Eks terrorist og palestinsk minister døde av hjertestans etter å ha vært i håndgemeng med israelske soldater

Hos avisen Dagen: “Palestinsk minister slått ihjel av israelske soldater, har i løpet av kvelden fjernet, torsdag: Felles obduksjon viser at mannen døde av hjerteinfarkt

palestinsk-minsterZiad Abu Ein en tidligere palestinsk terrorist og minister i Mahmoud Abbas “regjering” ble i 1982 dømt til livsvarig fengsel for sin rolle i ett terrorangrep som tok livet av de to israelske tenåringene  Boaz Lahav and Daniel Lancry og skadde flere i Tiberias i 1979. Terroristen ble i 1985 løslatt i en fangeutveksling, men i dag sa hjertet hans tydeligvis stopp kort tid etter å ha vært i håndgemeng med en israelsk soldat. I følge den religiøse avisen “Dagen” skal eksterroristen og ministeren “ha blitt slått ihjel av israelske soldater”, men en video fra åstedet viser at mannen etter å ha vært i ett opphisset håndgemeng med israelske soldater først holder et intervju med pressen, for deretter og holde seg for brystet før han satte seg ned.

Hendelsen fant sted under en hissig palestinsk demonstrasjon mot nybyggere og viser en palestinsk-minster-hjerterasende palestinsk “minister” som gjentatte ganger går til angrep på en av de omlag 30 israelske soldatene som forsøker å kontrollere massene. Bildet viser mannen kort tid etter at han var “slått ihjel av israelske soldater” i avisen Dagens utgave av historien. Videoen fra hendelsen viser hvordan den israelske soldaten skyver mannen bort ved å skubbe ham i halsen. Den sinte morderen fra terrorangrepet i 1979 forsøker etter dette igjen og angripe den israelske soldaten, men blir holdt tilbake av andre i demonstrasjonen. Etter dette gjør han ett hissig intervju med media. Etter noe tid med fekting og eder og forbannelser mot Israel overfor en journalist, får mannen tydeligvis brystsmerter, og holder seg på brystet og setter seg ned, han ligger så litt på bakken hvor han får noe hjelp av med-demonstrantene,  setter seg deretter opp igjen med tydelige brystsmerter, holder seg på brystet, deretter får han hjelp av en israelsk sanitetssoldat, blir lagt i en sykebil og dør på vei til sykehus. Dødsfallet som vil bli gransket indikerer at mannen døde av hjerteinfarkt. Skal vi tro den religiøse avisen Dagens “Pallywood” dekning av det hele: “Palestinsk minister slått i hjel av israelske soldater” eller hva videoen under viser? Det israelske forsvaret antydet tidlig at mannen døde av hjertestans og både israelske og jordanske leger skal delta under obduksjonen av den avdøde.

https://www.youtube.com/watch?v=ytzTG63RtGk

Skjermfoto av avisen “Dagen” oppslag onsdag 10 desember

Avisen Dagens stadig mer Israel-kritiske holdning har fått mange norske Israelvenner til å spørre seg om Dagen har byttet side i denne konflikten. Dagens dekning av Israel har under Selbekks tid som redaktør blitt stadig mer og mer Israel fiendtlig og mange oppfatter ikke lenger Bergens avisen som en venn av Israel, Redaktør Selbekks hardkjør mot først hedersmannen Per Håkonsen og deretter Gro Faye Hansen Wenske  nylig gjør at mange med rette spør seg om Dagen er en venn Israel trenger og ønsker seg. Også dagens tendensiøse overskrift forteller at Israel-venner kanskje bør finne annet enn Dagen å bruke penger på. Avisen Dagen har i løpet av onsdagskvelden fjernet den tendensiøse artikkelen og erstattet den med en sak som åpner for flere sider av historien.

dagen-israel

 

 

 

Facebook Comments

10 tanker om “Eks terrorist og palestinsk minister døde av hjertestans etter å ha vært i håndgemeng med israelske soldater

 1. Dagen har falt også i forhold til Israel. Vi som er glad i det jødiske folk er glad for at det ennå er noen som gir et mer nøkternt bilde av situasjonen i Israel. Dagen er ikke lenger en formidler av troverdig informasjon, og viser det også i dag. Jeg sa opp mitt abonnement av Dagen da de fordømte Per Håkonsen og vil aldri mer bruke penger på den avisen mer. Den har falt etter at Selbekk ble redaktør

 2. Nu er det slik at mange medlemmer av Rode Kors har omkommet i sin hjelp av andre mennesker grunnet hjerte attack. Uten at noen hevder at de har blitt slaatt i hjel. Her er jeg noe skeptisk til denne overskriften. MENPaa et generelt grunnlag vil jeg si at Sokelys her tar avstand fra de aller fleste innbyggere av Israel og de aller fleste, dvs godt over 90 % av alle joder i sitt forsvar av sitt Israel. I sitt forsvar av sitt Israel, blir Sokelys og andre kristen-sionister selv fiender av staten Israel. Man skal aldri lyve og tegne et galt bilde av ting man stotter opp om. Man skal derfor ikke tegne Israel i sitt eget kristne bilde for aa faa det til aa passe inn i sitt eget profetiske bilde. Som kjent kjenner ingen dag og tid for Jesus sin komme. I den forbindelse er det uhederlig av Sokelys og andre aa stotte opp om utopier som vil medfore ufattelig lidelse for det jodiske folk. Utopier som kun stottes av en promille av det jodiske folket. Man burde ikke fremstille det slik at ytterst marginale syn representerer det jodiske folket og Israel. Sokelys og andre kristen-sionister burde ogsaa bite seg merke i Guds ordene “Man skal ikke ha andre Guder enn meg”. Kristen-sionistene er farlig nere aa ha skapt seg sin egen religion som er i strid med den kristne tro. Store deler av kristen-sionismen er fremmed for den kristne tro og i strid med de mest sentrale kristne trosartikler.Men forst og fremst er kristen-sionismen en grov forakt for joder, arabere og staten Israel. En mangfoldig stat som onsker alle velkommen. Ikke bare folk fra den ytterste hoyre siden som vil joder alt ondt. En sann Israel venn er en venn som stotter alt det gode i Israel og tar avstand fra alt det onde i Israel. En venn av Israel er en som ikke onsker jodene noe vondt. Jeg er en venn av Israel. Jeg er ikke en venn av utopien Israel fordi det passer min kristne tro.

  • Fuglesteg, her er vi grunnleggende uenig. Mine israelske kontakter er glade for at Søkelys. Rent menneskelig sett hadde det ideelle hvert at jøder og palestinere levde i fred side om side, men det er dessverre utopia. Ut fra et bibelsk ståsted har denne vesle staten en unik plass både historisk og eskatalogisk og etter min mening er Dagen fullstendig på tur i sin haltende støtte til dette folk. Dagen brakte nyheten om at denne palestineren var slått ihjel av israelske soldater, men har nå fjernet denne ensidige saken og erstattet den av en noe mer nyansert sak. Problemet med mange av vår tids tilsynelatende Israel-venner som Dagen etterhvert har blitt, -er at de er en venn som hele tiden kritiserer. Hvem orker vel å ha venner rundt seg som kritiserer og kritiserer? Derfor Torodd, jeg er uenig med deg i din kommentar som jeg mener er utopia..

  • For aa si det jeg har sagt i lang tid kort i to poeng. 1. Det Israel dere kristen-sionister stotter eksisterer ikke. Noe litt edruelig studie av Israel vil fort avslore. Ta det studiet og begynn aa behandle joder med respekt. Mye av kristen-sionismen er klart innenfor det vi kaller anti-semitisme. 2. Den ubetingede stotten til Israel fra kristen-sionister bryter med fundamentale kristne prinsipper. Ergo er vi her ute i et nytt livssyn. Som det sies, man kan ikke ha andre guder enn Gud. Og det holder ikke med “Israelske kontakter” hvis disse er ute paa en ytterfloy. Det finnes ytterfloyer i Israel som Israel selv har forbudt fordi de er anti-Israel. Kahanisme, som er populer blandt norske kristne-sionister, er forbudt i Israel da det skader Israel. Og det med rette. Jeg ser en helt klar kahanistisk trend i fordommelsen av Dagen her. Eller tar jeg feil ? Men nok om det. At ytterpunkter kan leve i fred med hverandre er bevist her i Nord-Irland. Saa deg om utopia. *smil*.

  • Torodd. I dag ble det klart at mannen døde av hjerteinfarkt. Min kritikk i denne saken var rettet mot Dagens tendensiøse dekning av denne saken samt nedsablingen av to tydelige Israel-venner. Og Torodd, det er palestinsk terror som har drevet mange israelere ut på høyrefløyen. Med tusenvis av raketter rettet mot seg, stadige selvmordsbombere som forsøker å få ram på jøder er det ikke rart mange søker høyresiden.
   Så lenge Hamas ikke anerkjenner Israels rett til eksistens innenfor trygge grenser vil varig fred være utopia.

  • Kjell. Jeg er ikke det minste uenig med deg i at Dagen overskriften var resultat av slett journalistikk. Den kan med fordel innklages til PFU av deg selv. Og hoyresiden i Israel er mangfoldig. En av de retningene der, kahanismen, er like mye forbudt i Israel som nazismen er forbudt i Tyskland. Og det med meget god grunn og av samme aarsaker. Jeg ser at du bruker uttrykket politisk korrekt et annet sted. Hva har kristne saa mye i mot en politiske retning som er tuftet paa kristne verdier ? Det forstaar jeg ikke. Hvorfor har kristne i mot verdier som f.eks at mennesket er ukrenkelig, vi er alle like i Guds oyne, at det er forskjell paa galt og rett, at vold og urett ikke skal ramme uskyldige og at alle har like rett til aa naa sitt potensiale, uansett rase ?

  • La oss ta en ting om gangen Torodd. De kontakter jeg har i Israel har politiske og religiøse ståsted som er alment akseptert i staten Israel. Disse har alle sitt politiske ståsted i de partier som utgjør Netanyahu’s koalisjons regjering. I tillegg har jeg noen kontakter blant messianske jøder. Å være politisk korrekt er å mene det alle mener man skal mene -altså det tidsriktige i samfunnet. Jeg anser det som en naiv tilnærming å tro at du og JKC blir nære menighetsbrødre med det aller første, og slik er det også med relasjonen Israel/Hamas og til en viss grad også elementer innenfor PLO. Det beste hadde selvfølgelig vært om Israel og samtlige palestinere hadde blitt enig om å leve i fred, men med islamsk jihad, Hamas og et fiendtlig innstilt Iran i bakgrunnen er jeg redd det er utopia og forvente denne løsningen. Et nødvendig skritt for begge parter hadde vært å anerkjenne hverandres rett til å leve i trygghet og fred bak grenser alle aksepterer og vil rette seg etter. Jeg er selvfølgelig enig med deg i din siste linje: “Hvorfor har kristne i mot verdier som f.eks at mennesket er ukrenkelig, vi er alle like i Guds oyne, at det er forskjell paa galt og rett, at vold og urett ikke skal ramme uskyldige og at alle har like rett til aa naa sitt potensiale, uansett rase ?”

  • Hvis barna i Norge og hele Norge fordrer at jeg og JKC skal jobbe tett sammen for en bedre nutid og fremtid for deg, Torp og alle deres barnebarn vil jeg og JKC selvsagt jobbe meget tett og godt sammen. Det akkurat som McGuinness og Paisley gjorde. De to var mye storre fiender enn det jeg og JKC noensinne kommer til aa bli. Meg vites har ikke JKC gjort tre forsok paa aa drepe meg og jeg har overhodet ingen planer om aa drepe JKC. Saa alt er mulig hvis situasjonen krever det. Jeg ser at kristen-sionistene akkurat her har sagt takk og farvel til den kristne tro og lagt ut paa sin egen ferd, langt fra de kristne strender.

 3. Her er jeg enig med Søkelys. Kritikken mot Dagens opprinnelige fremstilling er berettiget og nødvendig. Israel trenger ekte venner, venner som ikke fordømmer eller stadig hakker på dette folket, men venner som står med i tykt og tynt. Når det gjelder deg Torodd, så er vi vel mest enige omkring vår holdning til JKCs kloakkblogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *