Det israelske forsvaret vil trappe opp angrepene mot Hamas og islamsk hellig krig på Gazastripen -Trump kritiserer Joe Biden for å være svak og ikke støtte Israel

Det israelske forsvaret vil ikke tillate at terroristregimet på Gazastripen fortsetter å drepe israelske sivile. Å drepe sivile israelere er det eneste målet Hamas har hatt når de i kveld avfyrte mer enn 130 raketter mot Tel Aviv. Minst en person ble drept og flere skadd da en rakett traff en buss sør for Tel Aviv. Det israelske forsvaret skriver på Twitter at IDF ikke vil tillate at palestinerne fortsetter å angripe sivile mål i Israel. Om kort tid vil statsminister Benyamin Netanyahu holde en tale, og det blir antydet at den israelske statsministeren vil ta til orde for en bakkeoperasjon. De siste 30 timers hendelser har vist at Hamas er langt bedre utstyrt nå enn i 2014 og en talsmann for det israelske forsvaret uttalte tidligere tirsdag at målet med operasjonen er å “sette Hamas flere år tilbake”.
Hamas og islamsk hellig krig har i det siste døgnet demonstrert for Israel at de har hatt betydelig militær utvikling siden 2014. Og mange israelske analytikere tror at dette angrepet har planlagt lenge. Angrepene på Jerusalem, Tel Aviv og andre israelske byer viser at Israel kan ha undervurdert den militære kapasiteten til Hamas. Og i bakgrunnen sitter Iran -som er hovedsponsor av Gazastripen og drar i trådene. Den israelske Chief of Staff Major General Aviv Kochavi uttalte dette i kveld: “Terrorist organizations are about to pay an even more expensive price and we are prepared to expand the campaign as much as necessary.” Dermed er det klart at Israel er villig og rede til å ta nødvendige skritt for å sette Hamas mange år tilbake rent militært.

Oppildnet av at Joe Biden har opphevet de amerikanske sanksjonene mot landet som president Trump innførte. Hva Israels neste skritt nå blir er opptil regjeringen som så langt ikke har vært på høyde med situasjonen rent militært. President Donald Trump uttaler i kveld at det Joe Bidens manglende støtte til Israel er årsaken til den alvorlige situasjonen som har oppstått etter at Hamas mandag avfyrte sju raketter mot Jerusalem. ““When I was in office we were known as the Peace Presidency because Israel’s adversaries knew that the United States stood strongly with Israel and there would be swift retribution if Israel was attacked,” he says. “Under Biden, the world is getting more violent and more unstable because Biden’s weakness and lack of support for Israel is leading to new attacks on our allies.”, sier tidligere president Donald Trump som nå anklager Joe Biden for å ha sviktet Israel og for å være svak. (oppdatert 11.05-21-2119)

🚨🇮🇱🇵🇸🚨An air defense breakthrough over Ashkelon as a result of a missile launch from the Gaza Strip.