Dagen nekter fortsatt å publisere innlegg om tvilsom forkynnelse i pinsekirken Filadelfia i Ålesund

Pastor Vidar Godø holdt den 28 mai 2023 en tale i pinsekirken Filadelfia i Ålesund som flere har reagert på. Søkelys pubiliserte tidligere et innlegg med overskriften “Hva skjer i Pinsekirka Filadelfia Ålesund?”. Innlegget er skrevet på vegne av “Tro i Norge” som beskriver seg slik: “Vi er en gruppe kristne fra mange forskjellige bakgrunner som elsker Jesus over alt annet. Bakgrunnen for innlegget var en tale Ålesunds-pastoren avholdt i sin egen menighet den 28 mai. I talen hevdet pastor Godø at “Jesus ble Gud i dåpen. “Jesus gikk i dåpen inn i en ny eksistensform og at han da ble Gud.”

Pastor Godø`s forkynnelse som i realiteten er en vranglære omtalt som er omtalt som Adoptianisme eller på engelsk kalt Adoptionism. Denne villfarelsen ble knust allerede omtrent år 195, men er nylig propagert av agnostikeren(!) og ateisten(!) Bart Ehrman. Denne fryktelige villfarelsen hevder at Jesus var et vanlig, syndig menneske, som du og meg og som gjennom dåpen ble adoptert til å bli Gud. Skriften derimot har en annen åpenbaring om Kristus. “I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.  Han var i begynnelsen hos Gud. Alt er blitt til ved ham, og uten ham er ikke noe blitt til av alt som er blitt til. Og Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss.” Jesus er Gud åpenbart i kjød da han i inkarnasjonen ble et menneske.

Jesusbarnet i krybben ble tilbedt som Gud Foto Px here (lisens)

Paulus beskrev det slik: ” La dette sinn være i eder, som og var i Kristus Jesus,  han som, da han var i Guds skikkelse, ikke aktet det for et rov å være Gud lik, men av sig selv gav avkall på det og tok en tjeners skikkelse på sig, idet han kom i menneskers lignelse, og da han i sin ferd var funnet som et menneske,  fornedret han sig selv, så han blev lydig inntil døden, ja korsets død. Derfor har og Gud høit ophøiet ham og gitt ham det navn som er over alt navn,  så at i Jesu navn skal hvert kne bøie sig, deres som er i himmelen og på jorden og under jorden, Og hver tunge bekjenne at Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære.” Jesus var med andre ord Gud av evighet og Gud ble menneske i inkarnasjonen, da “han som var hos Gud og var Gud” ble “ikjødet” i Marias morsliv og ble et foster i mors mage. Når vismennene tilbad Jesusbarnet i krybben -var det Jesus som Gud de tilba. (Matt.2,11)

Dagen nekter å trykke innlegg.

Avisen Dagen har fått tilsendt aktuelle innlegg og lovet å pubilisere dette dersom det kunne vertifiseres hva pastor Godø hadde forkynt. Vi verfiserte det (selv at vi skjønte at de nok da skulle finne på en annen unnskyld.) Nå nekter de og beskytter Vidar Godø og unnskylder det å lese en nedskrevet preken, som en forsnakkelse,” skriver en representant for “Tro i Norge”. Avisen Dagen hadde nærmest lovet å pubilisere innlegget. “Hei og takk for henvendelsen. Skal vi kunne skrive om dette, eller publisere innlegget deres, må vi først få verifisert at Godø faktisk sa dette, slik at leserne selv har mulighet til å undersøke de faktiske forhold. Jeg formidler dette videre i redaksjonen, så får vi se hva vi får til.” skriver Dagens Tarjei Gilje. Etter så å ha “samtalt” med pastor Vidar Godø får så “Vi som jobber for tro i Norge” dette fra avisen Dagen: “Vi har bestemt oss for å ikke gå videre med dette. Jeg snakket med Godø i går, han avklarte der at han står for tradisjonell kristen teologi på dette området. Formuleringen i prekenen er dermed å forstå som en forsnakkelse,” skriver Dagen som dermed velger å parkere det hele. “Vi oppfordrer deg til å stå for Jesus – og ikke beskytte en pastor som er dokumentert å ha løyet når han hevdet at det kun var en uskyldig forsnakkelse. Vi forventer derfor at du i det minste publiserer vårt debattinnlegg.” -Så langt har Dagen ikke respondert. Alt Vidar Godø burde gjøre var å gå ut offentlig og beklage sine ord. Imidlertid har reaksjonene gjort et vist inntrykk da aktuelle tale er fjernet fra Pinsekirka Filadelfias Ålesunds YouTube kanal. Faktisk har kirken fjernet alt innhold på den sosiale plattformen.

4 tanker om “Dagen nekter fortsatt å publisere innlegg om tvilsom forkynnelse i pinsekirken Filadelfia i Ålesund

 1. Takk til Søkelys for i disse tider å være en»klar basun» En nettside som våger å være politisk ukorrekt i disse Sodoma tider

  1
  3
 2. Det var jo hva jeg foreslo, nettopp en forsnakkelse.

  Han sier han ikke forstår, eller mener der slik det fremsto. Det burdte man vel tro han på og legge ballen død.

  Selv om det virker som han og menigheten har møtt kritikken på en lite hensiktsmessig måte.

  Det tyder også på at vedkomne har en liten forståelse for kristen teologi og man kan jo også stille spørsmål om han egentlig fult ut vet hva kristen teologi på dette punktet er og forstår de teologiske konsekvensene av hva han sa.

  Men at han ikke konkret står for den teologien påstanden hans viser til mener jeg vi har grunn til å tro han på.

  Sannsynligvis er han litt dum, har manglende/dårlig teologisk utdanning og liten innsikt i kristen teologi (særlig systematisk teologi.)

  2
  2
  • En “nedskrevet” og planlagt forsnakkelse spør du meg.
   Han kan komme ut av dette med å holde en tale der han beklager sine utsagn.
   Det er verste er at både pastor Godø og en hel haug med pinsepastorer i Norge nekter å svare.
   Det burde ikke være så vanskelig å komme med en avklaring.
   Jeg har sett korrespondansen om hvordan pinseledere i Norge enten tier helt eller kommer med frekke svar.
   Pastpr Godø og Ålesund pinsemenighet burde komme med en oppklarende presisering i en fremtidig tale.

   4
   1

Det er stengt for kommentarer.