Canadisk pastor kastet i fengsel for å ha holdt gudstjenester i strid med COVID-19 lovene

Pastor James Coates i GraceLife Church i Canada sitter fengslet fordi han setter Guds krav foran myndighetenes pålegg. (Foto: GraceLife Church)

En pastor fra Edmonton-området som flere ganger skal ha brutt Covid-19 lovene som forbyr eller setter begrensninger på hvor mange som kan være tilstede i kirken, har blitt kastet i fengsel. Dette melder Christian News Network .En dommer har kastet pastor James Coates, fra Spurce Grove i fengsel etter at han to ganger nektet å fortelle retten at han ville slutte med å holde gudstjenester. James Coates som er pastor og lærer i  menigheten GraceLife Church, er den første kristne pastoren som er blitt fengslet under det nye Covid-19 tyranniet som har senket seg over store deler av verden.

Ordet Corona betyr «krone» og Covid 19 har i følge mange tallverdi 66-6

Canada har under den sosialistiske statsministeren Justin Trudeau utviklet seg til å bli et nytt Sovjet der staten krever absloutt makt over kirken og kristen virksomhet. I flere områder i Canada er det totaltforbud mot å holde gudstjenster mens andre områder tillater gudstjenester med maks 10 tilstedeværende. Søndag 14 februar tok  «Royal Canadian Mounted Police» sammen med helsemyndighetene i Alberta seg inn i kirken for å kontrollere om menigheten etterlevde et pålegg gitt til pastoren den 7 februar. Det ble da slått fast at pastor James Coates ikke fulgte pålegget som ble gitt av helsemyndighetene, slo politiet fast. Tirsdag overgav pastor James Coates seg til lokale myndigheter hvor han ble siktet for å ha forbrutt seg mot Covid-19 lovene. Han ble tiltalt for å ha nektet å etterkomme myndighetenes Covid-19 lover. Dermed begikk pastoren kriminelle handlinger. I følge de lokale forskriftene er det maksimalt tillatt å ha inntil 15 prosent av maks antall tilhørere som lokalet er godkjent for. I tillegg blir alle møtebesøkende pålagt å bære ansiktsmaske  og praktisere sosial avstand. I mange områder i Canada er det forbudt å ta del i fellessang eller praktisere dåp og nattverd, fordi dette strider mot påbudet om å holde sosial avstand. Under den rettslige høringen nektet pastor James Coates for å ha gjort noe straffbart og pekte på at Guds lov og forsamlingsfrihet er beskyttet av grunnloven. Under høringen ble det klart at Coates ikke ville love å etterkomme Covid-19 påleggene som var en forutsetning for at han kunne dra hjem. Pastoren ble tirsdag kveld fengslet frem til en ny rettslig høring onsdag 24 februar. «Et tyranni har senket seg over den vestlige verden og heldigvis finnes det noen som våger å sette Guds Ord høyere enn myndighetenes befalinger. I USA har president Donald Trump fastslått at gudstjenester er essensielle og har blitt hyllet av Guds folk over hele verden fordi han har våget å tale kristenfolkets sak. I Canada som i Europa og her i Norge er det mørke som rår blant våre politiske ledere. «Vekter hvor langt på natt?» -er spørsmålet Guds folk nå må stille seg.

Også andre kristne reagerer sterkt på at myndighetene har arrestert pastoren. Blant annet pastor Dale og pastor Costi i Redeemer Bible Church som i videoen under kommenterer fengslingen av den kristne pastoren.

Tekst: Kjell Andersen

 

 

 

 

Facebook Comments

13 tanker om “Canadisk pastor kastet i fengsel for å ha holdt gudstjenester i strid med COVID-19 lovene

 1. Ikke uventet. Rytteren på den hvite hest er her og trengselstiden er begynt.
  At pastorer nå blir fengslet fordi de arrangerer gudstjenester og ikke følger regler og lovene til de som er «verdens herrer i dette mørke,» Ef 6,12
  Vi har lenge sett hvordan ondskapens åndehær har tatt kontroll over våre politiske ledere. Disse er håndtlangere som innfører det som i enden av denne veien er dyrets merke og Antikrist-systemet.
  Mange kristne tror at det er Gud som har innsatt de nåværende regjeringer og politiske ledere rundtforbi. Disse er ikke innsatt av Gud, og ingen kristne er forpliktet til å følge det disse ledere forlanger så lenge det er i strid med Guds Ord.
  Det å komme sammen fritt til gudstjenester og møter er en soleklar rett og plikt vi har som kristne. Gudstjenestefellesskapet er selve åndedrettet til den kristne kirke.
  Som kristne trenger vi å komme sammen til Ordets forkynnelse, fellesskapet og sakramentene. Gjennom å kreve at kirkene skal følge Covid-19 forskrifter og regler, har myndighetene tiltatt seg en rolle og myndighet de ikke har.

  Keiseren har intet med å blande seg inn i kirkens liv og virke, og når de tilraner seg makten til å stenge kirker og gudstjenester, gjør de det Antikrist skal gjøre.
  Sette seg i Guds og Kristi sted.
  Nå er en pastor fengslet for å følge Guds befalinger. Vi må ta inn over oss at de siste tiders trengsel er kommet.
  Fremtiden vil bli vanskelig for alle oss som ikke går på kompromiss.
  Den Hellige Ånd vitner om hva som ligger foran oss av trengsler og lidelser.
  Alt har i sin begynnelse og sin ende.
  Når vi nå ser at kristne faktisk blir fengslet i såkalte demokratiske land fordi de holder gudstjenester uten å nekte noen adgang, da skjønner vi eller burde skjønne at den store trengsel nå har begynt.
  Sammenligningen med Sovjet er relevant. Hva gjorde de kristne i Sovjet når det var forbudt å samles til gudstjenester? Jo, de dannet undergrunnsmenigheter og kom sammen i disse i hemmelighet.

  En våken hyrde som har en menighet å passe på, bør begynne å legge planer for lignende tiltak. Covid-19 restriksjoner og regler er noe myndighetene har innført fordi de gjør sin faders vilje.
  De hater Gud og Hans ord og bud, og derfor innfører de antikristelige og onde lover som tillater at babyer blir slaktet i mors liv, at menn skal kunne ligge med menn og kalle det «ekteskap».
  Den døde kirke sitter stille og ser på. Den levende kirke vet hva som kommer og gjør seg rede for trengsel og forfølgelse.
  Men det som har sin begynnelse, den store trengsel, har også en ende. Jesus vil hente sin menighet i slutten av trengselstiden. Når menigheten er sønderknust, når alle er i ferd med å gi opp og når Gud har rensket bort ugresset, vil Herren hente sin brud. En brud renset i ild, en brud ren og rettferdig, himmelen verdig.

  Den slumrende kirke, de navnekristne, de som aldri har elsket Jehova Gud og Hans enestefødte Sønn, som lever i likegyldighet og falsk lære, vil blindt følge myndighetene og ta dyrets merke og gå fortapt. De av oss som motstår å ta dyrets merke, vil vinne frelse. Pastor og eldstebror: Gjør din flokk rede for trengselstiden.
  Legg vekk forestillingen om bortrykkelse før trengsel, for det vil aldri skje.
  Denne lære som mange tror på kan være farlig. Kristne som forventer å bli hentet ut før trengsel vil -miste troen når de sitter i fengsel eller må velge mellom å fornekte Jesus eller dø.
  Våkne opp folkens!
  La dere vekkes!

  2
  3
 2. Når startet denne trengselstiden Steffen?
  Det må da kunne svares på, det står da ganske mye om dager, tider og uker.

  • Den store trengsel begynte 18 september 5780 Rosj hasjaná og vil vare frem til 1 oktober 5787 eller 2027 om du vil. I denne perioden vil menigheten gå gjennom store prøvelser, Antikrist vil åpenbares og i slutten av perioden vil menigheten bli rykket opp i herlighet.
   Den store skare som skal hentes ut av den store trengsel vil feire bryllup mens Guds vrede rammer jordkloden og de som bor der.
   .https://www.youtube.com/watch?v=W3hpaZKYcag

  • Hvis du skriver 5780 så skriver du 1 Tishri. Skriver du 18. september så skriver du 2019.

   Hva skulle være grunnen til at det startet ved inngangen til 5780?

  • Behøver Gud noen grunn Hannah?
   Gud gjør som Han vil og trenger ingen begrunnelse.
   Vi har Ordet og Ånden og klarer oss med det.

  • Nei Gud trenger visst ingen grunn siden Steffen fra Norge bestemte en dato. Du må jo skrive hvorfor disse datoene da? Du er den eneste kristne på kloden som skjønner at det er disse datoer eller?

 3. .
  18/02/2021, kl. 19:29 sa Steffen:

  «Kristne som forventer å bli hentet ut før trengsel vil -miste troen når de sitter i fengsel eller må velge mellom å fornekte Jesus eller dø.
  Våkne opp folkens!
  La dere vekkes!»

  .
  Steffen:
  Akkurat det du skriver her har jeg tenkt i mange år. Men at «den store trengsel» alt har begynt må jo være feil. Det er ikke værre i dag enn det var før. Men kanskje ser vi «det store frafallet»?

  Jeg tror det er dette frafallet som er årsaken til at antikrist får kontroll over verden og det å forstå hva dette frafallet går ut på er noe av det jeg har vært mest fokusert på. I begynnelsen handler det mest om «har Gud virkelig sagt». Og når det blir vanlig å tenke slik så begynner den virkelige negative utviklingen.

  Jeg tror mye av dette frafallet er usynlig for de fleste nettopp fordi det utvikler seg gradevis. Det handler om at evangelisk tro blir mer og mer frakoblet de åndelige realitetene. De fleste tolker Bibelen som det passer seg og folk bryr seg lite om å bli korigert. Veldig skjelden hører jeg noen snakke om «synd». «Man vet jo aldri hvem som kan bli stødt eller fornærmet».

  Folk ser ikke lenger forskjell på sosialisme og evangelisk lære. Det er vel nok å nevne likestillingsideologien. Det som i størst grad har fått meg til å tenke at «menigheten» er et synkende skip man bør forlate er at det å kle seg som en prostituert har blitt helt akseptabelt. Si til noen som kler seg sexy at de må ha noe på hode når de ber. Og hvorfor har dette som tidligere ble kalt «mangelfull kjønnsidentifikasjon» tatt fullstendig av? Årsaken er åpenbar. Et barn identifiserer sitt kjønn ganske tidlig. Og slik det har blitt i dag vil det i begrenset grad kunne se eller forstå forskjellene på far og mor. De som skal være identifikasjonsobjekter.
  Bibelen sier faktisk ganske mye om dette. Men veldig mye av det som står i Bibelen blir bare oversett.

  Når mange slags synder som «ingen ser» blir vanlig eller akseptert, vil menigheter og enkeltindivider miste den åndelige kontakten med Gud. Eller sagt på en annen måte, hvis «Gud plutselig forsvant» ville ingen merke noen forskjell.

  Dette mener jeg er tusen ganger viktigere enn både trengsler og antikrist. For dette er bare konsekvenser av frafall.

 4. Jeg synes IKKE synd få fyren. Det han holder på med blir i Bibelen beskrevet som trass og avgudsdyrkelse. Han BA jo om det, da han i forveien VISSTE hva som ville skje.

  • Selvfølgelig syntes ikke Birgir Hermansen synd på kristne under forfølgelse. Birgir bærer allerede dyrets merke i sitt hjerte og står ikke sammen med Guds folk.
   Vi bibelske kristne som har Den Hellige Ånd som segl i hjertet står selvfølgelig sammen med denne broderen i bønn.

   2
   2
  • Jeg håper indelig at det finnes noen pastorer og forkynnere som våger å gjøre det samme. Trosse myndighetene i protest mot galskapen som myndighetene bedriver.
   Man behøver ikke være åndelig rakettforsker for å forstå at Satan underlegger seg kirken gjennom redde og korrekte kirkeledere som ikke hadde tålt tre minutter hos KGB eller STASI.
   Jeg syntes det er bra at pastorer setter Guds ord og Bibelen høyere enn myndighetene. Denne pastoren har åpenbart langt mer respekt for Gud enn han har for «verdens herskere i dette mørket».
   Vi trenger modige Herrens tjenere som ikke er redde for å trosse makter og myndigheter -for Guds Ord og Jesu vitnesbyrds skyld.

   2
   2
  • Ja, ja Rune. Selvfølgelig vet jo DU hvem som bærer dyrets merke i sitt hjerte. DU er jo DYRET SOM BLIR OMTALT I ÅPENBARINGEN.

  • Dyrets merke er bare en fysisk manifestasjon av hva folk har i hjertet.
   Dette med hånd og panne er symbolsk
   Merket i pannen symboliserer hva man har i tankelivet, og merket i hånden symboliserer at man gjør det man har i tankene.
   Mange navnekristne har allerede tatt dyrets merke i tankelivet og lever sitt liv i åndelig formørkelse.
   Måtte folket våkne opp og forstå tidens tegn

  • Det er tydelig at vi lever i den tiden der dommen er begynt i Guds hus.
   Gud er i ferd med å skille klinten fra hveten.
   Vi ser stadig oftere hvem som er av denne verden og har denne verdens tenkning -og hvem som er av Gud og har Den Hellige Ånds lys. Vi nærmer oss dagen da Guds menighet skal rykkes i skyen og jeg tror mange vil bli overrasket når de finner ut at Herren har gått dem forbi. Dyrets system er kommet, og kristne verden over vil ukritisk ta i mot og blindt følge myndighetene og media og ta i mot Antikrist og hans system som nå blir innført
   Hvorfor? Svaret står i Skriften

   2 Tess 2,9-12 Og hans komme skjer, efter Satans kraftige virksomhet, med all løgnens makt og tegn og under, 10 og med all urettferdighetens forførelse for dem som går fortapt fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunde bli frelst. 11 Og derfor sender Gud dem kraftig villfarelse, så de tror løgnen, 12 forat alle de skal bli dømt som ikke har trodd sannheten, men hatt velbehag i urettferdigheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *