Evangelist Svein Nordvik gift for tredje gang etter to havarerte ekteskap

Evangelist Svein Nordvik er glad i kvinnfolk og å fortelle om mirakler han angivelig opplever. Folk som har hørt Nordvik preke i forskjellige frimenigheter og bedehus syntes det blir vel mye snakk om mirakler som de aldri ser under hans møter, i hvert fall ikke synlig. Nå har forkynneren som før hadde dame i Lohneveien i Søgne funnet seg sin tredje kone. “Her er det en profilert forkynner som «hopper» som haren fra dame til dame. Selv om han får barn, så er det nye damer,” skriver Jan Kåre Christensen om Nordviks tredje ekteskap. Svein Nordvik står bak Stiftelsen Evangeliet Ut Til Folket (EUTF)

Facebook Comments

12 tanker om “Evangelist Svein Nordvik gift for tredje gang etter to havarerte ekteskap

 1. Vel, hva var årsaken til de to skilsmissene han har gått igjennom? Kanskje kvinnene valgte å gå fra ham, og da er han jo uskyldig. Eller “uskyldig” er kanskje ikke rette ordet, for det må være to i en konflikt. Hvem har sagt og gjort hva? Og hvis det er så at kvinnene valgte å forlate ham, kan man jo ikke forvente at han skal sitte enslig resten av livet. Bra at han har funnet lykken igjen, og at han gifter seg og ikke lever i samboerskap. Det hadde vært tragisk.

  • Bibelen er da tydelig på at dette ikke er greit. Det står skrevet om dette flere steder. Ta f.eks. Lukas 16:18, der står det:

   “Den som skiller seg fra sin kone og gifter seg med en annen, begår ekteskapsbrudd. Og den som gifter seg med en fraskilt kvinne, bryter ekteskapet.”

  • Enig med deg Lesehesten

   Bibelen taler også klart om gjengifte.

   Luk 16,18: “Hver den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen, driver hor. Og den som gifter seg med en kvinne som er skilt fra sin mann, driver hor.”

   Rom 7,2-3 “For den gifte kvinne er ved loven bundet til sin mann så lenge han lever. Men dersom mannen dør, er hun løst fra loven som bandt henne til mannen. Derfor skal hun kalles en horkvinne dersom hun, mens mannen ennå lever, blir en annen manns hustru. Men dersom mannen dør, er hun fri fra loven, og er ingen horkvinne om hun gifter seg med en annen mann.”

   Mark 10,11- 12: “Da de var kommet inn i huset, spurte disiplene ham igjen om dette. Han sier til dem: Den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen, gjør seg skyldig i hor mot henne. Og dersom en kvinne skiller seg fra sin mann og gifter seg med en annen, så driver hun hor.”

   Paulus skriver like klart i 1.Kor 7,10-11: “Til dem som er gift, har jeg dette bud, ikke fra meg selv, men fra Herren: En kvinne skal ikke skille seg fra sin mann. Men er hun skilt fra ham, Skal hun enten fortsette å leve ugift eller forlike seg med mannen. Og en mann skal ikke skille seg fra sin hustru.”

   Vi merker oss at Paulus viser til et ord fra Herren. Det oppgis bare to muligheter for den fraskilte hustru: Å bli værende ugift eller forlike seg med mannen.

   Teorien om den uskyldige part bygger på Matt 19, 9, der Jesus sier: ” Men jeg sier dere: Den som skiller seg fra sin hustru av noen annen grunn enn hor, og gifter seg med en annen, han driver hor. Og den som gifter seg med en fraskilt kvinne, han driver hor.”

   Ut fra dette mener man å ha dekning for at en mann som er skilt fra sin hustru fordi hun har drevet hor, kan gifte seg igjen. Men en slik tolkning bryter med de parallelle bibelvers som er sitert ovenfor. Sann bibeltolkning har alltid hatt som ledestjerne at de klare ord må belyse de mindre klare, og i dette tilfelle er det flere klare bibelvers som går imot gjengifte.

   Lite bibelkunnskap, lite undervisning om tema og feil veiledning har gjort at mange dessverre har havnet i vanskelige situasjoner, langt borte fra Guds veier og vilje. Men hos Jesus er det tilgivelse og oppreisning for den som vender om og bekjenner sin synd!

   Jesaja 1,18: ” Kom la oss gå i rette med hverandre, sier Herren. Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø, og om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull. ” Jesus sa til kvinnen som var grepet i hor: ” Gå bort og synd ikke mer!” Hun kunne altså ikke fortsette som før, å leve i synd (drive hor), men måtte omvende seg. Slik må også vi omvende oss for å få tilgivelse av Gud (Apgj.3,19). Vi kan ikke leve i synd som kristne, det er stor forskjell på å leve i synd og falle i synd.

   Hebr 13,4: “La ekteskapet holdes i ære av alle, og ektesengen være usmittet! For Gud skal dømme dem som driver hor og bryter ekteskapet.”

 2. Christensen har jo rett i at dette er tragisk.
  Selv er jeg litt usikker på hva som er riktig. Er åpen for at jeg kan ta feil, men slik jeg har forstått bibelen foreløpig, tillater ikke bibelen gjengifte, med mindre den ene parten er død. Her må jeg lese mer. Nytter ikke å høre fra andre på sånne store spørsmål. Her må man gå til skriften selv, uten å bestemme seg på forhånd. Det handler ikke om hva en liker, men hva som faktisk står skrevet.

  • La oss si at et par gifter seg når de er rundt 25 år gamle. Så, etter et par år ønsker den ene skilsmisse. Skal virkelig den andre være enslig resten av livet for ikke å leve i synd? Nei, det spørs om man er den uskyldige part eller ikke. Man er uskyldig hvis den andre part har begått hor (utroskap), eller man er gift med en ikke-troende som vil skilles. Men så er det litt mer komplisert. Hvordan har man som “uskyldig part” behandlet sin ektefelle? Hvorfor gikk den andre part til en annen og søkte etter noe der? Kan partner ha utøvd fysisk/psykisk vold og/eller vært kald og ukjærlig eller ha forsømt den andre?

   1
   3
 3. Den falske profet/forkynner Svein Nordvik fra Bergen – har mistet det siste han hadde av troverdighet med å gå inn i sitt tredje ekteskap – da er frafallet komplett!

  Svein Nordvik ringte meg, og påstå at han hadde så «stor» tjeneste, at for han var det helt allright med mange damer.

  Med andre ord, han ser på seg selv som en Pave, står over Jesus og Guds ord.

  Nordvik har et syn på seg selv om dessverre mange forkynnere har, de er «fritatt» for å følge Guds ord.

  Være et forbilde, det ønsker de ikke å temmelig åpenbart.

  https://blog.janchristensen.net/2021/10/nr-2934-den-falske-profetforkynner.html

 4. Ettersom det er mange personer som er gjengiftet i vårt samfunn, bør vi da akseptere gjengifte? Det er flere pastorer og kristne ledere som ikke kan svare på om det er rett eller galt. For eksempel Emanuel Minos kunne ikke svare på om det er galt da han ble spurt om dette på Visjon Norge.

 5. Nordvik og teamet hans er da i det miste ute på gater og streder og forkynner ordet, noe de fleste kristne ikke er! De reiser land og strand rundt i perioder. Om det ikke er horder av mennesker som tar i mot frelse ved hans gateevangelisering, er det iallefall noen.
  Det er det som teller.

 6. Jeg synes Søkelys skal holde seg for god til å legge seg på den hatske linjen til Jan Christensen. Vet Søkelys årsaken til det som har skjedd? Kjenner Søkelys historien? Det oser gapestokkmentalitet av hele stykket. Jeg kjenner ikke den som omtales, men det legges opp til at jeg skal avsky ham! Vær så snill! Det er ikke Søkelys verdig å henge ut personer på denne måten, uansett, selv om han skulle ha syndet.

  Kristne generelt uttaler seg på sviktende grunnlag om temaet. Vet at jeg vil bli møtt med hat her, ikke fra Søkelys, men jeg ber Søkelys om å lese artikkelen jeg her legger ved, og at Søkelys grunner på denne og forhåpentligvis er forsiktig med å dømme i slike saker som det er så mye sorg og smerte forbundet med. Jeg snakker av dyp og ektefølt erfaring!

  http://bibelfellesskapet.net/~bibelf5/index.php/forkynnelse/artikler/617-hva-sier-bibelen-om-skilsmisse-og-gjengifte

  Mvh Richard

  5
  5
  • Richard:
   Jeg synes Søkelys skal holde seg for god til å legge seg på den hatske linjen til Jan Christensen. Vet Søkelys årsaken til det som har skjedd? Kjenner Søkelys historien? Det oser gapestokkmentalitet av hele stykket. Jeg kjenner ikke den som omtales, men det legges opp til at jeg skal avsky ham! Vær så snill! Det er ikke Søkelys verdig å henge ut personer på denne måten, uansett, selv om han skulle ha syndet.

   Kristne generelt uttaler seg på sviktende grunnlag om temaet. Vet at jeg vil bli møtt med hat her, ikke fra Søkelys, men jeg ber Søkelys om å lese artikkelen jeg her legger ved, og at Søkelys grunner på denne og forhåpentligvis er forsiktig med å dømme i slike saker som det er så mye sorg og smerte forbundet med. Jeg snakker av dyp og ektefølt erfaring

   Rickard, du manipulerer og blander kortene.
   Dette har null med Svein Nordvik å gjøre på privaten.
   Han er en offentlig forkynner.
   Hadde han stiget ned fra talerstolen, og levde med ørten damer. Så skulle hverken jeg eller Søkelys ha skrevet om ham.

   Men han er en forkynner, og da har man ikke lov å holde på slik.
   Har null med gapestokk mentalitet og hat å gjøre, men med bibeltroskap.
   Der vi som troende er pålagt å advare imot ulver i fåreklær.
   Dette er faktisk noe Gud og Guds ord krever av oss, at forkynnere hverken får lov å lære hva de vil, eller leve slik de vil.
   At andre gjør det, det kan vi ikke få gjort så mye med.

   Ap.gj. 20. 29 For dette vet jeg: Etter min bortgang skal det komme glupske ulver iblant dere som ikke kommer til å spare flokken.

   30 Også blant deres egne skal det stå frem menn som taler forvrengt for å få disipler til å følge seg selv.

   31 Så vær på vakt! Husk at i tre år sluttet jeg ikke å advare dere, alle som én, dag og natt, med tårer.

   32 Nå overlater jeg dere Guds ords nåde, det som gir kraft til oppbyggelse så dere får del i arven blant alle hans hellige.

   6
   5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *