Britisk EU nei sender verdens børser i fritt fall -frykt og uro vil prege aksjemarkedet i tiden fremover

krasj-euShemitah er ikke slutt  Det overraskende nei til å forbli i EU har nå utløst et større verdensomspennende fall i aksjemarkedet. I Europa er børsene ned mellom 3,5 og 12 prosent og Wall Street stupte nærmere 460 poeng ved åpning. Fallet i Europa kom etter at Tokyo børsen stupte med nærmere 8 prosent etter at det ble klart at Storbritannia nå har valgt å forlate EU. Over hele Europa har nyheten i dag sendt sjokkbølger inn i markedet som svarer med å sende aksjekursene nedover.

I USA åpnet markedet ned nærmere 460 poeng og er skrivende stund ned 400 poeng eller 2,28 prosent. I Europa har fallet vært større og i Paris er børsene ned over 6 prosent men det tyske markedet er ned 5,55 prosent. I Spania falt markedet med 11 prosent mens det moderate fallet i USA ser ut til å ha løftet Europa som tidligere i dag var ned betraktelig. Også oljeprisene har falt etter at EU opplevde sin første utmeldelse og er ned nærmere 5 prosent. Allerede i forkant av valget var det klart at sentralbankene verden over stod klar til å pøse likviditet inn i markedet og en rekke mekanismer for å dempe fallet er trådt inn. I USA opererer helt klart PPT med oppkjøp og i følge Gregory Mannarino har ulike sentralbanker lenge manipulert markedet med å trykke penger ut av tynn luft for så å kjøpe opp nærmest hva som helst. For ni timer siden, dvs midt på natten i USA delte Mannarino sine tanker med sine følgere.

 

Facebook Comments

2 tanker om “Britisk EU nei sender verdens børser i fritt fall -frykt og uro vil prege aksjemarkedet i tiden fremover

 1. EU eksperimentet har vart lenge nok og vanlige mennesker har fått merke medaljens bakside.
  Interessant er det at investor Øystein Stray Spetalen har et annet syn på medlemskap enn finanseliten. Spetalen sa i en SMS til Hegnar.no at han «selvfølgelig» ville stemt «leave», om han hadde hatt muligheten.

  – Dette er det største for Europa siden Berlinmurens fall. Det er like stort. Dette er en seier for det europeiske folk – for folk som hver dag står opp om morran og gjør et ærlig arbeid. Taperne er den politiske eliten som lever skjermede liv og ikke skjønner noe som helst av hva vanlige folk opplever. Eliten er ikke rammet av ledighet. De lever bekymringsfritt på vestkanten av byene sine, godt skjermet fra ledighet og ikke minst den store utfordringen som innvandringen gir i hverdagen, sier Spetalen til avisen, og fortsetter:

  – Det er ikke de som opplever at det blir et flertall av innvandrere i nabolaget i løpet av få år. Det er ikke de som opplever den utfordringen det gir av brytninger mellom kulturer. Jeg har ventet på dette og tror EU og mange europeiske land trenger denne smellen, for å skjønne at de må nyorientere seg og faktisk ta utgangspunkt i at det er et folk der ute som bestemmer, sier den norske investoren.
  Spetalen skrev i sin SMS torsdag at var han ikke særlig bekymret over konsekvensen for aksjemarkedene.
  – Aksjemarkedet, som ikke skal bety noe for hva folk skal stemme, vil kanskje reagere litt ned ved Brexit. Også er alt over i løpet av en uke, kommenterte han.»

 2. England har vist vei. EU fungerer ikke. Det snakkes allerede om flere exits. Det er flertall for utmelding i Frankrike og Nederland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *