Demokratene vil reise riksretts-sak mot presidenten -prosessen vil bli avlivet i senatet

Demokratenes riksrettsprosess mot president Trump nærmer seg nå sitt avsluttende kapittel.

Demokratene som har flertall i Kongressen vil ventelig stemme for å føre en formell riksretts-sak mot presidenten som ikke vil få støtte fra en eneste republikansk representant.

Dermed blir det helt tydeliggjort at dette ikke er annet enn et politisk teater satt i scene som et desperat forsøk på å svekke president Trump i forkant av valget i 2020. Verken Jerry Nadler eller Adam Schiff som har hatt regien under riksrettsfarsen har lykkes med å samle bred støtt til prosessen som er politsk motivert.

Både interessen, tallet på tilhørere som har fulgt seansen fra tilhørerbenken i kongressen og medias dekning av farsen har vært fallende etter at det ble klart at vitnene som var innstevnet ikke hadde klare bevis på at presidenten har begått handlinger som skulle tilsi at riksrett er nødvendig. Ikke en eneste republikaner i kongressen har signalisert at de vil stille seg bak demokratenes riksretts-tiltale som skal stemmes over senere i denne uken. Det finnes heller ikke noen indikasjon på at det republikanske flertallet i Senatet vil stille seg bak forsøket på å fjerne president Trump fra makten. Så langt har ikke en eneste republikansk senatsrepresentant uttrykt støtte til en riksrettssak mot president Trump, og sjansen for at demokratene vil få 2/3 dels støtte i sentatet er mindre enn mikroskopiske. Senator Lindsey Graham som representerer det republikanske flertallet skriver i dag følgende på Twitter: “De folka som er skyldig i å ha misbrukt makten er kongressdemokratene som har pushet for riksrett og ikke president Donald Trump.” President Trump tar riksretts-farsen med stor ro og skriver i ettermiddag dette på Twitter. “Shifty Schiff, a totally corrupt politician, made up a horrible and fraudulent statement, read it to Congress, and said those words came from me. He got caught, was very embarrassed, yet nothing happened to him for committing this fraud. He’ll eventually have to answer for this!” skriver presidenten som hele tiden har omtalt den pågående riksretts-farsen som en heksejakt. Blant amerikanske velgere har støtten til en riksrettssak mot Donald Trump vært fallende etter at det ble klart at det ikke finnes håndfaste bevis på at president Trump har begått handlinger som skulle tilsi at han blir stilt for riksrett. “Dette riksretts-sirkuset er snart over og vil ende i skikkelig bakrus for demokratene som risikerer å bli hardt straffet av velgere som føler at de gjennom dette sirkuset er holdt for narr. I videoen under summerer You Tube profilen Mark Dice som har mer enn 1,5 millioner følgere opp denne farsen slik;

Jason Chaffetz: Riksrettsprosessen “is a joke”

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *