, for jeg var på bensinstasjonen da dette skjedde. Jeg hadde da kjørt en krykke-avhengig og MS syk kvinne hjem fra et arrangement, og som takk ville kvinnen spandere en hamburger.

Søkelys omtalte dette for flere år siden under overskriften: “Fædrelandsvennen måtte krype til korset”. Hele Fædrelandsvennens historie var det Donald Trump kaller “Fake News” og så full av usannheter at de har helt fjernet artikkelen fra fvn.no. Og vi siterer fra NRK som ennå har noen ord om saken med link til Fædrelandsvennen: “ Raneren oppførte seg rolig og målrettet under ranet. Men noe av det vi reagerer mest på, er oppførselen til dem som sto rundt. Det virker som en dagligdags hendelse for dem, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til   Fædrelandsvennens nettutgaveBåde undertegnede og flere andre tok kontakt med Fædrelandsvennen -som først fastholdt sin sak, men når avisen etterhvert innså at det de hadde skrevet var usant og fri fantasi, har de fjernet hele sin falske nyhet fra nettet. Det er bra, men vi syntes så avgjort at Fædrelandsvennen burde ha bedd den MS syke kvinnen om unnskyldning for å ha hengt ut henne og en annen kunde på slikt vis. Fædrelandsvennens sak om dette lå opprinnelig på denne adressen;   https://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/article796009.ece

Grunn til å tvile

Jeg kan ikke med hundre prosent sikkerhet si at Ulebergs artikkel i dagens utgave av Fædrelandsvennen er usann. Dog gir avisens forhistorie og mange falske nyhetsoppslag opp gjennom årene meg god grunn til å betvile hva avisen og Uleberg i dag skriver under overskriften “Unnskyld, datteren din var visst ikke lesbisk likevel!”  (NB Betalingsvegg) For Fædrelandsvennen har forlengst mistet sin troverdighet både som nyhetskilde, men ikke minst når det gjelder dekningen av det som skjer i kristne kretser. Etter mitt syn er det på høy tid at kristne forsamlinger slutter å spytte inn penger i Fædrelandsvennen gjennom sin annonsering av religiøse møter i avisen. Vi tror at menighetene med fordel kunne bruke disse pengene på andre og mer fornuftige ting, og menighetens møtebesøkende kunne med fordel ha vært varslet med SMS på sin mobiltelefon i stedetfor gjennom den lite troverdige Kristiansandsavisa.

Kjell Andersen

Facebook Comments

22 tanker om “Fædrelandsvennens krig mot Iveland bedehus og konservative kristne

 1. Istedet for å syte og klage fra sitt tastatur bak en journalistbestkyttet dør, har Richard her en utmerket sjanse til å åpne opp denne døren og snakke direkte til Odd Inge Uleberg og hans kollegaer.

  Dette burde skje gjennom et bønnemøte på trappa til Fedrelandsvennen sine lokaler. Det gjennom dagen og når deres journalister er til stede. Da kan man snakke direkte til disse journalistene og KONFRONTERE dem med alt det gale de skriver.

  Richard, ta med deg noen folk, sett opp et møte på deres trapp og hold en bønneaksjon der. Gjerne en 12 timers lang aksjon.

 2. Fedrelandsvennen driver en 50 års lang kampanje i denne møyfagre landsdelen mot konservative kristne og farer med løgn mot disse.

  Jan Kåre Christensen politianmelder bibeltro konservative kristne som Søkelys og vil ha dets utgiver sendt til fengsel i flere år fordi Søkelys formidler Guds ord.

  Alt dette er grove angrep på oss kristne. Angrep vi samlet må forsvare oss mot.

  3
  7
 3. Takk for fine ord om meg , Richard.
  Ja , vi bør behandle alle mennesker med respekt – innenfor Jahve har vi alle samme verdi. Likevel må man si fra på en klar måte om ting som ikke stemmer med egen overbevisning.
  Nettstedet Søkelys er jeg innom hver eneste dag. Her snapper jeg opp ting som kan være viktig for meg. Vi må alle justere ” kompasskursen ” under vegs – for både
  ” misvisning og deviasjon “. Ingen av oss er fullkomne.
  Jeg har gått i bønn for redaktøren av Søkelys : Det er viktig at han er ved god helse; slik at denne viktige nettsiden får fortsette !

  Hilsen
  Ture

  4
  7
  • Det er alltid interessant å lese det du skriver. Alt virker å være så gjennomtenkt.

   2
   7
  • Ja, som kristen er det virkelig interessant å lytte til militære spesialister på hvordan man lemlester og dreper Guds skaperverk. Stå på Ture! Dette vil vi vite alle detaljer om.

   4
   5
 4. Kjell har min fulle støtte her. Han har vært altfor raus med hva han tillater i kommentarfeltene etter min mening. Det er ikke alt Kjell legger ut som jeg mener han bør bruke tid på, som feks en hvis bussjåførpastor. Vi er kalt til å være lys og salt som betyr at vi skal vise veien til Jesus og også være tydelig på forhold i kristenlivet som drar oss bort ifra Himmelveien.

  Dessverre så birdrar ofte kommentarene til mennesker som er inne på Søkelys til å bryte ned og ikke bygge opp. Ofte handler debattene ingenting om det saken som Kjell har lagt ut dreier seg om. Slik som denne debatten her. Har ingenting med saken det blir kommentert under å gjøre. Dere som kommenterer og debatterer uvesentlige ting iforhold til saken bør vite at det finnes arenaer der dere kan spre deres eder og galle. Et eksempel er diskusjonsforum på VG. Der finner dere mange å diskutere med. Diskusjonene på Søkelys har ofte en negativ ånd over seg og folk som er søkende etter Kristus som finner dette nettstedet tror jeg blir skremt av kommentarfeltene selv om artikkelen kan være nyttig og fin.

  Kanskje ikke alle er enig i at det er lurt å legge ut alle de sakene som Kjell publiserer. Mange mener nok at de kan virke negativt ladet og til lite oppbyggelse. Mulig det, men nettstedet heter Søkelys og Kjell er en av de som vet mest om ulver i fåreklær. Jeg mener nettstedet har sin plass i Guds Rikes mangfold. Det finnes utallige andre kristne nettsteder der man får åndelig påfyll. Vi har virkelig plass til et nettsted som Søkelys som advarer mot fare. Det som ødelegger her inne på siden er personfikserte debattanter som kun er ute etter unyttig diskusjon uten sammenheng med sak.

  Det er ikke sikkert at jeg alltid er enig med debattanten Ture, vår venn fra Forsvaret, men han debatterer sak og man opplever at han brenner for det han ser og tror på. Dessverre et det så og si alltid noen som går til usmakelige personangrep på ham. Mennesker som bare er ute etter å bryte ned. Diskusjon kan være bra, men hold dere til sak og argumenter ut fra Skriften i en vennlig tone. Her har jeg selv mye å lære!

  Mvh Richard

  6
  5
  • Nettstedet Søkelys ble opprettholdt med å sjikanere meg og den Himmelske blogg!
   Hele kommentarfeltet gjennom de 5 siste årene er preget av dette!

   Når saken mellom meg og narreapostelen er ute av verden, så er det ikke lengre noe å kommentere på Søkelys!

   Nettstedet Søkelys var oppbygget og fundamentert på å hetse, sjikanere og tale dritt om meg og min familie!

   Nå når denne «bolken» eller tiden er over, så er også «bruken» av nettstedet Søkelys en saga blott er jeg stygt redd for!

   Etter denne kommentaren av meg, så vil det kommen noen kommentarer, så er det også over med å kommentere på Søkelys!

   Det er ingen nesten som skriver på Søkelys som evner å svare tilbake på en respektfull og god måte før en lar seg provosere!
   Det er på mange måter et lavmål i å la seg provosere.

   Nettstedet Søkelys kunne vært bra, hvis en ikke hadde skjelt hverandre ut for hver gang en er uenig med noen. Jeg kan f.eks. ikke diskutere flere emner her da jeg får høre at jeg er vranglærer.
   Jeg tror f, eks. ikke på treenighetslæren, et evigvarende brennende helvete og andre ting. Diskutere dette med folk på søkelys er ikke lett, her får en fort «passet» påskrevet, det er sikkert!

   6
   5
  • For ordens skyld:

   Jan Kåre Christensen har politianmeldt Søkelys fordi Søkelys formidler Guds ord. Han har aktivt forsøkt å forby Søkelys fra å forkynne hva Bibelen sier.

   Dette slik han forfølger og angriper alle andre som forkynner Guds ord.

   6
   6
  • Jeg gjentar:

   Jan Kåre Christensen politianmeldte Søkelys fordi Søkelys formidlet Guds ord. Han har aktivt forsøkt å forby Søkelys fra å forkynne hva Bibelen sier.

   Jan Kåre Christensen vil altså forby Søkelys fra å formidle Guds ord.

   6
   5
 5. Takk til Søkelys for å stå opp for Det Sanne Ord
  2 Tim 4,3: For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære,
  men etter sine egne lyster skal de ta seg lærere i mengdevis, etter som det
  klør i øret på dem.

  3
  6
 6. Verden er på vei inn i den totalitære tidsalder der sensur dagen lang blir en av ingrediensene. Folket hater sensur. Få tilbake friheten. Folk kan tenke sjøl.

  6
  1
  • “Prøv alt og hold fast ved det gode”, sier Bibelen. Ordet respekt kommer fra latinsk spici og spectare. Begge varianter av verbet har betydningen «å se», eller «å skue fremfor seg». Satt sammen med «re-» – repetere, å gjøre igjen – gir det respici eller respectare. Det norske verbet «respektere» har direkte oversatt meningen «å se om igjen» eller «å se en gang til».

   Skal man oppnå respekt er ikke sensur veien å gå. Man må rett og slett tåle andres syn på tingene. Og heller forsøke ved argumentasjon å vinne dem. Ikke vinne over dem.

   7
   2
 7. Nærmest null kommentering her inne etter at web-eier satte inn sensur-fremstøtet sitt. “Vannet tørker inn” på Søkelys. Som hos alle som forsøker å hindre ytringsfriheten. Sorry Kjell, men under din svake redaksjonelle ledelse ender det slik.

  Du får heller minnes de tider da trådene hadde 200 kommentarer fordi du tillot annerledestenkende å fremføre sitt syn. Nå er det blitt ett forvist ekkokammer – uten ekko.

  8
  5
  • Her er du urettferdig. Kjell har vært VELDIG raus med hva han har tillatt.
   Du har INGEN grunn til å klage på Kjell. Han har ikke på noen som helst måte nektet annerledestenkende å fremføre sitt syn. Og det vet du veldig godt.
   Og så synes jeg det ikke har noe å si om vi slipper å høre det evindelige opphøyde ekkoet av din egen opphøyelse av deg selv.

   4
   8
  • Resultatene taler høyere enn deg. Virkeligheten kan nok være besværlig for fansen.

   7
   4
  • Skal du se virkeligheten i øynene, bør du åpne øynene dine. For Kjell har virkelig tillatt annerledestenkende å komme med sine annerledestanker. DU er et godt eksempel på DET.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *