“Death Cross Signal” -nok et signal på Shemitah?

death-cross-signal2Fra aksjeanalyser.com: Sist dette skjedde stupte børsene i USA med 50 prosent

Verdens aksjemarkeder har i sommer vært preget av sterk turbulens utløst av den greske krisen, uro i det kinesiske aksjemarkedet og Kinas plutselige endring av policy med å devaluere sin valuta. Både tirsdag, onsdag og torsdag devaluerte kinesiske myndigheter sin valuta, noe som førte til større børsnedgang både i Europa, Asia og USA. Torsdag omtaler Bjørn Inge Pettersen i Aksjeanalyser.com et fenomen fra aksjemarkedet som kalles “Death Cross Signal”. Et signal som kan indikere ett større fall i aksjemarkedet“Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Dow Jones indeksen USA, og som nå har utløst det mye fryktede “Death Cross Signal”.Dette “Death Cross Signal” som det heter, skjer når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt, og dette har nå nettopp skjedd for Dow Jones indeksen i USA. Som diagrammet nedenfor viser, og som er ganske vanlig, så kan man gjerne få et par falske slike “Death Cross Signal” i løpet av en lengre oppgangsperiode. Dette har da også skjedd to ganger siden bunnen etter finanskrisen i 2009, og som vi har merket med piler på grafen nedenfor,” skriver Pettersen torsdag.

Og han fortsetter: “Tilsvarende så var det også før det siste “Death Cross Signal” før finanskrisen og det aksjeanalyser-grafkraftige børsfallet i 2008, to slike falske “Death Cross Signaler” i hhv August 2004, og i Juli/Aug 2005, før det kom et siste “Death Cross Signal” i Januar 2008, og hvor Dow Jones indeksen etter det falt med rundt 50 prosent. Det var ikke bare Dow Jones indeksen som da i 2008 falt med rundt 50 prosent, det samme gjorde S&P500 indeksen i USA da i 2008.  Nå har vi altså en tilsvarende situasjon for den viktige amerikanske børsindeksen Dow Jones Industrial, og hvor vi har hatt to falske “Death Cross Signaler” i løpet av den over 6 år lange oppgangstrenden siden finanskrisen, og nå har fått et tredje slikt “Death Cross Signal”. -Det er naturligvis ikke sikkert det går som i 2008, og at vi nå står foran et kraftig børsfall, men vi mener likevel hos Aksjeanalyser.com at det er verdt å merke seg dette, og som føyer seg inn i rekken av flere negative tekniske signaler for børsene rundt i verden den seneste tiden,” skriver Bjørn Inge Pettersen på sin blogg som kan følges her

Kan dette være nok et tegn på den kommende Shemitah?

Jonathan Cahn’s teorier om den kommende Shemitah i september kan med dette få en ny bekreftelse. Selv om Pettersen og aksjeanalyser.com ikke har skrevet noe omkring Cahn’s teori om 29 Elul og det mange tror kommer til å skje i september, men det er likevel interessant å merke seg at Pettersen påpeker dette “tegnet” bare en måned før 13 september 2015. Er det så at nedtellingen pågår?

Facebook Comments

8 tanker om ““Death Cross Signal” -nok et signal på Shemitah?

 1. Har ikke så mye mot å lese tegn i tiden, men bør ikke vi kristne være litt forsiktige med å fastslå datoer om det ene og det andre. Jehovas Vitner blant annet har brent seg på dette gang etter gang. For meg er dette ikke et tegn på visdom. Å se på tegnene at vi nærmer oss bortrykkelsen er oppmuntrende og flott for oss som tror, selv om tegnene ofte fører mye lidelse med seg. Vi bør hjelpe og støtte hverandre gjennom harde tider med frafall og elendighet. Vi har et håp i himmelen og Jesus vil komme en dag, som kun Gud vet dagen og timen på.

  Vi må huske på at “moderne” nøyaktige profetier som oftest slår feil. Vi må også huske på at denne Cahn har tjent seg søkkrik på sine bøker om dette. Så lenge folk henger seg for mye opp i all slags teorier, profetier vil det være masse penger å tjene. Det gjør meg meget, meget skeptisk. Der penger kan tjenes på folks godtroenhet og gjerne enfoldighet her jeg noen “følere” ute som reagerer kraftig. Cahn er dessuten flink til å bortforklare når teorier ikke slår til akkurat på varslet tidspunkt. Jeg ønsker absolutt ikke å gå i samme fellen som Vitnene har gjort som følge av Vakttårnsselskapets falske profetier og forventninger.

  Interessant å lese om, men det er ikke dette vi bør fokusere for mye på. Vinn mennesker for Jesus. Det som skjer, det skjer. Er det som skjer tegn som Bibelen taler om, la det være trosstyrkende og ikke sensasjonspreget med “Hva var det jeg sa!” For meg er det ille når kristne hevder at noe er fra Gud og deretter står man med skjegget i postkassen fordi ingenting hente. Det er lite troverdig og absolutt ikke trosstyrkende!

  Jeg tror også noe kan komme til å skje i verden snart, gjerne i dette tidsrommet, men la tegnene tale for seg, så kan vi i ettertid se om dette var Gud som åpenbarte sine tegn for oss.

  Les gjerne: https://bibelogtro.wordpress.com/2015/04/06/fire-blodmaner-profeti-astronomiske-tegn-i-2014-15/

  • Vi skal selvfølgelig ikke sidestille noe av disse teoriene med det profetiske ord i Bibelen. Samtidig så er det utrolig mange røster nå som proklamerer at noe stort vil skje i september 2015. Alt fra dette med et økonomisk kollaps til bortrykkelse, til at en asteroide kollisjon vil ramme verden, til kupp i USA. Jeg har tidligere klargjort at man alltid skal møte slike profetiske bølger med enn viss tilbakeholdenhet og skrev en sak akkurat om det i juni.
   https://www.sokelys.com/?p=10202

   Som du sikkert husker var det en masse dommedagsspekulasjoner omkring 21 mai 2011 og Harold Camping. Jeg siterer noen linjer fra det jeg skrev i juni: “Selv om Bibelen lærer at det i endetiden vil inntreffe katastrofer og fenomener som kan ta livet av tusener på tusener av mennesker er det likevel grunn til å ta slike spådommer og profetier med en stor klype salt og skepsis. Når profetene i tillegg uttaler seg med selvsikkerhet om at bortrykkelsen eller “rapture”. I følge figuren i denne videoen har Gud personlig fortalt ham at bortrykkelsen kommer i september, i september 2015, og komme med motforestillinger blir dermed å motsi hva Gud selv skal ha sagt. I videoen nedenfor får vi et glimt av hvordan mange tror denne bortrykkelsen vil finne sted. Videoen spekulerer ikke i når slik flokken av dato-settere gjør, men den oppfordrer seere til å være rede.”

   Blant alle de teorier som eksisterer finner jeg Cahn’s mest troverdig, men vi får gjøre som profeten Jonas i bibelen. Vente og se… og hvile i løftene om at Gud er den som har full kontroll samtidig som vi skal akte på tiden vi lever i.

 2. Cahn har avdekket et mønster der et overveldende antall store hendelser har skjedd i shemitah-år. Han sier at han tror fryktelige ting vil skje i september i år, men han presiserer også at intet trenger å skje.
  Jeg har lest bøkene hans og heller til at han må ha fått ting åpenbart. Han hadde aldri skrevet noen bok før Profetien, og sa at boka nærmest skrev seg selv, og på rekordtid.
  Har aldri trodd på dommedagsprofetier (som jeg i utgangspunktet tror at “profeten” selv har funnet på), men Cahn virker skremmende troverdig. Kanskje bør vi forberede oss på at en økonomisk kollaps kan være rett rundt hjørnet.

  • Nettopp, det er dette mønsteret som er Cahns styrke i forhold til mange av de andre spekulative september “profetiene” som nå verserer. Flere av disse ser for seg og hevder skråsikkert at bortrykkelsen kommer på årets Yom Kippur. En slik tese står i skarp kontrast til Guds eget ord som sier at ingen kjenner dagen eller timen. Siden vi ikke kjenner dagen og timen kan vi selvfølgelig ikke helt avfeie at menigheten bortrykkes på Yom Kippur eller i september i år, men.. Imidlertid ser det ut som det kan skje mye i september som kan ha profetisk betydning med vekt på “kan ha”. Her er en video om 27 ting som skjer eller kan skje i september/oktober. https://www.youtube.com/watch?v=HZ03_m50T-M

   Jeg skjønner meget godt at det er mange spekulasjoner rundt dette nå.

 3. Det er mange som har hengt seg på året 2015. Worldnetdaily skriv:

  http://www.wnd.com/2015/08/did-isaac-newton-predict-major-turn-in-bible-prophecy/?cat_orig=faith

  “The Isaac Newton days going from 1967 to Yom Kippur 2015 which leads us into 2016 came from my original teachings back in 2008 that everyone is talking about,” Biltz said. “This lines up with the end of the biblical Shemitah and possible proclaiming of the year of Jubilee.””

  2015 er ikkje eit jubelår.

  Jubelåret har gjennom historien kome som nummer 50 i ei fast rekkje.
  6000 år er 120 jubelårsyklusar som er heilt systematisk inndelt i 40-40-40

  Yeshua viste oss kva år som er jubelåret.

  I det femtande styringsåret til Tiberius (år 28) las han frå Esaias 61.Dette skriv Lukas .

  “Det var i det femtande styringsåret åt keisar Tiberius. Pontius Pilatus var då landshovding i Judea”…
  …Han kom òg til Nasaret, der han var oppvaksen, og på sabbaten gjekk han inn i synagoga, som han var van med. Då han reiste seg og ville lesa frå Skrifta, gav dei han boka åt profeten Jesaja. Han opna bokrullen og fann den staden der det står:
  18 Herrens Ande er over meg,
  for han har salva meg til å forkynna
  ein gledebodskap for fattige.
  Han har sendt meg for å ropa ut
  at fangar skal få fridom,
  og at blinde skal få sjå,
  for å løysa dei trælka or tvang
  19 og ropa ut eit nådeår frå Herren.”

  Dette stemmer og heilt med Tanakh sine ord.

  http://www.marieslibrary.com/PDF_Articles/JesusMinistrySabJub.pdf

  Det er mange ting som enno må skje før Messias kjem på Yom Kippur i jubelåret for å oppfylla sen siste setninga “ein hemnens dag”

  http://frankdimora.typepad.com/.a/6a00d83534afe169e201761740b48d970c-pi

 4. Hvis det skulle skje en gedigen økonomisk kollaps i verden i september, som starter med USA, så er gjerne dette en plan, for dyret til å komme på banen synligt, for ta ansvar for å redde verden, ved å innføre et pengeløst samfunn over alt. Det har blitt sagt at USA er klar for chip løsningen innen tre år. Dette vil gagne både menneskenes sikkerhet, sin helse, man slipper hvitvaskingen av penger og man har mer kontroll over kriminaliteten i verden. Dyrets mest effektive våpen til å styre menneskene er med frykt, og hvordan skaper man frykt i verden, og kaos? jo man manipulerer inn frykt i menneskene, som spres via media, og nettet. og menneskene har alltid søkt de letteste løsningene på sine problemer, dermed så blir chipen en enkel sak å innføre for styresmaktene i verden.Da vil menneskene være slaver for systemet, uten noe mulighet til å gjøre hva de selv vil,og kan ikke gjøre noe uten at de blir kontrollert av styresmaktene. For noen år siden så var jeg i kontakt med en autist, som hadde svært dårlig kommunikasjon. dårlig ordforråd, og dårlig å sette sammen setninger, men hans mor hadde død, og han sa at han hadde en avtale med sin døde mor i 2017 i mars., Dette forundret meg ganske mye at han plutselig sa dette, og han gjentok dette et par ganger.Jeg lurte litt på hvorfor han skulle si dette, og så lang tid fram, Dette sa han 2013 uten forvarsel . Det er mange språk Gud kan snakke på gjennom andre mennesker, men jeg har gjemt på dette, fordi jeg tror at dette har en betydning. alt skal selvfølgelig prøves. Gud har også snakket igjennom dyr, som for oss virket umulig. man skal ikke slå fra oss noe som kommer uventet. Det kan godt være et budskap,som er formidlet og da kan det være godt å ha et åpent øre. ville bare dele dette, for syntes dette var litt interessant.

  Men jeg har også forstått det slik på de tall jeg har fått at det vil skje noe i høst som vil ryste verden, dette er jo også slutten på de 4 blodmåner sin syklus. men neste år 16.06.2016 disse tallene dukker opp hver dag hos meg via klokken jeg tilfeldig vis ser på, min forsikring har også dette som kundenummeret mitt ikke hele nummeret, men jeg ser betydningen av disse tallene, jeg opplever disse tallene flere ganger i løpet av dagen. på tv i avisa bare når jeg tilfeldigvis ser, så dukker disse tallene opp ut av intet, meget merkelig, men når man ser på disse talene så har de dyrets merke i seg. Det er tall som jeg har fått. som går igjen. som gjerne har en betydning for menneskene neste år. vi får se.

  • Selv om jeg nok i tidligere kommentarer har virket litt kritisk ser også jeg på tegnene med Shemita og de 4 blodmåner at noe er i gjære i dette tidsrommet september 2015. Vi som er født på ny i Jesus Kristus har intet å frykte, men la det være trosstyrkende at tegn vi ser og som stemmer med Bibelens lære skjer. La oss ikke henge oss opp i for mye hva som skal skje, for det vet vi ikke. La oss heller oppsummere etterpå og se. Har noe skjedd kan vi henvise til alt som er forutsagt og tidligere hendelser. Som feks med de siste gangene de 4 blodmåner har truffet i forbindelse med jødisk høytid. At vi lever i spennende tider er det ingen tvil om. At Gud er den samme i GT som i NT og idag må det ikke være tvil om. Gud har ikke forandret seg og blitt en gammel bestefar som er blitt “rund i kantene”, mer tolerant overfor synd. Nei, Gud er en hellig og nidkjær Gud samtidig som han er rik på nåde og miskunn.

   Merkelig du R skriver om et tall som forfølger deg. Jeg har det på samme måten. Tallet 512 har dukket opp jevnt og trutt gjennom hele livet mitt. Det var de tre siste sifrene på hustelefonnr. i mitt bardomshjem. Har blitt overrasket og betenkt mange ganger når det dukker opp, men jeg har ingen formening om hva det betyr, om det er tilfeldig eller noen som prøver å fortelle meg noe. Flere ganger har jeg visst at tallet kommer til å dukke opp, og det skjer. Jeg ønsker ikke å være konspiratorisk, derfor har jeg ikke prøvd å finne ut hva det er for noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *