Christensen: Innrømmer å ha spredd negative rykter om Torp mens megling for å redde ekteskapet pågikk

Det er et særdeles råttent spill blogger Jan Kåre Christensen gjennom flere år har spilt i sitt forsøk på å skade pastor Jan Aage Torp. Allerede mens Jan Aage Torp og hans jkc-dømt-vlførste kone lå i megling i et forsøk på å redde ekteskapet, gikk blogger Christensen ut med Torps ekteskapsproblemer nesten så man skulle tro at han håpet at ekteskapet skulle ryke, slik at han fikk en legal grunn til å sverte og baksnakke pastor Torp offentlig.  Bakgrunnen for Christensens handlingsmønster ligger i det faktum at den selvbestaltede “evangelisten og bibellæreren” hadde fått nei på sin forespørsel om å få preke i Torps menigheten, og dette gjorde Christensen såret og bitter, og dette har nå utviklet seg til et tærende hat hvor bokstavelig hvert fiber og celle i Christensens kropp skriker av hat mot alt Torp sier og gjør. Siden ankesaken nå nærmer seg en avgjørelse velger Søkelys motvillig å besvare noen usaklige påstander fra Christensens blogg

Den straffedømte bloggeren Jan Kåre Christensen som nå prøver å få sin sak opp i Lagmannsretten tilstår nå åpent at han lenge har vært det 1930 utgaven av Bibelen omtaler som en “øretuter”. Det Romerbrevet 1,30 skriver passer som hånd i hanske på Christensens liv og virke. Ordet “øretuter” blir i 1978 utgaven gjengitt med setningen “en jkc-mener-søkelys-støtter-torpsom farer med sladder” og det er nettopp det Christensen helt åpent på egen blogg innrømmer han er. I sin siste artikkel med overskriften “Hele nettet sprenges av mennesker som mener det samme som meg om Jan Aage Torp! Hvorfor skal ikke politiet ta dem også?” og det Christensen glemmer å si er at ingen av disse artiklene angriper Torp med betegnelser som psykopat, horebukk, horkarl og alle disse skjellsordene Christensen bruker mot sitt hat-objekt nummer en. I sin artikkel hevder Christensen at alle er enig med ham, -men det Christensen ser ut til å mangle, er mentale evner til å se at det er to forskjellige saker det er snakk om. Christensen som nå helt åpent proklamerer seg å være en “øretuter” blir rettelig omtalt av en mann som er tusen ganger visere enn han:  “En falsk mann volder trette, og en øretuter skiller venn fra venn.” (Ordsp 16,28) samt Ordspråket 26,20 som sier: “Når det er forbi med veden, slukner ilden, og når det ingen øretuter er, stilles trette,”

Christensens hat mot Torp får tragikomiske konsekvenser

Det er ikke bare Jan Aage Torp og Jan Hanvold blogger Christensen nærer et personlig hat til. Også barnevernet som for noen år siden var i strupen på Christensen etter bekymringsmeldinger fra en prestekone har gjentatte ganger fått gjennomgå på Himmelske blogg. Som kjent har pastor Jan Aage Torp lenge vært engasjert i og opptatt ryktespreder-jkcav den såkalte Bodnariu-saken der barnevernet har kidnappet fire barn fra det norsk/rumenske ekteparet. Egentlig er dette en sak Christensen burde ha gitt ros til Torp eller skrevet noe positivt om hans engasjement til støtte for ekteparet som er under forfølgelse fra norsk barnevern, men dog, og på tross av at han egentlig er enig med pastor Torp her, er likevel Christensen ute av stand til å skrive et eneste positivt ord om pastor Torps engasjement for den kristne familien. Siden Jan Aage Torp positivt er engasjert og støttespiller for Bodnariu familien, har Christensen på tross av sitt eget hat mot barnevernet unngått å skrive et eneste positivt ord om den kristne familien, med unntak av et sitat som er innklaget til pressens faglige utvalg for brudd på god presseskikk.

Forstår ikke enig fra sak til sak prinsippet

En annen påstand Christensen igjen og igjen kommer med i sin “øretuter” blogg er en påstand om at Søkelys støtter Torp, og Søkelys innrømmer gjerne at vi støtter Torps engasjement for den norsk/rumenske Bodnariu familien. Vi støtter også Torp i hans ønske om å nå verden med evangeliet, men vi støtter ikke pastor Jan Aage Torps gjengifte, men 160px-Jan-Aage_Torp_portrettvi ønsker ikke å hate Torp for det. Vi mener i det spørsmålet at Jan Aage Torp står på tynn teologisk is, og vi klarer ikke å se at det er bibelsk begrunnelse for gjengifte. Vi støtter heller ikke opp om de tanker som fremmes innenfor den ny-apostoliske reformasjons-bevegelsen og vi er spørrende til deler av budskapet som fremmes av de forskjellige apostler innenfor denne bevegelsen. Vi støtter heller ikke opp om den relasjonen Oslo-kirken hadde til den kontroversielle og nå avdøde Faderhus-bevegelsen som Oslo-kirken hadde relasjon med når hans sønn Anders ble sendt på Boot-Camp leir i Danmark, men vi lar Anders Torps ord: “Til Jan-Aages forsvar, tror jeg ikke han visste riktig hva han sendte oss til,” sa Anders om denne affæren til VG.  tjene som unnskyldning for det som skjedde. Det var en tabbe, Torp forstod ikke helt hva han sendte barna på, og dette forteller vel bare at også en pastor og foreldre kan trø feil. En annen sak som kom opp i Anders Torps bok er snakket om en gruppe demonutdrivere fra Zambia hvor pastor Torp etter vårt syn reagerte mye for sent. Selv om Søkelys i likhet med alle andre bibelske kristne mener at onde ånder er en realitet, virker denne gruppen fra Zambia å ha en usunn praksis omkring dette med demoner, og vi har tidligere kritisert Torp for at han grep for sent inn for å stanse disse, og det er en kritikk vi mener er berettiget. Når det gjelder selve saken mellom han og Christensen har vi falt ned på at vi forstår at Torp har følt seg trakassert av Christensens stadige utskjellinger, stygge karakteristikker og nettsjikane. Christensen driver en offentlig blogg som fritt og tilgjengelig kan leses av alle og som også er søkbar i Google og andre søkemotorer på internett, og vi mener at Christensens virksomhet her grenser til en form for terror, hvor hvert ord er skrevet utfra det hatet Christensen gjennom mange år har hatt mot pastor Torp. Etter vår vurdering er det et hat blandet med bitterhet og personlig nag som har gjort Christensen til en omstridt figur på utsiden av det evangeliske kristenfellesskapet. Christensen er og forblir en kjetter som har en lære i strid med Guds ord og klassisk kristendom, og vi mener det var et klokt valg av Torp å nekte å la han slippe til på plattformen i Oslo-kirken.

Facebook Comments

10 tanker om “Christensen: Innrømmer å ha spredd negative rykter om Torp mens megling for å redde ekteskapet pågikk

 1. Nettroll Christensen er en mann uten ryggrad, en person ingen kan stole på eller ta alvorlig. Ingenting er hellig for han, heller ikke ekteskapet. Det beviste han da han skrev om og håpet på en skilsmisse i familien Torp, slik at han etter sin absurde tankegang kunne la sitt hat og misunnelse få utløp i form av reinspikka hets.
  Christensen, som har et sterkt og urealistisk ønske om å være pastor for en menighet, er blottet for moralske skrupler. Han lyver så det renner når han hevder seg hetset av Torp, mens kloakkbloggen svart på hvitt viser at det er han som har hetset Torp i årevis uten at Torp har tatt til motmæle.
  Christensen burde vært tvangsreturnert til Danmark.

  • Braut er flink til å skrive, men supermann er han ikke, han kan umulig bevege seg mellom vest og øst-Norge og deretter til Nord-Trøndelag på noen få timer.

 2. Arne Ulf har avkledd Christensen fullstendig og forklarer hva som ligger til grunn for hetsen. Mislykkethet, hat, ondskap og misunnelse. Det har blitt en besettelse å “ta” Torp, en besettelse han bruker det meste av dagen på. Når UNIBUSS-sjåføren kommer hjem fra jobb klør han etter å kaste sine lubne fingre over tastaturet. I “kampen” mot Torp er alt tillat, også bruk av innlysende psykisk ustabile og voldelige personer som “sannhetsvitner”. Christensen nekter seg intet!
  All sympati til Christensens stakkars forskremte kone som roper etter våpen (ifølge Christensen) og barna som tar avstand fra sin hetsende og verbalt utagerende far.

 3. Christensen greier ikke å tenke klart når det gjelder Torp. Misunnelse, sinne og hat tar overhånd og grøtes sammen under pannebrasken og ut kommer de ekleste, styggeste og mest hinsidige anklagelser og påstander, som kan få enhver leser til å ville gi mannen en real omgang pryl og dessuten en solid leksjon i takt og tone.

  • Det er lett og se at Christensen er fylt av hat mot Torp. Et hat som har forblindet hans øyne fra å se virkeligheten. Vi snakker om et menneske som er på avveier både menneskelig, sosialt og åndelig. Et trist sorti på en mann som rett og slett står så isolert at han må ty til stygg mobbing for å fremheve seg selv. Christensen skaper hoderysting hos oss som har fulgt saken, og latter blant resten av den norske befolkning. Tenk å erkjenne at han er en som farer med sladder og sprer rykter mens Torp forsøker å redde ekteskapet. JKC er og forblir en skurk.

 4. Ja, vi har alle et stort idol å se opp til i Arne Ulf Breen. Hans innsats for Smyrna Oslo er uvurderlig.

  Vi må alle be for Arne Ulf, med den åndelige kampen han står i. Dersom han ikke klarer mer, blir ikke hans sko enkle å fylle…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *